Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cizella

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terjed a hülyeség a Facebookon, ugyanis egy magát mértékadónak nevező online magazin (bár ugye az önmegjelölés ritkán jelent bármit) hosszú cikkben taglalja, hogy miért híve a fizikai fenyítésnek, büntetésnek. Őszintén nem szeretném népszerűsíteni, így nem linkelem be, de…..
42 éves nő vagyok, 2 egyetemi diplomával (nem büfészak, de sajnos nem is mérnöki) és 2 aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem (világnyelvekből). Bp-en keresek állást, lassan 1,5 éve. A  kB. 20 év munkaviszonyom folyamán 3 munkahelyem volt eddig, az utolsóról 2012 év…..
cizella 2013.03.28 21:26:21
Miért lenne kamu. (Vagy ha az, simán lehetne igaz is.)

Errefelé nagyon magas a munkanélküliség aránya, és iszonyú ritkán fordul elő, hogy megüresedik egy álláshely. De néha mégiscsak.

Az első alkalommal pályázatot írtunk ki. Kommersz (nem büfé szakos) szakképzettség, semmilyen extra feltétel. felhasználói szintű informatikai ismeret. Rengetegen jelentkeztek. Nem találtunk alkalmas jelöltet. Újból pályázat. Akkor sem volt igazi az eresztés, de a legjobbnak tűnőt, a 46 éves diplomást felvettük. Próbaidő alatt megszüntettük a munkaviszonyát, mert képtelen volt önállóan bármit elvégezni, plusz kiderült, hogy a felhasználói szintű informatikai ismeret nem létezik, és jó eséllyel nem is lesz meg soha.

Azóta nem hirdettünk. Nemrég egy 50 feletti, középfokú végzettségű, speciális szakmai tapasztalattal rendelkező új kollégát vadásztunk. Pályakezdőt is szereztünk már; nem a szakmájában dolgozik, de értelmes, talpraesett, érdeklődő, kellemes természetű és megjelenésű munkatárs (persze hogy számít a jólápoltság, ha akár csak rövid időre is kollégák vagy ügyfelek közelében kell tartózkodni, mindenki tudja ezt, akinek volt már büdös szobatársa).

Annak ellenére, hogy nincs meghirdetett állás évek óta, elég sok önéletrajz fut be hozzánk. Még soha nem jött egyetlen olyan se, amit a honlapunkon közzétett formában készítettek volna el. A többségük egyetlen sornyi kísérőlevél nélkül érkezik, két hete egy 2012-es keltezésű CV-t kaptunk, de kértek már tőlünk olyat is, hogy ha nem tudunk állást ajánlani a profilunktól nagyon távol eső szakképzettségű jelentkezőnek, akkor küldjük szét az önéletrajzát más munkáltatóknak.

Mindkét oldalt ismerve az a véleményem, hogy jó munkaerőt találni semmivel se könnyebb, mint jó munkát.
Még májusban írtunk a budapesti Il Basilico olasz étteremről, összességében negatívat: a salátát, a profiterolt és a fura számlát kifogásoltuk. Mint kiderült, ezzel nem vagyunk egyedül - és ami az egészben a legjobb, az étterem sem hagyta annyiban. A vendégeket gyépéseknek, az…..
cizella 2011.08.07 19:09:21
kapcsolódó irodalom, benne "A kupon nem mindenkit boldogít" fejezettel: hvg.hu/gazdasag/20110627_kupon_bonusz_kedvezmeny_uzlet

Soha nem vettem még kupont (szerintem soha nem is fogok), de nemrég láttam közelről egy kuponértékesítő csajt. Az első 5 percben felsorolta sz összes aznapi vevőjét (és azt is, hogy mennyit vettek, miért pont annyit, és azt mint munkáltatók hogyan fogják elszámolni), ezen a ponton eldőlt, hogy még a felcsillanó szemű kolléganőt is le fogom beszélni, ha magunkra maradunk fél percre. Magunkra maradtunk, google + telefon, három szolgáltatót felhívtunk, csak úgy simán odaállítani egyikhez se lehet kuponnal, hetekkel előtte jelezni kell, ha belépőt szeretnénk, hétvégén nincs kupon... kolléganő azonnal lebeszélte saját magát.
WWarlockot az Erste Bank megajándékozta egy felejthetetlen jelenettel, amit alant megoszt velünk. Az ügyintéző arra kérte, írja már meg a vezetőségnek az ötleteit, mert rájuk nem hallgatnak, ezért nincs náluk Start Értékpapírszámla:Ma megpróbáltam két pénzintézetnél két…..
cizella 2011.01.20 21:11:17
@deneron: "mi az "hogy az állam minden újszülött részére elhelyez egy kincstári számlán 42 500,- forintot"??? "(az összeg évek óta változatlan)" mióta van ez?"

www.babakotveny.info/
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
cizella 2010.03.26 18:33:44
@Androsz: van-e olyan páciense a húgodnak, aki például csak hétfő reggelente szokott hányni. Vagy mondjuk minden szerda este borzalmas fejfájása lesz. Az általad leírt tüneteket meglepően gyakran éppen az iskolában szedik össze olyan gyerekek, akik szeretnének megfelelni, de valamiért valamelyik tanáruknak nem tudnak.

Nem lenne korrekt a pedagógusokra hárítani minden felelősséget, épeszű ember nem is akar ilyesmit. De mégiscsak napi 8 órában van rájuk bízva az összes kiskorú, és szerintem a válasz részben ott van a kommentedben, "A gyerek utánzással tanul." Pofozkodó tanártól mit fog tanulni vajon.

Évezredek óta működik a testi-lelki fenyítés, persze. Na de pontosan hogyan működik, ez lenne a (költői) kérdés. Még az is túlzás, hogy látszólag jól.
cizella 2010.03.26 18:39:51
@Benbe: :)

Néha az az érzésem, hogy a középszerű, tehetségtelen tanárok nem egyszerűen csak tanulni nem akarnak a kiváló pedagóguskollégáktól, hanem egyenesen féltékenyek rájuk, és saját sikertelenségükért a gyerekektől kezdve a szülőkön keresztül a miniszterig bezárólag mindenkit hibáztatnak, magukat kivéve.
cizella 2010.03.26 19:01:13
@Androsz: ezekkel mind egyetértek. (És akkor normál menetrendem szerint elérkezek oda, hogy miért is kötelező tananyag a petúnia akkor, amikor nem tananyag se a konfliktuskezelés, se az önismeret, se a szülőség.)
Milyen leleményes a mi olvasótáborunk - ma ismét bebizonyítja, hogy bármilyen területen képes felvenni írásaival a szakblogokkal is a versenyt. A szerző, LMT egy kifejezetten csajos témáról írt nekünk:  A modoros hűtlenkedő férj mottója: "én nagyon szeretem a…..
cizella 2010.03.25 13:32:11
@El Topo (Sgt. Elias):
"Azért asszonynak sem lehet mindent bemesélni. Mit mondana, miért hagyja otthon a gyereküléseket?" Egyszer megkérdeztem, és azt mondta, hogy nem lát ki tőlük rendesen a hátsó ablakon.
cizella 2010.03.25 14:04:21
@El Topo (Sgt. Elias): ádehogy, egyébként se, de egyébként benne vannak a gyerekek :) (Mivel olyan indok nem létezik, amitől ne kezdene gyanakodni a gyanakvásra hajlamos gyerekeianyja - mondjuk én is felvihogtam, hiába tudom, hogy TÉNYLEG zavarja őt -, okos modoros szerető gondolkodás nélkül magával viszi mindenhová az összes saját gyerekülést, sőt kér magának kölcsönbe egyet, ha nincsen saját; mit lehet tudni, hátha tapadós az új csaj. Vagy esetleg bukik a gyengéd pasikra, ez esetben kopott plüssnyulat is kell kölcsönözni.)
PoPe jól megszívta, akkreditált nyelvvizsgát akart a főiskolai felvételije előtt, de végül nem vizsgázhatott, a főiskoláról is lemaradt, és egy csomó pénzt követelnek rajta. A 2f nyelviskola győri tanfolyamának oktatóitól a diákok arról értesültek, hogy a kurzus végén csak…..
cizella 2010.03.16 17:38:56
A 2f iskolának csak az informatikai tanfolyamához volt úgynevezett szerencsém (kapcsolódó homar-cikk: homar.blog.hu/2009/10/06/tanari_erdeklodes_hianyaban_a_vizsga_elmarad).
Gondolom, a nyelvi vonal is hasonlóan működik, mint az informatikai. Utóbbinál kétféle vizsga volt: az egyik egy hagyományos OKJ-vizsga (annak, aki akarta, és aki megfelelt az előképzettségi követelményeknek), a másik a 2F iskola házi vizsgája, minden kedves tanuló részére. A házi vizsga sikeres letételét egy több nyelven kiállított, laminált A/4-es papír igazolja, amiben az "oklevél" és a "diploma" szó is szerepel. Ezt a papírt szokták a színezősebb kedvű ügynökök uniós diplomaként emlegetni.
cizella 2010.03.16 17:40:47
retro gastro Dianás cukorka 2010.03.10 06:37:00
„Erényi Béla gyógyszerész Diana márkanéven hozott forgalomba mentolos sósborszeszt, amit 1907-ben védjegyeztetett és "Diana sósborszesz és kozmetikai cikkek" névre hallgató üzletében árult. Erényi amerikai stílusú reklámkampányt indított a Diana…..
Modorosblog Kedves Modor Tibi! 2010.02.20 09:00:00
Szomorúan és meglepődve olvastuk a gasztrobloggerekről szóló posztotokat. Alapvetően nem érdekel, hogy ki mit gondol a blogomról - amit magamnak és az ismerőseimnek írok -, úgyhogy nem is foglalkozom az ilyen véleményekkel, mert ezzel csak a gyalázkodók alá adnám a lovat. Az…..
cizella 2010.02.20 13:30:54
@Olgicsq: a szívgörcsöt hoztad rám. Így, poszt(om)ból kiragadva még én is majdnem félreértettem :)
Korrektorblog Szerkesztői üzenet 2009.12.28 09:30:00
From: tok@mindegy.hu Subject: Autós üldözés az M1-esen Autós üldözés az M1-esen http://index.hu/bulvar/hirek/2009/12/23/autos_uldozes_az_m1-esen/ 'jobb kormányos brit rendszámú kocsira' helyett: jobbkormányos (egyben), (vessző) brit rendszámú ... A jobb melléknév azt jelenti,…..
Az iskolai életbe gyakran ok nélkül beavatkozó szülők megnehezítik mindennapjainkat. Ildi egy nagyon érdekes taktikát oszt meg velünk, hogyan lehet megelőzni azt, hogy a gyerek otthon felnagyítva az órán történteket, arra késztesse a szülőt, hogy másnap személyesen, vagy…..
cizella 2009.12.03 15:46:48
@Walmer: "miről beszélsz????? Akit padlóba döngölnek, azok a szerencsétlen hülye tanárok, akikhez már akkor is ordítva megy a tisztelt szülő, ha rossz jegyet mertek adni az ostoba kölküknek. Hányok az ilyenektől. Még szerencse, hogy nem vagyok tanár, mert úgy vágnám ki az ilyen apukákat, anyukákat az iskolából, mint a taknyot."

Hát talán a szerencsétlen hülye tanárokat kellene lecserélni normálisokra. Nem ingem amúgy, nem járok be iskolába számon kérni, nem szoktam tajtékozni a négyesektől, nem fűzök kommentárt a beírásokhoz, továbbá eszem ágában sincs megingatni a gyerekemnek a pedagógusokba vetett hitét.

Jó nagy családunk van, gyakorlatilag a város összes iskoláját ismerjük, gyereki, szülői vagy tanári oldalról.

Vannak A Pedagógusok. Akik azért tanítanak, mert szeretnek tanítani, és ehhez minden adottságuk meg is van. Teljesen mindegy, hogy milyen tantárgy az övék, mindig megtalálják a módját, hogy felkeltsék az érdeklődést. Lehet, hogy szigorúnak titulálják őket a gyerekek, lehet, hogy nem, nincs jelentősége, őket többnyire nem visszamenőleg szokták jó pedagógusnak értékelni a tanítványok, hanem azonnal. Róluk szokták mesélni, hogy "miatta lettem tanár", "neki köszönhetem, hogy megszerettem a fizikát", "ő biztatott, hogy tanuljak". Ingatag családi hátterű gyerekeknek olykor ők az egyetlen menedék. Nagyon kevesen vannak.

Akadnak elég sokan, akiknek így alakult az élet, hogy tanítaniuk kell, és ha már így alakult, akkor megpróbálják jól csinálni, több-kevesebb sikerrel. Általában belesimulnak a tanári karba, és ha az jó, akkor iparkodnak A Pedagógusok után.

És akkor ott az a réteg, amelyikről nem tudni, mit keres az iskolában. Idegesítik őket a gyerekek, rosszul vannak a szülőktől, képtelenek lekötni egy osztály figyelmét. Felkészületlenség, igénytelenség, nulla empátia, gúnyos fölényes megjegyzések ("szép kis szüleid lehetnek, mondhatom"). Szerintük minden baj okozója, hogy mindenféle jogaik teremtek a gyerekeknek és a szülőknek, és már nyaklevest se lehet adni. Visszasírják azt az időt, amikor a tanárnak még tekintélye volt, és közben elegánsan elsiklanak afelett, hogy akkoriban a papon meg a patikuson kívül a tanár volt a legokosabb, legtanultabb ember a faluban, persze hogy tekintélye volt, a kései elfuserált utódok viszont még a kétnapos továbbképzéstől is irtóznak. Hallani se akarnak arról, hogy a tehetséges munkatársaktól tanuljanak tanítani. Sosem érzik, hogy bennük van a hiba. A gyerekek buták, lusták, fegyelmezetlenek, rosszak, nem lesz belőkük semmi. Nem is biztos, hogy időben kiderül a szülők számára, hogy miért lesz falfehér a rosszulléttől a gyerek minden hétfő reggel. Borzasztó károkat tudnak okozni. Tegyék már a virtuális kezüket a szívükre a kedves erre járó pedagógusok: tényleg nem ismernek ilyen kollégát?
cizella 2009.12.03 15:48:51
@Marr: ehhez a tanárhoz kellene küldeni a többit, tanulni.
    Most egyelőre ne keressük az okokat és a miérteket. A lényeg, a végkövetkeztetés, a summázat, hogy a szimpatikus, fiatal pár úgy dönt, összeköti egymással az életét. Kitűzve a jeles nap dátuma, minden klappol, a vendégsereg száma is közelít a véglegeshez (a…..
 A ma hajnali ajánlóhoz kapcsolódva pedig következzen egy beküldött levél: Sakálné vackorbanshee Rozália olvasó(kis)hölgy olyan posztot hozott össze, hogy leesik az állatok. Ahogy írta: reméli, nem fekszi meg a gyomrunkat. Kedves Tiborom,lépten nyomon…..
„Tizenhat tonnát raksz és mennyi a bér, Egy nappal vénebb vagy a hiteledért. Szent Péter engem ne hívj, én nem mehetek A lelkem a vállalatot illeti meg.” Ugye mennyire találó? Ugye? Nem baj, majd elmúlik. Egy átlagos magyar szellemi munkás teljes élettartamának kb.…..
Uj Péter nyilatkozta a Délmagyarnak, hogy 3-4 millió forintot bukni az annyit jelent, hogy azt valahonnan ki kell gazdálkodni, tehát életveszélyes a helyzet. Szerencsére még nincsenek ilyen nagy pervesztések, bár éppen most van egy erős konfliktus: Kiszel Tünde és Puruttya között…..
Az úgy volt, ahogy írtam, a Csehovról, meg az ő kertjéről, meg hogy minden másképp lett. És amikor kiderült ez a minden másképp, elkezdtem vágyakozni valami más után. Hogy egyeseknek milyen jó kis passzolós blogneve van, nyilván mert több esze volt, mint nekem és nem két…..
Szeretnél egy igazán szar sikeres weboldalt? Csatlakozom a tanácsadók széles táborához, és osztok egy kis észt, hogy neked is lehessen egy igazán rémes hatékony oldalad, amivel csont nélkül kikerülhetsz a webszemét blogra, de kis szerencsével meg is nyerheted a…..
Mixed pickles Karácsony 2007.12.23 10:30:00
Békés, mézeskalácsillatú, szép karácsonyt és reményteli új évet kívánok mindenkinek!Azoknak, akik itt ünnepelnek és azoknak is, akik távoli tájakon, messze a családjuktól, és csak gondolatban fogják meg egymás kezét. Azoknak, akiket népes család vesz körül, és azoknak…..
hivbosszu Félelem nélkül... 2007.11.21 22:06:00
Amióta kirobbant ez a médiafelhajtás körülöttem, ma voltam először manikűrösnél. Magammal vittem az összes rólam megjelent újságcikket és néhány kinyomtatott kommentet is, innen a blogról. Mivel a hölgy eddig nem követte igazán az eseményeket, tőlem tudott meg mindent.…..