Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HinglishPisti

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha ne mondd, hogy soha! Szégyellem magam vagy sem, már jó rég írtam utoljára a Blogba, aminek számos oka van, főleg munka fronton. :) Azért frissítem most mégis az oldalt, hogy ha belefutsz és tetszik 1-2 írásom, esetleg te is ugyan abban a cipőben jársz mint én, megspórolhatok…..
Az első bejegyzés óta már 2 hónap telt el. Eme nemes alkalomból adok egy helyzetjelentést, és felvetek egy szerintem sokunkban ott lévő problémát. Nem egész 60 nappal a kezdés után vagyunk, akkor, ha szerény is maradok mennyi új szót kellene tudnom, 200-300-at? Mennyi nyelvtani…..
Már eltelt egy kis idő, hogy nem jelentkeztem, ígérem mostantól legalább hetente egyszer adok egy helyzetjelentést, hogy ne legyen frissítetlen a blog, és ne higgyétek, hogy lébecolok :) Elkezdtem regényeket olvasni, és rendszeresen hallgatom a már említett hallás utáni…..
AngolEgyedül Nyelvtani anyagok 2013.02.13 15:56:34
Ha jól emlékszem már csak a nyelvtani gyakorlással maradtam adós. Ez egy olyan terület, amit nem lehet elkerülni, de személy szerint nem a kedvencem, és nem is szeretem direktbe gyakorolni. A nyelvtani ismeretek elengedhetetlenek a szép és helyes beszédhez, íráshoz, de…..
Két olyan terület, amihez mindenképpen kell egy tanár, de legalább egy partner, akivel tudunk kicsit gyakorolni. Sokszor ez nem egyszerű feladat, mert nehéz az időbeosztást egyeztetni, vagy egyáltalán találni embert, aki hasonló szinten van, mint mi, és szeretne tanulni is.…..
Az új webes tartalmaknak köszönhetően talán még egyszerűbb, hogy érdeklődési körünknek megfelelően válasszunk hanganyagot. Hogy mire gondolok? Youtube... De találunk gasztrót, divatot, sportot, autósat, amit csak akarunk. Jó tanulást!..
Minden nyelvtanuló előbb-utóbb beleütközik a szótanulás procedúrájába - a rettegett nyelvtan után ezt utálják általában a legjobban. Pedig lehet ezt szórakoztató, mi több, élvezetes módon is csinálni! A továbbiakban megpróbálom összefoglalni azokat a módszereket, amiket…..
Az előzőekben már írtam kicsit a hallás utáni és írott szövegértés fejlesztésének lehetőségeiről. Ezeknek egy természetes velejárója a szótárazás, napi rutinba be kell építeni a szótanulást, hogy sikerrel fejlesszük a repertoárunkat. Ha a nyelvtan és beszédkészség nem…..
... Ami elég elfoglaltságot fog adni egy jódarabig. Írott szövegértés ezzel szerintem kipipálva, a maradékot az aktualitások fogják kitenni internetes újságokból. ..
Elmentem egy könyvesboltba megnézni milyen a felhozatal az előző bejegyzésben említett Bookworms sorozatból. Nem rossz - nem rossz, van néhány könyv, ami közül lehet válogatni. Darabját 8-900 Ft körül mérik, 1-2 db-ot érdemes lehet belőlük átnyálazni. ..
Már szót ejtettem a szerintem jó ingyenes online listening anyagokról, most egy könnyebb témát vennék elő, ez pedig az olvasás, vagyis a reading. Az írott szövegértés szorosan összefügg a szókincs fejlesztésével, így igazából a kettő gyakorlását célszerű valahogyan…..
A hallás utáni szövegértésre könnyen találhatunk ingyenes online anyagokat, fontos azonban az is, hogy ellenőrizni tudjuk magunkat, legyen hozzá esetleg feladat vagy leírás is. Ebben a bejegyzésben csokorba szedem azokat a jobb használható anyagokat, amiket gyűjtöttem…..
Már tudjuk, hogy napi 1,5-2 óra tanulás elégséges kell, hogy legyen egy év alatt középszintről felsőre jutni. Hogyan osszam be az időt, mivel mennyit foglalkozzam, egyáltalán milyen részekből áll a nyelvtanulás? Középiskolai tankönyveimet kellett előkaparnom, de jó részére…..