Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h_geri

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kell az olcsó versenyzési lehetőség, de a felelőtlen, trükköző rendezők könnyen tönkrevághatják az egész hazai amatőr autósportot. A Totalcaron megjelent cikkünk kommentposztja. ..
h_geri 2013.05.22 09:06:00
@Öngerjesztő Erg: És él is ezzel a gumiszabállyal a szövetség. Élből meghatározta, hogy régiónként hány amatőr versenyt enged rendezni. És ezek a számok a töredékei a tavaly megrendezett versenyek számának.
Persze volt jó egy (vagy több) sorozat, amit évek óta be kellett volna tiltani, de ha jól tudom az FRT sorozat nem tartozott a renitensek közé.
h_geri 2013.05.22 09:48:05
@B. Capelluti:
A második mondatomat félre értetted. Az FRT-re vonatkozó rész zárójeles kiegészítésként szerettem volna ... közölni :)
A nagy bringásrazzia harmadik hetében járunk, de csak most sikerült először akciózó rendőrök karjaiba futnunk. Kocogás közben leltünk végre egy forgalmas bringaút mellett várakozó párosra. Bicikli nélkül voltunk, de nem bírtuk ki, hogy érdeklődjük, mi a hivatalos álláspont:…..
h_geri 2011.05.27 11:41:01
@GG81: Hát hogy "KÉPZELT"-e, azt nem tudom, most így hirtelen.
De egyébként ezt a választ vártam, és absz elfogadható. Amit bringásként és autósként is tapasztalok, fejlődik a nép, egyre jófejebbek az emberek. Mind a motorosokkal, mind a bringásokkal. ha meg valaki kiugrat az autó elé, hogy majd annak úgy is meg kell állni, hát arra nem tudok mit mondani :) Bár a zebrát ugye óvatosan kellene megközelíteni.
Kanyarodás: "jobbra bekanyarodó járművel a kerékpársávon vagy az úttest mellett levő, attól jobbra eső kerékpárúton, gyalog- és kerékpárúton érkező jármű és gyalogos részére" ez alapján elsőbbsége van. És vannak olyan esetek, amikor mehet a bringás a járdán, de akkor csak 10-el. Az egy lassú futó tempója, nem kihívás észrevenni :)
Sorompó,rákosrendező: Hát én bevállalom, ott át szoktam menni :) Qrva nagyot kéne kerülni, ami bringával már jelentősebbnek mondható idő. Ezt a témát kicsit szőrszálhasogatásnak érzem. (más a rizikófaktor autónál és más bringánál és gyalogosan) Kellő áttekintéssel, át lehet ott kelni, persze ettől még szabálytalan az tény. Van egy másik ilyen "átkelés is". ugyan ezen a vasútvonalon, kifelé, egy baktárház mellett. Na ott se sorompó, se semmi. Van egy felüljáró, de lépcsős és az egy ajánlott bringa útvonal. Hát azt valahogy nincs kedvem megmászni :)

@vuk_: rövid távon zavarna, hosszú távon nem. Az ok szerintem nyílvánvaló
h_geri 2011.05.27 11:49:06
@vuk_: számomra mérsékelten alternatíva, különösen, ha valahol ápoltan kell megjelenni. És a lopásról már ne is beszéljünk. Engem az zavar a legjobban. Szakatt szarral kell menni, intézkedni, ha kb. biztos akarsz abban lenni, hogy lesz is mivel hazamenned. Ha kerítéshez lakatolod, elvágják a kerítést stb... Rémálom...
h_geri 2011.05.27 12:32:11
@vuk_: na most akkor gondold el ha át kell tekernie egy átlagembernek egy hídon, 5-6 km után. Mert Pesten az simán összejön. Az leizzad...

Lopás: ez sztem nem a rendőrök felelőssége. Mit sem tehet, ha nincs meg az állampolgárok felől a támogatás és közreműködés. Így is elég sok rendőrt látok, de mindenhol nem állhat. Ez az emberek nemtörődömsége. Reszelik a lakatot és nem szól, nem hív fel egy rendőrt. Legtöbben nem nézik meg, hogy a vásárolt bringának vannak-e papírjai. Na de ez már más téma, de ezért gondolom azt, hogy a bringa csak mérsékelten alternatíva még egy irodistának is. Mi irodánkban van fürdő és biztonságos bringa tároló, így adott, hogy amikor csak lehet, azzal jövök. De ez elég keveseknek "adatik" meg.
Ha már minden elveszett, legalább a méltóság őriztessék meg. Ha egy férfi elbukott egy csatát, akkor is húzza ki magát, mert a gerinc a legnagyobb kincs. Ha a csaj nemet mondott, tárgyilagosan vegye tudomásul és evezzen tovább. Ha ez nem így történik, akkor az illető hölgy úgy…..
h_geri 2009.08.31 17:41:08
Vagy három hónapja lehetett, hogy egy szépségkirálynő miatt borzadtunk el az átlagamerikai teljesen kilúgozott agyán, erre tessék, megint előkerült egy másik, aki ezúttal nem is Irakkal, hanem kis hazánkkal szórakozott egy kicsit. Csoda, hogy felvisított a bennünk lakó…..