Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mernok-ur

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Méghozzá egy Hollandiában élő, magyar-holland vegyespáros magyar tagjának tolmácsolásában. Nanáék éltek egy ideig Magyarországon is, ő pedig a minapi felhívás nyomán megírta, hogyan is látta az ő párja a magyar életet, mi volt neki furcsa, milyen pozitív (és negatív)…..
Régóta szeretnék már egy olyan sorozatot, amiben inkább a videókon van a hangsúly, és most örömmel jelenthetem, hogy Ákos személyében sikerült is találni egy lelkes videóst, aki ráadásul a kezdetektől megpróbálja megörökíteni Londonba költözésének történetét. Nekem…..
mernok-ur 2016.04.23 13:56:30
Utazásaink során szinte minden nagyvárosba városkártyák nyújtotta kedvezményekkel csábítják a turistákat. Most Münchentől Isztambulig, nyolc ország, tizenhárom – általunk már meglátogatott – helyszínét vettünk nagyító alá és vizsgáltuk meg, hogy hol mivel várják az odalátogatókat. Szavazz Te is a…..
A címben megfogalmazott állítás akár sablonosnak is nevezhető, ám mint minden ilyen, mégiscsak komoly igazságot tartalmaz – erről a poszt szerzője, Barbi és párja, Tomi, igencsak sokat tudnak mesélni. És szerencsére el is mondják, milyen kemény bő fél éven mentek keresztül…..
mernok-ur 2016.03.23 10:53:42
@Herr Géza: Akkor én nem értem. Most végül a hölgynek volt munkája és tanult is mellette ( ez a duális képzés lényege) és az elég volt kivenni egy egész albérletet?
Ez lehetett itt?
mernok-ur 2016.03.23 15:10:07
@barbi20: Köszi a választ, és sok sikert sulihoz és a munkához ! :-)
Miközben fél Európa vigyázó szemét a britek Európai Uniós tagságról szóló, júniusban esedékes népszavazására veti, több országban is elkezdtek mocorogni a referendumot kívánók. Ami persze nem jelenti egyben azt is, hogy a kilépéspártiak lennének többségben, de azt igen,…..
mernok-ur 2016.03.16 09:06:14
@Kövérmadár [swe]: Szerintem akinek legálisan van munkája Angliában nem kell félnie. Szép is lenne, ha minden külföldi állampolgárnak azonnal megszűnne a munkája.
Szerintem ez túl nagy gazdasági kiesést vonna maga után, amit még Anglia is megérezne.
Határátkelő A zombik földje 2016.03.05 06:47:00
Svájc szuper hely, legalábbis az anyagiakat illetően sokan vélik így, és igaz ez az életszínvonalra, a biztonságra és az egészségügyre is – legalábbis egy nem is olyan régi, ott élő külföldiek körében végzett felmérés szerint. Akkor mitől lesz mégis (ahogyan egyikük…..
Noha az egyik mai ajánlott írás szerzője határozottan állítja, hogy semmilyen belső információja nincs a Volkswagen-botrányról, azért pár érdekes dolgot mégis megtudhatunk a wolfsburgi hétköznapokról, főleg, hogy Edit férje a gyárban dolgozik… Aztán megnézzük, tényleg…..
mernok-ur 2016.02.07 23:56:02
@Zoole[uk]: Azert Bekes megyeben ne nagyon tirpakozz, mert lehet alcsucson pattintanak a joemberek. Vicceltem csak :-)

A bekesi szlovakok nem mondjak egymasra, hogy tirpak. Csak tot. :-)
Egy értelmiségi egyedülálló anyuka álláskeresési útvesztői – akár ez is lehetne a címe a mai posztnak, melynek szerzője, Zsuzsa mostanra jutott el odáig, hogy nem marad más lehetősége, mint külföldön megpróbálni boldogulni. Lássuk, hogyan jutott el eddig a pontig! Te is…..
mernok-ur 2016.02.01 07:48:20
Dóra nem is olyan régen írt arról, milyen is Hollandiában egyetemistának lenni és mivel a kommentekben is elég sok kérdés felmerült, most írt egy posztot arról, hogyan is telnek a napjai és merre tovább. Mint a cím is mutatja, úgy érzi, körülbelül félúton jár, és az is…..
mernok-ur 2016.01.25 11:07:08
@FeketeMacska73: Jézusom, ezeket a sztereotípiákat felejtsd már el kérlek. Nekem eddig 2ből 2 gyárvezetőm mérnök volt.

De ez egy végtelen vita, ne menjünk bele. Ilyen alapon se egy ügyvéd, se egy orvos, se egy szakképesített ember nem tudna életképesen vezetni egy céget sem, csak a valóság nem ezt mutatja.
Tavaly augusztus végén jelent meg egy poszt Hollandiából, ami egy segítségkérő levélre adott válaszból született. Most az, aki akkor segítséget kért, mert éppen dolgozni kezdett Hágában, megírta, hol is tart közel fél év után. Jöjjön tehát Europass8 írása, ami nekem…..
mernok-ur 2016.01.21 13:48:32
@adg: Írta a posztoló, hogy ugyan annyi munkával mint itthon kint többet keres. Erre írtad, hogy van ahol nagyobb a szorzó mint a holland-magyar 3:1-es szorzó. Erre vagyok kíváncsi, hogy mire gondoltál.
mernok-ur 2016.01.21 16:19:25
@diggerdriver: Ja, az lehet. És az élet/lakhatás is drágább egy kicsivel nem ?

Érdekes lenne egy Hollandia, Anglia, Svájc összehasonlítás.
mernok-ur 2016.01.21 22:43:15
@adg: Azt elhiszem. Itthon összerak egy család havi 400-500e ft-ot, akkor az már bőven a középosztály, és úgy már szerintem nagyon jól lehet élni Magyarországon.

@diggerdriver: Jól tetted, hogy kimentél, de a legjobbat akkor tetted, mikor kivitted a családodat is !
Éppen tegnap jelent meg a Tárki kutatása, mely szerint a tanulók kétharmada külföldre menne hosszabb-rövidebb időre. (Részletesebben itt olvashattok róla.) Egy jó részük alighanem hasonló cipőben jár, mint mai posztunk szerzője, Dóra, aki Hollandiában jár egyetemre és találta…..
A mai poszt számomra annak a példája, mennyire másként lát valaki egy várost, amikor benne él, mint amikor csak meglátogatja. Ilyenkor a pozitívumok mellett előjönnek a hétköznapok apró bosszúságai (ezek adott esetben kicsit fel is nagyítódnak), miközben kicsit más…..
mernok-ur 2016.01.07 09:16:08
@Wienmate: Szia. Örülök, hogy itt vagy. Megegyszer elolvastam, es mar kevesbe pesszimista, hogy felvettem a fenyeerot a keszulekemen. Mindenesetre ha kint maradsz, ha hazajossz, jol jarsz. De ugye diplomaskent mas mint szakmunkaskent a ket orszag. Mint ahogy fentebb irtam, ha itthon multinal vagy egy bsc vagy sscben akkor nincs nagy baj.
Közel 50 százalékos munkanélküliség a fiatalok körében, majdnem teljes kilátástalanság, a válság kirobbanása óta nem tapasztalt mértékű elvándorlás – eléggé hátborzongató adatok, nem igaz? Nem csoda, ha a fiatalok egyre nagyobb számban döntenek a határátkelés mellett.…..
mernok-ur 2015.12.16 15:44:55
@mojyo: Szerintem nem, ez miatt tart ott az ország ahol tart.
mernok-ur 2015.12.16 16:28:46
@Pernilla: Sajnos nehéz nőként érvényesülni. Én a gépész szakmáról tudok nyilatkozni, ott főleg. Bár a minőségbiztosításon elég sok csaj van. Kollégáim nem kis örömére. :-D
Te milyen mérnök vagy? Nehéz volt kijutni kezdőként?

@asturianu: Magyarországról kevesen el ? Napi 2-3 orvos és ennyi nővér mellé, legalább 3-4 éve az nem sok ? :D
mernok-ur 2015.12.16 23:37:24
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: szia!

Nem osztottalak le, csak megkerdeztem mi miatt gondoltad ugy amit irtal.

Minden nap elolvasom a posztokat, de a kommenteket nem. Igy nem tudtam az elozmenyeket es az eroviszonyokat, hogy ki a troll es az ironizalt tartalom mogott mi van :-)
Egészen különleges helyre kalauzol el minket Ági, aki egy katari (egészen pontosan dohai) iskolában tanít testnevelést. Tapasztalatai még akkor is érdekesek, ha az intézmény nem egy klasszikus arab suli, hanem egy nemzetközi hely, ahol a nyugati és a helyi kultúra keveredik…..
mernok-ur 2015.12.07 15:15:02
@Muscari: Jó pedagógust találok bárhol, angol anyanyelvűt is. Amikor volt az Kolumbia-Uruguay vb meccs 2014-ben éppen egy Uruguay-ból érkezett angoltanárral dumáltam sörre várva. Kérdeztem miért pont ide Magyarországra jött? Azt mondta, ide vette át a cég. :-D
mernok-ur 2015.12.07 21:50:38
@Dragonlady (Bp, Hun): No igen, sok pénz és sok munka. A Britannicában egy tesitanár fizetési brt:400e ft.

@ladyamerica: Szerintem is.
Diákként, feleségként, anyaként, barátnőként: megannyi szerepben éltem és élem meg a beilleszkedést, a holland valóságot – írja mai szerzőnk, az egyébként pszichológusként dolgozó Zsófia. Írása a Menjek/Maradjak csapat segítségével jutott el hozzánk, akik most…..
Párizs után mostanában legalább annyit szerepel a hírekben Brüsszel, hiszen az egész város gyakorlatilag beledermedt a terrorveszély miatt kihirdetett lezárásokba. A mai poszt a belga fővárosból érkezett az ott élő és dolgozó Dávidtól. (UPDATE: kora délután a szerző ma reggel…..
mernok-ur 2015.11.25 20:42:16
@Csodabogár: Vannak problémák. De remélem sikerül megoldani őket a belgáknak, és nem hal meg több ártatlan ember sehol.
Persze ez nem így megy sajnos.

De ettől függetlenül ez egy intő jel lett Európának, hogy egyre jobban oda kell figyelni a terrorizmusra. Ami eddig csak Amerikában, Afrikában volt, az most eljött újra ide is 2004 és 2005 után.
Eszter érdekes pozícióból ír, diákként, akit pillanatnyilag külföldön tanul és dolgozik, de a dolog még nem végleges. Még nem dőlt el az élete, nem született meg a döntés, de ugye egy kapcsolat mindig két félen múlik. Ezért írt levelet Magyarországnak, a Magyarország és…..
Akár klasszikus határátkelős történet lehetne is a mai, hiszen szerzője, Ladiszla bölcsész végzettséggel nem tudott elhelyezkedni Magyarországon, így indult neki az Egyesült Királyságnak, ahol főleg a vendéglátóiparban dolgozik, most éppen pincérnőként. De szerintem nem ez a…..
Jojo képeit már korábbi fotós posztokban láthattátok az angliai Bordonból. Most a történetüket is megosztotta, amely céltudatos határátkelésről szól, ahol a kezdet nem könnyű, de az említett kitartás eredményeként már jó ideje a saját szakmájában dolgozik, és az itthon…..
Dóra dolgozott már Ausztriában, most az Egyesült Államokban él, de nem tervez hosszú távra. Mint írja, akárhol tudna élni, barangolva a világban, a lényeg az, hogy jó emberek vegyék körül. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett, bár ebben az esetben alighanem…..
mernok-ur 2015.06.12 07:42:13
@svájci sapka (ch): szia. Gondolom valami egeszsegugyis. Apolo vagy nover vagy hasonlo amit nem tudok, de nem akarom megserteni a kedves szerzot.

Egyebkent lehet banni fogod, hogy nem maradtal kint USA-ban.
Meglehetősen rögös úton jutott el mai szerzőnk, Dénes addig, hogy magyar jogosítványát németre cserélje. A posztot olvasva néha nem tudtam, sírjak vagy nevessek – ezt majd mindenki eldönti magának. (fotó: Christian Schnettelker / manoftaste.de) „Ahogy nemrég egy kommentemben…..
Jó volt Magyarországon, de Európában még jobb – írja a Magyarország és én pályázat (amire szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet) mai szerzője, Rumitom, hozzátéve, hogy a maga részéről egy keserűbb időszakot követően mindent megbocsátott az országnak, akivel…..
mernok-ur 2015.05.11 08:19:31
Nem tudom hirtelen, volt-e már olyan poszt a Határátkelő történetében, mint amilyen ma következik. Kicsit szkeptikusan kezdtem el olvasni (mint azt majd közületek is gondolom néhányan teszik), de a jelenetek gyorsan beszippantottak. Az írás szerzője, Hóvarjú meghatározása szerint…..
Őszintén szólva azért örülök azoknak a posztoknak, amelyek mélyebben belemennek egy-egy részkérdésbe, mert olyan dolgokat tudok meg belőlük, amikről egyébként soha eszembe nem jutna olvasni. Ilyen volt múltkor Digger londoni házakról szóló írása (úgy vettem észre, ti is…..
mernok-ur 2015.04.07 09:52:11
@Golf2 ; @diggerdriver:

Megnéznék egy Liebherr, Komatsu, Caterpillar, Hitachi, Hyundai, Volvo összehasonlítást. Egyre több távolkeleti gépet látok Budapesten. Annyival jobb amennyivel olcsóbb?
mernok-ur 2015.04.07 21:38:24
@diggerdriver: Köszi, azt hittem elfelejted! :-)

Hitachi, Komatsu, Kubota, Takeuchi ezek japánok, nem is gondoltam volna, dél-koreára asszociáltam.

Atlas Copco gépen van tapasztalatod esetleg? Érdekelne, azok hogy szerepelnek.
               Mostanában meglehetősen sokat írnak a címben feltett kérdésről.  Pl. itt.              Magyarországon nagyjából 220000 egyetemi hallgató van. A fenti cikk becslése szerint kb. tízezren tanulnak külföldi egyetemeken. Ez a szám kompatibilis a korábbi…..
mernok-ur 2015.04.07 10:23:31
@WiteNoir: Jobb helyeken a minőségbiztosítási mérnököt a legjobb mérnökökből nevezik ki. Pont azért, mert amit csinál abban profi, és tudja hogy hol rontották el a beszállítók a megmunkálást vagy az öntést stb.

Lenézett szakma, de megfelelő min.bizt. nélkül nem sok autógyár maradna fönn. lsd: sok visszahívás...

Nyisd ki az elméd, fogadd be az új dolgokat, ne csak amit az ipart soha nem látott tanárok mondanak. :-)