Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zabiela

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Darwin-díjat két évtizede ítélik oda azoknak, akik valamilyen eszméletlen butaság következtében vesztették életüket. A díjazás feltételeit az utóbbi időben jelentősen megszigorították, hogy kitalált mendemondák vagy városi legendák helyett csak hiteles történetek…..
Spoileresen beszélünk arról, ami a hétvégén történt Sansa Starkkal. Csak naprakészek kattintsanak! Elképesztő felháborodás fogadta a Trónok harca legutóbbi, hatodik részét a zárójelenet miatt: több amerikai online magazin és még egy szenátor is kijelentette, hogy ezek után…..
zabiela 2015.05.21 19:04:04
Hát, ha már durva sokkoló jelenet, akkor a Theon kínzás az az volt, de az is, és ez a jelent különösen jóval softosabb mint ami a könyvben van. A könyvben eleve nem Sansával esik ez az egész meg, de a cselekmény szempontjából ez mellékes. A kínzásos résznél hosszan taglalta az író, hogy Ramsay úgy szerette nyúzni Theon újait, hogy miután leszedte a bőrt, hagyta berepedezni, elfertőződni, és amikor már nem látott a fájdalomtól akkor kérhette meg őt, hogy vágja le az úját... illetve amikor olyanja volt akkor megengedte neki hogy választhat egyet, hogy melyiket vágja le neki.... De ugyanígy kimaradt a patkányevészet, ami bűzös nyitójelenete a könyvben, hisz ott nincs élőben a kínzás, hanem csak az utóhatásai és a visszaemlékezésekből tudjuk meg, mennyire deformált személyisége lett, és mennyire nincs képben sem időben sem térben (konkrétan nem tudja hogy évek vagy hónapok teltek e el a börtönben, ahol a patkányt ette a kivert fogaival (mivel a könyvben irritálta Ramsey-t Theon mosolya, ezért kalapáccsal kiütögette neki az összes fogát, így élete végéig nem tud már semmit fájdalom nélkül enni) és visszatérve Sansára, ha ezt úgy bemutatták volna legalább mint amennyire "lebutították" a Theon-Ramsay kínzást, de kb. annyira reálisan akkor tényleg lehetne felháborodás mondjuk azoktól akik csak a tv-ből ismerik ezt, de így? Volt egy 3. szereplő akinek az arcát mutatták, meg néhány hangeffekt.... Szerintem a következő részben jobban elengedik a durvaságot, hogy felépítsék a nézőben a bosszúvágyat.....
My3DBudapest Metróvonal a Dunán 2010.03.23 02:30:00
  Régi témája a város szerkezetével, működésével kapcsolatos vitáknak a Duna-part, illetve a dunai hajózás. Előbbivel legfőbb baj, hogy a forgalmas alsó rakpart gyakorlatilag elzárja a lakosságot a folyótól, utóbbinak sorvadása felett pedig szinte divatt lett szomorkodni.…..
A legnagyobb tanulság: quadrocoptert, vagy ahogy a kínai oldalakon egyre gyakrabban látni a megnevezést, quadcoptert nem használ az ember védőkeret nélkül. Pláne, ha zsenge ifjak tartják kezükben a távirányítót, különösen, ha a reptetés még az összeszokás fázisában…..
zabiela 2015.02.09 20:17:18
Azt hittem, hogy egy keddi adás nem lehet izgalmas, mert ugye mi a tököm történhetne kedden. A kiválasztás lecsengett, egyre kevesebben vannak, azok is csak zabálnak, meg alszanak, mint az a bizonyos proverbális bunda. Már amennyiben a bunda alszik, de ebbe most ne menjünk bele. Szóval…..
zabiela 2015.01.28 19:12:44
@Montezuma13: Ja tényleg, most hogy így mondod át is értékelem a gyűlöletről alkotott elképzeléseim, hisz amikor Laci az első héten kb. úgy terrorizálta Dórit mintha valami börtönkörletben volnának az maga volt a feltétel nélküli szeretet, és elfogadás.... Szerintem ha valaki agressziót vitt a villába, akkor az a gyökér Laci... persze jogunk van saját véleményt formálni, de sztem nem összekeverendő az, hogy Fanni kb. elvan a saját világában, megvédi saját magát ha kell, de nem áll neki szándékosan marni mást, pláne úgy, hogy összefognak többen egy ellen, ettől persze még tud iszonyat nagy ostobaságokat mondani, ahogy magát is túl tudja értékelni jócskán, de mégis teszi ezt egy szerethető módon, míg amikor pölö Ádina, aki Laci romlatlan szívszerelme, simán megkapja tőle a büdös kurva jelzőt, ha csak egy szóban eltér a nagy fehér (bár inkább barna) főnök instrukcióitól... szóval sztem valahonnan máshonnan ered ez az agresszió, és persze az erőszak erőszakot szül, de a végére úgyis meglátjátok, amikor kiesik Laci lenyugodnak a kedélyek...
Aki naprakész a Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.-ből, indítsa el a videót nyugodtan. A többieknek esze ágába' ne legyen klikkolni. ..
Nagyon a vesztét érzi itt méár mindenki, így én is, és őszintén bevallom, csodálom Bencust, hogy még nem tépte ki félrezselézett haját két marokkal. Debil és Viki a fináléban, nézzük, mi volt még tennap a vellában. Hát semmi. 1. A Titkos Savazás Feladat: anonim tessen…..
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
zabiela 2014.04.25 19:26:31
Nézd meg akkor a youtube video alatti kommenteket, elég jól elmagyarázza egy ott lakó mi a forgalmi helyzet ott. Buszt el kell engedni, nem pedig berohanni a zebráig, hogy ne vigye el a kocsi seggét... de ez még el is menne, percenként lehet találkozni bunkó, arrogáns, előre nem látó emberekkel, dugó idején meg hatványozottan, a baj a tettlegességben van, mi lett volna ha a rángatása után megfejelik a bukóval? Szerintem egy bocs, ne haragudj-al könnyebb lett volna ezt a helyzetet elintézni akár mind2 részéről mint így... Az autóson is kb. annyi látszik, hogy a ki tudja milyen munkahelyi-családi frusztrációit éli ki, egy "arra járón", ahogy a srác valószínűleg szintúgy...

Egyébként egyszer én is keveredtem hasonló helyzetbe a Váci Úton, biciklivel mentem volna át, a zöldön, de a kanyarodó kisbusz ablakában láttam, hogy keresztbe jön egy autó, alsó hangon 90el (Gondolom épp váltott a lámpa, és gyors nagy gázt kellett adnia, hogy még a halványpiroson átérjen), én mivel az életem előbbre való egy papíron biztosított jognál (ez volna az elsőbbség), visszahúztam a bicajt, és mutattam az autósnak hogy menj, ha már ennyire jössz, ez neki annyira nem tetszett, hogy elkezdett ugatni a kocsiból, amire nyilván én is válaszoltam, ezután gondolta, hogy ez az ésszerű és evidens megoldás, kipattant az autóból, ott a 8 Sávos út közepén, és elindult felém, kb. 4 lépés után sarkon fordult, gondolom addigra ment vissza a fér az agyába és esett le neki, hogy mit is csinál, és hogy hol is van, és hogy a keresztbe elinduló autók valószínű hasonlóképp fogják dicsérni azt hogy feltartja az egész forgalmat.... úgyhogy itt el is váltak útjaink....
Ez most egy képregényes-animgifes poszt lesz, előre is elnézést az oldalt mobilböngészőről felkereső olvasóktól és igen, anyám jól van, és nem, nem rodázik a piactéren. Enjoy. Kezdődött azzal, hogy a Killer Karaoke nyertesei kaptak jutalmat. Sose látottat. Aztán…..
Szép jó reggelt! Csodás szombati napra virradtunk egy meglepően eseménydús VV összefoglalóval. Istenes Bence napi szettjét és Iza-Krisz szerelmi évődését mellőzve inkább mazsolázzunk a Villa Olimpia győzteseinek aranyköpéseiből, hisz szuper extrém, giga brutál műrepülés…..
zabiela 2014.04.11 21:03:43
Egy ötezer forintos bírság benyelése után feltettük a kérdést a BKK-nak: van-e valami tervük a arra, hogy a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút nyomvonala kikerülje a Tímár utcai, eredetileg a kerékpáros átkelésre tervezett felüljárót? A felüljárón ugyanis csak tolni lehet a…..
Európa háború előtt áll? Amikor a 20. század 30-as éveiben Adolf Hitler új területeket szeretett volna meghódítani Németország számára, mindig azzal érvelt, hogy a helyi német lakosság érdekeit szeretné megvédeni. Ezt az érvet használta az Anschluss idején, Csehszlovákia…..
zabiela 2014.03.03 12:06:44
Az az Ukrajna soha nem lehet már Oroszország része rész elég távol áll a realitásoktól, nyugodtan nézd vissza az elmúlt 100, 200, 500, 1000 évet, a határok bizony igen sokat változtak, a mi ezer éves határainkat is beleértve. Másrészt ez a mondat is szintúgy a naivságról és nem a realizmus felől közelít: "amennyiben továbbra is EU-ellenes politikát folytat Magyarország, sőt, komolyabban felmerül az EU-ból és a NATO-ból való kilépés gondolata, tán védettebbek lennénk Moszkva halálos ölelése elől? Ki a jóisten fogja megvédeni akkor az országot?" Gondolod, hogy egy esetleges Magyarországgal szembeni keleti agresszió esetén, az Eu mint gazdasági szervezet bármiféle katonai védelmet biztosítana? A Nato ugyanez, nem vagyunk sem olajország, sem semmi számukra, ha azoknak tekintenének már 56-ban jöttek volna "katonai védelmet biztosítani". A nagypolitikában még mindig az erősebb kutya b.szik elv van érvényben, és igazán akkor fog eldurvulni amikor az elmúlt évek legnagyobb mértékű katonai fejlesztéseit véghezvivő Kína is állást, vagy inkább oldalt választ.... Úgyhogy véleményem szerint az a mondás, hogy aki békét akar készüljön a háborúra itt elég helyénvaló, és egy országnak elsődlegesen meg kell tudnia védeni magát nem számíthat másokra, mert akkor csak oda jutunk mint a furcsa háború idején a II. világháború kezdetekor... a történelem pedig addig ismétli önmagát amíg nem tanulunk belőle, akiben pedig kételyek lennének ezzel kapcsolatban keressen rá mit lépett 1939. szeptember 2.-én Svájc a körülötte folyó agresszióra....
zabiela 2014.03.06 10:44:55
és igen, a történelem ismétli önmagát, az eu-nak ismét csak a furcsa háború szintű tökösségig van mersze reagálni, sőt még addig sem: index.hu/gazdasag/2014/03/05/orosz_oligarcha/ Tanácskozzunk, meg leveleket írjunk, nevetséges, és a cikk írója ezektől hiszi hogy bármilyen téren is megvédenének bennünket... naívság a köbön
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
Már megint jól elhúzták az orrunk előtt a mézes madzagot. Tudva, hogy tegnap Szájmon irgalmatlanul lealjasodott és ebből egy képkockát se mutattak, csak azt, hogy a kretén barom fejbe verte magát mikroportjával, kicsit pipa vagyok. Senki sem tüsszentett be a perem alá, nem volt se…..
Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott…..
Mire jövő tavasszal elindul a Bubi, belvárosi 120 utcában és 30 főúton lesz majd könnyebb biciklizni. A belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztése fedőnéven nagyszabású forgalmi átalakításokba kezd a BKK kilenc belső kerületben. A cég közleménye szerint változás lesz…..
zabiela 2013.11.29 15:33:39
@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Kemény ez az eric carman színvonal, kapásból a kispöcs rész jutott eszembe a frusztrált semmire sem jó megmondásaid után, ha esetleg nem ismernéd nézd meg: south park 15. évad 4es rész... legalább addig sem terjeszted a frusztrációd a vakvilágba...
zabiela 2013.11.29 15:38:34
@Normális: Ezt a hozzászólást is megtarthattad volna magadnak annyi értelem van benne... Minden nap járok a Margit hídon kerékpárral, zsúfolt az az 1 bicikliút ami van rajta, de az még elfogadható lenne, mert legalább van, az viszont egy vicc hogy átérve a budai oldalra fel kell menni a járdára, elgurulni az álványok mellett a szűk járdán és úgy átmenni a zebrán, hogy majd egyszer a kerékpárút folytatását is megleljem... emiatt lettek a kerékpáros piktogrammok az úton, amik igazából semmit sem jelentenek, anélkül is mehettek a bicajosok, és azzal is félnek a legtöbben az útra menni... a villamossíneken meg még nem találkoztam bicajossal a hídon. Nem kell 8 sáv, 1 kell, de az használható legyen, biztonságos, és ésszerűen hálózatosan kialakított....
Ercsire érkezve a főutak mentén büszke táblák hirdetik: "báró Eötvös József városa". Aki azonban báró Eötvös József sírjához igyekezne, jobb ha felkészül a legrosszabbra.   - írja Szávoszt-Vass Dániel a Dunai-Szigetek blogon, és utána egy csomó fényképpel mutatja…..
Nagyon elégedett a főpolgármester 20 pontjával a Critical Masst fasisztázó Empamo (Emberibb Parkolásért Mozgalom). Az autósok hegemóniájának fenntartásáért küzdő társaság szerint Budapest nem lehet a hangos kerékpáros lobbi kísérteti terepe, azért szavaztak annak idején…..
zabiela 2013.11.14 13:24:24
@Circus: Érdekes, nekem pont a spontaneitás az ami elválaszthatatlan a kerékpártól, de én a felvázolt cselekményeidet, beleértve azt amit nem szívesen teszel is, gyakran és szívesen szoktam biciklivel megejteni, legyen ez akár egy irány a Gödi szabadstrand bicajjal (A XII.kerből indulva), egy túrázás a Börzsönyben, de a vonatig akkor is biciklivel menve, napi bevásárlás a Vásárcsarnokból, és gyakorlatilag az összes éjszakai programra is mind biciklivel szoktunk járni... De hát ízlések és pofonok, nem vagyunk egyformák, mindenesetre nekem a kocsi nagyobb nyűg a belvárosban, a bicikli pedig szabad....
jay's workout spártai nemzedék 2013.09.21 17:48:48
mi lenne, ha a testnevelés órára nem úgy gondolnának a gyerekek, mint kötelező kényszer?mi lenne, ha azt várnák a legjobban, mert olyan példákat láthatnának a szemük előtt, amilyenekké később válni akarnak?mi lenne, ha nem csak elvétve lenne egy-két kis Rocky jelölt, hanem…..