Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goAUS

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Roger egy igen nyomasztó dilemmával áll szemben, és nagy horderejű döntést kell hoznia, ezért fordul a blog közösségéhez. A kérdés, hogy menjen vagy maradjon, de nem Magyarországról, hanem az Egyesült Államokból Angliába. Talán elsőre nem tűnik olyan nagyon nehéz kérdésnek,…..
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
A mai posztot olvasva már össze is pakoltam, hogy indulunk Ausztráliába, mert... mert csak. Na jó, azért, mert amikor Balázs az oktatásról ír, akkor konkrétan könny szökött a szemembe, hogy ilyen is van és nem csak H.R. Nem is beszélve a bürokráciáról, ha ezt egyáltalán annak…..
goAUS 2013.12.18 10:12:53
Szombat van, és ha szombat, akkor Hétvégi Klubsarok, ahol a mai archív posztokról lehet beszélgetni (vagy bármi másról). Megkönnyítendő a beszélgetés megkezdését, hadd dobjak fel ezen a héten is egy témát. Mégpedig arról, hogy vajon tényleg lejárt-e Anglia szavatossága,…..
goAUS 2013.09.07 11:57:12
@Bonjour: Azt elképzelhetetlennek tartom éhezzenek valaha is.:) Azt meg hogy lopjanak, főleg. Elvannak benn a munkahelyen, de az érdemi munkát mások végzik, sztem ellesznek így nyugdíjig.:)
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Aki már hiányolja az angliai posztokat (...), az ma örülhet, de csak félig. Scotsman beszámolója ugyan Londonban kezdődik, de a brit fővárosban csak egy hónapot töltöttek, mert végül Skóciában sikerült munkát találni neki és párjának. Hogy miként és azóta hogyan alakult az…..
goAUS 2013.05.30 13:38:39
@Muscari: Okés. Én a gyakorlatot a suliban oldottam meg, vettem magánórákat hétköznap külön az oktatóktól. Ha megszereti a fiad, és kitartó lesz, sokra viheti, jó szakma nagyon, pedig én az újságírásra cseréltem fel.:)
goAUS 2013.05.30 14:02:31
@Philosoraptor: Ma már nagyon durva pajzsok vannak, igaz, olyan 300 ezer körülig elmegy az áruk. Ezek már nagyon biztonságosak, külön légzőkészülékkel. A mestereim otthon azért mind szemüvegesek voltak, nyilván nem véletlen azért... Itt kinn nagyon figyelnek az emberre, mindenből a legjobbat adják, otthon ahogy láttam erre tesznek a legtöbb helyen. De egészségkárosodásról - a szemet kivéve - én még nem hallottam, ettől lehetséges. Az biztos, nem kisasszonysport, bár az is igaz, vannak nagyon ügyes női hegesztők is!:)
goAUS 2013.05.30 18:22:43
@tobeor: nagyon nézd meg és olvass utána milyen a suli, milyenek a visszajelzések, mert rengeteg gagyi képzés van. A kefo.hu -n nézd meg a Kecskeméti Főiskolán indul-e tanfolyam, ők talán a legjobbak, nagyon jó oktatóik vannak! Ha messze van, akkor a közeledben hasonló szintűt. És a suli önmagában édeskevés, rengeteget gyakorolj mellette, rá kell áldozni az elején, ez van. Minél több magánórát veszel jó tanároktól, annál könnyebb lesz utána.
Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami…..
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
goAUS 2013.05.08 13:14:04
@Attika77: Én el tudom fogadni más véleményét, nem is régóta vagyok kinn. Ezekről szívesen veszem ezekről a véleményed:
- Otthon a nagy átlag 100 ezer ft-ból él, úgy, hogy minden egyes lépése durván meg van adóztatva, egy szűk réteg meg milliárdokat lop ki a közösből.
- otthon a munkáltató van védve, ki is használják, létbizonytalanság van, éreztetik is az emberek döntő többségével, h pofa be, ha nem tetszik felveszünk akárkit. Nálunk fordítva, itt egy melósnak vannak jogai.
- otthon egy közmunkás - több szézezren vannak - nettó 37 ezret kap napi 6 óra munkáért... 40 vmennyit ha 8-ban nyomja.
- Mindent ami jó megy, próbálnak azonnal tönkretenni (nyerőgépesek, most mezőgazdaság, trafik, stb.), lefölözni a hasznot, mindegy ki van kormányon, egy réteg ezt csinálja folyamatosan. Lényeg kisarcolni mindent a hülye magyarból.
- hivatali ügyintézéseket is meg kell említeni, katasztrófa ami otthon megy nyugathoz viszonyítva.
- vidéken lassan tényleg életveszélyben vagy, ha nem is mindenhol, egyre több helyen. menj be egy szórakozóhelyre, vagy kérdezz meg egy nyugdíjast, biztonságban vannak-e a csirkéi. A többiről nem is szólva...:)
- a nyugati cégek - bankjaidról nem is szólva - kiszipolyozzák az országot a politikai elittel szépen összefogva, nem véletlen kinn szinte minden olcsóbb már mint otthon (net, teló, gáz, villany, kaja, stb)
- és egyszerűen a morál. Tele joggal nekikeseredett, dühös, idegbeteg emberrel. szerencsére itt ilyet egyet sem látok.:)
- utak állapota katasztrófa, úgy h otthon fizetik a legtöbb adót 4 féle címen az útalapba. Eu nélkül meg egy méter aszfalt nincs felhúzva lassan.
- rendőrök otthon adóbeszedők már szinte, elkapni senkit nem képesek maguktól, de nálunk van a legjobb traffibeszedés.
- Nincs demokrácia, jelenleg megyünk le a kommunista kína 30 évvel korábbi szintjére.
- és a végére: otthon felsővezetőként jó havi 100-150 ezret tudtam félretenni. Itt kinn kétkezi munkával ennek 5szörösét. És hagynak élni, ha dolgozom megbecsülnek. Ez az óriási különbség, ami miatt senkinek sem ajánlom hogy hazamenjen!
Várom válaszod, hogy te miként vélekedsz ezekről.:)
goAUS 2013.05.08 14:14:01
@Attika77: Abban egyetértek, hogy MO nem a pokol, tényleg vannak sokkal rosszabb helyek is, remélem ez így is marad legalább, mert sok szerettem él még mindig otthon.:) Sőt, nagyjából nekem így át is jött mit szerettél volna a posztoddal, meg is értem ezt az oldalt is. Másképp látjuk persze picit a helyzetet, de van ez így.:) Na megyek mert én is net előtt töltöm a szabadnapot lassan, béke.:)
goAUS 2013.05.08 16:55:43
@Sanyi9: Szia! Minősített csőhegesztőként persze nem kókler tudással bárhol megkeresel 3000 eurót per hó nettó, persze ha átléped a határt, otthon ez 300 euró.:P Itt északon meg 20 font feletti órabérek vannak startként, túlóra 1,5-2x. Ha esetleg jól sejtem és kételkedel majdan szavaim hihetőségében indeed.co.uk, pipe weldert benyomod, és lőn csoda.:) Ezzel válaszoltam az országra is. De tudok jobb szakmát is, CNC programozó aki titánt tud, ennél is többet kap. Persze a kezdőké nem ennyi, szegények 10-12 fontból kénytelenek nyomorogni a "nagy gonosz" EU-ban.:)
Kicsit rendhagyónak nevezhető a múlt szerdán lezajlott Fogadó, mert a résztvevők egymással is elkezdtek beszélgetni, nem csak a vendégnek tették fel kérdéseiket. Valamint talán az is kicsit más volt, mint máskor, hogy Sámánt, aki már több posztot is írt a blogon, közkívánatra…..
Csodálatos utazásra invitálok ma mindenkit (pontosabban invitálunk a szerzővel, Mariával), melynek során eltöltünk majd egy kis időt Dél-Olaszországban, aztán egy nyarat Cipruson, majd visszatérve Itáliába felkészülünk egy skóciai életre. Körülbelül ilyen az Agrodolce Vita,…..
goAUS 2013.04.20 12:00:38
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Talán még emlékeztek, a múltkor írtam arról a bécsi konferenciáról, melyen volt szerencsém meghívottként részt venni. A beszélgetés akkor a határ menti együttműködésről, a munkaerőpiacokról, munkaerő-vándorlás aktuális kérdéseiről szólt. Megígértem, hogy az akkori…..
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
Mi hiányozna mostani életedből, ha visszaköltöznél Magyarországra? Ezt a kérdést tettem fel az országfelelősöknek, és érkeznek is a válaszok. Ma például B-től Franciaországból, aki ír kulturális sokkról és beilleszkedésről is, mi több, az is kiderül, mi nem hiányozna. (A…..
goAUS 2013.03.05 08:35:39
@zopilote: Jó nagy hülyeség sztem amit írsz, az utolsó két mondatra gondolva. Én pl. alig várom már induljunk, egyszerűen én akármennyire is mosolygós vidám természet vagyok, itthon átragad rám ez a megfogalmazhatatlan negativitás, ami persze a mindennapokat itt élve tényleg természetes lassan. Érdekes, mondjuk Gold coast-on fél év alatt egyszer nem kellett semmi baromságot átélni, mindenki boldog, mosolyog, ott egyszerűen azt veszed át. De voltam angliában, olaszban, spanyolban, stb. Mo egy idegszanatórium morális szempontból ezekhez képest. Mégbhogy aki boldogtalan itt, ott is az lesz... Pfff. Az mondjuk nem baj vki hülyeségeket ír, csak ne higgyen neki senki...:)
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..
goAUS 2013.02.01 11:46:05
Kanadáról sok ok miatt idealizált kép él bennünk itt, Európában. A nyugalom, a társadalmi béke országának tűnik, de a leegyszerűsített kép ebben az esetben sem igaz. Hogy mi igaz és mi nem, az azonnal kiderül. „Kanadában tényleg olyan érzés, mintha kicsit otthon lennél. A…..
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
goAUS 2013.01.22 16:58:34
@mojoking77: A nyugati oldal is jobban tetszik majd, de a legjobb az egészben Florida.:) Keleti oldal hatalmas csalódás, bár a nyugati sem akkora királyság azért. Miami viszont állat nagyon!:)