Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galgóczi Erzsébet

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért az első LMBT Történeti Hónap, de nem érdemes leszokni a blog olvasásáról, az elkövetkező időszakban ugyanis mindenféle formátumban beszámolunk majd a programokról. Íme, az első (második) fecske, a Meleg szemmel összefoglalója. Gobbi Hilda flashmob és beszélgetés,…..
Angyali üzenete jött, Hildácska! Jöjjön le a Vis Majorba, várják egykori pályatársai és a rajongók. Már csak két napocskát kell mással eltölteni a beszélgetésig. ..
Hát nem érted? Még mindig? Gobbi Hilda századik születésnapján újra testet ölt. Ott kell lenned! ..
Antoni Rita írását a nokert.hu oldalról vettük át.   Véletlenül csöppentem a programra: február 7-én, csütörtökön Borgos Anna előadására érkeztem a Brit Nagykövetségre, és csak utána tudtam meg, hogy - szintén az LMBT Történeti…..
Rengeteg sikeres programon vagyunk túl az LMBT Történeti Hónap keretében. Volt megnyitó filmvetítéssel és fogadással, meleg témájú városnézés, beszélgetések a leszbikusság és a homoszexualitás történetéről és a BudapestPride kezdeteiről, pinkpongoztunk, művészkedtünk…..
A Megnyitó utáni első programunk a Gobbi Hilda filmklub volt, ahol az Aimée és Jaguár című filmet nézhették meg az érdeklődők. A történet nagyon egyszerű, bár borús, 1943-ban játszódik Berlinben. Lilly a német családanya, akinek a férje a fronton szolgál, otthon neveli négy…..
Ma, február 6-án 18:00 óráig lehet regisztrálni a csütörtökön 18:00 órától tartandó "Amor lesbicus" előadásra és a 19:00 órakor kezdődő "A Budapest Pride történelem kezdetei" című beszélgetésre. Jelentkezni az lmbthonap@hatter.hu illetve…..
A Pink Csikk zenekar is fellép az LMBT Történeti Hónap buliján. Íme egy kis múltidéző a csirkéktől. Koppány, vigyázz! ..
Hát elkezdődött az első Történeti Hónap. Úgy, ahogy kellett: sok vendéggel, beszédekkel, Makk Károly személyes történeteivel, Takács Mária múltidézőjével. Erdélyi Tea képei következnek:   Benne vagy a történetünkben?    Találkozás    Az brit…..
Február elsején kezdődik az első hazai rendezésű LMBT Történeti Hónap. Feltárunk és megmutatunk, hogy a múltunk se vesszen homályba. Néha akkurátusan, néha kreatívan, néha érzelmesen, néha okosan. Beharangozó kétpercesünkben olyan nagyságok biztosítják támogatásukról a…..
És ilyen volt a hőskor, az első Pink Piknik, még a felvonulások előtt, amikor még nem volt mozgalom, amikor még nehezen ismerkedtek a leszbikusok, amikor elindult valami a "puszta" közepén. A Budapest Pride történelem kezdetei - beharangozó kisfilm következik: ..
Egyszer volt, hol nem volt, voltak egyszer a leszbikusok. Megérkezett Borgos Anna Amor lesbicus előadásának kisfilmje. ..
Kedves érdeklődő, aki meglátogattad ezt a blogot és azon gondolkodsz, hogy mi is lehet valójában az LMBT Történeti Hónap, vagy már tudod, csak azt nem döntötted el, melyik programokat érdemes meglátogatni: - a Rólunk menüpont alatt megtalálod az esemény leírását - az…..
..
Sajnálattal közöljük, hogy a program - Lakatos Márk más irányú elfoglaltsága miatt - ELMARAD. Beszélgetés Lakatos Márk stylisttal arról, hogy a híres meleg divattervezők hogyan hatottak a női és férfi divatra, miként alakult ki ennek hatására a metroszexuális férfi divat.…..
Antiszemita nagyasszony, macsó lányszédítő, tanyasi bérgyilkos, adóssághalmozó besúgó, kurucvers-hamisító… A nagy művész, tudós és mozgalmár példaképek, a melegtörténelem feddhetetlen alakjai mellett ritkán idézzük fel az arcképcsarnok szintén markáns, de ambivalensebb…..
A homoszexualitás magyarországi társadalomtörténetével foglalkozó legújabb kutatások A beszélgetés során Kurimay Anita történész számol be a Rutgers Egyetemen megvédett PhD-dolgozatának főbb eredményeiről és Takács Judit szociológus mutatja be nemrégiben indult, az…..
A Queer-jelenség és kortárs magyar irodalomA beszélgetés résztvevői:Gerevich András költőMészáros Zsolt művészettörténészSós Dóra, a Queer Kiadó főszerkesztőjemoderátor:Kassai Zsigmod, újságíró, kritikusAz esten felolvasnak: Gerevich András, Tóth Kinga és Vidra Szabó…..
A Pikk Dáma a Labrisz Egyesület havi rendszerességgel működő nyílt játszóklubja. Ezúttal az LMBT Történeti Hónap keretében biztosítunk számotokra különféle társasjátékokat és sok-sok kártyapaklit a szórakozáshoz. Akinek kedve van, persze saját játékot is hozhat!…..
11 magyar nő (45 és 70 év között) beszél arról, milyenek voltak eltitkolt éveik: hogyan fedezték fel identitásukat, hogyan próbálták magukat megnevezni. Társra találásról, közösségük megtalálásáról, barátságokról. Történetek a rendszerváltáson innen és túl: az 56-os…..
LMBT történeti témájú kvízvetélkedő Ha érdekel az LMBT történelem és kultúrtörténet, és játékos formában szeretnéd próbára tenni tudásod, játssz velünk! Kvízjáték-vezető: Vágó István Szervező: Szimpozion Egyesület Időpont: 2013. február 23. 20:00 Helyszín:…..
Gobbi Hilda 2013-ban lenne 100 éves. A róla elnevezett leszbikus filmklubban, amely már hatodik éve működik, most rá emlékezünk. A legfontosabb filmes szerepléseit kortárs színművészek visszaemlékezései kísérik.Vendégek: Szalay Kriszta színművész, Szegvári Katalin…..
a Queer Kiadó könyvbemutató beszélgetései A Queer Kiadó bemutatja két hiánypótló regényét: Az Árnyéklovag c. regényben Elemért gyermekkorától nyugdíjas éveiig kezdve követjük végig az identitáskeresés útján. Hivatás, elidegenedés, vonzalom. Letisztult, őszinte hang -…..
A hazai azonos nemű versenytáncnak hagyományai vannak, táncosaik világszerte nyerik a versenyeket, dobogós helyezéseket. Idén egy nagy esemény megszervezésébe: a Budapest Same-Sex Open megrendezésébe fogtak. A mostani táncestjüket kicsit rendhagyó módon egyrészt az LMBT…..
Barátságretorika, homoszocialitás és queer érzékenység a magyar költészetben. Csehy Zoltán költővel és irodalomtörténésszel Gerevich András beszélget, a verseket elmondja Cmarits Gábor.   Időpont: 2013. február 16. 18:00 Helyszín: Pepita Ofélia Bár (1072 Budapest,…..