Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rikus88

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
Néha (inkább többször, mint ahányszor vállalható lenne) magam mögött hagyva a konvencionálisan jó (avagy kevésbé jó) filmeket, kiruccanást teszek a tinifilmek birodalmába. Ilyenkor rendszerint egy olyan zsákbamacska játék szokott lefutni, ahol előre tudom, hogy abban a bizonyos…..
Van egy cicusom, aki egy nem mindennapi elkényeztetett szobacica. Mikor találtam a cicát és hazavittük jól be is vásároltunk neki a közeli Fresnapfban. Volt értelme persze, mert tálka meg macskaalom kellett, de egy csomó olyan dolgot is vásároltunk, ami mostani szemmel már több mint…..
Kreatív mindennapok Kezdésnek... 2014.02.03 09:44:21
Szóval szia kedves Olvasóm! Üdvözöllek titeket a blogomon. Miért is kezdek írni? Rengeteg ötletet találok az interneten és néha több ötletem van, mint, amit sikerül is megvalósítani és még kevesebb időm. Szívesen kreatívkodok különböző dolgokat, szeretek főzni, sütni ha…..
Visszatérő anomáliával találkozott Attila a Telekom műholdas beltéri egységén. Kizárólag éjszaka bolondul meg a készülék, és véletlenszerű csatornákon nem hajlandó felvenni a műsort. Lehet, hogy érdemes lenne összeállítani egy listát, milyen műsorokat nem szeret a beltéri…..
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
Rikus88 2013.01.22 13:25:13
Ez egy nagyon jó téma! Én már sajnos hazajöttem, bár keresem az alkalmat a visszajutásra. És, hogy mi hiányozna? Több dolog is az eszembe jutott:
- Segítőkészség. Álltunk az egyik sarkon Harlem déli részén, azon tanácskozva, h vajon ma mit is nézzünk meg aznap. 1 perc után odajött hozzánk egy néger fazon, mire megijedtünk volna, hogy most ki fog rabolni vagy egyéb, felsorolt egy csomó mindent, amit érdemes megnéznünk a környéken.
- Becsületesség. Elvesztettem a pénztárcámat utazás közben, Arizonában, a 66-os út mellett egy benzinkútnál. Mire észrevettem és visszamentünk, ott már nem volt, le nem adták a benzinkúton, viszont bevitték a kisváros postájára, ahol megtalálták benne a magyarországi könyvtári olvasójegyemet rajta a címemmel, fél évvel később visszaküldték nekem a pénztárcát benne minden pénzemmel (13$-t vettek ki belőle a postaköltségre)
- Az emberek nem ítélik el annyira a másikat.
- Tudom, hogy az esetek többségében megjátszás, de ott mosolyognak az emberek a másikra még ha nem is ismerik, ez olyan ritka itthon.
- A lelkesedés. Annyira tudnak lelkesedni minden apróságért, hogy egy idő után már nem hülyének nézi őket az ember, hanem velük együtt tud lelkesedni.
- Az életkörülményeik és a lehetőségeik, de azt hiszem ez nem szorul magyarázatra.
- És nekem személy szerint: a Reesees és a Butterfinger :D

És ami abszolút nem hiányzik:
- A kajáik... hosszú idő volt mire az emléküket édesanyám finom főztjei elfeledtették
Rikus88 2013.01.22 14:24:22
@pamut: Lehet, hogy általános dolgokat írtam, de ezek olyan dolgok, amikre példát tudok mondani, mert megtörténtek velem. Ilyen esetek sokkal ritkábban esnek meg itthon, legalábbis velem. Ha gondolkodnék rajta még egy fél napot vagy ezer dolgot tudnék én is felsorolni, ami hazahoznék onnan itthonra. Sorolhatnám azokat a termékeket, amik hiányoznak, az elektronikai termékek árát, vagy kozmetikumokat, amiket tavaly már úgy hozattam magamnak barátokkal, mert itthon valahogy más a minőség/ár arány. Az ügyintézésekről nem is beszélve, amikor az egyik mobilszolgáltatóval itthon 2 hete veszekszek. De egyenlőre nekem ennyi jutott eszembe.