Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Új Demokrácia

1 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak pár hónapjuk (de lehet, hogy csak hetük) van eldönteni a szeptemberben elsős és ötödikes diákok szüleinek, hittant vagy erkölcstant választanak gyermekeik számára, heti 1 órában. Igaz, a tantárgy oktatásáról sok mindent még nem lehet tudni és a rendelet sem jelent…..
Új Demokrácia 2013.02.01 20:26:31
@Maitre:

Azt mondod nem politizálsz, pedig éppen azt teszed azzal, hogy itt vagy ezen a blogon. Az már más kérdés, hogy nem vagy politikus. De szerintem ez így is van jól.
Új Demokrácia 2013.02.01 20:48:10
@Maitre:

Ha közéleti dolgokkal foglalkozol, politizálsz. Meg kellene tanulni az alapfogalmakat, nem?

"a fogyatékosságaitok miatt tanúsított könyörület"
úgy látom te tökéletes vagy és még csak a néphez sem tartozol. Ezzel a nagy arccal menjél vissza szépen kapálni meg kaszálni. Ne itt rontsd a levegőt. Kösz!
Új Demokrácia 2013.02.01 21:14:00
@Maitre: Képzeld, kapáltam már életemben. És még fogok is. Politikus nem leszek, nincs szándékomban. De annak ellenére, hogy kapáltam már életemben, nem vagyok jómunkásember sem. Ezt nagyon benézted.
És mivel a nép tagjairól T/2. személyben beszéltél feltételezem, hogy te nem tartod magad közéjük tartozónak, de hogyan is tartanád, ha neked nincsenek fogyatékosságaid, csak a többi embernek van.
De úgy érzem, hogy kár fecsérelni rád egyetlen mondatot is, részemről a társalgást befejeztem. Jó éjszakát!
A kutatások ugyanazt mutatják, igaz, jelentős eltérésekkel: a teljes népességben az Ipsosnál 3, a Tárkinál 6, a Századvégnél 8, a Mediánnál pedig 11 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. A képet árnyalja, a választási kilátásokat módosíthatja, hogy a szocialisták…..
Új Demokrácia 2013.02.01 12:53:14
@concret:

Lehetséges, hogy nem fogalmaztam meg ezt a részt teljesen érthetően. A megválasztandó szakembereknek nem kell ideológia-mentesnek lenniük, mivel valóban, olyan nem létezik. De erre utalok is az írásban, azaz hogy az új parlamentbe többféle ideológiával megáldott szakember kerülhetne be. De ehhez nincs szükség párt-hovatartozásra.

Nem gondolom, hogy a választópolgárok nagy része okosabb lenne bárkinél is. Ezért kell megfelelő kampány és tájékoztatás, ami után az emberek felelős döntéseket tudnak hozni. A hadügy pedig jó példa, mert akár az is elképzelhető, hogy nem feltétlenül kellene minden minisztert közvetlenül megválasztani, mondjuk olyat nem, aki nemzetbiztonsági szempontból nagy felelősséget vállal. De hát ez az elgondolás még igen képlékeny, a sarkallatos pontokat leszámítva a részletek szabadon megváltoztathatók. Éppen ezért is írtam az írásom végére, hogy akinek ötlete van, adja bele. Ha kérdése, azt is. Nem hiszem azt, hogy az összes felmerülő kérdést nekem kellene megválaszolni, de például a miniszterelnök szakmájára vonatkozóan én nem kötnék ki semmi konkrétumot. Ha valaki megtenné és van is ötlete erre, halljuk!

A költségvetést véleményem szerint mindenképpen a nemzetgazdasági miniszternek kellene benyújtania először a kormányzat részére. Ezt viták és új javaslatok benyújtása után a kormánynak bizonyos számú többség elfogadásával kellene megszavaznia és az után az országgyűlés elé terjesztenie, ahol szintén az előbbi eljárásnak megfelelően kerülne elfogadásra. Azt azért beláthatjuk, hogy bizonyos területeknek - lásd oktatás vagy egészségügy - prioritást kellene, hogy élvezzenek a költségvetés elfogadásakor és ezt a miniszterek, majd az országgyűlés tagjainak józan ítélőképességére kellene bízni.
Új Demokrácia 2013.02.01 14:16:29
@Martian:

És ötlet lenne arra, hogy ezt kinek, vagy kiknek kellene megtennie? És leginkább milyen formában?
Új Demokrácia 2013.02.01 15:28:19
@takács bálint:

"a magyar választók többsége vélhetően vona gábort választaná meg az igazgatásrendészet élére. vagy azt, aki a leghangosabban ígérné az országos rendteremtést. "
Nekem egyáltalán nem tűnik evidensnek pl. Vona gábor. De pontosan a hangoskodók és a levegőbe beszélők miatt szükségeltetik, hogy szakmai programmal rendelkezzen a jelölt.

"a baj csak az, hogy ez országos méretekben sehol senkinek nem sikerült a civilizált világban."
Van példa arra a "civilizált világban", hogy pártok nélkül tartanak választásokat?

"a korszerű igazgatásrendészet rendszerint cca. 100.000-1.000.000 lakosú területi egységeken alapul."
Honnan származik ez a szám?

Véleményem szerint nincs szükség arra, hogy a megyei közigazgatást a nép közvetlenül felügyelje. Nyilvánvalóan a helyi speciális problémákat minél inkább helyi szinten kell megoldani, de erre szolgál jelenleg is a helyi rendeletek intézménye, amit a központilag meghatározott törvények keretein belül hoznak. Viszont központosított rendszerre, ahogyan közvetlenül választott belügyminiszterre is szerintem mindenképpen szükség van, mert ha az alacsonyabb szinteken (megyei) lévő vezetőségek nagyobb szuverenitást kapnak, kvázi mini minisztériumokat hozhatnak létre, akkor abból káosz lenne. Ha a megyék saját törvényeiket és rendeleteiket hozhatnák meg központosított irányítás nélkül, akkor az az egyes megyék és a benne élők egymástól való eltávolodását és végül a megyék egymástól való leszakadását eredményezné. Ez pedig az ország egységét veszélyeztetné.

Nem hinném azt sem, hogy egy esetlegen felálló megyei kisebbségi ombudsmannak vétójoga kellene, hogy legyen egy megyegyűlési határozattal szemben. Egy esetleges gyűlésben mindenképpen helyet kell foglalnia a kisebbség képviselőinek, ezt megfelelő számban biztosítani is kellene, de azok ne rendelkezzenek speciális vétójogokkal a többség érdekeit sértve.

A felsőoktatás helyzete speciális kérdéskör és mivel az intézmények leginkább állami támogatásokból tartják fenn magukat, egyelőre elengedhetetlen a központi döntéshozatal ebben a kérdésben. Persze megfelelő reformok után, a felsőoktatási intézmények egyre nagyobb szuverenitásának elnyerésével maguk határozhatnának az általuk biztosított képzésekről és annak módjáról.
Néha eltűnődöm: hogy vezetik hazánkat? A Képzőművészeti Egyetem csodás megmenekülésének (és mellette a többi egyetem ellehetetlenítésének) módja kitűnően foglalja össze az általános és egyedi, a megszorító és kiskapuzó, az "elvonó" és a "jóságos" elemeket, amelyek…..
Adót csalnak, mutyiznak, egy kis Ciprus, egy kis Svájc, fiktív cégek, áfacsalás, számlagyár, leszámlázzák, túlszámlázzák, jattolnak, nokiásdobozoznak, visszaosztanak. Évi minimum 1000 milliárd hiány.Viszont a "kisembereket" a legkisebb hiba után egyből zaklatják,…..
Új Demokrácia Új demokrácia 2013.01.19 04:47:18
I. Kedves honfitársaim! Ma Magyarországon vitathatatlanul társadalmi, morális, politikai és demokratikus válság van. Ennek legfőbb okai pedig a pártok. De mi is az a párt? A politika pártok létrejöttének célja többnyire a hatalomra jutás, a hatalmi pozíció megszerzése. Ennek…..