Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aerion

0 bejegyzést írt és 396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aerion 2021.01.30 20:32:05
@kritizator: Egy ilyen margit 'mögött' lenni ? ... Megönni köll.

Előre a második helyért.
Aerion 2021.01.26 09:13:26
Riqui Puig egy csupaszív, csupalelkesség játékos, született katalán, nem zsoldos, tényleg elkötelezett a klub iránt, technikás, gyors, törekvő, kemény munkát fektet a fejlődésébe, és még mindig csak a 21-ik életévét tölti.

Más szemmel nézve meg már 21 éves, és még mindig nem tart ott, hogy minden tíz labdaszerzési lehetőségből legalább hat párharcot megnyerjen a támadókkal, vagy a középpályásokkal szembe, nem tart ott, hogy egy az egyben lefussa, átjátssza, elfektesse a hústorony védőket, és ziccert kínáljon a csatárainknak, hogy átlövéseivel életveszélyt jelentsen az ellenfél kapujára, és galaktikus távolságban van attól, hogy amikor bejön, vagy levonul a pályáról az ellenfél megtapsolja. Bármit is produkált aznap.

Volt ilyen játékosunk, Andres Iniestának hívják. Magasságra 1 cm, életkorban illeszkedve testsúlyuk szerint semmi különbség nem volt a két játékos között. Emlékszem rá, amikor 2002-2003-ban bemutatkozott a felnőtt csapatban, sorra vesztette el a labdákat, pontatlanul passzolt, cselezett, de simán beleléptek a cselbe, lefutotta az ellenfelét, de közben elvesztette a labdát, kapura lőni nem mert, dühöngtem, amikor beállították, láthatóan meggyengült a csapat a beállásával. Aztán egy évvel később már sokkal kevesebb labdát veszett, elkezdte megnyerni a párharcokat, pontosak voltak a passzai, aztán egyszer csak kihagyhatatlan lett, a csapat erősségévé vált, ez a 2004-2005-ös szezon volt, Andres Iniesta ekkor volt 20 éves.

Meglátjuk mi lesz.
Akár még lehet is belőle a Puigunk.
Aerion 2021.01.26 09:26:03
@kritizator: Az FC Barcelona gyakorlatilag pénzügyi csődben van, csak adósságtörlesztés-átütemezéssel tudja elkerülni az azonnali csődöt, amiben csakis az segít, hogy a FC Barcelonáról van szó.

Ha van bárki, aki ezt a klubot meg tudja menteni az összeomlástól, az Laporta. És neki is csak úgy sikerülhet, ha sikerülhet, hogy a sociok mellé állnak, és anyagilag is segítik a klubot.

Igazolásra nincs reális esély, nem tudják állni a fizetéseket. Hiába jönne ide ingyen Alaba, Agüero, Wijnaldum, a 35-ik életévét töltő Suarez vissza, a fizetésüket elő kell teremteni. Ezt kellene játékoseladásból finanszírozni. És ehhez is Laporta kell.
Közel volt a Barcelona, hogy trófeával kezdje az évet, de 2-1-es állásnál a 90. percben jött Villalibre egyenlítő gólja, amivel hosszabbításra mentette a Bilbaonak a mérkőzést. Alig kezdődött el a kétszer tizenöt perc, már a Bilbaonál volt az előny, Inaki Williams hatalmas lövését a katalán védelem…..
Aerion 2021.01.22 13:24:31
@GYLS: Ők pont azt a csapatot búcsúztatták, akik ellen a hétvégén játszunk.
Aerion 2020.12.20 11:50:25
Ha visszatér a Camp Nou-ba a közönség, e z t a csapatot cafatokra fogják tépni.
Messivel és Messi nélkül - az edzővel együtt.

És nemcsak az elmúlt 15 év fényében, a Barcelona teljes eddig történelme fényében is.

E z, ami most van, ha lenne közönség a meccseken, nem juthatott volna el idáig.

Erre egyetlen szó van, ami ezt leírja és jellemi: a méltatlanság.

Elfogadhatatlan, ami van. A Sociedad elleni 2-1-es eredmény is az volt, hiába győzelem, összességében harmatgyenge teljesítmény. Ami pedig a Valencia ellen volt, annak jellemzésére ugyancsak egyetlen szót alkalmaznék: szar.

Nézzétek meg a klub kommentfalát a meccsek alatt. A világ minden tájáról milyen vélemények születnek. És Katalóniából.

Ez a mérvadó. Ennek ellenére látjuk azt, amit látunk a csapattól. December közepe van és Messinek az egész őszi szezonban egy, azaz egyetlen akciógólja.

Pedig már nincs Bartomeu. Nincs a helyén a pereputtya sem. Talán azt akarja, hogy Koeman is repüljön. Oké, ilyen csapatteljesítmény mellett semmiféle indoka nincs Koeman maradásának.

De nem fog jönni Guardiola, sem pedig Xavi, hogy átvegyék Koeman helyét, hiába kampányol velük V. Font, világossá tették, hogy nem jönnek.

De ki veszi át a Barca edzői székét, ki lesz az, akinek a vezetésével ez a csapat, ez a nem is tudom valójában micsoda, e z nemzetközi indulást érő helyre viszi a csapatot?

A vezetőket tekintve egyedül Laportában bízom még, és a sociokban.
Rövidesen visszatérnek a szurkolók a Camp Nou-ba, Laporta elnök lesz, és ha a játék olyan lesz, mint most, hullani fognak a disznófejek.

És ez lesz a minimum.
Barcanoticias Nagy falat! 2020.12.14 13:16:23
Ma délben megtartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő sorsolását. A sorsolás során a Barcelonát a PSG csapatával sorsolták össze, amely igazán „rágós” falatnak tűnik elsőnek…és másodikra is….A csapat szurkolójaként remélem, hogy a tavaszi folytatásig csapatunk kimászik a gödörből, Koeman megtalálja…..
Aerion 2020.12.14 17:40:11
A bajnokságra kell koncentrálni, hogy kvalifikálódjon a csapat nemzetközi kupasorozatban, ugyanis ha ez nincs, ki fog majd hozzánk igazolni?

Miközben el kell adni játékosokat, hogy egyensúlyban tartható legyen a klub, és valószínűleg Messi is befejezi nálunk. A semmiből elég nehéz lesz főzni. Akár Font úrnak, akár Laportának, ahogy akárki másnak az elnöki, vagy akár az edzői székben.

A Barcelonának többszázmillió szurkolója volt. Ezeknek a nagy része divatdrukker, de ezt a kifejezést most jó értelemben használom. Ki is divatdrukker? Az, aki megveszi a Barcás sálat, pólót, gatyát, kulcstartót, az, aki megveszi a százezres jegyet, de nem azért megy a meccsre, mert szurkol, hanem mert ez a sikk. Mert a szomszéd is ezt teszi, mert az ő gyerekének is van pólója, gatyája, órája, sálja, cipője, aláírt fényképe, súlyos ezerekért.

Ha a Barca nem nyer semmit, megint, és nemzetközi kupában se indulhat, mitől lenne a Barca sikk? Miért vennék meg azt a rohadt pólót, gatyát, cipőt, órát és sálat, és fényképet, az eligazolt Messi aláírásával? Miért? Nem fogják megvenni, ez bevételkiesést jelent, erőforráscsökkenést jelent, legyen szó akár igazolásokról, akár klubépítésről, foglalkoztatásról, megélhetésről és minden egyébről.

Merthogy ezek összefüggenek.

Spanyolországban, vagyis amit annak neveznek, elég sz.r a helyzet, már ami a munkanélküliséget illeti, a megélhetést, a pályakezdést, és nem beszéltünk az etnikai és vallási feszültségekről, vagy a társadalmat feszítő egyéb problémákról, tömeges illegális bevándorlásról.

Hova fog csatornázódni az a sok indulat, ami felgyűlik a helyiekben, ha a Barca sem lesz 'A' Barca? És Katalónia sem lesz KATALÓNIA.

Ezekre a kérdésekre jelenleg jobban érdekel a válasz, mint arra, hogy mi lesz a PSG ellen.
Pár hónap múlva.
Aerion 2020.12.12 10:57:53
@Robi71: Ahhoz a négy nullához a mi játékosaink elemi bénasága is kellett, nem kicsit, nagyon. Négy nullás állás egy gólt szerezve is továbbjutott volna a csapat. Miért nem született meg az a gól?

A Liverpool játékosai szárnyaltak, ez igaz, de a kiütéses vereséghez mieink játék-debilitása kellett, ami évről évre súlyosabb.

Ezt a folyamatot kell látni, felismerni, értelmezni.
Lezárni.
Aerion 2020.12.07 12:35:45
@Robi71: Egy kicsit másként látom, igyekszem megvilágítani, mi a különbözet.

Ha eteted az állatot megszokja, hogy állandóan van kajája, és nem kell semmit se tennie érte, mert kapja, folyamatosan, meghízik és ellustul. De attól még ugyanaz az állat marad.

Ez a jólét paradigmája. Amíg eteted az állatot.

De ha meg már hirtelen nem, mi történik a dagadékkal?

Éhes lesz, és nem érti mi van, aztán türelmetlen lesz, mert továbbra sem kap enni, sőt, ami volt előtte azt is elveszik, aztán meg jól fenékbe is rúgják, vagy valami hasonló, hogy ezt érdemled, te rohadék. Mert csak zabáltál, és elhíztál, és ez vagy te.

Hogy őszinte legyek, én lennek szívesen ott az ólban, ahol egy ilyen megalázott éhes állat van. Különösen, ha egyesek ebből az állatból élnek, és kapják a fizetésüket. Utazgatnak, szigetet bérelnek, anyagilag megalapozzák az ükunokáik életét is, ha lesz olyan, és egy húszezresért se éri meg lehajolniuk az utcán.

A fenti képsort szépen fel lehet nagyítani társadalmi méretekre, és lehet szűkíteni egyéni sorsokra is, a lényeg ugyanaz.

A jólét jó-lét, ha ebből kipenderítenek, csak mert - az egy olyan új történelmi helyzet, ami ugyanoda vezet, mintha az állatot nem etetnék, de vágni akarnák.

Ezt érdemes szem előtt tartani.
Aerion 2020.12.07 17:37:14
@Robi71: Világos, de Ronald Koeman - Ronald Koeman minőségében a Barca jelenlegi edzője, nem másik ember, ugyanaz. Én nem gondolom, hogy akár az első, akár a második gólért, vagy amit az Atletico szerzett ellenünk Koeman lenne a hibás. Ilyesmit biztos nem gyakoroltak az edzéseken.

De ő a felelős, mert ő az edző.

Ezeken a gólokon röhögni lehetne, ha nem mi kaptuk volna őket. Emlékszel a Liverpool negyedik góljára? Nem volt mulatságos, pedig az volt.

Keresi a magyarázatot, bár azt nyilatkozta, halvány mosoly mellett, hogy nem találja

ttps://www.youtube.com/watch?v=iiYTeiuGeR0

nagyon diplomatikus. Koncentrációzavar. Kapusnál, védőnél, támadónál.

Messinél tegnap este 29-szer. Ha nem szabotál, akkor én se értem.

Ha holnap este elveszítjük a csoportelsőséget a BL-ben, lehet, hogy Koemannak búcsút kell inteni.

Már ha van egyáltalán most valaki, aki kirúghatja.
Aerion 2020.12.07 20:39:42
@Robi71: Nem tudom, ahogy legutóbb az RM ellen? Hogy a Cadiz-t ne említsem, vagy az Atletico gólját ellenünk, olyan messzeségekbe nem is mennék, mint a Bayern, a Liverpool, vagy a Roma.

Na jó, nem hiszem, hogy a csoportelsőséget buknánk, de nem hittem a Bayern meccs előtt sem, hogy..., szóval nem hiszem.

Bízom a csapatban. Tiszta szívből szurkolok nekik.

De ez a 13 meccsen való 258 db labdavesztés, amiről a mai híradás beszámolt, átlagban 20 db, Messinél, bevallom, egy kicsit zaavar, mint valami állandó kattogás az agyamban.

Kéne rá egy kis olaj. Mondjuk Messitől, holnap este. Egy-két gól.
Az Osasuna elleni domináns győzelem után a  Barcelona visszatér a Bajnokok Ligájába, ahol a csoportkör utolsó idegenbeli mérkőzése lesz a Barcelonának a Ferencváros ellen...
Aerion 2020.12.04 13:40:48
@GYLS: Aki hányadik helyen is van a futómennyiség szempontjából a BL teljes mezőnyében, hány játékos közül, illetve a játékosok 30-34 korcsoportmetszetében?
Pl. ez érdekelne.

Van pár ötletem, hogy lehetne még ezeket az adatokat megvizsgálni.
Aerion 2020.12.04 21:10:14
@GYLS: Köszönöm blogtársam, megjegyzem ezt az oldalt, ezentúl rendszeresen fogom nézni.
Aerion 2020.12.04 22:14:43
Azt nem mondanám, hogy az adatbázis exportbarát, 35 oldal húszasával az utolsó oldalt kivéve elég macerás.

Az egészen biztos, hogy a mozgásmennyiség ebben a sportágban nem az életkor függvénye. Nagyon lényeges összehasonlítási szempont a játékidő és a poszt is, ahol a játékos játszik. De vajon mennyire mérvadó? De lássuk Messit.

Messi 270 percet játszott, és 270 perc alatt 22 896 métert futott. A BL idei kiírásában minden posztot figyelembe véve 32 csapat több mint 680 játékosa lépett pályára, ebből 270 percnél többet közel 300 játékos játszott, és közülük csak pár tucat labdarúgó futott kevesebbet Messinél. Azok közül akik 270 percnél kevesebbet játszottak, lényegesen többen vannak, akik többet futottak, mint Messi.

Kikről van szó ebben az esetben?

Elég vegyes a kép, eltérő életkor, vegyes posztrendszer, csatár, középpályás, védő, itt van például Immobile és Dembele, Griezmann, Ramsay, Cavani, Gnabri, Goretzka, van de Beek, Kurzawa, Carrasco, Havertz, Kovacic, Jordi Alba és Trincao is.

De kik vannak például a 270 perces szektorban?

Elég érdekes, a 270 perces játékidőt jellemzően 3 meccsen érték el, de Rabiot pl 4 meccsen teljesítette ezt az értéket, viszont 36617 métert futott 270 perc alatt. De 30 km felett teljesített Federico Valverde, Karavajev, Luke Shaw és César Azpilicueta is. Ez aztán a kapus, mondhatom! Hozzá képest Stegen a maga 180 percén elért 7760 méteres teljesítményével elbújhat.

Ebben a szektorban találjuk Cristiano Ronaldo-t, aki 270 perc alatt 3 meccsen 28188 métert futott, de Messi előtt van Niklas Süle is a Bayernből.

Messi a 270 percet játszott labdarúgók futásmennyiségét tekintve az 'alsóházban' van. Nála kevesebbet 270 perc alatt 3 meccsen 4 kapus futott, Alisson Becker a Liverpool, Jesper Hansen, a Midtjylland, Georgiy Bushchan a Kiev, és a mi kapusunk, Neto.

Az persze eddig is világos volt, hogy a világ, sőt a focitörténelem legjobbja nem a futásmennyiségéről kerül be a történelemkönyvekbe, de az lehet, hogy ezek szerint a futásmennyiség se szignifikáns indikátor a fociban a teljesítmény mérésére.
Pár órája Joan Laporta aki 2003-2010 között már betöltötte az elnöki posztot a Barcelona élén, bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson...
Aerion 2020.12.01 15:14:41
@evooo: Kampánynak nekem egy projekció elég soványka, ha Xavi kampányolni szeretne Fontnak, azt most kellene megtennie, az elnökválasztási kampányidőszakban, amikor tétje van és minden lehetőség adott erre.

Ezzel együtt nem kell lemondanod a reményeidről, szerintem el fog jönni Xavi ideje, Victor Font személyétől függetlenül is.
Aerion 2020.12.01 15:17:39
@Robi71: A stáb foglalkoztat engem is, többek között Begiristaint szeretném vissza, ha januárban még nem is, de a nyáron mindenképp. Meglátjuk.
Aerion 2020.12.02 11:47:42
@Spacedyevest: Csatlakozom, BL indulást érő helyre oda kell érni, a körülmények szorításában ez az elvárás, ezt kell teljesíteni.

Ha ennél több sikerül, háát, nem fogok a kardomba dőlni. : )
Barça 4-0 Osasuna  Braithwaite, Griezmann, Coutinho, Messi Mi a véleményetek a mai játékról?..
Aerion 2020.11.30 14:31:56
@Força Barça!: Hajrá Laporta!
Aerion 2020.11.30 14:44:08
@Spacedyevest: Egyetértek.
Aerion 2020.11.30 14:45:54
@Matenagy93: Így látom én is, és remélem, ez Barcelonából is így látszik.
Aerion 2020.11.21 12:31:33
@GYLS: Szerintem érdemes elgondolkodni azon, ha valaki olyan vehemensen állít valamit, amit igaznak nevez, és aztán visszavesz belőle, vajon mi az igazából, amiből visszavesz. És vajon m i é r t, mi c é l l a l vesz vissza, és hogy ítélhető meg valakinek a megbízhatósága mindezek alapján?
Aerion 2020.11.21 12:37:07
@evooo: Én ezt értem, de én nem erről beszélek. Az bele van keverve a Font-féle történetbe, hogy Xavi mit akar? Az alapjáén, ahogy Guardiola most hosszabbított az MC-vel a Barca jelenlegi helyzetében, hogyan volt belekeverve a Font-féle sztoriban az, amit Guardiola akar? És amiért felelőssé tette a korábbi vezetést.

Nem arról beszélek, hogy a korábbi vezetés jó volt, rossz volt, elhibázott koncepciót képviselt. Ez elég ideje látszott már ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen mindenki számára.

De ez már elég ahhoz, hogy egy olyan vezetője legyen a klubnak, aki saját elképzelését közölve arra nem gondol, amit mások akarnak?

Ez vajon mennyiben kísérné sikerrel a Barcelona megújult vezetését?

Vagy van még időnk arra, hogy továbbra is ilyesmivel szórakozzon a klub, amikor százmilliós veszteségek érik, és ki tudja még, hol a vége.
Aerion 2020.11.21 15:19:19
@GYLS: Én Victor Fontról beszéltem, fórumtársam, nem rólad, értelemszerűen a saját szemszögemből, és nem máséból, így a hol beszéltem én arról...kezdetű kérdést nem tudom értelmezni. A bizalom fontos kérdés, ami Font elnökjelölttel kapcsolatban vet némi hullámot, ami viszont hiba lenne nem értelmezni. Az egyik ilyen az, amire utaltam, de számos ilyen van. Aktuálisan éppen a Griezmann kapcsán tett megnyilvánulása, hogy nem kellett volna leigazolni.

Ez lehet, hogy igaz. Különösen azon a úton haladva, ahogy végül Griezmann érkezett.

Na de egy olyan helyzetben, mint a mostani, ahol kifejezetten szítják a feszültséget egyesek, mint például Griezmann ügynöke, erre egy ilyen elnökaspiránsi nyilatkozat csak olaj a tűzre. Nem tűnik megFontoltnak, hacsak nem éppen a feszültség növelése-fenntartása a cél. Ami nem hinném, hogy a klub érdeke.

Egy verőcsapat körbeállja Griezmann kocsiját, rugdalja, ütlegli, miközben ócsárolják a saját játékosukat, bármilyen -mégoly jogos indoklással is - ez elfogadhatatlan. Nem mintha más klub játékosai kapcsán megengedhető lenne.

Semmiképpen nem lenne helyes, ha ilyen irányba mennének tovább a dolgok, és nagyon káros, hogy eddig ilyen irányban haladt.

Erről beszélek, erre hívom fel mindenki figyelmét.
Aerion 2020.11.09 21:08:50
@FRANCIBARCA: Magától értetődik, az Atletico ellen is, ahogy minden további mérkőzésen.
Aerion 2020.11.09 21:20:23
@Robi71: Azt gondolom, a 2015-2020 közötti klubvezetés egyáltalán nem gondolt semmiféle átmenetre, ők állandó eredményfenntartásra gondoltak, ami állandó gazdasági növekedést, folyamatos hasznot hoz. Az előbbi várakozásaikban csalódniuk kellett, az utóbbiban nem, azt csak a koronavírus járvány döntötte a porba. Ennek az évnek az elején a Barcelona volt a világ leggazdagabb klubja,

eurosport.hosszabbitas.hu/foci/ez-a-vilag-leggazdagabb-futballklubja

és minden bizonnyal fenn tudták volna tartani a bevételi trendeket annak ellenére, hogy a csapatjáték tovább romlott volna. Ha nincs járvány. De van.

Ami pedig emellett nem volt, az a sportszakmai projekt, ez elsorvadt, mint valami pogány oltáron feláldozták a folyamatos növekedés és a profit érdekében.

Ez a vezetési rendszer megbukott, a klub jelenleg takarítás alatt áll, de ettől sportszakmailag még nem vagyunk előbbre. Legalábbi annyira biztosan nem, mint az az elmúlt másfél évtized alapján minimálisan kellene.

Én bíztam Koemanban, és még mindig úgy gondolom, megérdemel egy esélyt. Egyetlenegyet.
Aerion 2020.11.09 21:24:16
@Robi71: A pályán, meccs közben nincs barátság, ezt Suarez és Messi is így gondolja.
Aerion 2020.11.06 20:06:47
@Robi71: A 34-ik életévét töltő Gerard Pique, a klub kiváló és hűséges játékosának, a történelmi klubikon fizetése évi 5,8 millió euró, ez évente 6,6 milliárd forint, havonta 550 millió forint, hetente 127 millió forint, naponta 25,4 millió forint, óránként keres több mint egymilliót akkor is, ha alszik.

berbarometer.hu/munkaber/vip-fizetes/gerard-pique

Azt gondolom, ebből a fizetésből átmenetileg nem okoz életvezetési gondot a fizetéscsökkentés.

És nem Pique az, aki a klubnál legjobban keres a klubnál.
Ma este a Sevilla látogat Barcelonába...
La Liga: Barcelona-Villareal...
Aerion 2020.09.30 12:28:47
@Eminusz: Szerintem is ez áll a legközelebb a valósághoz azzal a különbséggel, hogy Messi jellemzően nem a 3-as előtt, hanem mögötte volt, így : (1) 4-2-Messi-3 volt a felállás.
Aerion 2020.09.30 17:38:10
@Robi71: Néztem az RM Betis elleni meccsét. A tízmilliós Emerson már a meccs elején besárgult, pontatlan passzok, elvesztett párharcok jellemezték, pedig jó fizikumú, állóképes és jellemzően gyors, de több meccs alapján mégis azt kell mondanom, nem nagyon gondolkodik a pályán, nem passzol üres emberhez, ha az a pálya túloldalán van, mintha nem látna el odáig, és ez most is így volt.

A második félidő se kezdődött jobban, lefutotta a 33 éves Benzema és mentési igyekezetében öngólt vétett, aztán vagy 20 perccel később a nem túl acélos Jovics ellen vesztett párharcot utolsó emberként a 16-os vonalánál, aztán kint hagyva 10 társát mehetett zuhanyozni. Persze margitnak még így kellett némi bírói 'segíccsék' a diadalhoz.
Barcanoticias Bartomeuout! 2020.09.18 20:56:26
20.687 aláírás gyűlt össze Bartomeu és tanácsa ellen...
Aerion 2020.09.23 18:43:49
Aerion 2020.09.23 19:56:59
@Nagybarcelona: Tapasztalthatjuk, hogy nem minden a pénzről szól, se az életkorokról.

Koemannak nem kellett Suarez, és nem kell Puig sem. És ő az edző.

Nálam is maradna Suarez és Puig, de nem vagyok R. Koeman.
Aerion 2020.09.24 15:54:27
@mark6666: Kizártnak tartom, hogy Suarez az AM rendszerében annyi gólt tudjon lőni, mint Barcelonáéban. Se a társak, se a játékrendszerük, sem pedig az ezekhez illeszkedő Suarez nem lesz erre alkalmas. Nagyjából hasonló lesz Sua AM-projektje, mint anno D. Villa-é ugyanott.
  Ronald Koeman már az 1. edzőmeccs után komoly kérdéseket kapott...
Barcanoticias Közel lehet Depay 2020.09.10 17:02:40
Ahogy távolodik Lautaro, úgy közeledik Depay!?..
Aerion 2020.09.14 12:00:16
@Robi71: Mindig is utáltam a pletykát.
Aerion 2020.09.14 15:27:15
@világostobája2.0: Pletykánál van jelentősége?
Koeman és a vezetés máris külön utakon...
Aerion 2020.09.09 11:39:33
@Robi71: Szegény Messi, micsoda pokoli élete van!