Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pilatus

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Dina meggyalázása.1Dina, Lea lánya, akit Jákobnak szült, egy napon elment meglátogatni a vidék leányait. 2Amikor Szichem, a vidék fejedelmének, a hivvita Hámornak a fia meglátta, elrabolta, vele hált és erőszakot követett el rajta. 3A szíve vonzódott Dinához, Jákob…..
Tényleg egy félreértés miatt érkezik az Európai Unióba több ezer migráns? Na, ne! A világszerte elismert német precizitás egyszerűen félreérthetően kommunikál? Tegyük fel elhiszem, és tényleg csak egy sok ezer embert érintő kommunikációs hibáról van szó. Akkor…..
Pilatus 2015.09.01 14:47:34
Egyszer már írtam a témában egy bejegyzést, ami továbbra is elérhető ITT. Most nem szeretnék különösebben belemenni a dolgokba, csak pár megjegyzést szeretnék fűzni a témához. Először is, a bejegyzést reggel 8:30-ra időzítve jelentettem meg, melyben szót ejtettem arról,…..
A tapolcai választás esetében többek között említésre méltó, hogy van jelentősége egy helyi időközi választás kimenetele kapcsán az országos közhangulatnak. Hiába vonult fel ugyanis a teljes Fidesz kampánycsapat több száz aktivistával, illetve Orbán Viktorral karöltve,…..
B1 BLOGCSALÁD Simicska titka 2015.03.04 07:36:00
Vendégszerzőnk, Dési János írása az Egyenlítő blognak. Volt egy olyan rossz érzésem az elmúlt napokban, hogy kimaradok a gecigate-ből, és akkor majd miről mesélek az unokáimnak? Ám az Egyenlítő blog adta lehetőséggel élve – ezúton is külön köszönet érte –…..
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt. Kerek 25 év, negyed évszázad telt el azóta. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Mi az elmúlt huszonöt év mérlege, a rendszerváltás velünk élő öröksége?…..
Pilatus 2014.10.14 14:49:31
@Counter:
Nos, vakarom a fejem... :)
Pilatus 2014.10.14 14:51:27
@freehckr:

Legyen úgy! Ez esetben mondjuk ki: nincs egyetlen normális politikai tömörülés (párt) ebben az országban. Nos, mi tévők legyünk?
Pilatus 2014.10.14 14:52:34
@Robinzon Kurzor:

"Néhány III/III-as karton a püspökökről szerinted elég motiváció lehetne?"

Konkrétan?
Egyre izgalmasabb a kampány, pedig 4 éve pont az mondtuk, hogy mennyire unalmas és kiszámítható volt minden. A végeredmény persze most is teljesen egyértelmű, néhány vidéki város és kistelepülés fog meglepetéseket mutatni, de a folyamat, ahogyan eljutunk odáig, na, az nem…..
Pilatus 2014.09.30 09:51:57
@Istóczy úr:
Gyermeteg lelkű emberrel nem vitázni kell, hanem megsimogatni a buksiját. Ezt Tarlós pontosan tudta. Hiszen soha nem fikázta Falust. Miért is tette volna?
Pilatus 2014.09.30 11:13:32
@Istóczy úr: Félreértett. Falus emberségét nem említettem se pro, se kontra, hiszen nem ismerem őt. A gyermetegséggel arra kívántam célozni, hogy ab ovo alkalmatlan a városvezetésre.
Tarlós 5 fő bűne Budapest ellen? Csak??? És az erényeket nem illik számba venni, és így vonni meg a mérleget?
Olvasom, hogy a patinás napilap szerkesztősége is megritkul. Tucatnyi munkatársa mondott fel, vagy kirúgták őket, akik pedig maradhattak, azoknak a fizetését csökkentették. Eötvös Pál tíz évvel ezelőtti lemondása óta immár a harmadik főszerkesztő lépett szolgálatba, aki az…..
Pilatus 2014.09.22 12:02:07
@nu pagagyí: nem vagyok állami intézmény. MN-t olvasok, mert előfizettem, Isten tudja, hány éve. Kifogás?
Pilatus 2014.09.22 17:08:28
@h.kovacs:
Lehet, hogy mindketten meserajongók vagyunk?
Elég aljas a kérdés. Egyrészt már meghaladott (a demokrácia is elúszott, a mai baloldal is elpusztul), másrészt a kérdés maga kívül esik a liberális demokráciában elfogadható gondolkodáson. Ugyanakkor a baloldal nem tudta megvédeni a liberális demokráciát, tehát a sorsát…..
1000 leütés A rektor úr gyáva 2014.01.21 08:22:30
A Közgáz rektora válaszolt egy KDNP-s államtitkár, bizonyos Rétvári, követelőzésére, hogy az egyetem távolítsa el Marx szobrát az aulából. Rostoványi rektor úgy döntött, magyarázkodni kezd, és előszedte az egyetem történetétől kezdve a már meghozott "radikális…..
Kedveli a magyar ember a népmeséket, jót tesz a lelkének.  A népmesében ugyanis a bonyodalmak, nehézségek ellenére mindig a helyükre kerülnek a dolgok. A jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz pediglen megbűnhődik, ami a magyar ember lelkének olyan, mint ha hájjal kenegetnék. Mert a…..
Édesanyánk - Pestszentimre, 2013 Budapest egykori temetőiről a halottak napja alkalmából ágyaztam be egy térképet, ám az elsősorban a belső kerületek hajdan volt temetkezési helyeit veszi sorra. Pedig a Hungária gyűrűn kívül is volt élet... és persze halál is. Az ottani…..
Pilatus 2013.04.15 18:05:49
@hatja:

Azt hiszem, félreérthető volt a fogalmazásom. Az, hogy 30 évig laktam Dél_Budán, azt jelenti, hogy 1950 és 80 között. Azt a temetőt még az ötvenes évek vége felé láttam. Ettől persze, még lehetett több temető is arrafelé, s köszönöm is, hogy erre fölhívta a figyelmemet.
Ha a Hunyadi út egészen pontosan Hunyadi Mátyás utat jelent, akkor az a temető lesz, amit még láttam, csak a vasút túlsó oldalán.
Pilatus 2013.04.15 21:16:56
@hatja:

Egyetértünk! :)
Pilatus 2013.04.22 13:58:37
@zozo6296:

Az eddigi "tisztázó beszélgetések" után nyilvánvaló a Hunyady János! köszönöm!
A KARD A magyar Olajfa vége? 2012.09.21 11:30:54
Nem mintha lett volna, de az elmúlt napok fejleményei eldönteni látszanak: nem lesz klasszikus értelemben vett össz-baloldali összefogás Orbán ellen. Az MSZP nyilvánosságra került stratégiai számvetése eleve a Fidesz-MSZP kétosztatú politika fenntartását jelölte meg célként, ez…..
Publius Barroso nagy beszéde? 2012.09.14 11:14:41
Már megszokhattuk, hogy az Európai Unióban szuperfontos csúcsokat tartanak, amelyek után a vezető politikusok kiállhatnak mosolyogni a kamerák elé. Ekkor remek beszédeket hallhatunk arról, hogy a válságot felszámolták, és Európa visszatért a helyes ösvényre – aztán miután…..
Nyílegyenes Sámánia 2012.08.20 01:14:01
Nagy divatja van manapság a magyarsággal, magyar őshagyománnyal foglalkozó elméleteknek. A magyar nyelv által hordozott szellemiség,(mint ami a szavak által közvetít szellemi erőket ) is reflektor fénybe került. Aztán az ősmagyar-pogány vallással kapcsolatban is felvetődtek olyan állítások, hogy az…..
Pilatus 2012.08.29 06:19:45
@mese1:

Egyetértek. Ezer év után a magyarság kultúrájának nem lehet egyetlen szegmense a sámánizmus, már csak amiatt sem, hogy igen-igen keveset tudunk róla. Hamvas Bélát valóban kár volt belekeverni, mert ugyan melyik volt az a "magas kultúra", ahonnan Árpádék leszakadtak? Ugyanis ezt nem nevesíti Hamvas.
A nyereg alatt való húspuhítás pedig egyszerű baromság. Az angolok pl. házi patikaszerként használják a nyers húst, ha valamely testrészük megsebesül. Ezt tették a lovasok is, ha lovuk hátát olykor feltörte a nyereg.
Végül: ha manapság léteznek is idióták, akik mindenféle ostobaságot hirdetnek, az nem jelenti azt, hogy eleink műveletlen, ostoba fajankók voltak.
fordítógép Bagoly mondja... 2012.04.18 10:25:19
A mai gyöngyszemre sem kellett sokat várni.Semjén Zsolt úr azt bírta nyilatkozni, hogy Göncz Árpád pártkatona volt.Ezt nyugodt szívvel tehette, mert tény, hogy Árpi bácsi szdsz-es kötődésű volt, de ezzel emlékezetem szerint nagyjából ki is merült párthovatartozásának…..
Az Alföldre vitt szlovák árvák „deportálásának” emléktáblája Pozsonyban  Kis szlovák legendárium, reakció egy reakcióra, kis késéssel egy több hetes külföldi tartózkodás miatt.   Csehszlovák Kém blogger Prágából sok mindennel megvádolta…..
Pilatus 2011.07.08 19:00:24
@Megfigyelo:

Nincs igazság a szlovák felfogásban Magyarországot illetően. A mindenkori Habsburg uralkodók csak akkor lehettek magyar királyok is, ha a Szent koronával koronázták őket, és elfogadták az Aranybulla összes paragrafusát is.
Ha pedig magyar királyok lettek, miért is nem beszélhetünk Magyar Királyságról?

Más.
1946-ban erőteljes cseh propaganda hatására kb. 3000 szlovák költözött a Csallóközbe Békés megyéből. Kis idő után (azt hiszem, úgy 2-3 év múlva) ezek a kitelepült szlovákok a csehszlovák kormánynál követelték, hogy gyermekeik részére biztosítsák a magyar nyelvű oktatást.

Más.
Zólyomi vár, főbejárat, bronztábla. Szöveg (emlékezetből): "A XVI. században az oszmán - török hadak egész Közép-Szlovákiáig nyomultak előre."

Sírni való...
Pilatus 2011.07.08 19:06:28
@Mj:

Rendben - békepipa!
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
Pilatus 2011.02.11 12:52:50
@Gunther:

Természetesen szóltunk, mert a pénzügy megkeresett mindenkit, hogy mi a helyzet. Remélem, számolnak.
De muszáj megismételnem: egyetlen egy kolégám nem kapott kevesebbet.
Nem tudok mást mondani.
Pilatus 2011.02.11 12:54:23
@Felmosórongy:

Ezt értem, nem is emiatt szóltam, hanem, mert nem lett kevesebb semmivel a fizu.
 Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért január 27-i tüntetésén elhangzott a „Feri  segíteni kell” c. szám. Az audió anyag másnap felkerült a youtube-ra:  A feltöltő neve “magyarszocialista”. Magyarszocialista ezt a videót…..
Michael Knight Kós(z)a szél... 2011.01.27 19:41:00
Kósa Lajosnál a jelek szerint elakadt a lemez. Miközben a kormánya már rég ott tart, hogy az Európai Bizottság kérésére természetesen vállalja a médiatörvény módosítását, a Fidesz debreceni fenegyereke még mindig azt hajtogatja, hogy a szocialisták járatják le…..
Pilatus 2011.01.28 10:43:36