Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A szerethető dózsás

184 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1981. november 11., a hónap második szerdája Az első járművek a Marx téri új felüljárón..
1981. október 23-24-25., a hónap utolsó előtti hétvégéje Párizs és Lyon között elindul a TGV, Magyarországon ekkor még a jártak gőzmozdonyok, amit ez a szenzációs 8mm-es is bizonyít ..
1981. szeptember 11-12-13., Az ősz második hétvégéje Hazatért a Guernica ..
 1981. szeptember 5-6., szeptember első hétvégéje Bányásznap - az állami megemlékezés díszelnöksége ..
1981. szeptember 2., Az ősz első szerdája Szeptember 2. hétközi forduló, szó szerint az egész világ várja ezt a napot, az óriásplakáton szereplő hölgy a felirat szerint szeptember 2-án leveszi a melltartóját! *..
1981. március 13-15., március idusa.  Március 15.: Ünneplő fiatalok tömege a Nemzeti Múzeumnál ..
 1981. március 7-8., a tavasz első teljes hétvégéje. Szocialista brigád, nőnap, lassan készülődünk a Forradalmi Ifjúsági Napokra..
  Százon jóval felül van a PRO licenszes magyar edzők száma, sajnos azonban csak 12 NB 1-es állásért versenghetnek, igaz, azokat évente többször is kiírják. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy a 12 állás felét jellemzően külföldiek töltik be. A szerencsés tizenkettőt (és elődeiket) értékeljük...
Henni véd, szemben Csanádi, kicsit jobbra Lakat. Marosán szerint a B-közép soraiba fasiszták férkőztek be...
1981. február 28. és március 1., a tél utolsó, és a tavasz első napja. (Szabad) Európa csendes... ..
1980. december 19-20-21., az év utolsó hónapjának utolsó előtti hétvégéje. Koszigin (balra, elől) nem juthatott időben a moszkvai Wall of Fame-be, mert rosszkor halt meg, rossz helyen. Itt 12 évvel korábban Brezsnyevvel közösen temetik Gagarint a Kreml falába.  Lássuk…..
1980. december 13-14., az év utolsó hónapjának második hétvégéje.  Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.  December 8. Mark David Chapman meggyilkolja a legendás Beatles zenekar egykori tagját, John Lennont. A súlyos mentális…..
1980. december 6-7., az év utolsó hónapjának első hétvégéje. A Magyar Népköztársaság Mikulása Télapója ezúttal is Hadics László, az Operettszínház népszerű művésze lesz Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.  December 1. Az…..
1980. november 29., november utolsó szombatja. Jenő és Lujza, avagy gőzerővel folynak a szilveszteri rádiókabaré próbái  Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit! November 24. A nyugat-afrikai Felső-Voltában (a későbbi Burkina Fasóban)…..
1980. november 22-23., november utolsó előtti hétvégéje. 1980: berobbant az EDDA, és álmodtak egy világot nekünk. (Fortepan fotó)  Lássuk először az elmúlt másfél hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.  November 13.  A Szovjetunió Kommunista…..
1980. november 12., november második szerdája. Újpest, városközpont, 1980 november   Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.  November 10. A varsói Legfelsőbb Bíróság, másodfokon, az eredeti alapszabállyal nyilvántartásba…..
1980. november 8., november második szombatja.   A moszkvai november 7-i felvonulás. Éles szemű olvasóink felfedezhetik a képeken a Politikai Bizottság új tagját, Gorbacsov elvtársat, akit két hete választottak be a testületbe.  A fickóról később kiderül, hogy nagy…..
Kádár János 1957-ben éles hangon kikelt a B-közép ellen, de vajon lett-e foganatja szavainak?  Az állambiztonsági jelentések szerint nem sok. Az 1959 decemberi és az 1960 szeptemberi FTC-MTK meccs után is antiszemita megnyilvánulásokat lehetett hallani. Méhes Lajos, az  MSZMP…..
1980. Október 18., Október utolsó előtti hétvégéje. Lengyel-angol barátságos, semleges pályán Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. Október 13. Lassan egy hónapja tart az iraki-iráni háború. A frontvonal megmerevedett, a felek az…..
1980. Szeptember 27-28., Szeptember utolsó hétvégéje.  Mennyország (Fortepan.hu) - kocsmahangulat 1980 őszéről Lássuk először az elmúlt két hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. Szeptember 15. Bencsik Sándor és Cserháti István Ajkán játszottak…..
1980. augusztus 30., A hónap utolsó szombatja és hétvégéje. Ikarus 280-as a lengyel szolidaritási sztrájkon 1980-ban Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.  Augusztus 25. Zimbabwe (egy évvel korábban még az apartheid rezsim Rhodéziája)…..
1980. augusztus 23., A hónap utolsó előtti szombatja: A héten Celtic-Diósgyőr, magyar-svéd és Dózsa-Volán. maribor és a szerethető dózsás együtt érkeztek a magyar-svédről a tűzijátékot megnézni Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai…..
1980. augusztus 16., A hónap harmadik szombatja.  A válogatott.blog.hu szerkesztősége, 1980 nyarán Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. A napokban az európai slágerlistákat az ABBA együttes The Winner Takes It All című…..
  Jegyzőkönyv a Politikai Bizottság 1957. október 9-i üléséről Jelen vannak: Apró Antal, Biszku Béla, Fehér Lajos, Fock Jenő, Földes László, Kádár János, Kállai Gyula, Komócsin Zoltán, Marosán György, dr. Münnich Ferenc, Rónai Sándor, Somogyi Miklós és Friss István…..
1980. augusztus 13., A hónap második szerdája. Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. Jimmy Carter és Edward Kennedy párosjelenete. Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.   Augusztus 11. Edward Kennedy szenátor, vereségének…..