Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilagyi Aron

38 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az európai agyvelő szisztematikus áthuzalozása zajlik egy kirgiz völgyben többezer ember és vezető politikusok tudtával és aktív közreműködésével. /Egy japán szervezésen keresztül koncertezünk éppen Kirgizisztánban, ha lemaradtál volna az előző bejegyzésekről. Később lesz még hozzá több kép is./ A…..
Velős tőmondatok a kazah birkavelőtől a velőtrázó kirgiz utakig Drabant Béla klaviaturájáról. Almaty Másfélmillió az ember, négyzetrácsos az egész, fiatal MAZ trolik. Gyeptéglákkal agyig rakott zil. Építenek, 10 percenként szól a flex. Szombat este nyolckor 30 munkás dolgozik, zöld gyeptéglát…..
Lesznek majd kepek is, csak itt zero a feltoltesi sebesseg.  Olvassatok! Munkatársunk élőben jelentkezik Kirgizisztánból, a Nomád Világjátékok helyszínéről.  A kapcsolásig szíves türelmüket kérjük. Ez nem egy nagy kérés innen nézve, a végtelen türelem országából.  A kirgiz Balaton, az Iszik-köl…..
  Tegnap alapos felkészülést követően indultunk útnak Belső-Ázsiába. Az alaposság természetesen jelen esetben is relatív: indulás előtt 2 órával Béla még könyékig olajosan egy kamion általam ismeretlen nevű alkatrészeit műtötte, én pedig próbaltam a város egyetlen népi ruhákat is árusító boltjában…..
Ma én és Drabant Béla barátom - azaz a Zoord zenekar duósított- verziója elindulunk Kirgizisztánba, hogy a világ legnagyobb sportrendezvényén játszunk. Nem, nem sasokat fogunk röptetni, vagy döglött kecskékkel terveztünk focizni, hanem a megnyitóünnepségen és az azt követő World of Nomads Ethno…..
A japan turne elso hivatalos napja - pontosabban félnapja - 2016. november 18. volt. A rakeszulés és a pakolas pontokat nem feltétlenul sikerult egyenletesen teljesitenunk a zenekarban. Aron és Anett a gyerekek és a Hangszergyujtemen ugyeinek elrendezésével foglalatoskodtak egész nap, Béla pedig még…..
Dorombos kalandjaink a Zoorddal újabb különleges helyre repítettek minket: Asztanába, Kazahsztán fővárosába. Egy szürreális ország szürreális fővárosa. A belső-ázsiai ország neve általában keveset mond az embereknek, pedig Nyugat-Európánál nagyobb. Hatalmas, végtelen síkság, ahol a látogató távolba…..
A blogot 2 évvel ezelőtt kezdtem azzal a céllal, hogy a jakút utazáson szerzett élményeket megosszam, megosszuk. Hazaérkezésünk óta nem foglalkoztam azzal, hogy írjak ide is, pedig lett volna miről: pl. megjelent a lemezünk, új nevünk lett: Zoord (egyszerűen a jakút névadóink nem számoltak azzal,…..
Alig ocsúdtunk fel hazatérésünk és a különböző élménybeszámolók után, máris kaptunk egy megkeresést a moszkvai Magyar Intézet nagyon kedves munkatársaitól, miszerint azt szeretnék, hogy a Magyar Nagykövetségen mi lépjünk fel a március 15-i ünnepség keretében. Többször…..
A Kecskeméti TV készített egy rövid interjút, ami elég tömören összefoglalja a kalandokat. ..
Azzal, hogy hazatértünk, nem kaptunk hősokkot és lett végünk egyből. Sőt, folyamatos munkával töltöttük az elmúlt időszakot. Részben mindannyian az időközben felhalmozódott hétköznapi feladatainkat próbáltuk végrehajtani, miközben azért egy-egy alkalommal az agyi…..
Jakutföldi utazásunk előtt mindhárman megpróbáltunk 1-2 kg felszedni (na jó, az én kiindulási állapotom ezt nem tette volna szükségessé, de mindegy), hogy legyen miből gazdálkodni a szervezetünknek. Az első állomás Moszkva volt, ahol kiaknáztuk a táplálkozási lehetőségeket,…..
 Actually this post is about how to build your house, how to isolate it when you happen to build a house in Yakutia. Let me stress out right at the beginning that I am not an architect, I have never built a house (ok, one for my dog) anywhere, so this is just to describe my quick reflections of the…..
Es eljott a nap, amikor bucsut kellett vennunk Jakutiatol. Reggel 5-re jott ertunk a kisbusz, ami azt jelenti, hogy en lenyegeben semmit sem aludtam. Aztan felvettuk meg Koljat meg Harmot es tuztunk a repterre. Gyors fotozkodas, kozos etkezes, teazas es mehettunk becsekkolni. Kolja komolyan…..
Az orosz-jakut turne utolso napjahoz ertunk. A nap elso felere farewell jellegu programokat tartogattak Koljaek. Delelott a Doromb muzeumba mentunk, ahol a szemelyzet teljes letszamban eljott a bucsuztatasunkra. Kiertelektuk az egyutt toltott hetet, kaptunk nehany igazan kulonleges es megtisztelo…..
Az egesz ejjel tarto utazast kovetoen, reggel 8 korul sikerult agyba kerulnunk Jakutszk-ban, a mar megszokott szallasunkon. Nagy alvas azonban nem volt, mert delben mar jott is az ebedunk, pizza es salata formajaban. Komoly nehezsegek aran eszhez tertunk es toltuk befele a kajat. A…..
First of all, extreme cold might mean anything depending on your personal taste. What I mean by extreme is any temperature under minus 30 celsius.  Secondly, I have no idea, whatsoever how to play any instrument in that hard condition, but tried it a couple of times and here i'm trying to…..
Dorombbal utazós blog Hellride 2014.12.07 04:24:54
(Lesz meg egy csomo jarmuves kep, csak most nem tudjuk feltolteni oket. -Drabant Bela posztja) 10 centis zoldeskek fagyott domb lett a kiomlott fagyallobol. Az autot vagy futott garazsban tartod, vagy szeptemberben elinditottad es majusban allitod le. A garazsban puloverben lehet lenni, mindenhol a…..
60 ezer masodik vilaghaboruba kuldott katonabol 20 ezer jott haza, a ferfi nepesseg 3/4-e meghalt. Jakutszkban, de akarmelyik faluban is szemmel lathatoan tobb no el, mint ferfi, korosztalytol fuggetlenul. A zord korulmenyek miatt nagyon erzodik, hogy osszetartoak az emberek, figyelnek egymasra, 5…..
Delelott 11-kor Lena ebresztett minket, hogy a haz elott var a kisbusz. -38 celsius. Meglatogattuk a szuleit, akik Jakutszk kulvarosaban laknak, kb. Mint Kecskemeten a Petofi varos. Ebedelni mentunk, hust hussal. Lena anyukaja nagyon kedves, kivaloan beszel angolul, es kedvence Koos Janos es ismeri…..
(A fenykepezonk elpusztult Vilyuyskban, igy most nem nagyon tudunk kepet posztolni.) Mar a szervezes soran vilagos volt,hogy ez a turne nagyon kulonleges es extrem lesz, de arra nem is gondoltam, hogy kuldetesse valtozik es komoly felelosseget tesz a nyakunkba. Kiderult, hogy a Vilyuisk regioba…..
A jakutfoldi utazasunk elott a kinti kontaktunk megkerdezte, hogy van-e meg valamilyen kivansagunk. Gondoltam, jobblesz, ha idoben tisztazzuk, hogy hus es halat nem eszek, minden mas johet (nalam a velo, gyomor, maj, tudo stb is a hus kategoriaba esik, mivel azokat elve eleg maceras kiszedni a…..
Tegnap ejjel a faradtsag miatt nem sikerult olyan jol a beszamolo, de a mai napot is kenytelen vagyok zanzasitani. Szoval, nagy oromunkre a sziberiai turnenak elkezdodott a masodik, igazan expeditiv szakasza. Az elso harom nap is nagyon franko volt, es az osszes program kivalo volt, ami a dorombos…..
Elerkezett a turne masodik hete. Nekivagunk Sziberianak. Ma reggel ismet koran kezdodott a program. A helyi Doromb Muzeumban kezdtunk, egy gyors idegenvezetessel. Kolja roviden bemutatta a helyszint, a kollegakat, es a gyujtemeny legfontosabb darabjait. Terkepek, brosurak, hangmintak es…..
Ket hetes tavolletunk felehez erkeztunk, de olyan, mintha mar tobb honapja uton lennenk. Jakutszk-ban 3 nap alatt 7 koncertet adtunk. Es feldolgozhatatlan mennyisegben kaptuk a benyomasokat es az informaciot. Ma tulestem az elso setamon, a vendeglatonkkal, Nikolai-jal jarodtam egyet, kb. fel orat…..