Regisztráció Blogot indítok
Adatok
myOpinion

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nézők nem szeretik és megvetik, a csapatok viszont időnként kénytelen-kelletlen alkalmazzák a csapatutasításokat. Egy jó időben meglépett helycsere a csapattársak között olykor győzelemről, bajnoki címről dönthet és ilyenkor a cél szentesítheti az eszközt. Egy-egy visszás döntés viszont nagy port…..
myOpinion 2020.07.12 23:51:53
@Indriq: mert ez csapat sport, nem egyéni műfaj.
Augusztus 7-én érkezik a Deep Purple új nagylemeze, a Whoosh!. Az előzetesek alapján is már bivalynak érkező anyagról a legendák következő löketként bedobták a Nothing At Allt, ami a címével ellentétben igenis remek nóta lett! Ha még nem hallottátok volna, itt a három promódal...
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
myOpinion 2020.05.31 17:58:53
@Almandin: az elnyomás illetve hogy valaki tud uralkodni a társán két külön szint azért az én fejemben.
myOpinion 2020.05.31 17:05:49
@Yaesu: lehet ezért sokan nő gyűlölőnek tartanak majd (pedig nem vagyok), de a modern nyugati világ hozta női egyenjogúság sajnos a probléma. Mivel amellett, hogy ez teljesen jó irány, a nők nem így vannak biológiailag beprogramozva. Ezek után már csak irreális elkepzeléseik maradnak arról, ki az, aki nekik biztonságot jelent, uralkodik rajtuk stb. Legalább félisten lehet csak a befutó (persze tisztelet a kivételnek).

Illetve ebbe még keverj egy adag magyar "előíteletek nélküli közvetlen" látásmódot, és kész a koktél. Külföldön szerintem egy fokkal jobb a szitu.
Japán már 1933-ban a háború útjára lépett, amikor expanzív külpolitikába kezdve megszerezte magának Észak-Kínát, ahol egy Japánhoz hű bábállamot alapított (Mandzsukuo). Egyes történész-vélemények szerint már ekkor kezdetét vette a második világháború. Alig 4 évvel később, 1937-ben az egyik legősibb…..
Összeszedte a megalakulásának ötvenedik évét idén ünneplő Led Zeppelin legjobb riffjeit Andrea Boma Boccarusso. A "riffgyűjtős" videóiról ismert arc mintegy negyed órában emlékezik meg a rockzene egyik legnagyobb hatású zenekaráról, nem is részleteznénk nagyon. A videó magáért beszél!..
myOpinion 2019.12.28 22:00:13
@Tenkes Kapitánya: eléggé csak kihívás lenyomni őket hidd el, még ha 1-1 riff önmagában egyszerű is (mondjuk ez sem jellemző sok esetben lsd. black dog, good times stb.), nincs is sok tribute aki játsza őket. De még ha egyszerűek is a riffek, a sablonos számoktól nagyon távol vannak, sok nagy kompozíció van, főleg ha beleveszed a koncert vázlatokat is - sok esetben a lemezekre amolyan vázlat szinten, letisztultan kerültek csak fel bizonyos számok. Amúgy meg nyílvan ízlések és pofonok, a progresszív zenéhez képest minden másra rá lehet fogni h sablonos, de ez nem is progresszív műfaj..
myOpinion 2019.12.31 00:16:48
@Tenkes Kapitánya: nem tudom millyen hibákra gondolsz, nekem azokból a koncert felvérelekből amiket láttam (sokat) eléggé más kép rajzolódik ki. Azokat kéne oktatni a suliban, nem a komolyzenét. Deep Purple is jó volt, de pl. egy Led féle No Quarter koncert változathoz képest sehol sem voltak, sem a Sabbath (igaz, ők is igen jók voltak).
Nem kell elmélyült klímakutatónak lenni ahhoz -- igaz, a minimális összefüggések ismeretére azért szükség van --, hogy lehessen tudni: miért nem a klímakutatók javaslatai fogják megoldani azt a válságot, amely egyszerre állt össze objektív (leegyszerűsítve: az üvegházhatású gázok megnövekedett…..
myOpinion 2019.09.02 20:37:37
@Amanitin3:
Arrol nem is beszélve, hogy globalizáció, infrastruktúra híján az általános tudásszint is más volt, cserébe egymást ölték halomra a törzsek. A polpuláció, akit el kellett tartani pedig töredéke sem volt a mainak, még 200 éve sem, náluk még az is belefért volna, h mindent szénnel működtetnek. Arra szintre mi maximum egy globális katasztrófa árán kerülhetnénk vissza, tudatos lépésként kizárt.
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
myOpinion 2019.04.22 12:10:55
Nem hiszem, hogy alapvetőleg baj lenne az angol emberekkel, kicsit túl van misztifikálva. Ahány ember, annyi jellem, mint itthon. Vannak persze saját kúltúrális - történelmi hozományok, ennek valaki szeret nagyobb jelentőséget tulajdonítani, mások kevésbé. Ismerek talpig uriembert is, meg jó sok punkot is, meg látok olyan tizenx éves angol kisrácokat akik heves fuckolás közepette dobálják tojással a járókelőket. Ismerek nagyon távolságtartó, illetve nagyon közvetlen embereket is, pont mint itthon. Ha úgy állok hozzájuk, hogy ugyanolyan emberként kezelem őket mint másokat, megvan a közös hullámhossz-szimpátia, ha ufóként néznek rám én is az idegent látom meg másban. London a legbefogadóbb, elfogadóbb hely a világon ahol valaha is jártam, Magyarországon több az előítélet szerintem. A Londoni munkahelyemen szabályosan gyász nap volt a brexit szavazás, az angol munkatársaim rendületlenül mennek tüntetni ellene. Vidéken nem jártam túl sokat, de az már minden bizonnyal más tészta. Akár csak itthon. Viszont szerintem nem feltétlen (csak) a rasszizmus áll a dolgok mögött. Egyszerűen a nép hülyíthető (ugye nem is volt túlnyomó többség, és ma már lehet más is lenne az eredmény), az olyan dolgok mellett mint a brexit meg könnyű és hatékony politizálni. A legjobb szerintem is az lenne most már, ha kilépnének, bármekkora pofon is lesz ez (talán én is beszívom), talan újra divatba jön az összefogás mellett politizálni. Egy másik probléma, amit látok, hogy egyszerűen túl jó dolgukba nincs mit csinálni, csak lázadni, az angol jogokérk küzdeni, különcködni. Az EU-ban is ezt csinálták végig, nem mondom nem árt a nemzeti öntudat, de megváltozott a helyük a világban. Lefolyt pár víz a dunán, mióta összeharácsolták a fél világot. Ezzel nem az angol átlagembert, egyént akarom minősíteni, ugyanis sokakat ismerek akik sokkal inteligensebbek annál hogy ezt átlássák, de talán mégis csak egy olyan belső dolog - 'gyenge pont', amire sikeresen fel lehet húzni egy kampányt. Sajnos azt kell mondjam, kéne nekik egy kijózanító füles, nem az angoloknak, hanem a politikának.
myOpinion 2019.04.22 23:09:04
@árnyékgyuri: mástól hallottam hasonlót, én a saját bőrömön London-ban nem sokat tapasztaltam ebből. Van angol kollégám, aki kicsit mintha kiváltságosabb volna (néha kapott is csesztetést emiatt), de tökéletes magyarázat van rá, helyi, tökéletesen megérti - eladja magát az angoloknál, többet ér bizonyos szempontból. Én holnap lehet hazaköltözök, azt soha nem hallunk egymásról többet, ő ott marad, megbízhatóbb. Az én területemen viszont én vagyok otthon, és felnéz arra szakértelemre amit én tudok nyújtani (megbecsülve érzem magam amúgy), az érték a lényeg, ráadásúl próbál segíteni, hogy én is angolosabban mozoghassak itt-ott (nem csak felületesen), én meg neki más területeken. Hétköznapi szinten tökéletesen kiegészítjük egymást. Már-már görcsösen figyelnek rá, hogy még véletlenül se érezzem magam kissebbségben, hogy ne ilyen embereknek nézzem őket. Biztos tesz különbséget a társadalmi osztály is, meg biztos van példa meg ellenpélda mindenre. Amit megfigyeltem, hogy az irigység náluk sokkal kevésbé jellemző, kelet európai tulajdonság. Ami szerintem viszont nagyon szúrta-szúrja a szemüket, ha valaki (EU) megmondja mit tehetnek és mit nem, hogy nekik kell a kiváltság, a 'jogaik' stb. Persze normál esetben ebben sincs semmi làtnivaló, de ezzel már sok embert meg lehet fogni egy kampánnyal.
A hosszabb időt külföldön töltők közül sokan szokták felhozni azt, mennyire meghökkenti őket a magyarok feszültsége. Mások szerint ez nem igaz, mert külföldön is hasonló a helyzet. Természetesen nem akarhatunk igazságot tenni (talán nincs is, hiszen minden ember másként éli…..
myOpinion 2019.03.13 14:18:37
@Csák Morritz AKA Alibiman:

Ahany ember annyi sztori, szakma, elethelyzet stb. En mindenkire felnezek aki legalabb megprobalta a kulfoldi eletet mert bator tokos lepes, es csak tobb lesz vele az ember, ha igy ha ugy. Van millio pro es kontra, ez a topic sosem fekete-feher. Nem egy ismerosom nagyon is boldog eletet teremtett maganak kint es esze agaban sincs hazajonni. Nekem ugy jott ki a lepes hogy hazajottem, tobb szempontbol jol is jartam vele, de miota ujra itthon vagyok sokkal jobban vagyodok vissza, tobbek kozt azert is mert azota tobb ismerosom, baratom van kint mint itthon - aki volt az mind kulfoldre ment mostanra.
Lehetünk szerelmesek olyan emberbe aki nem vonzó a számunkra? Igen! Na és akkor most kedves olvasó ne borzadj el, eleinte én is azt gondoltam, hogy ez lehetetlen, de amíg az ember nem tapasztalja meg addig nem értheti meg teljesen ezt a helyzetet. Van aki ezt nem vallja be magának, de…..
myOpinion 2017.01.13 22:25:24
Nem mai poszt ahogy látom, de aktuális nálam :). Valószínűleg ez egy örök kérdés marad. Volt egy lány, akit majd másfél évig nap mint nap kerülgettem, nem tetszett, aztán hirtelen olyan szinten egymásba zúgtunk hogy csak na. Ő egy amolyan "szépségkirálynő" volt, akinek nem voltam végül elég jó, ami aztán sokáig felkavaró is volt számomra. Aztán meg rájöttem, hogy másfél évig előtte még sem tetszett igazán. Szóval a szerelem csavarta el a fejem végül, és nem volt odaadó, utólag undorító természettel bírt. Úgymond ő úgy volt vele, hogy egy ilyen csinibabának ára van. Aztán rájöttem, hogy 50%-ban attól volt szebb mint mások, hogy rengeteget foglalkozott a külsejével, úgy öltözködött mintha esküvőre menne minden nap. Volt benne jó adag szemfényvesztés is. És azt kell mondjam, látva a kapcsolatát és az életét, inkább ő bánhatja :)

Volt egy másik jelölt, ő sem tűnt az esetemnek, ő kevésbé volt általános szépségideál, kifejetetten duci volt, aztán váltottam vele 2 szót, és azonnal robbant a bomba. Meg volt a közös hullámhossz, és rájöttem, hiába duci, nagyon szép arca van. Nem működhetett, volt kapcsolata, illetve később megismertem a személyisége pár negatívabb oldalát is. Azon lányok egyike volt, akik a plusz súlyuk ellenére is igen vonzóak (meg tett is érte). Mindenesetre a "súlyossági" követelményeimet gyorsan lerombolta, működött a kémia, egyáltalán nem érdekelt volna a súlya.

Mostanában van egy lány, akinél viszont tényleg gondot okoz a külsőség. Egyáltalán nem az esetem külsőleg, képtelen vagyok elfogadni valahogy, tudom hogy nem szabadna ezt gondolnom, de egy gátat szab. Tudom, hogy lehetne folytatás, mégis eltántorít csupán a külsőség. És ami a legfurcsább, hogy van olyan szép mint az előző jelölt volt, van olyan pasi, aki küzd érte és a nő kikosarazza folyamatosan, tudom, hogy másoknak is bejön, nekem meg úgy érzem ott lenne a lehetőség, és elbaltázom. Egyszerűen nagyon nem az esetem a külseje. VAGY! : esetleg belsőleg kellene olyat nyújtania, hogy ne foglalkozzak a külsejével ? Esetleg a stílusa lehetne más ? Vajon én vagyok a hibás, hogy a külseje miatt elutasítom, vagy ő nem indít be nálam eléggé valamit ? Részéről úgy tűnik működik a dolog, részemről nem, pedig most már jó lenne egy kapcsolat.. Luxus ez a szelektálás részemről. Még is egyfajta "megalkuvás" érzésem van.