Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HgGina

0 bejegyzést írt és 3552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Liszt Ferenc repülőtéren csípték fülön a rendőrök a végrehajtói kar egyik vezetőjét, amint épp Dubaiba akart meglógni a szintén végrehajtóként dolgozó feleségével együtt. Nagyon kínos. Valószínűleg fülest kapott és megindult, de a nyomozóhatóság nem szerette volna, hogy átlépje az országhatárt.…..
HgGina 2021.12.04 21:07:58
@Motorogre: 2-3 éve???? Te hol élsz? 7 éve harcolok a PKKB nevű maffia ellen.
A Tabán évszázadai - 7. rész  A harmincas évek elején megkezdődött a Tabán utolsó, már omladozó régi házikóinak elbontása, a terület parkosítása. Még folyt a munka, amikor 1933-ban már az új szabályozási tervről tárgyaltak. Eleinte egy elegáns kertváros terve került elő, de ez hamar a…..
HgGina 2021.11.26 12:00:17
@Milánói Makarenkó: nyomor, betegség, ellátatlanság, nulla közmű.
Egyáltalán nem baj, hogy lebontották. A szegénység és a szenvedés mindig is romantikus környezetnek számított az egzotikumra éhes, gondolkodásképtelen, katasztrófaturistáknak.
Éltél volna ott egy hónapig, ma átkoznád azt is, hogy megszülettél. Miért nem mész el egy kicsit Bangladeshbe vagy Indiába, esetleg Afganisztánba egy romantikus nyomorutazásra?
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
HgGina 2021.11.09 10:08:50
@m.lena: 25-30 évvel ezelőtt is voltak már scannerek és progik. Pontosan ugyanaz a technika, amivel a Holt-tengeri tekercsek apró darabkáit illesztették össze. Ezt a párezer zsákot, ha ma megkapod, megfelelő eszközzel Egy hónap alatt simán összerakod egyedül is.
  Az Aral-tó kiszáradása a 21. század eddigi legnagyobb ökológiai katasztrófájaként tartható számon, amely visszafordíthatatlanságával emlékeztet és figyelmeztet: az emberi tevékenységek féktelenségét és a Föld javainak mohó tékozlását bolygónk nem hagyja válasz nélkül.  Oázis a sivatag…..
HgGina 2021.09.25 20:51:37
@Gazz: Aha Aztán majd csodálkoznál a következmények láttán. Majd biztos az oroszok csatornarendszert építenek, hogy a kazahoknak és üzbégeknek legyen halászható félkész sós heringjük.
Ezer éve tudják, hogy a folyók északi irányból délre fordítása még ennél is nagyobb ökokatasztrófája lenne. Csak persze ahhoz, hogy ne ilyen sületlenséget írj, egy kicsit tanulnod is kellene!
86 éves korában meghalt Abimael Guzmán, a Fényes Ösvény nevű perui terrorszervezet alapítója és vezetője. És ahogy Pol Pot, Sztálin, Hitler vagy Mao esetében, Dél-Amerika legelvetemültebb terroristájának halála is inkább megkönnyebbülést váltott ki az emberek nagy részében. Guzmán távozása az élők…..
HgGina 2021.09.16 17:29:47
Néhány éve, amikor először találkoztam a tévében a Fásy mulatóval, mint műsorral, nem tudtam elkapcsolni, mert teljesen lefagytam. Fásy Ádám "énekelt" Bunyós Pityuval és Sláger Tibóval. Arról, hogy ők a mesterhármas. Hát valaminek nagyon a mestere lehet Fásy, mert azóta Zsülikét, a lányát is…..
HgGina 2021.09.13 01:45:56
Már évszázadok óta tart a hajsza Árpád sírja után. Laikusok és tudósok, történészek, régészek, műkedvelők és amatőrök vadásztak a honfoglaló fejedelem végső nyughelye után. Bármilyen furcsának tűnik, de egyetlen forrásunk akad, amely beszámol róla. Anonymus gesztája a következőképpen fogalmaz:…..
Alaszkáról sokunknak alighanem a Miért éppen Alaszka című sorozat jut az eszünkbe, pedig az USA e különleges állama fantasztikusan sokszínű és érdekes hely. Az már más kérdés, hogy mi vonz valakit oda élni, de szerencsére Juditékat valami vonzotta, így megszületetett ez a poszt. (Hogy miért és…..
Ez az értékelésemet kivételesen két részben bocsátom útjára. Az első részt itt olvashatod el. Kocsis István Trianonról írt könyve sajátos, nagyon nem szokványos megközelítésben tárgyalja a Trianoni békediktátum kérdését. Részben bemutatja a látható, döntő részben kutatható történelmi tényeket.…..
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
HgGina 2021.07.18 17:48:40
@enpera: 1941 októberében a vinnyicai járásban Melitopol környékén magyar csapatok voltak. Amúgy ezek nem csendőrök, hanem katonai rendészek.
Nagyon sok cikk foglalkozott a mai tesztben bemutatott két készülékkel, amelyeket nem szeretnék ismételni. Jelen cikket a kíváncsiság hívta életre, tudjátok az a fajta kíváncsiság, amire ha a tapasztaltabbak mondják előre a végeredményt, te akkor is magadnak akarod kitapasztalni, hogy hogy is volt…..
HgGina 2020.12.15 20:55:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Steril a hangjuk. Ami teljesen érthető. Az emberi fül analóg. A fekete lemez is az. A CD hangja pedig direkt értékek sorozata. A tudatalattink nyilván érzékeli ezt is. De ezer más oka is lehet. A jelenség pont ugyanaz, mint amikor a valóságban látsz egy mozgást analóg folyamatként, vagy a képek sorozatát látod olyan gyorsan, hogy azt mozgónak érzékeled, miközben csak állóképek sorozata.
HgGina 2020.12.17 03:04:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, a diszkrét értékre gondoltam, bocs a rossz kifejezésért. A tudatalatti, hogy szerinted nem érzékeli azt, hogy ez a CD-hang borzasztó nagyszámú diszkrét értékek sorozata, arra ne fogadj! Ahogy érzékeled a zajt is, mint alapjában hangot, mégis meg tudod különböztetni a zenétől, pl. látszólag azonos zörejt hasonló hangú ütősöktől. Műszakilag nem vagyok olyan szaki, mint te, ezért nem feltétlen tudom ezeket a csodabogarakat, amit írtál.
De minden ember hallása más és más. Nálunk a családban viszonylag jó a családtagok hallása. Vannak olyan dolgok, amiket van aki meghall, és van, aki nem. Nálunk a tág család tercelni bármikor tud. Kvart-hallás is elég gyakori. A kvinthallás már ritkább, de abszolút hallás is van, nem egy. Alig pár kivétellel zenész szinte mindenki. Nekem van szerencsém a negyedhangokat is kihallani, és egye hangszerek hangolásánál egy cseppet pontosabb vagyok a műszernél. Amihez esetenként társul némi műszaki érdeklődés is. Az tehát, hogy valaki a CD és a fekete lemezt bármikor vaktesztben is meg tudja különböztetni, nem ördögtől való dolog. Én magam nem kevés ilyen vakteszten voltam jelen. Nem egy "etvasz".
Az is igaz, hogy a fülész nem hitt a szemének-fülének, amikor a hallásvizsgálaton +/- 3 dB-en belül hallottam 17-19200 Hz-ig. Hiszed vagy sem, a korábbiakban említett egyik fejhallgatónál (Koss Pro 4 Trio A) állandóan valami kis zörgést hallottam a bal oldalon. Amíg aztán a membrán nagyítós vizsgálatakor megtaláltunk egy valami módon odakerült, vékony szálú, szőke hajszálat. Annak kiszedése után a zörgés megszűnt. Ma már nyilván, a koromnál fogva a hallásom romlott. De akármilyen okos mérnökök csinálták ezeket a kütyüket, a CD-hangja felismerhető könnyedén, és nyomába se ér egy tisztességes fekete lemezének. Szűrők ide vagy oda...
Természetesen ezek nagy része az átlag zenehallgatók számára értelmetlen bolondság, sok esetben még az audiofilek is csak bohóckodnak. Nincs mindenkinek otthon az alagsorban süketszobája a teszteléshez. Csakis az indoklásomat írtam, amiért a NAD mellett döntöttem akkoriban. Bár a szívem csücske a Technics SL-1200 volt. Nem számítva a Kyocera típust.
Lazarbibi AKAI 2016.09.18 16:30:00
Az AKAI cég története még 1929-ben kezdődött Masukichi Akai 1929 júliusában Tokióban megalapította az Akai Electric Company Ltd. nevezetű céget, amely kezdetben rádió építőelemek, foglalatok és egyéb elektromos alkatrészek készítésével foglalkozott. Az üzleti gyorsan bővült a 30-as években.…..
HgGina 2020.12.16 01:44:04
@oregbeatsuhanc: A Revox nem "talán". Simán feljebbi kategória. Az Akai legfeljebb a Panasonic készülékekkel volt egy kategória. A Matsushita pedig jóval magasabb szinten is gyártott. A közepes minőség volt a Panasonic, National, és egy-két kategóriával jobb a Technics márka alattiak. Emellett a Quasar márkájuk messze csúcsminőség volt, lemezjátszókkal pl a Kyocera mellett. És a Revox mellett Európában ott volt a Fostex is. Az Akaival erősen versenyben szintén Európában a Marantz, Thomson, Fisher, Sharp, Nakamichi, Pioneer, TEAC és még legalább egytucat. Az Akai csúcsdarabjait a Revoxszal egy lapon emlegetni erős ismerethiányra vall.
Biztos fiatalka vagy még.
Szeretettel köszöntök minden kedves régi blogolvasót!   Azt a mindenit, de elrepült az idő! Csaknem három és fél évvel ezelőtt találkoztunk utoljára. Elég sok minden történt körülöttünk ez alatt az idő alatt, de erre hamarosan kitérek. Először viszont szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik…..
HgGina 2020.12.04 07:02:10
Az első eszpresszó kávéfőzőgépet Angelo Moriondo mutatta be 1884-ben, a torinói világkiállításon. A likőr és csokoládégyártással foglalkozó olasz feltaláló több vendéglátóegységet igazgatott, ahol kávét is felszolgáltak. Szerette volna növelni forgalmát, ezért kifejlesztett egy gőzzel működő…..
1913. Gróf Andrássy Géza gróf (elöl) vadászik birtokán. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyűjteményéből..
HgGina 2020.11.16 21:48:41
@Online Távmunkás: Tekertél már hegymenetben? Nem kell ahhoz jó futónak lenni.
     Ha valahol, akkor hazánkban kimondottan népszerű az olcsón megúszás művészete, drága elektronikus kütyük esetén pedig ez halmozottan igaz, hiszen ki szeretne 350.000 forintot fizetni egy csúcstelefonért, ha a "NonameGSM" weboldalán már 280.000 forintért is kapható ráadásul oda van írva, hogy…..
HgGina 2020.11.16 20:06:34
@efi: Elárulnád, melyik értelemben használod az egyébként értelmetlen "kimaxol" kifejezést?
Honlap, erre-arra Szovjet Photoshop 2013.06.16 16:23:29
Mióta feltálaltak a fényképezőgépet és fotók készültek, sikerültek olyanok melyek rögtön vagy utólag nem feleltek meg a készítőik elvárásainak. Sőt sokszor később volt szűkség arra hogy valamit javítsanak, a képeken, vagy fotó technikai szempontok miatt, vagy mert valami…..
HgGina 2020.11.06 19:33:52
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
A világ első benzinmotoros gépjárműve Karl Benz nevéhez fűződik. A Benz Patent-Motorwagen 1886. január 29-én kapott szabadalmi jogot, 1886. július 3-án mutatták be nyilvánosan. A három kerekű, 265 kg súlyú autó maximális sebessége 16 km/óra volt és egy négyütemű, 954 köbcentis, egyhengeres…..
HgGina 2020.10.10 20:18:30
@Kopasz Szuzukis: tudom, hogy a wiki megbízhatatlan, de máshol is gáz- és petróleumhajtásúnak írják. Az meg azért mégsem benzin.
A vasút fejlődésének elengedhetetlen része, hogy folyamatosan mindenből nagyobb, hosszabb, gyorsabb és erősebb készül. Évek óta a vasúti rekordok többsége Kínából érkezik: itt található a leggyorsabb vonat, a legtöbb nagysebességű vonat, a leghosszabb híd és most már a legerősebb mozdony is! A…..
HgGina 2020.09.04 13:50:31
@HaCS: Miért szakadna szét? A mozdonyt a vagonok alatt az utolsó vagonnal összekötik egy ócó kínai spárgával, és akkor a vagonok összekötésére nem hat semmilyen külön erő. Húzhatod, tolhatod.
HgGina 2020.09.04 14:00:10
@Luighi: talán azért nem a bányához építettek erőművet, mert esetleg arrafelé nincs elég víz a működtetéséhez. Vagy mert a bánya előre tervezetten előbb-utóbb az erőmű alá menne. Oszt tán beszakadhat.

@Reggie: "Minden szazalek ezrelek is, csak at kell valtani, aztan, hogy miben szoktak megadni edesmindegy."
Matematikailag igaz. Szeretnéd az autók sebességmérőjét állandóan m/s-ban leolvasni? Esetleg inch/ms-ban? Vasútnál évszázada az ezrelék az alap.Tetszik, nem tetszik, ez így van.
Ugyan minden népben lehet találni nemszeretem dolgokat, melyek megosztják a külföldieket, de mintha a franciák az átlagosnál is szélsőségesebb véleményeket generálnának. Akadnak, akik rajonganak értük, mások ki nem állhatják őket. Az alábbiakban következzen hét pont, amit utóbbi csoport tagjai…..
Az már biztos, hogy nem a Charouz Racing Systemmel fejezi be az F3-as idényt David Schumacher...
HgGina 2020.08.20 18:49:47