Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zizifull

58 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Diggerdrájver... 2017.01.13 18:20:30
Na szóval...Tisztelettel bejelenteném hogy a Diggerdrájver című színdarabot március 24.-én 19,30 órakor bemutatják a londoni LOST színházban.A szervező Stage in London cég Facebook oldalán( https://www.facebook.com/events/1211381775604816/?ti=cl )már kinn van a hirdetés de jegyeket csak vasárnaptól…..
Zizifull 2017.01.14 16:26:11
@diggerdriver: errrr Nem tudom ki ült mögöttem. Legelső sorban a bal szélen ültem.
A történet ott kezdődött, hogy Narina több hosszú kommentben írta le határátkelésük történetét, ami annyira elgondolkodtató volt (nekem legalábbis), hogy sajnáltam volna, ha elvész a kommentek között, ezért megkértem, írja meg kibővítve külön posztban is. Megtette, és ezt…..
Zizifull 2015.10.12 10:47:54
László történetét leginkább az extrém nagy anyagi bukta emeli ki az Extreme Digital tag alatti esetgyűjteményből. Meg az, hogy szegény az igazságát keresve elment a gyártón át egészen a Békéltető Testületig - mondjuk hiába. A tanulságot ő maga írja: "mindent alaposan…..
Valamiért mindig nehezebb szívvel olvassa az ember azokat a történeteket, melyekben 50 fölöttiek írnak arról, hogy elhagyták Magyarországot. Ez történt a mai poszt szerzőjével, Klárával is, aki Németországba költözött. (fotó: Wikipedia) „Az 54. évemet töltöm be az idén…..
Krisztina és párja már elmúltak negyven évesek, amikor három gyerekkel nekivágtak Angliának a hosszú spórolással összegyűjtött tartalékukkal, mert (mint írja) otthon már semmijük sem volt. Felfújható matracokon kezdték, és az első időben nehéz volt felfogni, hogy nem…..
Végtelenül hervasztó történet az Extreme Digital közreműködésével, olyan fincsi részletekkel, mint a váratlanul a munkahelyi telefonon bejelentkező ügyfélszolgálatos, a Békéltető Testület döntésére fittyet hányó cég, és a harmadik meghibásodása után kiteljesedő…..
Olvasónk szerint a megváltozott szabályzás miatt nem tudott kutyástól a megszokott expressz vonattal utazni Balatonra, de max. a Balaton Expressz besorolása változhatott, mert netes források szerint évek óta nem lehet kutyát szállítani helyjegyköteles vonaton. Azért…..
A mai poszt egy (várhatóan hosszú) történet kezdete, ami azzal indult, hogy megkeresett egy elkeseredett (leendő) apuka, András, aki a nagy gyermekvárásban szembesült azzal, hogy akár nagyon hosszú hónapokig (rosszabb esetben fél évig) is eltarthat, mire hazalátogathat a…..
Zizifull 2015.07.07 11:28:40
Szep, szep. Ezt a procedurat mi is vegigjatszottuk. Nemetorszagban szuletett a masodik lanyom, es innen kellett nekem is mindent elintezni. Szuletesi anyakonvi kivonat, utlevel, TAJ szam, EU-s kartya. (akkor meg en is csak EU-s kartyaval voltam itt, nemet biztositas nelkul) A teljes tortenet nelkul csak nehany hajmereszto reszlet:

- Nekem a teljes procedura tobb mint 9 honapig tartott (Ami azt jelentette, hogy a kolyoknek nem volt biztositasa 9 honapig. Volt hogy kaptam 600 euros szamlat korhaztol egy napi kezelesert...)

- Egyik itteni haveromnak is ekkor szuletett a lanya, egyszerre adtuk be a papirokat, neki 6 honap alatt lett meg minden. Bar nala az anyuka orosz allampolgarsagu, ezert komplikaltabb volt az ugy, megis elobb vegzett. Ugy latszik a hivatalok nem szeretnek rutin feladatokkal bibelodni, a kihivasos feladatokat elobbre veszik.

- Addig bottal sem piszkaljak meg az ugyet, amig nem fizettel be egy szep csekket. De ha postan szeretned megkapni az iratokat, akkor kuldjel nekik felbelyegzett boritekot, mert arra nincs penzuk.

- Probaltam telefonalni parszor a konzulatusra. Sokszor. Nekem soha senki nem vette fel a telefont. Egyszer sem. Viszont tobbszor visszahivtak (piros pont). Amikor kerdeztem, hogy megis mire varunk nagyjabol ez a parbeszed jatszodott le:
- A magyarorszagi ugyintezesre varunk.
- Es ott mi a hatraltato akadaly, amiert honapok ota all az ugy?
- Nem tudom.
- Meg tudna kerdezni?
- Nem tudom kit kellene felhivnom, ha gondolja kerdezzen utana Maga.
- Na de megis milyen szamot hivjak fel?
- Nem tudom, keressen utana a neten.
Utana kerestem, felhivtam a magyar hivatalat, ahol a valasz: Mar regen keszen vagyunk, a nemetorszagi konzulatusra varunk, hogy valamit beikszeljen valamit valamilyen adatbazisban. Hivja fel oket. Amikor sikerult magam megint visszahivatni magam es vazoltam a magyaroszagi hivatal allaspontjat: Ja jo, akkor most mar menni fog...

- Es a csucs: kuldtem felcimzett, felbelyegzett boritekot, hogy elkuldjek az utlevelet. Es igy is kepesek voltak rossz cimre kuldeni elsore az utlevelet. A boritekot en magam cimeztem fel a jo cimre. Ok megis rossz cimre kuldtek. Szurrealis, nemde?

- Amikor mi is szembesultunk vele, hogy nem lehet hazautazni, a konzulatuson azt a tanacsot kaptuk: Menjunk csak papirok nelkul, gyereket meg nem koboztak el a hataron.
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
Ma harmadik részéhez ér (és egyben befejeződik) az a minisorozat, melyet a Tárki tanulmánya alapján kezdtem, és ami azt próbálja meg felvázolni, kik a határátkelők, mennyien vannak / vagyunk és végül melyek a célországok. Egy biztos: Magyarország a határátkelésnek…..
Van egy olyan érzésem, hogy a holland Paul Verhoeven munkásságát nem kell különösebben bemutatni. Rengeteg klasszikust köszönhetünk neki, ami által igenis nagy névnek számít a szakmában. Tény, az elmúlt években, sőt már lassan másfél évtizede nem alkotott maradandót, de mit…..
Zizifull 2014.09.18 09:13:35
A mai alighanem a blog történetének egyik leginkább érzelemgazdag írása, vallomás a javából. Szerzője, Mónika az Egyesült Államokban él (immár nem először), és egyszerre birkózik a honvággyal, aggódik kislánya jövőjéért, és próbálja megtalálni a helyes utat. Miközben…..
Zizifull 2014.09.05 09:33:16
@Határátkelő: A gond, szerintem, ezzeal bejegyzessel a terjedelem. Ha fele ekkora terjedelmben fogalmazta volna meg a gondolatokat akkor is tokeletesen meg lehetett volna erteni a problemajat. De ugyanazokat a koroket ujra es ujra olvasni faraszto. A bejegyzes igy kontraproduktiv lett. Mire az olvaso a vegere er a tortenetnek, nem erez egyutt a szerzovel, hanem bosszantja.
Határátkelő Az éjszaka ura 2014.08.29 06:43:00
Az éjszaka ura esetünkben nem egy dúsgazdag nagymenő, hanem egy kis észak-yorkshire-i hotel éjszakai portása, és ez az úri lét persze kemény munkát jelent, ráadásul egyedül. Korábban már olvashattátok Gábor írását angliai hét évének tapasztalatáról, ma kicsit mélyebben…..
Zizifull 2014.08.29 09:12:29
Határátkelő Itt megőrülés van 2014.07.11 06:45:00
Noha magyarként lassan három évtizede közünk sincsen semmilyen komolyan vehető labdarúgó világversenyhez (1986, Mexikó óta ez a hetedik vb, amit kihagyunk, és elment közben ugyanennyi Európa-bajnokság is), azért a világbajnokság sokakat magával ragadott. Pláne ott, ahol az…..
Ez a német... Auf den Fuß treten 2014.07.10 12:41:23
Auf den Fuß treten   Valakinek a lábára lépni. Valakit megbántani, felbosszantani.   Redensarten..
Treibt es nicht zu bunt!   Talán: nem csináljátok túl szinesben! Magyarosan: Ne vigyétek túzásba, ne pörögjetek túl. Ne rúgjátok ki a ház oldalát!   Redensarten..
Ich glaub mein Schwein pfeift   Avagy: Azt hiszem fütyül a disznóm. Valami történt amire nem számítottam. Magyarul talán a "Töke van a menyasszonynak" mondás hasonló   Redensarten..
Beszélgetsz egy magyar kollégával németül és megérted Beszélgetsz egy német kollégával és megérted Telefonálsz egy német kollégával és megérted Két német kolléga beszélget egymással és te megérted Két echte bajor paraszt bácsi beszélget egymással és te legalább a…..
Életem első zombikönyve Max Brooks World War Z – Zombiháború (Szeged, Könyvmolyképző, 2011; az amerikai eredeti: New York, Crown, 2006) című műve, és lehet, hogy az utolsó. Szívből gyűlölöm a zombikat és a horror minden alfaját. Undorodom és egyben rettegek is a sötétség…..
Határátkelő Svájc 2.0 2014.03.24 06:46:00
Igazán érdekes utat járt be Tamás, aki egyszer már jelentkezett itt Luganóból (aki anno nem olvasta volna, az ide kattintva pótolhatja), majd – talán nem túlzás, ha azt mondom: általános meglepetésre – az egyetemet felfüggesztve visszatért Magyarországra. Most ismét Svájcban…..
 Volt olyan leendő anyuka, akinek az a furcsa kérése volt, magyarázzam el, miért haszontalanok az alábbi holmik, amiket a boltok a gyermekek és anyukák számára gyártanak.Saját tapasztalataim alapján igyekszem eleget tenni kérésének.  farmer, és egyéb nem rugalmas anyagú,…..
Azt hiszem kijelenthetem, hogy a found footage műfaj végleg elásta magát a szememben. A korábbi klasszikusokat még szerettem, de a mostanság cseresznyemagként kiköpködött produkcióktól már a hátamon feláll a szőr, és a megtekintésük után mindig sikerül nyugtáznom magamban,…..
Zizifull 2014.02.13 22:15:07
@FroG: O... Nem dicsoteni akarom a filmet. Nem valoszinu hogy valaha is megnezem meg egyszer, de azert nem is annyira rossz. (A nyomozok viselkedesen en is nagyon rancoltam peldaul a homlokom.)
Ami ma jön, olyan még nem volt, ezt bizton állíthatom. Már maga az alaphelyzet is olyan, mintha egy Molnár Ferenc darabot olvasnánk: pesti fiú és csallóközi lány találkoznak és szerelembe esnek Bécsben. Úgy döntenek, össze is házasodnak, mi több, gyermeket is szeretnének. Amit…..