Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hbogi

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hú, micsoda év volt, őrület. El sem hiszem, hogy eltelt. Lapozgatom a filofaxomat (mert ebben az évben az is lett!), mi történt idén, miért is vagyok hálás:  ..
hbogi 2016.12.01 18:26:11
@Nils Holgersonné: Mostnem azér', de idén teljesen jó vagy idözítésben, MINDEN meglett idöben, szóval hajrá!!
Nem titok, hogy nagy lelki söprögetéseket tartok egy pár éve, és még mindig sikerül nagyon meglepődni, mi minden van egy-egy poros, pókhálós sarokban. Gondolom ez így lesz még pár évig. Az eszközökben nem válogatok (annyira), és szülinapi ajándékként az egyik barátnőm egy…..
A hétvégén még elég rosszul érintett, hogy Györig sem tudunk Lilivel menetrend szerint elvonatozni, és minimum egy órával hosszabb volt a másfél órás út oda is, meg vissza is (4o fok, nincs légkondi, ellenben fütenek, álló szerelvényben még légmozgás sincs).  De a híreket…..
A Föld napján meg volt a guglin egy állatos kvíz*, persze gyorsan meg is csináltuk a kollégákkal, a magányos kocka infósunk egy tobzoska (és tényleg!), a nagyon alapos, szorgalmas, cuki kis asszisztenslányunk egy méhecske lett (és tényleg!), én meg egy óriáspolip (és tényleg! ja,…..
hbogi 2015.05.04 18:56:12
Még régebben történt, csak akkor pont benne voltam a microRNS-eskröl szóló könyvfejezetem írásában, és hanyagoltam a blogot, hogy vasárnap a tündér keresztanyám budai szalonjában ebédeltünk növéremmel meg a kismókával. Finom ebéd, tea, kényelmes dívány, a…..
Igen tudom, a blog noir nagyasszonya lucia, de nem hagyhattam ki. Éjjel három óra volt, mikor a szlávos nevű lány a külvárosi parkolóban kiszállt a sötétszínű kocsiból. Egy nagydarab, kopasz férfi kísérte, akinek már volt tapasztalata beteg emberekkel. A lány fázósan húzta…..
Vagyis ezzel az elhatározással ültem le ide, de újraolvasva nem is olyan rémes. És úgy döntöttem, mégis lesz kép róla: Telepakolva sajnos már nem látszik annyira a türkiz. A kutyatáskának is lett helye Ahogy írtam, délután bementünk a városba, az egyik barátnőmmel, meg…..
hbogi 2014.09.06 18:32:37
Mivel az a terv, hogy a tanfolyamom után hipp-hopp munkám is lesz valahogy, vagyis ez nem terv, hanem nem lehet máshogy, kifogytam a B-tervekből, ami a megélhetésem illeti. szóval így lesz, na, ezért a mai napra úgy tekintek, mint az utolsó itthon töltött hétköznapra (holnap…..
Élt bennem egy kép az oviról, valahogy így: Eszerint beszoktatásnál anya éjjel ovis zsákot varr (esetleg megrendeli a meskán vagy ilyesmi), tisztasági csomagot készít össze, és belehímzi a gyerek jelét (én lepke voltam, aztán labda) a ruhákba, törülközőbe,…..
hbogi 2014.07.08 22:13:58
@lakodalmaszene: :-) akkor en meg azt mondom, hogy majd rajossz, hogy nem minden gyerkoc egyforma, es nem lehet egy semat rajuk huzni- ki igy, ki ugy eli meg a beszoktatast, a pedagogus pedig nyilvan a nagy atlag reakciojara keszit fel. ;-)
Nalunk talan ha 2 alkalommal volt siras az elejen, ami egyertelmuen nekem szolt, addig tartott, amig kiertem az ovibol. :-) Hullamvolgyek pedig barmikor lehetnek, mint ahogy a mi napjaink sem egyformak, ugy az ovek sem.
A határátkelés kapcsán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés (elsősorban a fiatalon, esetleg már kisgyermekkel nekivágók körében) a nyelv és a kultúra megőrzése. Hogyan biztosítsuk, hogy gyermekünk megőrizze (vagy megtanulja) szülei, nagyszülei nyelvét, elsajátítsa…..
Szóval két éves a kiscukorsüveg, szerintem a legjobb kor, de szerintem két éve a legjobb korban van. Nem tudom, milyen hatással van a gyerek lelkivilágára az a feltétlen rajongás, amivel körülvesszük, vagy az érzés, hogy a szülei folyton közelről bámulnak az arcába, mert olyan…..
Na akkor essünk neki újfent és ne hagyjunk ki semmit, mert minden fontos lehet egyszer! :-) MOMIJI Szóval, a mikan szüret után már tényleg teljes pompájában itt volt az ösz, a színes lombos és kellett menni színes leveleket nézni. Tavasszal a virágzások vannak a porondon,…..
Nekem biztos korrektornak kellett volna mennem (erről jut eszembe, olvasta valaki Saramagótól a Lisszabon ostromának históriáját? annyira szerettem!), nem csak, hogy mindenhol észreveszem az elírásokat, de még idegesítenek is, hogy olyan picin múlna, hogy tökéletes legyen. Az egyik…..
Radica néni szeretetnyelve az ajándékozás. Akármikor találkozunk vele, az első, hogy Lil kezébe nyom valamit, lehetőleg valami ehetőt, ha nincs épp más, akár egy szelet kenyeret. Adnia kell. Ez a mindennapokban úgy néz ki, hogy mi mondjuk jövünk haza valahonnan,…..
Az van, hogy nincs kedvem blogot írni. Vagyis blogot írni lenne kedvem, de nincs kedvem leülni a géphez. Nincs kedvem fényképezni se, inkább gyertek ide, beszélgessünk, meg nézzétek meg a kisrókát. Az is van egyébként, hogy sokszor napokig roszz kedvem van  nincs jókedvem…..
hbogi 2013.06.23 20:53:27
Előretolt helyőrség Hüledezem 2013.05.14 20:30:30
Ezt a hírt Angelina Jolie melleiről már reggel láttam, de nem, nem és nem, azóta sem tudom felfogni. Először azt is hittem, hogy biztos megint csak a Hírcsárda. Nem hiszem el, hogy ez megoldás, nem hiszem el, hogy van, akinek ez eszébe jut, és annyira, de annyira sajnalom A.J-t, hogy…..
hbogi 2013.05.16 08:36:35
@Nils Holgersonné: Pont ez az! Oké, elhiszem ( tanultam, tanították), hogy vannak gének, amelyeket örökölve tényleg kialakulhat nem egy nagyon komoly betegség, de- meg ne haragudjon senki a kirohanásért- már annyira uuunom, hogy mindent, de MINDENT a génekkel és az öröklödéssel magyaráznak...!!! Hiszek abban, hogy a gondolatainknak teremtö ereje van, hogy a táplálkozásunk nagyban meghatározza az egészségünket és ezáltal az életminöségünket; hogy több kell a rákhoz, mint egy gén. Nem biztos, hogy jól gondolkodom, de csak azért rettegjek a szívrohamtól, mert a nagyszüleim abban haltak meg?!

Az, hogy AJ felvállalta a mütétet, vígaszt nyújtva a sorstársaknak, csak részben értek egyet. Ugyanis sok sorstársnak nincs lehetösége ( leginkább pénze), hogy rekonstrukciós mütétre vállalkozzon, míg AJ-nak van és jó eséllyel fog implantátummal is úgy kinézni, mint EGÈSZséges korában. Ez vajon tényleg azt sugallja a már kialakult rák miatt operált nöknek, hogy így is lehet teljes az élet?!?!?!?!
A másik, hogy a családja miatt tette...nos, ha lehet hinni a médiának, ö pont nem arról volt híres, hogy annyira figyelt volna az egészségére ( lásd táplálkozási problémák), vagy arra, hogy relatív stresszmentesen éljen. Nem, ö ( véleményem szerint) kizsigerelte a testét, még a szülései után nem sokkal is úgy nézett ki, mint aki anorexiás. Szerintem ez sem normális.

Szóval valahol úgy vagyok vele, hogy igen, sajnálom öt, más részröl viszont az eddigi életvitele nekem nem azt sugallta, hogy annyira vigyázna magára akár a családja, akár maga miatt.

"Fényhozó vagy. Ismerned kell a szemek gyengeségét. Nem ítéletböl. Ha egész lényedet a megváltás szándéka tölti ki, akkor mérni fogsz, de nem ítélni. Az ítélet Önála van."
(Beszélgetés az angyallal 161.o.)
hbogi 2013.05.16 13:16:16
@Zazálea: Igen ebben pontosan igazad van: lehet, ha velem közölnének egy ilyen hírt, én is meginognék és kétségbe esnék annyira, hogy megfordul a fejemben a mütét, pozitív életszemlélet ide vagy oda. Remélem, hogy soha, de SOHA nem kerülök sem én, sem a szeretteim ilyen helyzetbe!
... mert a gyerek megtanulta levenni a nadrágját. ..
hbogi 2013.06.06 12:25:47
Egy éves a kisgerle, még mindig csak ízlelgetem a dolgot, hogy nekem már éves gyerekem van. A méreteit nem tudom pontosan, le kéne mérni, de lusta vagyok, majd csütörtökön a gyerekorvos. Kicsit megnyúlt, de azért még mindig olyan gyúrható kistészta, mindenki neveti a…..
Tudom, hogy most Liliről kéne írni, de túl nagy falat az most nekem, írok tök másról. Mikor D. költözött, előkerült egy sárga smiley-s műanyag csupor, kérdezte, kell-e. Van nekünk BécsiNikoltól egy gyönyörű sárga mosolygós babaedény-készletünk*, gondoltam, beleillik a…..
Előretolt helyőrség SzüLILInap 2013.05.28 22:43:03
(kösz a címet, GO!) azt hittem, ma már nem is fogok tudni írni. az a baj a szülinapokkal, hogy az ember várja, készül rá, és aztán ugyanúgy eltelnek, mint a rendes napok. Pont ugyanolyan hosszúak. De nem lesz még egy ilyen év, aminek ennyire markánsan emlékeznék az…..
Ma az volt a terv (mondjuk kábé a D-terv, mert sűrűn változott), hogy befejezem a nappali ablak lemosását (tegnap félbemaradt, mert jónak láttam beönteni a mosóvizet a dívány mögé, és akkor hirtelen nagyon sok dolgom lett), aztán lemegyünk a boltba, kis játék, leteszem a…..
Egy hete megtanulta tagadólag ráznia fejét, vagyis inkább csak ingatja, némán, szenvedőn. Kábé mindenre. Cuki. ..
Tavaly pünkösdvasárnap abszolúte eszembe sem jutott ablakot mosni, ami pedig a közelgő szülés csalhatatlan jele a városi legenda szerint (vö. fészekrakó ösztön), aztán pünkösdhétfőn mégis megszületett a kiskirálylány. Ma meg mindenféle előzetes tervezgetés és…..
Most, hogy TLili már vígan négykézlábazik újra, sőt, már a felállással is próbálkozik megint, be merem rakni a videót, amiből az elmúlt napokban szegény sokszor hallott idézeteket. ..