Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drizari

0 bejegyzést írt és 1104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor alig pár napja megírtam a "Szomszédos országokban is rezsit csökkentettünk" bejegyzésemet, páran igyekeztek lehurrogni: nem fogja megérni a szomszédból kishazánkba jönni tankolni. Mint az egyik keradó híradója ezt bemutatta: megéri... És jönnek is a KN, DS rendszámú kocsik... Néhány napja…..
Péntek reggeli Orbán igehirdetésen hangzott el ma: „A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, (…), nincsenek ehhez hozzászokva” – fogalmazott a miniszterelnök. Igen, ez a magyar szókimondás. Nagyon komolyan mondom, sokmindenhez hozzászoktam már Orbán kapcsán. A trágárkodásaihoz, a…..
Márki-Zay nagyon sok gondolatával tudok azonosulni, de valahogy ez: "amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet, vagy hibridet vettek..." ami a benzinár elszabadulása, majd a fix ár kapcsán elhangzott tőle, nekem nem jött be. Igazából a…..
Tegnap elfogadásra került törvénycsomag szerint ezen túl nem nézi a törvény, hogy a bejelentett lakcímen él e az állampolgár. És nem büntetendő az sem, ha valaki ilyen fiktív lakcím létrehozásában aszisztál (kvázi 450 embert is bejelenthet a lakásába). Hurrá! Legális lett a választási…..
Augusztusban elhatároztuk elég volt az otthon ülésből, hazalátogatunk Budapestre ha törik, ha szakad. Nagyot változott a világ a Covid eredményeként, nem ugrálhatsz ide oda, szerte a világban. Kell papír, nem régebbi mint 72 órás, minden határnál. Bizonyítvány, hogy a fertőzés nem lappang benned.…..
Drizari 2021.11.17 15:14:05
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy "pop" dal kritikájának megírására vetemedek, de íme, megkezdődik a meghasonulásom... Azt persze eddig is jól tudtuk, hogy Gabi is beállt Ákos és Nagy Feró mögé abban az elvtelen sorban, amely a Fidesz kiszolgálónak csapata, de arra álmomban sem gondoltam,…..
Feltűnően sok kémfilmet forgattak az utóbbi években Budapesten a nagy amerikai stúdiók. Nem tudni, hogy olyan ismert filmek esetében, mint az Én, a kém, Kémjátszma, Suszter, szabó, baka, kém, vagy a Vörös veréb miért a magyar főváros ihlette meg leginkább az amerikai producereket, de az biztos, hogy…..
Drizari 2021.07.20 21:58:57
Egy korábbi cikkemben annak jártunk utána, hogy mennyiből lehet megélni Magyarországon. Ezúttal a személygépjármű fenntartási költségeit vesszük górcső alá, rögtön két gyakorlati példával levezetve. Lássuk, mit mutatnak a számok! Megvetted a hőn áhított autót. Vételár kifizetve, adásvételi…..
Drizari 2021.07.03 17:56:41
60 év, 60 pillanat Tartalom 2020.07.16 07:05:00
1946- 2006Hatvanévnyi magánélet a történelem sodrában 1946 1947…..
Drizari 2021.06.03 11:47:34
Az izraeli légierő lebombázott egy kórházat. Több mint 200 ártatlan ember halt meg, köztük 61 gyermek. Ezeket a háborús bűnösöket miért nem ítélik el? Miért tűnt el ez a hír a  magyar sajtóból néhány óra alatt? A jelenlegi konfliktus gyökere, hogy a zsidó telepesek ki akarták lakoltatni…..
A színház egy olyan művészeti ág, amely végigkísérte az emberiség történetét. Úgy, mint az emberek életében, a színházban is komoly változások következtek be a digitalizációnak köszönhetően. Azonban Magyarországon az online terjesztett színházi előadásoknak még nem jött el a forradalma. Mit…..
Állandóan azt halljuk, hogy a készpénzhasználat drága.   Tegyünk fel néhány kérdést ennek az eldöntésére.   Vajon pár nyomdagép néhány órás használata és a papír a drágább, vagy a temérdek kártya, kártya terminál ára, majd szinte non-stop üzemeltetése? A terminálok kiszolgáló rendszere sincs…..
Drizari 2021.04.11 22:26:14
"Jogalkotás, minden vállalatnál, és a közszférában a készpénzes bérkifizetés biztosításának kötelezővé tétele."

Volt ilyen, macerás is volt, de nagyon.
Bérkihozatalhoz (bankból) a név szerinti bérkifizetési listákból címletjegyzés készítése. Ha van mondjuk 500 dolgozó, biztosan kell 500 db tízezer forintos bankjegy, de biztosan nem kell 500 db tízforintos pénzérme.
Bankkihozatali utalvány kiállítása, a banknál bejelentett aláíró kézjegyével, mellékelve a címletjegyzéket, ez eljuttatva a bankba, hogy a címletjegyzés alapján összeállíthassák a kiadandó pénzmennyiséget.
Általában másnap, egy kijelölt dolgozó egy lőfegyveres biztonsági őr kíséretében autóban elhozzák a lezárt kazettában lévő igényelt pénzt, amit kijelölt dolgozók átvesznek, és megkezdik szétszortírozásukat a kapott név szerinti bérkifizetési jegyzék alapján külön-külön névre szóló bértasakokba. Ha valaki valahová rosszul tett be a tasakba pénzt (ez a végén derül ki, amikor vagy nem marad elég pénz az egy tasakhoz, vagy sok maradt), akkor kezdik egyenként kiszedni a tasakokból a pénzt és újra számolják.
Ha minden oké, szólnak a részlegek pénzkifizetőinek, hogy vihetik a részlegük dolgozóinak a pénzes tasakokat. A kifizetők elviszik a helyükre, ahol sorba állnak a dolgozók, és egymás után átveszik a tasakot a pénzzel, kiveszik belőle pénzt és aláírják rajta az átvételt, a tasakot meg visszaadják a kifizetőnek, akik meg a pénzszortírozóknak adják vissza.
Ez a havidíjasok készpénz munkabér kifizetésének menete.

A fizikai teljesítménybéreseké ettől eltér, ők két hét után előleget kapnak, majd a hó végét követő héten végelszámolást. De a bérkihozatal, a címletezés, a borítékolás és a kifizetés azonos.

Soha többet készpénz munkabér kifizetést!!!
Több országban is aktívan terjed egy új adathalász támadási típus, amely a napokban elérte hazánkat is. A legújabb csalási kísérlet során egy csomag várható kézbesítéséről szóló SMS segítségével próbálnak visszaéléseket indítani. Az üzenetben található link egy olyan applikáció letöltéséhez vezet,…..
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
A Munkára, harcra kész mozgalom, avagy röviden MHK egy elvileg önkéntesen szerveződő tömegsport tevékenység volt a szocialista Magyarországon. Az ötvenes években százezrek sportoltak napi vagy heti rendszerességgel, kinevelte a világ legjobb távfutóját, egy csokit is itt hagyott örökül, ám…..
Drizari 2021.03.15 17:44:38
@MIG-31:
A sztahanov-mozgalom politikai háttere a háborús jóvátételi termelés és a hazai piac áruhiánya volt.
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
A BKV-ellenőrök  - most azt hiszem máshogy hívják őket, de a köznyelvben maradt ez az elnevezés - munkája szükséges, és el is ismerem fontosságukat, de mostanában mégsem kedvelem őket. Nem, nem büntettek meg, ez a poszt nem emiatt született. Igaz nem is tudnak. Általában autóval közlekedem, de…..
Az I. világháború után a Gyermekvédő Liga az árva, elszegényedett és éhező gyerekek tömegét utaztatta ki Nyugat-Európába, ahol néhány hónap alatt testileg-lelkileg erőre kaptak, és úgy tértek vissza Magyarországra. A célországok között szerepelt Hollandia, Belgium, Svédország, Anglia és Svájc.…..
Nem vagyok egy nagy punk-rajongó, de természetesen tudom, mi az a Hétköznapi Csalódások. Eddig is tudtam, ennek fényében nem jártam soha a koncertjeikre, mert nem érdekelt. Ahogy a CpG vagy a Macskanadrág vagy a Fürgerókalábak sem. Ettől teljesen függetlenül hagy hidegen a raktárkoncertes kínlódás,…..
Drizari 2021.01.27 17:28:15
Kép forrása: Lukácsi Katalin Instagram Nem gondoltuk volna, hogy Lukácsi Katalin képes mélyebbre süllyedni, mint a Mariana-árok, de sikerült meglepnie minket. Január 27-e a holokauszt emléknapja: a politikusok, közszereplők ilyenkor általában egy haláltáborban készült fotóval, a magyar áldozatokra…..
Drizari 2021.01.27 17:14:39
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..