Regisztráció Blogot indítok
Adatok
röf

0 bejegyzést írt és 2986 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És most jöjjön egy zárójeles megjegyzés.:(Annak dacára szemétség, hogy a Klubrádió alapjáraton nem volt független, nem volt baloldali, nem volt kiegyensúlyozott, és nem volt ennek a rendszernek és a korábbi kiszolgáltatottainak hang[adó]ja. Az utóbbi pár évben nyomokban voltak már szabályt erősítő…..
Amikor kormányzati médiabirodalomról beszél az ellenzék, általában a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (röviden KESMA) által tömörített és központilag koordinált több száz sajtóterméket érti e kifejezés alatt. Tény azonban, hogy a legnagyobb agymosást a választók fejében azok a közszolgálati…..
A kormányzati és szélsőjobbos propagandában új jelszó bukkant fel pár éve: a normalitás. Ők (szerintük) nem csinálnak mást, csak védik a normalitást.Ki ne akarna normálisan élni? Ez olyasmi, amivel könnyű azonosulni. Túlságosan könnyű. Épp ezért megéri a normalitás mögé nézni...
Volt egyszer egy mesekönyv, ami nem volt ismert, népszerű, míg le nem darálták. Hogy mi volt a bűne, amiért darálóba került? Egy olyan dolgot reklámozott, mint az elfogadás és a másság. Mindenki felkapta a fejét a tényre, hogy ledarálták és nagyon gyorsan népszerű lett, szidni, de védeni is! Több…..
röf 2021.01.31 09:18:12
ProtoHype Tesla Model S 2021 2021.01.28 10:26:25
Megérkezett a Tesla Model S 2021-es változata, amely végre elég komoly faceliften esett át, és hamarosan sorozatgyártásra is kerül.    Nagyon sokáig nem voltam oda a Teslákért, de az utóbbi időben egyre jobban rápörögtem a témára, és hát, hogy is mondjam, igazi fan lettem. De az igazi áttörést a…..
röf 2021.01.29 20:09:05
Érdekes írás jelent meg Ablonczy Bálint tollából a Válaszonline.hu-on „Átállt a „sötét oldalra”? – így lett ellenségből Orbán Viktor barátja Emmanuel Macron” címmel. Ablonczy Bálint Fredrik Erixon-t, a Centre for International Political Economy igazgatójának a Spectator brit konzervatív lapban…..
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..
December végén indult az Exatlon Hungary harmadik évada és az előző kettőhöz hasonlóan szép nézettségi eredményeket hoz a TV2-nek az ismert sportolók és kihívóik összecsapása. Ha valaki esetleg úgy érezné, hogy még több izzadtságot, izmot és küzdelmet nézne, összegyűjtöttem néhány másik műsort, amit…..
A rendszerváltás óta még soha nem kezdődött olyan korán a választási kampány, mint most, amikor a 2002-es parlamenti választás előtt állunk majdnem másfél évvel. Ennek elsődleges oka a koronavírus-járvány, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az ellenzék új taktikája is szerepet játszik a korai…..
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
A minap megakadt a szemem valamilyen TV műsor reklámján, amiben Lagzi Lajcsi és Hajdú Péter beszélgettek. Miért is szerepelnek ezek az emberek a TV-ben? – futott át a gondolat. Az egyiket hetekkel ezelőtt ítélték el jogerősen, a másik pedig mindenféle kifogásokra hivatkozva igyekszik megúszni egy…..
Az, hogy a hagyományos belsőégésű motorokkal kezdenie kell valamit az autóiparnak (is), nem kérdés, hiszen a fosszilis energiahordozók elérhetősége véges. Ha nem is vár ránk a Mad Maxben elképzelt világ, az biztos, hogy a megújuló energiák felé kell fordulniuk az autógyártóknak. Vagy lehet, hogy ez…..
röf 2021.01.16 13:33:20
@hunyadi_janos_41:
" Németországban rohamosan csökken a CO2 kibocsátás, te kis elmebeteg!"
Van valami kényszered, hogy beleugass mindenbe, olyan dolgokba is, amihez lila fingod nincs... ezúttal peched van.
röf 2021.01.16 13:36:22
@bontottcsirke: Mivel abszolút hülye vagy a szakmához, nem szeretnék veled vitatkozni. Ave Cézár...
Lesz-e polgárháború az USA-ban? Tudom, a cím több mint provokatív. A realitást meg sem közelíti. Azonban nem 2017-et írunk, hanem 2021-et. És tudom, most, a jelenben is nagyon nehéz elhinni, hogy ez egyáltalán kérdés lehet. Elképzelhetetlen lenne, ha nem lennénk túl a Capitolium ostromán, ha nem…..
2020.decemberében kerestük fel fiammal egy közös kirándulásunk során a Zámolyi templomromot, amely közvetlenül Zámoly község köztemetője mellett található, a településen kívül. Innen Zámolyról később átmentünk egy másik közeli templomromhoz, ezen a napon két helyen is voltunk, először ide jöttünk…..
Passau katolikus püspöke, Stefan Oster, a Szent Család ünnepe kapcsán mondott prédikációjában úgy fogalmazott, hogy manapság a klasszikus, normális családkép már nem egyértelmű a társadalomban, és aki azt képviseli, könnyen megkapja a „régimódi”, „reakciós”, „fundamentalista” jelzőt vagy valami…..
Tegnap 2 fontos esemény is történt az Egyesült Államokban. Az egyikről gondolhattuk, hogy nagyon fontos, ám mégsem döntő dolog volt. A másik alapjáraton inkább ceremoniális lett volna, mégis ez lett/lesz a közbeszéd tárgya, erre fogunk emlékezni. Január 5.-én Georgia-ban a megmaradt 2 szenátusi…..
Egy poszt jelent meg a Facebookon, amely lehetett volna Michelangelo Dávidjának méltatása, ehelyett azonban utat nyitott a legabszurdabb összeesküvés-elméleteknek. A poszt a reneszánsz kor egyik leghíresebb szobrát ábrázolja azzal a kéréssel, hogy aki megnézi, írja meg, mit gondol róla. A kommentek…..
A Tesla 2020-ban több mint félmillió autót gyártott le, ami 17 évvel a cég megalapítása után egy nagyon szép szám. Ha visszagondolok 2003-ra, nem rémlik egyetlen gyorstöltő sem az utcákról, voltak viszont telefonfülkék. Nem voltak halkan guruló autók, de megvesztünk a Honda Accord selymesen, de…..
Az Oktyrabszkij-telepet 1960-ban hozták létre a Bajkálontúli-régióban azzal a szándékkal, hogy a közelben található nagy mennyiségű uránércet kibányásszák. Eleinte csak tudósok és mérnökök érkeztek a városba, azonban később már egyre növekedett. Egy valamit azonban nem vettek figyelembe az építés…..
2020 december 26-án, szombaton, megérkezett Magyarországra az első, koronavírus elleni vakcinaszállítmány.A Pfizer ellenszere rendőri felvezetéssel, inkább propaganda célokat szolgáló felhajtással, katonai védelem biztosításával, miniszteri jelenléttel fűszerezve jelent meg a képernyőkön és az…..
Az Orbán-kormány úthengere idén is folytatta a központi ideológia által kijelölt nyomulását, a járványhelyzettől teljesen függetlenül is. A radikálisan konzervatív elvek mentén mindent centralizáló és szigorúan leszabályozó gépezet nagyon sok területet tudott még inkább az irányítása alá vonni, amit…..
röf 2020.12.27 18:57:25
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
1.Baromi lényegtelen, hogy az USA-ban mi az előírás a félkegyelműk megfékezésére.
2.Légy türelemmel, meg fognak jelenni a rendőri intézkedés kritikái.
3.Nem "idézzed", hanem idézd.
röf 2020.12.27 19:26:04
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
„Szent magyaroknak tiszta lelkét nézzed, érdemét idézzed”
(Hozsanna/Hitélet énekeskönyv 293.)
Te nyertél, föladom :)
A késes sztorihoz pedig csak annyit: a rendőrt megszurkálót le kell lőni. Pont.
röf 2020.12.27 19:28:20
@HaD: B+ itt nem késsel hadonásztak, ne finomítsd a sztorit.
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Amikor 10 éve a hivatalba lépő Orbán-kormány harcot hirdetett az államadósság ellen, nem gondoltuk volna, hogy hosszú ideig ez lesz az egyetlen valós ellensége a kormánypártnak. Az idén azonban feltűnt egy olyan ellenség, amelyet nem magának teremtett a Fidesz, így a koronavírus elleni harc…..
Csellel vitte végbe az akaratát az Európai Parlament, ami azt bizonyítja, hogy az EU legfőbb döntéshozó szerve végre alkalmazkodott Orbán Viktor harci stílusához. A magyar kormány nem veri nagy dobra, hogy belesétált az EP által felállított csapdába, de tény, hogy a jogállami mechanizmus az előzetes…..
röf 2020.12.20 19:03:26