Regisztráció Blogot indítok
Adatok
röf

0 bejegyzést írt és 2985 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltás óta még soha nem kezdődött olyan korán a választási kampány, mint most, amikor a 2002-es parlamenti választás előtt állunk majdnem másfél évvel. Ennek elsődleges oka a koronavírus-járvány, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az ellenzék új taktikája is szerepet játszik a korai…..
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
A minap megakadt a szemem valamilyen TV műsor reklámján, amiben Lagzi Lajcsi és Hajdú Péter beszélgettek. Miért is szerepelnek ezek az emberek a TV-ben? – futott át a gondolat. Az egyiket hetekkel ezelőtt ítélték el jogerősen, a másik pedig mindenféle kifogásokra hivatkozva igyekszik megúszni egy…..
Az, hogy a hagyományos belsőégésű motorokkal kezdenie kell valamit az autóiparnak (is), nem kérdés, hiszen a fosszilis energiahordozók elérhetősége véges. Ha nem is vár ránk a Mad Maxben elképzelt világ, az biztos, hogy a megújuló energiák felé kell fordulniuk az autógyártóknak. Vagy lehet, hogy ez…..
röf 2021.01.16 13:33:20
@hunyadi_janos_41:
" Németországban rohamosan csökken a CO2 kibocsátás, te kis elmebeteg!"
Van valami kényszered, hogy beleugass mindenbe, olyan dolgokba is, amihez lila fingod nincs... ezúttal peched van.
röf 2021.01.16 13:36:22
@bontottcsirke: Mivel abszolút hülye vagy a szakmához, nem szeretnék veled vitatkozni. Ave Cézár...
Lesz-e polgárháború az USA-ban? Tudom, a cím több mint provokatív. A realitást meg sem közelíti. Azonban nem 2017-et írunk, hanem 2021-et. És tudom, most, a jelenben is nagyon nehéz elhinni, hogy ez egyáltalán kérdés lehet. Elképzelhetetlen lenne, ha nem lennénk túl a Capitolium ostromán, ha nem…..
2020.decemberében kerestük fel fiammal egy közös kirándulásunk során a Zámolyi templomromot, amely közvetlenül Zámoly község köztemetője mellett található, a településen kívül. Innen Zámolyról később átmentünk egy másik közeli templomromhoz, ezen a napon két helyen is voltunk, először ide jöttünk…..
Passau katolikus püspöke, Stefan Oster, a Szent Család ünnepe kapcsán mondott prédikációjában úgy fogalmazott, hogy manapság a klasszikus, normális családkép már nem egyértelmű a társadalomban, és aki azt képviseli, könnyen megkapja a „régimódi”, „reakciós”, „fundamentalista” jelzőt vagy valami…..
Tegnap 2 fontos esemény is történt az Egyesült Államokban. Az egyikről gondolhattuk, hogy nagyon fontos, ám mégsem döntő dolog volt. A másik alapjáraton inkább ceremoniális lett volna, mégis ez lett/lesz a közbeszéd tárgya, erre fogunk emlékezni. Január 5.-én Georgia-ban a megmaradt 2 szenátusi…..
Egy poszt jelent meg a Facebookon, amely lehetett volna Michelangelo Dávidjának méltatása, ehelyett azonban utat nyitott a legabszurdabb összeesküvés-elméleteknek. A poszt a reneszánsz kor egyik leghíresebb szobrát ábrázolja azzal a kéréssel, hogy aki megnézi, írja meg, mit gondol róla. A kommentek…..
A Tesla 2020-ban több mint félmillió autót gyártott le, ami 17 évvel a cég megalapítása után egy nagyon szép szám. Ha visszagondolok 2003-ra, nem rémlik egyetlen gyorstöltő sem az utcákról, voltak viszont telefonfülkék. Nem voltak halkan guruló autók, de megvesztünk a Honda Accord selymesen, de…..
Az Oktyrabszkij-telepet 1960-ban hozták létre a Bajkálontúli-régióban azzal a szándékkal, hogy a közelben található nagy mennyiségű uránércet kibányásszák. Eleinte csak tudósok és mérnökök érkeztek a városba, azonban később már egyre növekedett. Egy valamit azonban nem vettek figyelembe az építés…..
2020 december 26-án, szombaton, megérkezett Magyarországra az első, koronavírus elleni vakcinaszállítmány.A Pfizer ellenszere rendőri felvezetéssel, inkább propaganda célokat szolgáló felhajtással, katonai védelem biztosításával, miniszteri jelenléttel fűszerezve jelent meg a képernyőkön és az…..
Az Orbán-kormány úthengere idén is folytatta a központi ideológia által kijelölt nyomulását, a járványhelyzettől teljesen függetlenül is. A radikálisan konzervatív elvek mentén mindent centralizáló és szigorúan leszabályozó gépezet nagyon sok területet tudott még inkább az irányítása alá vonni, amit…..
röf 2020.12.27 18:57:25
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
1.Baromi lényegtelen, hogy az USA-ban mi az előírás a félkegyelműk megfékezésére.
2.Légy türelemmel, meg fognak jelenni a rendőri intézkedés kritikái.
3.Nem "idézzed", hanem idézd.
röf 2020.12.27 19:26:04
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
„Szent magyaroknak tiszta lelkét nézzed, érdemét idézzed”
(Hozsanna/Hitélet énekeskönyv 293.)
Te nyertél, föladom :)
A késes sztorihoz pedig csak annyit: a rendőrt megszurkálót le kell lőni. Pont.
röf 2020.12.27 19:28:20
@HaD: B+ itt nem késsel hadonásztak, ne finomítsd a sztorit.
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te leműveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Amikor 10 éve a hivatalba lépő Orbán-kormány harcot hirdetett az államadósság ellen, nem gondoltuk volna, hogy hosszú ideig ez lesz az egyetlen valós ellensége a kormánypártnak. Az idén azonban feltűnt egy olyan ellenség, amelyet nem magának teremtett a Fidesz, így a koronavírus elleni harc…..
Csellel vitte végbe az akaratát az Európai Parlament, ami azt bizonyítja, hogy az EU legfőbb döntéshozó szerve végre alkalmazkodott Orbán Viktor harci stílusához. A magyar kormány nem veri nagy dobra, hogy belesétált az EP által felállított csapdába, de tény, hogy a jogállami mechanizmus az előzetes…..
röf 2020.12.20 19:03:26
Ahogy lenni szokott, egy komoly politikai perpatvar feloldásaként ezúttal is mindenki győztesként hirdeti ki magát. A jogállamisági kritérium beemelése a költségvetési kifizetési feltételek közé olyan kemény és hosszú küzdelem volt mindkét fél részéről, hogy volt idő felkészülni a várható…..
A katalán főváros ma a világ turistáinak egyik legvonzóbb célpontja. Na de milyen volt akkor amikor nem ez volt a helyzet?..
Az Orbán-kormányról a 2010-es hatalomra jutása óta már nagyjából ugyanazokat lehetett elmondani mint most, a törekvései lényegében ugyanazok mint régebben, de sokak számára nem áll össze ez a kép. Pozitív és negatív vonásokat közel hasonló arányban tartalmaz, élethelyzet, felfogás, világnézet, sok…..
„A tárgyalások nagy erővel zajlanak. A plenáris ülésen is és a háttérben is órák óta és még órákat tartanak majd. Nem lehet pontosan felmérni, de a magyar pozíciók erősek. Hogy a férfiak is értsék, hogy miről beszélek, egy hatlapos ulti van a kezemben, negyvennel és két szélásszal, meg lehet azért…..
1945. július 16-án tesztelték az első atombombát, három héttel később pedig már be is vetették Hirosimában. A sikeres tesztig vezető út egyáltalán nem volt zökkenőmentes, ráadásul magyar tudósoknak is igen nagy szerepe volt abban, hogy idáig eljutottak az amerikaiak. Legfrissebb adásunkban az akkori…..
röf 2020.12.11 16:37:55
@TechNick: Hááát... nézd meg pl a Teller Edével készült interjúkat.
Ezerszer magyarabb volt sok magyarkodó pöcsnél !!
Soha nem hozta elő érvként akár pro akár kontra, hogy zsidó származású.
A magyar miniszterelnök alól kicsúszott a talaj; kilenc évnyi látszólagos siker után kilenc hónap kudarc és megszégyenülés következett. Európa persze már korábban kiismerte Orbánt, de az Unió döntéshozói mondhatták a választóiknak, hogyha a látszólag kuruckodó Orbán képes az olcsó bérmunka igájába…..
Alternatíva: az élethosszig tartó bujkálás helyett...
röf 2020.12.06 16:40:58
@szajer_jozsef_1:
Te köcsög, Szájer egy sok nyelven beszélő, intelligens, (nálad nagyságrendekkel intelligensebb) jogász, nem véletlenül csípte a sorosista nyugati majmok csipás szemét.
Remélhetőleg -mielőtt az egyik retkes migráns elfűrészeli életlen bicskájával a nyaki verőered- végignézetik veled, ahogy anyádat orálisan kínos helyzetbe hozzák a retkek.
Bízunk benne, hogy előbb utóbb a helyedre kerülsz....
Tegnap este nagyon felgyorsultak a folyamatok az Európai Unió költségvetési tárgyalásairól. Biztos, hogy Orbán Viktor nem sokat aludt, különben nem nyilatkozta volna azt, amit másnap reggel "rádióba mondott"..