Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Acid

0 bejegyzést írt és 1104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
Mr. Acid 2020.11.03 09:47:29
@Watchdog: 14.620 teszt, 27% feletti pozitivitás. Közben a hírek alapján egyebek mellett a kontaktkutatás is összeomlott. Méghogy állig fegyverben...
     "Az új igazgatósági tag, Sztankóczy András a baloldal vezető propagandistája."    Ezt bírta leírni ma az Origo. Amit aztán azonnal átvett a Mandiner, nem szemlézte, pártutasítást nem szemlézünk, hanem állunk mereven, mint Roziban a Radnóti Ákos. A kedves Olvasó sajnos nem tudja, hogy kicsoda…..
       1.  Nem tudom, nem lesz-e ilyen a CEU ügye is, sajnos. Nem jó a nagy begombolkozás, hogy senkire sem hallgatunk. Legalább azokat érdemes megkérdezni, akik nem eleve ellenségesek, például a Professzorok Batthyány Köre” – (Szathmáry Eörs, a Professzorok Batthyány Köre tagja a Heti…..
Mr. Acid 2017.04.06 13:45:08
Szexi csapat fogott össze a XVI. kerületben az önkormányzati választásokra, aminek épp úgy tagja az ifjú DK-s, Szarvas Koppány Bendegúz, mint a Molnárgörény néven közismert blogger és kommentelő Büki Tamás (utóbbira a Hír TV hívta fel a figyelmet). Az összefogást az…..
Riport a pápai Esterházy-kastély megújulásáról partnerünk, a MúzeumCafé magazin 41. számából. Árkádiai tájban, alkonyfényben terül el előttünk egy gazdag és nyüzsgő város; a háttérben fényes barokk palota, körülötte tó, amelyen díszes főúri bárka úszik.…..
„Addig jó nekünk, amíg Kádár él!” – volt általános vélekedés gyermekkoromban. És valóban: a társadalom többsége így is gondolta. Sőt, mi több, ma is sokan úgy tekintenek a korszakra, mint egy régi, boldog békeidőre. Kádár és rendszere a lelkeket alakította át és…..
Nagyban zajlik a párhuzamos valóság megteremtése, aminek egyik élharcosa Lázár János. Kronológia: 1, Január elején jött a hír, hogy a kormány emlékművet állít a német megszállásnak. 2, Január végén kiszivárogtak sasos-angyalos szobor tervei. 3, Óriási…..
Mr. Acid 2014.04.15 13:22:24
A tegnapi poszt folytatásaként nézzünk bele abba a minisztériumi előterjesztésbe és egyeztetésbe, ami a tankönyvkiadás államosításáról készült, és amit az Átlátszó tett tegnap közzé.Bár az államosítás módjáról döntést Orbán Viktor hozta meg, a törvényjavaslatot…..
Mr. Acid 2013.12.17 13:14:05
Vastagbőr Háromszáz felett 2013.03.13 11:01:00
Kommentár nélkül:"Az ország egyre mélyebb válságban van, 8,5 százalékos a munkanélküliség, 300 forint felé közelít az euró árfolyama. Egy ilyen helyzetben a kormánynak ezekről a súlyos gondokról nem volt semmi mondanivalója, ez bizonyítja azt, hogy alkalmatlanok, és…..
Mr. Acid 2013.03.13 11:03:11
  Rajcsányi Gellért riportja partnerünk, a MúzeumCafé magazin 33. számából. Fotók: Villányi Csaba/Flaschback Photo/MúzeumCafé. * „Ha nem teremtünk központot ebből a városból, csináljunk hát tégelyt, melyben a múlt legjava lép reakcióba az új idők…..
Az ELTE BTK diáklistázása kapcsán megszólalt már boldog-boldogtalan, s két nemrégiben hozzászóló kapcsán én is kénytelen vagyok beállni a szörnyülködők sorába. A lista létezése mellett ugyanis az is elborzaszt, hogy szakmájukban elismert, tekintélyes egyetemi tanárok hogyan…..
Kerényi Imre hivatalos tisztsége, csak hogy mindenki jól megjegyezze magának: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki…..
Matolcsy György (2009. április 18.): Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés! Matolcsy György (2009. november 18.): Cutting bureaucracy by 25 percent could generate 7 percent GDP growth. Matolcsy György (2010. június 17.): Magyarország 2013-tól a térség…..
Mr. Acid 2013.02.08 11:45:39
@fepe: @Mr. Acid: Elnézést, sikerült elkúrnom, szóval ne a 3 gyerekes családokból indulj ki, sokkal reálisabb (sajnos) a családok nagyobb része számára a 0, 1, vagy 2 gyerek. Ezekkel a gyerekszámokkal a nettóbér kalkulátoron is más eredmények, nagyobb adóterhek jönnek ki. A kiskeresetűeknek (pl.: közalkalmazott) pedig az adójóváírás eltörlése, valamint az egységes szja pedig nem könnyítés volt, hanem...
Mr. Acid 2013.02.08 11:51:06
@fepe: Elnézést, sikerült elkúrnom, szóval ne a 3 gyerekes családokból indulj ki, sokkal reálisabb (sajnos) a családok nagyobb része számára a 0, 1, vagy 2 gyerek. Ezekkel a gyerekszámokkal a nettóbér kalkulátoron is más eredmények, nagyobb adóterhek jönnek ki. A kiskeresetűeknek (pl.: közalkalmazott) pedig az adójóváírás eltörlése, valamint az egységes szja pedig nem könnyítés volt, hanem...
Mr. Acid 2013.02.08 11:55:50
@fepe: Figyelj, remek, mindenkit szüljön 3 gyereket, de hova, és miből? 54nm-es panelba? Vidéki kisközség kis alapterületű kertes házába? Szép dolog, és gratulálok a 3 gyerekhez, de a családok többségénél 3 gyerek vállalásához a feltételek nem adottak! Emellett minden tiszteletem azoké, akik ilyen körülmények között is ennyi gyereket vállalnak, de az emberek többsége nem ilyen. Te viszont úgy tűnik, hogy családnak csak a 3, vagy több gyerekeseket tekinted. Miközben az 1 gyerek, 2 szülő felállású, alacsonyabb keresetű, de értelmiségi családoknál az élet közel sem heje-huja.
Nehéz néha eldönteni, mit gondoljunk, amikor ilyen sorokat olvasunk: „A Magyar Nemzet kifogásolhatónak tartja, hogy a hallgatókat bizonyos „közösségszervezők” támogatják. Szeretnénk tájékoztatni a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy a közösségszervező, mint egyetemi szak…..
Mr. Acid 2013.02.05 01:26:19
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Mr. Acid 2012.09.14 16:25:49
@Geza: Népszámlálás: talán a mai napig nem dolgozták fel a kérdőíveket, mert megpróbálták a számítógépes program helyett kézzel, közmunkások bevonásával feldolgoztatni, aztán, amikor látták, hogy nem jó, megpróbáltak beszerezni egy programot, közbeszerzéssel (nem 40.000 forint, gondolom), de ott meg gubancok voltak. Az adatok azóta egyre elavultabbak, értéktelenebbek lesznek, de ez nem sok embert zavar.

A levélhez: kérjék ki az adataimat a területileg illetékes hadkiegészítő parancsnokságtól, nonszensz, hogy én levelezgessek, hogy mehessek gátat, stadiont? építeni.
Mandiner blog Gyarmati Fanni 100 2012.09.08 08:01:00
A Pozsonyi út 1. szám alatt lakik egy idős hölgy. A ma százesztendős asszony hetvenhét éve, 1935-ben költözött ide a néhai Radnóti Miklóssal, házasságkötésüket követően. Gyarmati Fanni, a feleség, a múzsa, a társ, megannyi csodálatos szerelmes vers ihletője csendben,…..
Mr. Acid 2012.09.08 23:08:51
@péniszirigy feminista szűz strihkurva: Weöresről: közel 1 hétig volt Fehérváron múzeumigazgató.
Mr. Acid 2012.09.08 23:17:40
ProgBlog A bunkólobbi 2012.09.07 14:27:17
"Quod non fecerunt barbari, fecerunt Barberini.” („Amit a barbárok nem tettek meg, megtette Barberini.”) Gúnyvers VIII. Orbán pápáról (eredeti nevén: Maffeo Barberini), amikor az a Szent Péter bazilika bronzbaldachinjához leszedette és beolvasztatta a római Pantheon kupolájának…..
Mr. Acid 2012.09.07 20:08:35
@Matróz Kommandó: Azt mondanám, hogy az egésszel nincs semmi baj, mert én is gyakran találkoztam a KÖH orbitális hülyeségeivel, de az igazi probléma az az, hogy most (megint) le fognak állni az engedélyezési eljárások, határozathozatalok, mert fél évig senki nem fogja tudni, hogy ki az illetékes. Szerintem nagy hiba volt ezt a lépést így meglépni.
Vesztett versenyképességéből Magyarország a Világgazdasági Fórum rangsora szerint. Nem kicsit, nagyon: tizenkét helyet zuhantunk egyetlen év alatt. Az impozáns eredményről a két hete publikált Wekerle Terv hivatkozásának köszönhetően a Nemzetgazdasági Minisztérium Nagy…..
Sziasztok! A következő levelet küldtem pár nappal ezelőtt kedvenc személyszállítóinknak, gondoltam, ez is egy "tanulságos" eset, így elküldöm nektek is. :)"Tisztelt MÁV-START  Zrt.! Mai kalandos utazásomat mindenképp szeretném megosztani Önökkel, hogy a kedves tulajdonosoknak…..
Tallinn tornyai Keletről felhőkarcolók, nyugatról középkori tornyok keretezik a tallinni kikötőt, ahogy a hajók az észt fővároshoz közelednek. Két balti fénykor jelképei ezek: Észtország, Lettország és Litvánia az orosz/szovjet elnyomás után újra saját útjukat járhatják.…..
Mr. Acid 2012.09.04 12:13:01
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
Mr. Acid 2012.09.01 00:10:06
@Blogger Géza: Kösz a forrásokat, troll.
Mr. Acid 2012.09.01 08:31:02
@Vidéki: valaki döntött arról, hogy ki lehet adni a fazont, mert az eddigi kéréseket rendre elutasítottuk. Namármost, a döntés nyilván teljesen független attól a ténytől, hogy O.V. és Szíjjártó Peti is Azerbajdzsánban vendégeskedett. Megérdemlik a nyugati világ megvetését.
Mr. Acid 2012.09.01 18:44:31
@Vidéki: Na, linkeld be légyszi a hivatkozott dokumentumot angol, német vagy francia nyelven!
Devecserben vonult vasárnap a Jobbik, a párt Élni és élni hagyni címmel meghirdetett demonstrációján a „cigánybűnözés” ellen tiltakozott. A tüntetés előzménye, hogy egy helyi család elmondása szerint az utcájukban lakó romák lapátokkal, botokkal és késekkel támadtak…..
Az ELI-projekt a jelenleg létező legnagyobb lézernél ezerszer nagyobb teljesítménysűrűségű szuperlézer megépítését célozza, európai összefogással. Az ELI lézeres kutatóközpontot eredetileg egy helyszínen tervezték megépíteni 2011-2014 között, mintegy 480 millió eurós…..
  Álmok nélkül nincs élet, nincs társadalom, sőt még politika sincs. Álmok nélkül marad a kegyetlen, pőre valóság: nincs semmi, ami erőt adjon a napi megpróbáltatások elviseléséhez, a nehézségek leküzdéséhez. Mindannyiunknak megvannak a saját álmai, amelyekért hajlamosak…..
Mr. Acid 2012.07.31 12:31:20
@tevevanegypupu: Gondolom, te igen. Mindenesetre itt egy videó Szíriából, Szlankó Bálinttól. index.hu/video/2012/07/31/sziria_1/

Itt meg a Wikipédia angol oldaláról schmittelt idézetek: "Between 13 and 16 January 2011, upset at delays in the building of housing units and over political corruption, protesters in Bayda, Derna, Benghazi and other cities broke into, and occupied, housing that the government had been building. Protesters also clashed with police in Bayda and attacked government offices."
"In late January, Jamal al-Hajji, a writer, political commentator and accountant, "call[ed] on the Internet for demonstrations to be held in support of greater freedoms in Libya" inspired by the Tunisian and Egyptian revolutions. He was arrested on 1 February by plain-clothes police officers, and charged on 3 February with injuring someone with his car."
"The protests, unrest and confrontations began in earnest on 15 February 2011. On the evening of 15 February, between 500 and 600 demonstrators protested in front of Benghazi's police headquarters after the arrest of human rights lawyer Fathi Terbil. "
"A "Day of Rage" in Libya and by Libyans in exile was planned for 17 February.[111][126][127] The National Conference for the Libyan Opposition asked that all groups opposed to the Gaddafi government protest on 17 February in memory of demonstrations in Benghazi five years earlier."
"On 18 February, police and army personnel later withdrew from Benghazi after being overwhelmed by protesters. Some army personnel also joined the protesters; they then seized the local radio station. In Bayda, unconfirmed reports indicated that the local police force and riot-control units had joined the protesters. On 19 February, witnesses in Libya reported helicopters firing into crowds of anti-government protesters. The army withdrew from the city of Bayda."
"Amnesty International also reported that security forces targeted paramedics helping injured protesters. In multiple incidents, Gaddafi's forces were documented using ambulances in their attacks. Injured demonstrators were sometimes denied access to hospitals and ambulance transport. The government also banned giving blood transfusions to people who had taken part in the demonstrations."
"Doctors were prevented from documenting the numbers of dead and wounded, but an orderly in a Tripoli hospital morgue estimated to the BBC that 600–700 protesters were killed in Green Square in Tripoli on 20 February. " stb., stb.
Forrás: en.wikipedia.org/wiki/Libyan_civil_war#Anti-Gaddafi_movement.2C_beginnings_of_the_National_Transitional_Council
Mr. Acid 2012.07.31 12:35:58
@tevevanegypupu: Ahhoz képest, hogy milyen jól érezték magukat, elég sok volt a tüntetés, a halott és a háborús bűncselekmény, nem?
Mr. Acid 2012.07.31 12:56:49
@tevevanegypupu: A valóság nem tud sebet ejteni kényszerképzeteid páncélján. Részemről a témát befejeztem.