Regisztráció Blogot indítok
Adatok
streetsta

302 bejegyzést írt és 2853 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hivatalos bemutatója csak június elsején lesz, addig nem jelenik meg róla egyetlen gyári fénykép sem, de az első darabokat már dobozba tették, így készülhetett pár lesifotó a csomagolásra nyomtatott képekről. A LEGO idei (egyik) nagy dobása ez a gigantikus Technic készlet, érthetően igyekeztek…..
Volt ez a hiénaposztunk, amiben bemutattuk a megnyerhető BMW-kollekciót (amit egyébként mindenki megszerezhet magának a Shell-kutakon). Annyi volt a kérésünk, hogy küldjetek nekünk kisautókkal, hátrahúzós-motoros kisautókkal forgatott csapatós-driftelős videókat. Amiket majd a Totalcar-szerkesztőség…..
Sokáig ellenálltam az ilyen marketingtrükköknek. Aztán az egyik Ferraris akciónál úgy voltam vele, oké, egy gombóc fagyi áráért megveszem a tankolás mellé vásárolható Forma–1-est, ismerős kissrácnak majd odaadom ajándékba – nincs az a kisautó, ami felesleges lenne egy hatéves garázsában. Húz…..
Mielőtt bármit is írnék, tessék megnézni a videót. Féltékenység, száguldás, Lada VFTS, Škoda 130 RS, szirénázó rendőrautó: Most jöhet az ömlengés. Elképesztően igényes meló ez, kétség nem fér hozzá. Javarészt M Modell autók játszanak a filmben, egész csinos darabok. És a szocialista típusok közül…..
Ezek direkt idegelnek. Én láttam az összes idei LEGO újdonságot még Nürnbergben, de erről szó sem volt. A Ford GT40 kerek ötven évvel ezelőtti sikere előtt tisztelegve ez a videó került ki a LEGO facebook oldalára: És akkor most mi van, jön egy eddig titkolt készlet? Sajnos nem, ha hihetünk a…..
A szervezők határozottan állították: nem fog esni. Az ilyen határozottság pedig még az időjárás-felelősöket is meghátráltatja: tényleg elállt az eső, a pálya felszáradt (nem mint ha ez egy drónverseny esetében szempont lenne). ...meg hideg, az is van. Talán a pilóta kezére húzott cérnakesztyű nem…..
Átkozottul izgalmas dolog ott lenni egy új sportág születésénél, mert hiába vannak nemzetközi minták, azért az nem ugyanaz, nézni a videókat arról, hogyan versenyeznek mások, mit és miért úgy szerveznek a versenyeken, mint nekiállni, és megcsinálni. Így néz ki a hungaroringi pálya - egy mezőn…..
Harminc éve, hogy az irtózatos tempóban versenyző Formula 1 versenyautók látványa először peckelte ki a nézők szemhéját – az ember pislogni nem mert, nehogy lemaradjon valamiről. Most vasárnap, azaz május 15-én ugyanilyen koncentrációra lesz szükség, mert a Hungaroring célegyenesében versenyautókat…..
Először a nürnbergi játékvásárban láthattuk az új Technic autót. Akkor még autóipari álcázó minta volt rajta - legóék sokat tanultak a nagyoktól, így kell mutatni valamit, de közben fenntartani a titokzatosságot. Mert a végleges színt még senkinek nem árulták el. A LEGO Technik Porsche 911-ese…..
Azt nem lehet mondani, hogy háklis konstrukció lenne ez a MiniQ. Amióta kibontottam a dobozából, ez a kocsi szinte minden nap kemény nyúzópróbának volt kitéve: bárkinek, akit érdekelt, odaadtam, próbálgassa csak. Annál jobb nyúzópróba nem igen van, mint odaadni valamit egy teljesen fogalmatlannak,…..
streetsta 2016.04.18 11:33:51
@NagyAttilaORG: Alkatrész miatt ne aggódj, több autóra való van hozzá, csak a honlapra nem kerültek fel. Vedd úgy, hogy minden van :) És igen, a managertoystól van a csapágy is.
A velencei korzón olyan tömeg volt április első vasárnapján, hogy az arányaiban simán verte a Red Bull Air race tiszteletére Duna-parton összeverődő emberek számát. Mondjuk nem is csoda, elég rendesen megdolgoztak a szervezők a publicitásért, profi sajtótájékoztató az esemény előtt, meg aztán a…..
streetsta 2016.04.11 10:56:51
@SilaS: Szigorúan szakmai tények alapján: ha a világon mindenhol drónnak nevezik ezeket a légi járműveket, akkor nyugodtan megtehetjük itthon is. Ráadásul, ha a már sokszor idézett, vonatkozó szabályt idézzük, akkor ezek nem modellek, hanem repülőeszközök, mivel kamera és telemetria van rajtuk: magyarkozlony.hu/dokumentumok/a413513a254641039d1100e2b323e64ed6a3b870/megtekintes
Soha, sehol, semmilyen leírás nem fogalmaz úgy, hogy egy drón önállóan kell, hogy repüljön - már a negyvenes-ötvenes években, távirányításúra átalakított és lőgyakorlatokon célpontként használt katonai gépeket is drónoknak nevezték. Ezek aztán tényleg sosem tudtak teljesen automatikusan repülni. Szóval, én elengedném ezt a teljesen önálló repülő témát, nem ezen múlik, hogy valami drón, vagy sem.

Lehet, hogy nézőként döcögős volt a rendezvény, én ebből keveset tapasztaltam, mert rohangásztam fel és alá. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy egyáltalán nem kell valakit deresre húzni, csak mert az első, igen komolyan összerakott, de minden előzmény nélküli rendezvénye nem volt tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy tanulnak a hibákból, és egyre jobb versenyeket fognak rendezni. Majd, ha a negyedik-ötödik is tele lesz kijavítatlan nyűgökkel, én is elkezdem húzni a számat. Ez azért nem egy olyan esemény, amit csak úgy csuklóból összerak az ember.
streetsta 2016.04.11 11:41:31
@SilaS: Sem az autó, sem a drón fogalma nem változik. Ha meg szőrszálat hasogatunk, FPV módban nem csak multikoptert, repülőt, helikoptert lehet repülni, de autó modellt, harckocsit, vagy bármi mást is lehet vezetni, tehát az FPV verseny önmagában nem jelenti a drón reptetést.

Semmi közöm a versenyhez, nem is védem - emlékeim szerint óriási sikernek sem írtam sehol. A szervezők egész biztosan olvassák it is a kommenteket, biztos vagyok benne, hogy ha hasznos kritikát olvasnak, azt meg is fogják fogadni. A hivatalok töketlenkedésére ugyanakkor a szokásos bürokrata bohóckodáson túl nincs magyarázat - de azt hiszem, ha nem is túl direkt módon, de erre is kitértem a posztban.
Kisautó blog Drón-gladiátorok 2016.03.24 17:08:08
Ennél látványosabb sport nincs: drónokkal egymást üldözik, százharminccal centikre a talaj felett száguldanak, kapuk közt fűzik át a gépeket. És mindezt egy szemüvegként viselt monitor képe alapján. FPV szemüveg, meg egy hagyományos távirányító kell az FPV-drónozáshoz Igazából egy árva szót…..
streetsta 2016.03.25 08:40:56
@___________Tibi___________: Ízi. A hülye szomszéd szinte biztos, hogy 444 drónos balhéjáról előbb hallott, mint hogy ezt a posztot olvassa. Ha csak ötlet kellett neki, azt akkor megkaphatta.
És azt lássuk be, sokkal felelősségteljesebb leírni, hogy mire figyelj, miért baszogathatnak, mint úgy csinálni, mint ha nem lenne rizikó a dologban.
streetsta 2016.03.25 09:04:48
@istf: Da, sajnos ez is meríti, hisze csak az modell, aminek "...a fedélzetén nincs adatrögzítésre, adatátvitelre, valamint
helymeghatározásra alkalmas eszköz;" Ennek meg van...
streetsta 2016.03.26 09:17:54
@trainmodeller: A legfontosabb, amit fent is bemásoltam: amelyiken kamera van, az pilóta nélküli légijármű (tehát, szinte mint ha repülő lenne).Nem akarok hülyeséget írni, egészen pontosan én sem tudom, de itt minden megvan, pontokba szedve: acrsa.org/hu/index.php/jogszabalyi-koernyezet
Egy újrahasznosított papírból ragasztott boríték várt a szerkesztőségben. Apró műanyag darabkák zörögtek benne. Kibontás nélkül is mindenki tudta, mi van benne. Ki ne ismerné két maréknyi építőkocka zaját? Ez a két kis csomag jott egy borítékban A marketingesek minden hájjal megkent alakok, de…..
Neked melyik kellene? Egy öreg, lemezből préselt szovjet szedán, vagy egy Ferrari V12 hangon üvöltő, felextrázható tűzpiros XXI. századi csoda? Az ember azt hinné, a döntés könnyű, engem is lenyűgözött az Actev Motors koncepciója. Mikor Karotta megosztotta a tűzpiros villanygokart videóját, kicsit…..
Most, Karácsony előtt igazán izgalmas visszanézni a januárban, a Spielwarenmesse standjain készült képeket. Itt ugye már az adott év karácsonyi őrületére (is) készülnek a gyártók és forgalmazók, elég jó eséllyel be lehet lőni, mik lesznek a szezon slágerei. Nézzük, mi az,…..
Kisautó blog Porschét vagy BMW-t? 2015.12.15 16:53:45
Jó a forma, hozza a 911-est, persze lexanból nem lehet túl részletes karosszériát csinálni, különösen nem ebben a méretben Végre eljutottunk idáig. Imádtam az Iwavereket, ezeket az 1:28-as méretarányú kisautókat, mert jó minőségűek voltak, klassz távirányítót adtak…..
Kisautó blog Instant X-szárnyú 2015.12.12 15:15:33
A dobozon minden információ rajta van Őrület van, kérem, amiből mi sem maradhatunk ki. Bele sem merek gondolni, mi lesz itt a film bemutatása után, az emberek már most is szinte csak a Star Wars-cuccokra mozdulnak rá. A sok érdekes játék közül most ezt az X-szárnyút pécéztem…..
streetsta 2015.12.13 09:37:48
@Kedves Loránd x: Igazad van, de egyetlen apró finomítás: te sem úgy kezdted, hogy egy tubus Technokolból és egy spirálfüzetből megépítetted a Halálcsillagot. Kicsiben kell elindulni, ez arra pont jó, apával összerakni gyorsan. Aztán a következő lépcső az előre festett, pattintós, de fröccsöntőkeretről levágandó nagyobb készlet, aztán már jöhet a rendes, ragasztós kihívás, amihez apának is igen sok segítséget meg kell adni, egy 8-10 évesnek ezek nem veleszületett képességei. . És senki nem tiltja meg, hogy egy kis festegetéssel ne tuningolja meg az ember akár ezt a hiperegyszerű készletet is - meg is fogom tenni :)
Nem tudom, ki hogy van vele, engem csak a tévés tehetségkutató-maratonok legeleje és legvége tud lekötni. Az elején nyerítve lehet röhögni egy rakás fahangú, szerencsétlen idiótán, ráadásul mindezt anélkül, hogy politikailag inkorrektnek bélyegeznének, hiszen az összes…..
streetsta 2015.11.15 14:06:22
@Vonatos Flash játék: Ebben az esetben mindenki boldog, mert nem érzed úgy, hogy már láttad valahol a poénokat, láthattál egy másik súlyemelős számot, és én avval hitegethetem magam, hogy mutathattam valami újat:)
streetsta 2015.11.15 14:11:25
@rockjano: Ismerem a Méhekből, vagy 15 éve láttam őket a Szigeten. Ettől még nekem ezek a poénok túlságosan is ismerősek voltak. De félreértés ne essen, ez nekem nem fáj, mert másoknak, akiknek újdonság volt, tetszett.
Sok lemaradásomat kell behoznom, vagy három évre visszamenően nem meséltem el, milyen kincseket sikerült beszereznem. Ezzel a poszttal elkezdem ledolgozni a hátrányt. Kis lépés ez nekem, még kisebb az emberiségnek, talán szükségtelen is, de a belső kényszer nagy úr. Veterános…..
streetsta 2015.10.04 09:36:49
@ColT: Igen, ha az ember elkezdi böngészni a bricklinket és társait, gyönyörűen végigkövethető az evolúció, ami persze egyes kockáknál alig észrevehető (de mindnél van), mások meg szimplán kihaltak.
És kösz, javítottam (mondjuk maradtam a hagyományos fájdalomkÜszöbnél:))
Mini osztálykiránduláson voltunk a szerkesztőség nem nyaraló tagjaival: buszos gyárlátogatást szerveztek az omnibuszos srácok. Erről majd nemsokára jönnek a beszámolók, én most a…..
streetsta 2015.08.31 21:40:03
@88jk88: Galéria megvolt? Annyira azért nem kevés a fotó.
streetsta 2015.09.01 08:07:54
@Blindmouse: Mutatós darab. Én nem hasonlítgatnám a kettőt, mert egyrészt mindkettőben bődületes meló van, másrészt az egyik ebben, a másik abban erősebb. De gyönyörű a Z80 is (én nem tudok elégszer ránézni a 200-as sorozat számaira, hogy ne Z-sorozat legyen:)
streetsta 2015.09.01 08:08:39
@Sam. Joe: Küldjél már rám valami emlékeztetőt, hátha összejön.
A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői magaslatokban szárnyalt az olvasottsága. Sok reakció is érkezett, amit nem győzök megköszönni minden facebookon vagy levélben jelentkező olvasónknak, akik felnyitották a…..
streetsta 2015.07.29 11:22:43
@Peter Gilmore: Igazad is van. Sőt, a szombat is legyen a családoké, aki a hét öt napján nem tudja megoldani a dolgait, azzal komoly bajok vannak. És hétfőn is minek már a tévéadás? Benzinkutakat sem kell minden nap, éjjel-nappal nyitva tartani, nem igaz, hogy napközben nem lehet ezt megoldani, kicsit előre gondolkodni, kannába tankolni.
Én azért jobban szeretem, hogy a piac maga eldönti, mit szeretne. És nem önjelölt megmondóemberek találnák ki, mihez tartsam magamat, osztanák az eszet, hogy szerintük baj-e, ha én vasárnap, ne adj Isten éjjel szeretnék venni valamit.
streetsta 2015.07.29 11:24:21
@Peter Gilmore: Most nézem, te tényleg csak azért regisztráltál ezzel a fikanickkel az Indára, hogy ezt az épületes hozzászólásodat beírhassad? Meghalok.
streetsta 2015.07.29 23:32:26
@Hassan0926: Hehh, pedig pont ott gúvasztottam a szememet perceken át a tisztítószereknél:) A lényeg, hogy van.
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
streetsta 2015.07.22 23:16:58
@éppcsakkérdem: Éppcsakmondom: beütötted a fejed. Már miért ne hozhatnám fel a biciklizést, ha arra is vonatkoznak szabályok? Gyalogosként nem vonatkoznak rád sebességkorlátok, de járművet irányítva már igen. Akkor? Miért baj, hogy azt hozom példának, amire sokan nem is gondolnak, mert nem is tudják, hogy egyrészt gondolniuk kéne, másrészt meg fel sem tételeznék, hogy egyáltalán tudnak gyorshajtani kerékpáron?
streetsta 2015.07.22 23:29:31
@börtönőr: Attól tartok, elkerülte a figyelmed, hogy az ajánlóban és a posztban is leírtam, orosz képek, mi több, az eredeti orosz forrást is belinkeltem.
streetsta 2015.07.22 23:33:18
@éppcsakkérdem: És az a biciklis, amelyik a gyorshajtása miatt nem tud megállni, balesetet okoz, mondjuk elüt egy gyereket a járdán, kihajt egy busz elé és meghal, vagy más járművek csattannak össze, az mekkora rombolást csinál? Miért az fáj neked, hogy a biciklisekre is vonatkoznak szabályok?
Kevés magyarázni való van ezen a kis filmen. Ha valaki egy kukkot sem ért angolul, a történésekből, a szemekből minden kiderül. A motoros valahol megelőzte az autóst, méghozzá az autós szerint szabálytalanul. Nem karcolt össze semmit, nem okozott balesetet, csak szabálytalankodott…..
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
streetsta 2015.07.12 08:51:33
@otthonka: Elmondom, ez miért butaság. Ha autót nézel (magadnak, használatra, nem mint kereskedő), csak akkor veszed meg a legelső látott példányt, ha messziről, óriási neon betűkkel ordít róla, hogy ennél jobb autó nincs a piacon. Minden más esetben körülnézel, mert lehet még egy hasonlóan jó, csak olcsóbb, esetleg az összes ülésével, szebb állapotban, akármi. Valamint minden egyes megtekintett darab után újabb tudással vérteződsz fel, mire érdemes figyelned, milyen különbségek lehetnek az egyes típusok, felszereltségek között. Ha több autóban ülsz és próbálsz, megtudod, nagyjából milyennek kell lennie a váltónak, kormánynak, motornak. Az alapos vevő nem átok, egy elnézett, észre nem vett hiba neki százezrekbe fájhat.
Belsőség Nesztek, rakenroll! 2015.07.08 18:16:52
A nyárnak még csak az első felénél járunk, de úgy tűnik, ennél jobb buli már nem lesz. Félre ne értse senki, sok jó találkozó van ilyenkor, klubok bandáznak, versenypályákon a legjobb időre hajtva vagy reptereken driftelve múlatják az időt az autóbuzik, és ez mind őrületes…..
streetsta 2015.07.09 22:47:13
@Gery87: Mert úgy hangzott. De még egyszer mondom, ha nincs utána a Tainted Love, egy szót se szólok, de így mókás volt, ezért jegyeztem meg magamnak. Sajnos hallottam én már Schuszter Lórit fröcsögve buzizni. Az mondjuk kevésbé zavart, mert tudom, hogy milyen ember: ennyit várhatok tőle, slussz.
streetsta 2015.07.10 08:47:48
@Tsyga: Na, de most már lépjünk túl, ez a posztnak is csak kis része volt, hát még az élménynek, nagy baj lenne, ha többet foglalkoznánk evvel, mint a kocsikkal, motorokkal, meg az arcokkal.:)
streetsta 2015.07.10 09:10:36
@Tsyga: Megvan, de most az Intruderrel kirándultam.