Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kumari

0 bejegyzést írt és 408 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát mit csináljak ... ilyenre kéri a feleségem. Talán az egyik legegyszerűbb hússütés, seperc megvan, csak könnyű elrontani, ha túlsütjük (szerintem). Akciósan pedig elég gazdaságos fehérje :) Feleségem hozott két dupla melles csomagot 50%-os kedvezménnyel...
Kumari 2025.07.10 10:23:36
@látjátok feleim szümtükkel: tegnap délutántól majd ma hajnalig bőséges és csendes eső volt, de mindet elnyelte a talaj. Eshetne még akár két hétig is, az se lenne sok.
Kumari 2025.07.10 13:25:23
@Andrass9: Na, azzal sem lennék boldog...
Kumari 2025.07.10 13:49:09
@Andrass9: Nekem ez most pont jó:)
Minden évben nevelek spenótokat - többfélét is. Most például egy amerikai fajtát (Bloomsdale Longstanding), amelyik ugyan nem ellenálló a fertőzéseknek, de nálam még nem kapott el semmit - még a Covidot sem! Viszont húsos nagy sötétzöld levelei vannak gazdag diós aromával. Ősszel néha vetek Matador…..
Kumari 2025.06.01 10:01:42
@Andrass9: Ilyen vidáman az infarktusról..remélem, minden rendben van.( nászomnak két eret kellett reparálni április elején, de hálistennek rendben van azóta.jelzem, előjele sem volt) Akkor én csendben vagyok, nekem csak az orromat forrasztották meg az ügyeleten, mert visszatérő nagyon durva orrvérzésem volt, el kellett sütni az eret, vagy ötödjére sikerült, remélem, nem jön vissza.
Kumari 2025.06.01 13:42:59
@Andrass9: Húha..azért annyira jó, hogy ebben a korban élünk, és egy infarkus( a harmadik) is ennyi, cső be, mehetsz haza..azért vigyázz magadra, ahogy tudsz, és lehet!
Kumari 2025.06.01 14:31:31
@Andrass9: erre mondják, hogy minden rosszban van valami jó
Blogkocsma Madáretető télire 2025.03.03 07:00:00
Vannak jó híreim is, hamár nem posztolok: Tavaly volt egy madáretetõm, amit valahol vettem (Tán a Madártani Intézettõl - nem emlékszem). Ezt nagyon szerettem az egyszerû kialakítása miatt. Ez a tengelic járt rá napraforgómagot enni egész télen át. Idén is ki akartam akasztani, de nem találtam…..
Kumari 2025.03.15 14:45:39
@kocsmagomba: Itt is esett, meg volt dörgés villámlás, és jég is, A fagy már nem kéne..cipelhetjük be az amarilliszt megint ...
Kumari 2025.03.24 20:10:57
@látjátok feleim szümtükkel: A sárgaborsót a barátunk szerint a Köjál tiltotta be,és azerinte ideje volt _DDDDD ( mindig utálta a sárgaborsót, ellentétben pl, velem, Én igen szeretemÖ
Nagyon szeretem az avokádót, és sokat is eszem belőle, pláne, hogy mostanság sokszor találkozom leértékeléssel. Ha lehet, akkor még éretlent veszek, mert az érettet pimaszul drágán adják. Nekem meg csak egy almával kell papírzacskóba tenni, és pár nap alatt puhára érik :) Ma reggel is találtam a…..
Kumari 2025.03.17 19:34:44
@Andrass9: Én szeretem:) Nem is krémnek, egyszerűen kikanalazom, felszeletelem, kis só, bors, pici citromlé, és pirítós. Nem cifrázom, csak ha vendéget várok:D És igen, az igazi érett avokádó nagyon finom,de baromi drága( na igen, végülis mi olcsó...) Én most a kivire kattantam rá, korábban a mandarint faltam, de idén nem lehet normális mandarint venni sehol.És persze az alma..csak az is nagyon megdrágult( nagyfogyasztók vagyunk,napi négy-öt is elmegy fejenként)
Kumari 2025.03.19 19:49:01
@kocsmagomba: Nem ismerem az arany kivit, nem is láttam még. Lehet kapni extra nagy kiviket darabra, nagyon finom édes-savanyú, de most aprókat vettem kilóra csomagolva, úgy jobban jövök ki:)Ezek sem rosszak, erősen fogy.

Láttam érett avokádót, szép is, nagy is, 1000/db..nem vettem:(
Kumari 2025.03.22 08:51:43
@Andrass9: Nagyon helyes, az édesvízi mocsarakba annak idején az izraeli telepesek Ausztráliából hoztak fákat( sajnos nem emlékszem, milyet), amelyek szinte kiszárították, így csináltak belőle termőföldet. ( Lehet, hogy eukaliptusz volt, de nem mernék rá megesküdni)
Az úgy volt, hogy itthon vannak éppen a kicsilyány férjének szülei, akiket meghívtunk ebédre karácsony utánra. Mivel Abu Dhabiban élnek, a főételnek nem a kacsát választottam (ami amúgy már csak az ő fagyasztójukba fért be :), hanem egy csodaszép 4,5 kilós csontos tarját. Arrafelé sertést kicsit…..
Kumari 2025.02.24 19:26:57
@kocsmagomba: Arra nem is reagálok, hogy a turullal megint nagyon hátbavágtál.
Kumari 2025.02.24 21:04:40
@kocsmagomba: Nincs harag:) Én nem vitázom, mert szerintem a lényegben nincs közöttünk alapvető nézetkülönbség, az oltás kell, az oltás jó. csak én az influ ellen nem tartom magamnak szükségesnek. Slusszpassz. És puszi.

És persze, arról írsz, amiről jónak látod, csak arra gondoltam, engem nem kell meggyőznöd arról, hogy az oltás az én mRNS-emet meg DNS-emet fogja megváltoztatni, mert az tényleg butaság, legalábbis az én alap biológiai ismereteim szerint.

Társadalmi összefogás meg ma ebben az országban sajnos semmiféle -bármennyire húsba és életbevágó kérdésről is legyen szó-nincs.
Egy nagyon rövid poszt, de adós vagyok vele. A Fény utcai piacon jártam, ahol a bejáratnál egy asztalon csodás gombákat láttam. Óriás pöffeteget és méretes őzlábgombát. Gyorsan vettem is egy gyerekfej gömböt, nomeg néhány őzlábat, hogy aznap kirántom és a vejemmel megesszük. Se a feleségem, se a…..
Kumari 2025.01.17 09:58:54
@látjátok feleim szümtükkel: Én ezt simán elhiszem..fiatal korunkban nekem is, a férjemnek is évente többször volt tüszős a mandulánk,(rohadt fájdalom, lár, mindened is fáj a torkodon túl, általában injakcióval oldották meg) mígnem egy idős ismerősünk azt mondta, a lehető legerősebb, de 50 foknál mindenképpen erősebb pálinkával gargarizáljunk.És bevált..a doktorral is megtárgyaltuk, ő sem látott benne rosszat, főleg, hogy két nap alatt lepucolta a tüszőket.Jó lehet az tehát más torokdologra is.:)
Kumari 2025.01.19 19:16:58
@Andrass9: "de régen ettem hattyút":)
A recept ihletője Tamás volt, akinél Bélszín Rossínit ettem a Stand25-ben. Nagyon tetszett, gondoltam az utóbbi időben sok kacsa/liba máj szeletet sütöttem, jöhet egy újabb is. Persze nem én lennék, ha kicsit ne hangoltam volna a receptet :)..
Kumari 2024.08.16 08:28:16
@kocsmagomba: Itt pont a fagyasztó üres, de azért van némi marhapörkölt meg tyúkleves alapanyag, meg zöldség, jövő héten gondoltam bevásárolni komolyabban.Nekem majd jövő héten jön a legkisebb királylány a férjével, vegák, majd ahhoz is be kell szerezni pár dolgot.Mi megleszünk addig is a maradék húsfélével:)
@Andrass9: Ide nagyon kéne jó sok, de nem sok kilátás van rá.
Blogkocsma Kreol Párizsban 2020.11.21 07:00:00
A cím természetesen szokás szerint megtévesztő. Voltaképpen palacsintatésztában sült, kreol fűszerrel ízesített, kicsontozott csirkecomb. Hogy a csontozás hogyan jutott eszembe, nem tudom, de jó ötlet volt. Amúgy is volt vele munka, hiszen farrésszel együtt vettem. Eltettem későbbre a leeső részeket…..
Kumari 2020.11.21 18:26:45
@old forester: Így igaz! kijön de forró.Marad a nyúzás vagy előtte a szemöldökcsipesz, vagy a levagdosás
Ontja a paradicsomot a 25 tő a kertben. Ökörszív, bikaszív (az a rózsaszínűbbik), SanMarzano meg a gerilla koktélok. Ez utóbbit azért most nem használtam - nekem túl savanyúak levesben. Folyton szedjük, amint megérik. Húsz kiló már üvegekben van sütve. Készült már sok…..
Kumari 2017.10.29 07:13:19
@Mariann19: Jól elvagytok, csak pislogok, mint a kocsából a béka..én ezt sokkal egyszerűbben oldom meg:) Anyukám süt hat tojásból olyan piskótát, hogy majdnem 10 cm magas..ha én csinálnám, ostya lenne.pedig egy az egyben ugynazat művelem, Így -ha anyukán nem süt, márpedig ha süt is, messze lakik- vagy kevert tésztás csinálok, vagy veszek a bótban piskótát..ciki-e vagyok????? Viszont muffint annyira tudok, hogy már fáj!!!!:)
Régi barátokat vártunk estebédre, de feleségem valamit összekevert, így azután nem mertem húst készíteni. Azt viszont tudtam, hogy az asszonyka cukros - most mi a szöszt készítsek? Biztos ami biztos, begyűjtöttem kétféle grillsajtot is, azután reggel kimentem a kispiacra…..
Kumari 2017.10.27 19:27:39
@látjátok feleim szümtükkel: Csernobilmadarak ezek...
Kumari 2017.10.28 11:20:03
@látjátok feleim szümtükkel: Na, még egy állatmentő:) Örvendetes. Mi kisfecskét mentettünk nyáron, szomjazott, itattuk óvatosan, meg hűvösre tettük, pár óra alatt erőre kapott. Annyira ritka itt a fecske, nem is tudom, honnan esett az udvarra.A szembeszomszédban volt fészek, de azt a házat eladták, felújították, a fészket leverték..azóta a környéken nincs fecske. Rigó van dögivel, és igen, a macskák a kirepüléskor elkapnak párat. Ha látjuk, nem engedjük, annál is inkább, mert nem eszik meg, csak levadásszák őket.Pocsék macskák ezek, nem az éhség miatt vadászbak, csak az az állati ösztön, az....
Blogkocsma Korok tökei 2017.10.24 07:00:00
Nagyanyám imádta a sütőtököt. A hosszú élet zálogát látta benne. (Végül is 77 évet élt, amivel sokan kiegyeznének). Ő a klasszik vonalat vitte, tök megvesz, feldarabol, magok kikapar, sütőben megsüt, megesz. Szezonban,(ha a dér már megcsípte) november-január tájékán…..
Kumari 2017.10.25 17:22:33
@pizzaszeletvágó: Há' mer óvatlanul béeresztetted:) Korábban köll a fokhagymát a megfelelő helyre du..akarom mondani akasztani:DDDD Vagy rossz helyre tetted a tököt....más nem lehetett, én mondom:)
Szomszédasszonynál érik a szilva. Kérdezi, van-e van valamilyen egyszerű receptem, meg egy pár befőttesüvegem. Hát persze, hogy van mindkettő. Valamikor, régesrég posztoltam a keverés nélküli szilvalekvár receptjét, azt megosztottam vele. Cserébe nem küldött el minket, amikor egy fél vödörnyi…..
Kumari 2017.09.22 18:56:06
@pizzaszeletvágó: Az Őrség aranya az eddigi legjobb cucc, amit ettem..illetve akkor, ha igazán benne van, ami abba kell:) A debreceni Mandulában igazi! (legalábbis amikor legutóbb ott ettem, mert hogy ma milyen, azt nem tudom) Ettem bűnrosszat is,Sárospatakon, na az horror volt.MI a vár mellett, a vízparton ettünk nagyon finom sütiket Egerben, de a neve nem jut eszembe.Valami M betűs..
Kumari 2017.09.23 09:23:28
@Kumari: A Marján, igen.Bődületesen sok sütemány volt, és amit ettem, az jó volt.
A szálloda is M betűs, a Csiki Sándor utcában:)))Melior.
Kumari 2017.10.20 18:25:30
@pizzaszeletvágó: mindenkinek számít, pláne ha úgyis útba esik:)
Blogkocsma Gombatúra 2017.10.18 07:00:00
Vendégposzt pizzaszeletvágó tollából   Október elsõ napjaiban végre kijutottam az erdõbe gombászni. Sajnos a szabadidõm ritkán kerül átfedésbe az ehetõ gombák dömpingszerû megjelenésével. Most is így esett, az általam ismert területen a vargánya, pár napos szezon után,…..
Kumari 2017.10.18 19:49:28
@she_wolf: A természet bőkezű az áldásaival, de az átkaival is..ó, ha nem lenne mérges gomba...meg még jópár életveszélyes növány-állat....
Blogkocsma Körmös kakas 2017.10.12 07:00:00
Szándékosan nem írtam pörköltet, el akartam kerülni, hogy valamelyik - a Gasztronómiai Akadémiáról ideeső - professzor elmagyarázza, hogy ez miért nem az. Egyébiránt pontosan úgy jártam el, ahogy szoktam, mikor én főzök pörköltet.Megemlékeztem már a szerencsétlen sorsú,…..
Kumari 2017.10.14 18:04:49
@she_wolf: Nekem is van lefagyaszatva étel, elsősorban sültek és pörköltfélék, de olykor leves is ( a káposztás paszuly és a gulyás nagyon jól kibírja). De jártam már úgy, hogy kiolvadt, kidobtam.
Kumari 2017.10.15 18:07:31
@Andrass9: Mi nem permetezünk, volt olyan év, hogy alig egy almáséáda dió volt a 4 hatalmas fáról, lehullott zöld burokban..illetve rászikkadt, és ,egromlott a dió. Idán meg gyönyörű egészséges és sok termés van. és van vékony héju, és vastagabb héju is. Kibontás után kicsit szikkasztom(pár hétig kiterítve szárad egy asztalon). aztán bezacskózom, és fagyasztóban tárolom. Van négy éves fagyasztott csomag is, kutya baja, ha kiszedem, cukorral vegyítve darálom, úgy fagyottan, vagy ha darabos kell, kicsit megpirítom egy serpenyőben.
De leginkább elosztogatom:) Sokan kapják Mikulásra.
Blogkocsma Franciasaláta házilag 2017.10.06 07:00:00
Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben a franciasaláta nem francia. Ő az orosz hússaláta húsnélküli változata. A franciák nem ismerik, az olaszok imádják, ezért ők genovai salátának nevezik, és Kréta szigetén Budapest saláta néven kapható. A Jégbüfé pedig bezárt, ahonnan régen…..
Kumari 2017.10.10 20:34:13
@látjátok feleim szümtükkel: Az öreg macskák egy része elmegy meghalni..nem mind, de elég sok:(nem biztos, hogy elütötték.
Kumari 2017.10.10 20:37:06
@she_wolf: Johanna lányomnak Óbudán, ötödiken van egy macskája, azt hiszem, lassan tíz éves(meg egy tíz és fél éves fia:DD)..szokták sétáltatni olykor, de elegendő neki a lakás. Szokott nálunk nyaralni, ha elutaznak itt marad nálunk, itt sem akar kiszökni, a szúnyogháló mögül nézeget ki..pedig a mieink kinti-bentiek.
Kumari 2017.10.11 19:27:32
@Andrass9: :DD @látjátok feleim szümtükkel: :))

ismerősöm Norvégiában állandóan tonkababos sütot süt, egy szem elég sok alkalommal. Állítólag olyasvalami, mint a kardamom.De sok helyen be van tiltva. itthon a Culinarisban van állítólag
Elfogyott a libazsírom! Ilyen is ritkán történik, így azután érzékenyen érintett. El is szaladtam hájat venni. A választásom a testhájra esett, mert a libatepertőt majd minden alkalommal túlsütöm (magyarul elégetem). Be is pakoltam egy bő kilós adagot, amikor rámmosolygott…..
Kumari 2017.10.10 20:38:10
@she_wolf: Igaz...bocs, aki nem szereti a rizsát, ne rizsázzon:) vagy mi...én ne rizsázzak neki:)
Kumari 2017.10.10 20:38:45
@she_wolf: Igen ez a jessz nálam is:))))
Blogkocsma Szilvalekvár 2017.09.24 07:00:00
Főztem én is. András írását látva először nem akartam ugyanazt a poént mégegyszer lelőni, de aztán meggyőztem magam: mi baj lehet? Megérett a szilva a Hegyen, van valami korai kék - az ördög tudja milyen fajta -, meg fehér besztercei. A 82-es út mellett találtunk egy kisebb…..
Kumari 2017.09.26 20:12:03
@Dorottya Veres RLDD: fodorháj. Igen, az kisütve, darálva ment a hurkába.
Blogkocsma Bőrös malaclapocka 2017.09.15 07:00:00
Megkívántam már valami jó sült húst. Bőrös-csontost, cuppanóst. Reggel el is sétáltam a csarnokba, úgy rémlett, mintha az egyik húsboltban láttam volna a múltkor bőrös malachúst. Így is volt, tarja, comb, oldalas, szebbnél szebb darabok. Kérdeztem is, egészen véletlenül,…..
Kumari 2017.09.23 09:26:02
@she_wolf: Mondom, hogy van bennünk valami közös:DDDDDAmi a megevett dolgokat illeti, egy az egyben:DDD
De nem is..sietni nem nagyon tudok. és hegynek fel se szeretek..lefele, na az megy:)
Kumari 2017.09.24 09:51:51
@she_wolf: Ha én újra születnék, akkor három dolgot szeretnék máshogy: ne legyen szőrös a lábam,(egyáltalán, ne legyen ott szőr, ahonnan irtani kell), ne legyek dagadt, és merjek autót vezetni, ne dísznek legyen 40 éves a jogsim....ezt mantrázom, mert én aztán juszt is ujjászületek!:) A többi maradhat.
Kumari 2017.09.24 20:15:09
@she_wolf: Én lefogyni már csak halálos betegség miatt fogok, nincs baj, szeretem magam, csak az egészségem nem a régi:) Insumedet próbáltam, nagggyon hatásos, de nem vagyok képes egy életen át reggelire és vacsorára egy pohár fehérjelöttyöt inni, délben meg max. 1200 kalória..ez megy pár hónapig, de annyi. Á, leszarom:D A kedélyemmel főszabályként nincs baj,tükröt kerülöm, anti-anorxiás vagyok:DDDDDD

A rengeteg gyantázástól szépen kihalt a szőr a lábamon(fiúk, most ne olvassátok) sajnos, a bajszom meg izmosodott:DD de amíg van gyanta, nem kell beéfonni:DDD

Virágcsokor a régi, nem gyomláltam sose:DDDDD
Blogkocsma Frédi vagy Béni szelet 2017.09.18 07:00:00
Megjelent a hiperekben a Hajnal Hús Frédi- vagy Béni szelete, ami egy fűszerezett monstre bőrös sertésalkatrész (leginkább comb vagy tarja). A név a nagysikerű Kőkorszaki Szakik ebédjére utalhat. Egy előnyét látok: be van pácolva, már csak sütni kell. Persze, csak ha van…..
Kumari 2017.09.18 18:27:34
@she_wolf: Eddig úgy tapasztaltam, nagyjából egyezik az ízlésünk, úgyhogy ha Frédiék szembejönnek, próba, szerencse:)
Vadat fagyasztani szoktam, de csak azért, mert valahogy tárolni kell.Érlelés nem a műfajom, nekem az büdös..éa a sztéket is át kell sütni, nem bírom lucskosan legyűrni. Hiába, na...első generációs értelmiségi vagyok:)
Kumari 2017.09.19 20:29:41
@vörösbor(de)minőségi: Igen.Csányi Éva fogadójában ettem ilyet, Magyarfenesen,Nem bonyolult. Egy kis hagymát apróra vágva zsiradékon üvegesre párolunk, és ebben kicsit megsütjük a kimosott, és kicsit megvágott savanyúkáposztát( nem feltétlenül szükséges, de kényelmesebb enni, ha nem olyan hosszúak a szálak)
Amikor egy kicsit már sült-nem kell baRNÁRA, BÁR ÍZLÉS DOLGA-, MEGy HOZZÁ A RIZS, AMIT ÁTFORGATUNK, HOgY BEVONJA A ZSIRADÉK, MAJD FELÖNTJÜK KÉTszeres mennyiségű forró VÍZZEL. fŰSZEREK: BABÉRLEVÉL, BORS, BORSIKAFŰ,kakukkfű és szárított kapor. A sóval óvatosan, némely káposzta sósabb, mint hinnénk.Vegáknak kiváló, ha jól eltaláljuk a fűszerezést, enyhén hajaz a toroskáposztára.Mindenféle hússal, pörköltfélével finom., de leginkább a sült hurka-kolbász körete.
Kumari 2017.09.19 20:30:45
@she_wolf: Igen, amíg volt olyan igazi zacskó, abban sütöttem a csirkét!!!!!
Teljesen elcsábított a sárga laskagomba! Nem olcsó, de minden porcikája felhasználható, kellően tiszta, ezenkívül egészséges is :) A madarasban fedeztem fel, és már a második dobozkával vettem belőle!..
Kumari 2017.09.15 18:25:38
@she_wolf: Nekünk másfél éve van ilyen kávémasinánk(én meg mindig félve nyúlok hozzá. mert ez önjáró, kimossa magát, meg folxvást panaszkodik.hol víz kell bele, hol a szemetese telik meg..) Mi Tsibo Milano stayl Elegant Roast fajtát isszuk most a legkisebb királylány szerint ez a jó. És most minden kévéfan csukja be a szemét: Én a klasszikus Nescafét iszom...:) mert az nekem pont jó. Már több, mint 40 éve...

Autóból meg csak a Citroen:)
Kumari 2017.09.15 18:41:16
@she_wolf: Ó, nagyon sokan ódzkodnak a francia autóktól.De megmagyarázni senki sem tudja:D Nekünk volt pár Citroen, mind szuper volt, és az első Picassót szerettem legjobban.Szerintem nagyon praktikus, tényleg kényelmes, a nagyobban elegánsak, a C3 meg kis fürge.
De mi fura népek vagyunk, mi a Daciát is szerettük, és soha nem volt vele gondunk.
Kumari 2017.09.15 18:53:15
@she_wolf: Értem.Erre sincs magyarázat..a szépember meg az olaszoktól , nem tudja megindokolni,én meg a rossz emberektől...
Tavaly készítettem ilyet először, és nagy sikert aratott. Az első eresztés paprikát le kell szedni, hogy többet is teremjen, így most volt vagy 25 paprikám, amit fel kell dolgozni. Az uborka is terem, abból is adtam hozzá, hogy még érdekesebb legyen...
Kumari 2017.09.10 08:52:53
@Andrass9: Köszönöm, a legközelebbi családi bulira megcsinálom,mert mutatósnak tűnik, továbbá mindenki odavan a sült hagymáért(is) Hagyma minden formában nyerő:)Ahogy elgondolom, kisfazék olaj kell hozzá..
Kumari 2017.09.11 19:47:12
@Benikuty: Én csak azt tudom, hogy Vállajon a sváb szalonna paprikás....ez benne a csuda!Ugyanakkor Erdőhorvátiban sápadt, csak sós-füstölt. Vállajon fokhagymás füszeres pácban sóznak, utánozhatatlanul finom.

@Andrass9: Ezt a meggyfagallyas dolgot nem hallottam, leégés ellen is jó, de ha az uborkát ropogósítja, akkor lehet, hogy a káposzta szétfövése ellen van. Ki tudja ma már...
Kumari 2017.09.11 20:20:15
@pizzaszeletvágó: Nem tudom..mi Nagyecsed környékén( én konkrétan Tiborszálláson) bizony paprikáztunk,nem zárom ki, hogy a vállaji svábokra is hatott a környezet, de tény, ami tény, amikor kiveszik a szalonnát a sózóból, levegőn szikASZTJÁK, MEGY RÁ EGY FOKHAGYMÁS PAPRIKÁS KRÉMSZERŰ KENCE, ÉS ÚGY MEGY A FÜSTRE. Afrancba, rossz helyen van a caps lock..bocsánat.

Azt nem tudom, van-e köze a debreceni paprikás szalonnához.
Klasszikus későtavaszi étel, amikor megjelenik az újkrumpli, és már van petrezselyem is. Szerencsére így koraőszön is van még újkrumpli, bár nekem ilyenkor már nehezebb ételek jutnak eszembe. Feleségem piszkált, hogy a csirkét csak minimális hagymával csináljam, de jó sok majorannával. mert a hagyma…..
Kumari 2017.09.08 18:59:44
@pizzaszeletvágó: Ha bejelentkezel, mondd, hogy a testvére anyósa ajánlotta:D
Kumari 2017.09.08 19:01:51
@she_wolf: Na igen..valódi gyümölcs..

Én nem tudom, miért jobb..de hogy mocskosul divatos, az ttuti..ja, meg a malton só,,vagy valami hasonló.Nem is jut eszembe:D
Kumari 2017.09.08 19:26:45
@pizzaszeletvágó: Szerintem nálunk ez nem szitokszó:)Lehet, hogy tesz majd vocces megjegyzéseket, de csak mert leplezi, hogy csípjük egymást:D Viccen kívül, ez tényleg egy jó ajánlólevél.
Barátaink meghívtak Gárdonyba egy pár napra, hogy meneküljünk el a hőség elől. A háziasszonyunk öccsével már jártam kinn a tavon tavaly horgászni, most is kimentünk. Ahogy tavaly elfogtam előle a halakat, úgy most 3-3 halat nem fogtunk. Azért kaptunk tőle halászlevet! A poszt viszont nem a…..
Kumari 2017.08.29 20:10:11
@Andrass9: Gonosz, gonosz, gonosz!!:)))))
Kumari 2017.09.04 18:06:48
@pizzaszeletvágó: Van, a miénk mindhárom megfogja, és gondosan elhelyezi a lábtörlőn, a világért sem fogyasztaná el. Enni alutasakost szeretnek ezek, még a kinti befogadott udvari, már a szárazra is csodálkozva néz, azt nem eszegeti--pedig mikor ide kezdett járni, boldogan habzsolta. Ilyenek ezek.
Kumari 2017.09.04 19:25:49
I@Andrass9: Nálunk az udvari(bejöhetne, de hiába lakik az udvaron pár éve, nem mer bejönni, max. bekukkant)szereti a csirkebőrt, belsőséget- a tüdőt meg holmi hártyákat kidobom, meg a fejet, ha fejeshez jutok- a bentiek csak színhúst szeretnének, de pechjükre azt mi is:DDD
A szárnyvéget megeszik. de én csak hétvégén főzök, és volt egy kegyelmi állapot pár hónapig, mikor egy cicánk volt, na, mondom, most elkényeztetem....kapta a tasakost hétköznapra. Aztán ezek a jövevények megkóstolták, és ezzel eldőlt..ezek képesek nem enni, ha nem a fogukra való.
Blogkocsma Kakas 2017.08.25 07:00:00
Cip Úr szombaton szólított meg a Sörözőben.- Nem érdekel kakas? 5 kiló feletti, konyhakész, 2500 forint darabja. Csak éppen hat darab alatt nem szállítanak.- Már hogy ne érdekelne annyiért. Szólok egy-két ismerősnek, simán meglesz a hat.Hétfőn a melóban feldobtam a dolgot pár…..
Kumari 2017.08.27 19:42:52
@Boar.: tele v agyunk bálványfával( ami ecetfa, mint megtudtam a kertészmérnök gyerekemtől/, meg trombitafolyondárral, eláraszt minket. Meg a bambusz, meg az indiai nád:(((( Fékezhetetlen és kitrhatatlan növények, a bambuszban ráadásuk rigók laknak, nem is akarom irtani, sajnálom a madarakat.Viszont terjed, mint a rosseb.
Kumari 2017.08.28 18:57:57
@Andrass9: A mi gazunk kiröhögi a glialkát,, a burkolat nálunk putnoki tégla az udvaron, kocsibeállón, ilyen helyeken.Na, elegeünk volt a gyomlálgatásból, jött a glialka, utána egy hónappal a gyom.Erősen gondolkodom, hogy a szépembert ráhízelgem, öntsük le betonnal...( nem, a beton rusnya)