Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mókusfülecske

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
mókusfülecske 2022.04.11 05:28:49
@polyvinyl: Aki ezt gondolja, na az az igazán buta.
mókusfülecske 2022.04.11 05:31:28
@1349973572759: te meg egy undorító kotonszökevény vagy.
A háztípus, ami tervek helyett szájhagyomány alapján épült és amit nem is a Kádár-korban találtak fel.  Forrás: Hungaricana - Budapest Főváros Levéltára - HU_BFL_XV_19_c_11_2642..
Aki hozzám hasonlóan sokat (egészségtelenül sokat, ami azt illeti) böngészi a netet, időnként azért találkozhat érdekes hirdetésekkel. Érzésem szerint a kifejezetten megtévesztő hirdetésekből (mint például a konnektorba dugható fogyasztáscsökkentő) manapság már kevesebb van, mint mondjuk 8-10 éve…..
mókusfülecske 2022.01.07 09:50:45
@Gyökösi Attila: Figyelmes olvasással egyértelmű, hogy a cikk szerzője nem arra a hatásfokra utal, amire te a wikipédiával. Gazdaságosságról van szó, nem arról, hogy 1 watt villamos energia mekkora része válik hőenergiává.
mókusfülecske 2022.01.07 09:51:25
@Wildhunt: lásd Gyökösi Attilának írt válaszom.
mókusfülecske 2022.01.07 09:56:39
@Wildhunt: akkor remélhetőleg érthetővé vált az első hozzászólásom is...:)
Szerintem nem árulok el hatalmas titkot azzal, hogy a karácsony a kedvenc ünnepem. Régi olvasók előtt pedig az is egyértelmű, hogy számomra az üvegdíszek az igaziak. Pontosan úgy vagyok az üvegdíszekkel, mint a Gombóc Artúr a csokoládéval: Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a…..
Nem emelkedtek az árak és a vámolással sem kell bajlódni, mi bajunk lehet?..
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
mókusfülecske 2020.11.15 08:03:21
@gigabursch: anyai - apai ágon az összes felmenőm földműves ember volt, minden tanyán diófával, minden kukoroca föld - erőszélen diófával.
Soha, de soha nem gyűjtötték egybe illetve szántották be a diófa levelet.
Engedelmeddel nekik hiszek és nem a te fajtádnak.....fotelkommentelőknek.
mókusfülecske 2020.11.15 08:04:51
@gigabursch: nagyon helyes. Te vedd a szart, kínlódj vele, elvégre az ilyen boltoknak is meg kell élni valamiből.
Én meg veszem amit jónak látok, és élek vele boldogan. Szia.
mókusfülecske 2020.11.15 12:15:11
@Baluman: szerintem sokkal nagyobb baj, hogy az ilyen csírák mint te vagy, megérzék az írástudó kort.
Abban a bizonyos régi világban ilyenkor a torokgyík végezte rendesen a dolgát.....
„A munkám szent számomra. E szentség kell a legnyilvánvalóbb legyen a halál órájában… Mind az ismeretlenbe távoztak, és minden olyan ember előtt, aki az ismeretlenbe megy, megemelem a kalapomat.” - Albert Pierrepoint A meglepetés erejével Az elítélt kivégzését a lehető legpraktikusabban oldották…..
mókusfülecske 2020.10.12 06:09:37
Tudni lehet, hogy összesen 21 millió Bitcoin kerülhet forgalomba. Ebből már csak 2,5 millió nincs kibányászva.  A ChartBTC tweetelte, hogy a Bitcoinhálózat már meghaladta a 18,5 millió kibányászott BTC-t. Ez azt jelenti, már nincs éppen 2,5 millió kibányászásra váró coin. Ez a teljes BTC-k…..
mókusfülecske 2020.10.01 20:39:18
@degeco: pedig elég egyértelműen leírták neked: olvasd el az első mondatot újra.
A héten írtam arról, hogy a kibontakozó autóipari válság közepén az EU tervekkel állt elő azzal kapcsolatosan, hogy az egyébként is a világ legszigorúbbjának számító CO2 kibocsátási limiteket tovább szigorítsák a következő 10 évben az autógyártóknál.Az átrendeződés, a tömeges elbocsátások, a kis és…..
mókusfülecske 2020.09.18 19:01:45
@Hunyadi_János:
6) 2030-ig pont 10 év van ezt a tervezetet még legalább 100-szor megváltoztatni......
 A lakáskiadás megköveteli a fokozott bizalmat a felek között, hiszen míg a bérbeadó egy nagyértékű vagyontárgyát, a lakását adja használatba, addig a bérlőnek kiemelten fontos, hogy a mindennapjai rendben legyenek. Komoly költséggel járhat azonban, ha elromlik a bojler, betörik az ablak, illetve,…..
mókusfülecske 2020.09.12 20:24:26
@gelsystem: pont ezért vettem Mora 3 égős gáztűzhelyet 45ezerért.
Egy fiatal picsa használta 8 hónapig, aztán elköltözés előtt 2 napog takarította a hűtővel együtt.
Gusztustalanul élt 24 éves létére....
Az első része  - mely ITT olvasható - alapján elég népszerűnek bizonyuló, a Projekt 949 osztályú SSGN-eket bemutató sorozat a tengeralattjárók belső kialakításával és rendszereivel folytatódik. Utóbbiak közé tartozik a meghajtás és a különféle szonárok is. Sor kerül az eredeti 949-esek és a kissé…..
Fehér homok, pálmafák, türkizkék óceán - én ennél szebbet el sem tudok képzelni! Összegyűjtöttem Nektek 13 csodálatos tengerpartot, amelyek joggal szerepelhetnek sokak bakancslistáján! A képek magukért beszélnek!     Mui Ne , Vietnam  Ez a tengerparti városka az egyik nagy kedvencem, nem…..
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
mókusfülecske 2020.01.28 21:56:24
@Innovált kutyák: nézd, itt általában összehordanak egy rakás marhaságot, most kivételesen nem az történt. Attól, hogy te meg én ezzekkel már tisztában voltunk, egy dolog....de nem mindenki. Cserébe legalább amit írt, az jórészt igaz.
Mosni pedig egyáltalán nem felesleges. A meglévő nagynyomású mosóhoz vettem 40ezerért egy 5-7 méterre kihúzható, teleszkópos mosószárat, és évente lemosom. Rengeteg koszt, mocskot leszedek vele. Persze aki nem csinálta könnyen okoskodik....
mókusfülecske 2020.01.28 22:17:50
@Innovált kutyák: a blogot illetően igazad van, általánosságban ír, de legalább megemlíti amit sok helyen a várható megrendelés érdekében igyekeznek nem hirdetni.

20 év alatt kellene megtérülnie az évente egyszer használt mosószárnak.
Ez évi 2 ezer forint, vagyis kb. évi 50 kWh villamos energia, ami az éves 10500kWh termelésem fél százaléka.
Azt gondolom, ez nem elképzelhetetlen, látván azt a sok sz@rt amit alkalmanként 1-2 órás munkával lemosok róla. (a sz@rt ért szó szerint, volt már rajta olyan madárfosás, ami végigfolyt egy teljes táblán).
A megtérülés egyébként sem élet-halál kérdése. A rendszer amúgy is milliókba került, a mosószárat meg használtam már cserepet is mosni....
Vagy vállaljak bérmosást....:)?
mókusfülecske 2020.01.28 23:20:16
@Innovált kutyák: teljesen egyetértek a hőszipka vs. kondi kazán elmélettel. Évi 3500kWh ami feleslegem van, majd jó lesz e-autóhoz....egyszer.
A 20 fokos tetőre szerelt napelemet pedig nagyon illene ám takarítani, de olyan magasan mossa a gazdája.....
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
Óránként 15.000 csirkét dolgoznak fel a Master-Good kisvárdai üzemében. Erre a világon jelenleg, csak három üzem képes. Egy kedves ismerősöm, aki igazán bátor a csirkenyak elnyisszantásában, majd gyakorlott a feldolgozásában, most csak annyit mondana; aaaaa… De ez a történet most nem a sárközi, házi…..
mókusfülecske 2020.01.14 12:04:36
@bakkermann: pedig sajnos minden szava igaz. És pont azért duplán szomorú, hogy egy "földi" az, aki szaré-húgyé' dolgoztat, mikor már neki annyi van, hogy azt sem tudja mire költse.
Szánalmas.
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..
Több felé cikkeztek róla a közelmúltban és kommentben nálunk is előkerült már, hogy van, aki habozás nélkül lelőne egy drónt a háza közelében, ha zavarja. Ezt senkinek nem ajánljuk! Egyrészt mert a szabálytalan fegyverhasználatnak és károkozásnak éppúgy lehetnek jogi következményei (akár súlyosabbak…..
Furdancs Blog Ha lóg az ajtó... 2020.06.09 05:00:00
Aki már lakott régebbi építésű lakásban, ismerheti a jelenséget, amikor a szobák ajtajai kezdenek kissé nehezebben csukódni. Sőt, aki élt igazi régi bérházban, az emlékezhet, hogy a klasszikus masszív faajtók esetében inkább az volt a ritka, ha valamelyik korrekten és pontosan működött. Ezt…..
mókusfülecske 2019.08.02 10:26:15
@dr. vuvuzelafan: na jó, de én a műveletre gondoltam. Sajnos az ilyen firkálmányok a nagy általánosságban rendkívül pontatlanok, félrevezetőek.
A cm-eket illetve természrtesen igazad van.
Január 27-én vasárnap, a holokauszt nemzetközi emléknapján újra a mozikba kerül Steven Spielberg Oscar-díjas klasszikusa, digitálisan felújítva, a rendező bevezetőjével. A bemutató apropójából újraközöljük azt a beszélgetést, ami a Filmvilág 1994. áprilisi számában jelent meg. Lehet-e a…..
A naperőművek mindenféle szennyezéstől mentes, tiszta, megújuló energiaforrásaink, amelyek térhódítását az állam is támogatja. De nem mindegy, hogy miként. Most éppen kifejezetten racionális változások zajlanak.  A napenergiát tényleg mindenki szereti. Szép, tiszta, nincsenek rejtett veszélyei,…..
mókusfülecske 2019.01.17 20:26:34
@ostvan2: mivel az ég világon semmi újat nem mondtál, köszönjük, de nem érdekel az ötlet sem. Tartsd meg magadnak.
A Gyilkos elmék tizenötödik és egyben befejező évadát jelentették be a sorozat alkotói. Az utolsó évad tíz részből fog állni, vagyis a készítők összesen 324 rész után szállnak majd ki a sztoriból, ami ezzel a tévétörténet egyik leghosszabb sorozatává válik majd. Jeff Davis sorozata az FBI…..
mókusfülecske 2019.01.11 19:36:22
@definitelymaybe: jól van no, azért remélem ebből nem lesz öri-hari.... Az új szereplőket illető gondolatoddal egyébként egyet értek. Ha ilyen értelmesen kezdted volna, lehet a kapcsolatunk is tök másként alakult volna
Az a rés a fenti képen ugyan remek macskabejáró vagy drogrejtekhely lenne, de ilyenekre az átlagember nem szokta használni a vadiúj mosógépét, hanem azt egyszerű, hétköznapi módon csak szeretné bekötni és a ruháit tisztítani vele. Szegény Ádám ezzel már nem fogja. Története pedig szolgáljon…..
Saját állatkert, aminek a sztárok is csak a csodájára járnak, futballpálya és egy szobányi cipő. Rased Szaif Belhasa a dubaji születésű milliárdos építési vállalkozó, Szaif Ahmed Belhasa fia. A 16 éves fiú Moneykicks néven közvetíti az Instagramon fényűző életét, ami érdekli az embereket, mivel 1,5…..
mókusfülecske 2018.12.19 10:20:57
@tamask: így megfogalmazva már egyetértek.
Hofi Géza fénykora a múlt század hetvenes, nyolcvanas éveire esik. Ő volt a nép hangja, az ügyeletes udvari bolond, aki mindenki színe előtt megmondhatta a tutit a királynak. Került, amibe került.A korabeli újságképek az Arcanum Adatbázis Kiadó engedélyével kerültek a cikkbe...