Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grigorij

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki azt hitte, a borzalmas 2016-os évet nem lehet már súlyosbítani, az csúnyán tévedett. Nem volt elég a Brexit és Trump; nem elég, hogy az idén elveszítettünk annyi értékes embert, amennyi 10 évre is sok lenne, de az utolsó napokban előkerült Medgyessy Péter is, hogy megossza bölcsességeit a…..
grigorij 2016.12.30 10:41:36
Felháborít, ahogy ez a neoliberális (nem liberális!!!) bloggervilág is azt a utat jelöli meg egyedülinek, ami miatt többek között Trump is nyerni tudott!
MP nem volt jó politikus, aki annak tartja, az nincs tisztában a 80-as végi időszakkal, a Németh-kormány korrupt, az országunkat kifosztó kormányzásával. A nemzeti vagyon ellopása nem Horn-nak köszönhető, hanem MP és csapatának, akik aztán ezt Antallll gyülekezetével csúcsra járatta!
De!
Most igaza van!
A blogger nem veszi figyelembe, hogy az ország 2/3-a (és ez a szám növekszik) már nem választ párt a mai korruptak közül. Bármerre is nézünk, csak ócska, pénz és pozícióéhes karrieristák, kistílű bűnözők hadát látjuk, mindegy milyen pártszínekbe öltöznek.
A 2/3-os többségnek az lenne a jó, ha az összes - értelemszerűen a fidesz, a kdnp és az lmp nincs ebben benne - párt egységbe tömörülne a 18-as választásokra, kötne egy megállapodást és megpróbálná megnyerni a választásokat.
És egy évig adminisztrációs kormányként csak a rendrakást végezné!
Visszaállítani az összes hatóság, hivatal eredeti jogköreit, az ügyséségen, a rendőrségen, a NAV-nál vagy a közmédiánál rendet tenne, ahogy a választési vonalon is!!!
Nem kell ehhez 2/3-os nyerés, hiszen a fidesz is visszamenőlegesen, erőből változtatott meg mindent a saját érdekei miatt.
Ha ez lement, akkor az egyezség megszűnik, kiírnak egy új választást és az azon nyerők vihetik asz országot.
Mert már nem lesznek poltpéterek, nem fog pár mocsok minden felett dönteni, nem központból irányítják az önkormányzatokat, az embereknek nem kell félniük a véleményükért!
Aki ezt nem érti, az a mai, zuhanó, elszegényedő, fasizálódó országért tevékenykedik.
Az újságírók, a bloggerek is.
Most ott tartunk, mint a Brian életében, amikor a két római katona (fidesz) gúnyosan mosolyok a különböző palesztin frontok (ellenzéki pártok) egymást legyilkolásán, hogy melyik is akarta elrabolni a góré nejét!
Ma az ellenzék egymást gyilkolja, a fidesz meg röhög és lop.
A média meg a neki kedves öldöklő mellett harcol a másik ellenzéki megsemmisítésén.
Én azt szeretném, hogy a blogger neve is kerüljön fel egy noteszlapra és ha megtörténne MP vágya, megtörténne a fidesz leváltása, akkor a induló "népbírósági" perek egyike róla szóljon! Hogy ő is az ország megsemmisítésén dolgozott az elvtelen és hazug posztjaival.
grigorij 2016.12.30 11:07:32
@midnight coder: Természetesen nem vitatkozni akartam, de érdemes megnézni a "Vetítő" sorozatban készített Privatizáció dokumentumfilmet.
Akik csinálják és akik leadják nem tartoznak a baloldal hívei közé.
Sajnos mire Hornig jutott a dolog, addig Németh-ék, majd Antalllék már letették a jogi keretek összes sarokkövét, addigra felépítették a privatizációnak nevezett tömeges vagyonlopás teljes hálózatát.
A filmben a Szabó-félék is megjelennek, le van vezetve a teljes solyamat.
Nagyon hasonlít a mai EU-s pénzek tervszerű lenyúlásához.
Horn már csak "úszott" az árral, aminek egyenes következménye lett a Bokros-csomag.
Sajnos az MDF-SZDSZ paktum erre nem tért ki...
És ma ezek a figurák ülnek a pozíciókban, akik az átmentéskor résztvettek a lenyúlásban.
Én emlékszem, hogy 90-ben az akkori munkahelyemet, egy neves állami gyárat, a Bielek nevű fővárosi tanácselnök és egy dzsogingos szarházi 1 milliárd "hitelből" vásárolt meg, privatizált.
És ezek csak a kishalak voltak, a gond a nyugati multiknak átjátszott, kamuhiteles privatizáció volt, ami csak a piacszerzés és a konkurencia megszüntetését jelentette.
Mi is megtehettük volna azt, amit a lengyelek. De büszkeségnek álcázott korrupció volt az út, így az országot azonnal még egyszer lenullázták, a többi ebből következik...
Most ugyanez történik, miközben minden ellenérdekelt gyülekezet a saját kis buliját védi (az újságírók is) és egymást üti-köpködi.
Tehát ez valójában hazaárulás. És aki ebben tevékenyen részt vesz: hazaáruló!
Közbeszélő Miért Trump? 2016.11.09 22:55:14
Politikai stratégia és kommunikáció elválaszthatatlan egymástól. Mi, akik a közéleti/politikai kommunikációval foglalkozunk, úgy gondoljuk, a jó stratégia és az ezt megfelelően kiszolgáló kommunikáció kell a sikerhez. Az amerikai elnökválasztás mindig edukációs alap, etalon a szakmánk számára.…..
grigorij 2016.11.10 11:52:49
Gyakorlatilag pontosan összefoglaltad a lényeget, amit hozzátennék, az inkább az amerikai "élethez" köthető, az elemzésekből rendre kihagyott fontos dolgok.
De előbb egy sokadszorra és sokadik helyen olvasott tévedés:
.
"A kampány során azt is megfigyelhettük, hogy válik a liberalizmus hazájában a többség számára egy ideológia idegenné, irrelevánssá, így a végén elutasítottá."
.
Hát nem! Ha valaki veszi a fáradtságot, és elolvassa a "liberalizmus" alapdefinícióját, annak azonnal kiderül, hogy itt egy orbitális tévedés és csúsztatás van!
A liberalizmus SOHA és SEHOL nem azt képviseli, hogy a mások jogait előtérbe kell helyezni a sajáténál.
SŐT!
A liberalizmus alapja az egyén jogának elsőbbsége a köznél, a hatalomnál, az államnál.
Amit az általunk ismert "liberális" érdekvédők és más hasonló csoportosulások képviselnek, az éppen nem a liberális eszme.
Egy liberális elfogadja, ha valaki más! És egészen addig nem foglalkozik vele, amíg az a "más" az ő érdekszféráiba nem érkezik bele és ott nem tesz valami nemtetsző dolgot. A liberális nem attól liberális, hogy a melegek jogáért harcol tüntet, belül együtt érezvén működik.
Ez az úgynevezett PC alapú gondolkodás, sokszor több köze van a valódi keresztény gondolkodáshoz...
Szóval az amerikaiak nem a liberális alapelvekből ábrándultak ki, hanem abból, hogy egy megfoghatatlan PC elvű társadalmi csoport mára szinte a komplett társadalommal szembeni kommunikációjából, az idióta törvénytervezetekből és a hasonló baromságokból "ábrándult" ki!
Abból, hogy az amerikai liberális alapelvekkel szemben nem őt védi az állam, az ott élő, dolgozó, adófizető polgárt, hanem az újonnan érkezőknek ad előnyöket.
És ez a PC alapú álliberális kaszt szerint már rasszizmus, kirekesztés. Pedig ez működik egy társasházban, egy apró faluban akár nálunk is és ezt lokálpatriotizmusnak hívják! És ez már az ősközösségtől az emberi társadalmak egyik alappillére.
Ezzel megy szembe a PC alapú kaszt. Meg kell nézni, hogy Amerika melyik területei lettek döntően demokrata pártiak. A kér parti sáv, ahol a kozmopolita társadalmi élet zajlik. A multikulturális, sokszínű - és szerintem hasznos - világ!
Csakhogy a nemzetközi média is ehhez tartozik, így a hírekben ez hallható, olvasható, ezek véleménye.
Amerika azonban a belső "fehér" Amerikából is áll, a valamikori bevándorló "őslakosokból", akik még az érkezésükkor hozták a kultúrájukat, szokásaikat és beilleszkedve, azokat elegyítve felépítették az országot.
A most, a PC kaszt által támogatott halmaz azonban nem akar beilleszkedni, hanem azzal a jogával akar élni, hogy az övét tartsa mindenki tiszteletben, mert ha nem akkor perel...
Ami nálunk a migránsok beilleszkedése, ott a latinok és mindenféle mások problémája a többségi "konzervatív" állásponttal.
Szóval Amerikában mindkét nagy párt liberális, az egyik a kapitalizmus alapját jelentő klasszikus liberalizmus, a másik a szociáldemokráciához hasonló liberalizmus.
Egyik sem akar orbáni illiberális és unortodox világot.
Az amerikaiak pártszimpátiától függetlenül sem akarják átírni a függetlenségi nyilatkozatot... A fegyvertartás vagy annak tiltása nem pártpolitikai, hanem egyéni vélemény.
Trump élt ezzel a lehetőséggel, hogy végre meg kell állítani a világon terjedő beteges gondolatok terjedését, és vissza kell adni az emberek önrendelkezését! Ami ugye PC ellenes, diktatúra ellenes stb.
A hajnalban körvonalazódó eredmények alapján ebben a pillanatban igen nagy esély van arra, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A hogyanokról és miértekről mostantól nyilván elképesztő mennyiségű elemzés fog születni a világ körül. Néhány alapvető magyarázatot azonban…..
grigorij 2016.11.09 14:04:20
Eszméletlen tájékozatlanság észlelhető a témában...
Az OK, hogy a média nagy része, a bloggertér szereplői stb. most a világvégét vizionálják, de az olvasók, a kommentelők miért mennek bele ebbe a hazug játszmába?
Aki már felnőttként élte meg Reagan valamikori hatalomra jutását, azok emlékezhetnek arra a gennyes lejáratókampányra, amit akkor kaptunk!
De akkor Reagan ELLENSÉG volt! A szoci balos tábor ördögként tüntette fel, emlékszem, a karikatúrákon rendre egy részeg cowboykét ábrázolták, aki atomrakétákat kapdos elő a pisztolytáskáiból.
Most ez a figura ugyanaz, mert a korszak hasonló. Csak mi most azonos oldalon állunk, a társadalmak, csak a PC alapú globális média kavarja a szart.
Most is van már hidegháború, itt az arab bevándorlás (nekik is ott a latin hullám) és a jóléti társadalmak nem tudnak mit kezdeni a problémákkal.
.
Azt végképp nem értem, hogy számos faék kommentelő hogyan hozza ide a ballib dolgot?
Az USA alapja a liberalizmus! A megalakulásuk alapja!
Ja, hogy ezt a ballib média és annak minden szereplője most tagadja? Meg kell nézni a térképet! Hol nyert Clinton? Hát a globalizált és multikulti két parton és pár hasonló államban. Ott ahol nem az "amerikai" él, hanem az Amerika által befogadott világpolgárság! New York Amerika? Egy frászt! A Hollywood Amerika? Egy frászt!
Ez a zene témáakorben sokszor előkerült, Amerika zenéje nem a mi rádióinkban is játszott zene, hanem az úgynevezett "fehér" Amerika zenéje! Csak az nem kerül nemzetközi adásba.
Így mi azt hihetjük, hogy Amerika az, amit a globalizált média nekünk közvetít.
.
Ez a Trump is liberális. A klasszikus értelembe. Clinton is az, de ő a ballib értelemben.
A klasszikus az egyént helyezi előre, az egyén jogát! Ez az amerikai alap. Ezért van fegyvertartás, ezért nincsenek felesleges okmányok, ezért van az, hogy ott élsz és úgy ahogy akarsz! És a klasszikus liberalizmus a gazdaság alapjai is (amit orbán itt tilt...), tehát egy kőkemény üzletember nem fog elnökként orbáni korlátozásokat bevezetni a munkások javára.
Clinton meg egy olyan szabadságot kínált, ami a ma már sokak által gyűlölt PC alapú szabadság.
Hogy add fel a saját jogaidat másokéért. Mert nekik is van joguk, de az például az érdekvédők szerint magasabb a tiédnél! A Clinton elv az, hogy saját mikrokörnyezetedben sem dönthetsz, hanem általa lefektetett PC elfeket kell betartanod. És ha nem, akkor rasszista. kirekesztő stb. vagy!
.
Ez Trump ki fog egyezni Putyinnal! De nem farkat behúzva, ócska tárgyalásokkal, hanem szemtől szembe! Trump nem lesz szovjet barát. És nem lesz terrorista barát sem.
De ERRE van szükség.
Majd megkérdezi tőlünk is, hogy miért az ellenséggel bratyizunk, szövetségesként, eltartottként? Meg fogja kérdezni, hogy mi is ez az unortodox gazdaságpolitika?
Ez nem lesz jó orbánnak.
És le fogja szarni a sok PC alapú magáncsapatot, és ezért lesz nagy durrogás, pufogás a médiában.
.
Ahogy már most megy, az első nyilatkozatát már nem is hozzák le hitelesen! Már hazudik a média, mert aki hallotta az első beszédét, az tudja, hogy nem az hangzott el, ami a magyar média nagy részében lejött.
.
Ami a gond, hogy megint rossz és rosszabb között lehetett választani (az amerikaiaknak).
1. Ha a globális felmelegedés tényleg létezne, nem lenne ilyen sok vihar. TÉNY: A hóviharok világszerte egyre erősebbek és ez pontosan a globális felmelegedés miatt történik. A globális felmelegedés miatt a levegő, talaj és az állóvizek hőmérséklete egyre magasabb és ez egyre nagyobb mennyiségű…..
Szerinted jó nekünk Paks II? A legolcsóbb energiaforrás? Biztonságos? Szolgálja a magyar függetlenséget? Tévedsz! Itt van miért...
grigorij 2016.11.05 15:28:37
Ez a lista azért elég gáz...
OK, ha egy méregzöld aktivista plakátról van szó, akkor érthető, de szakmai szempontból hemzseg a politikai célú közhelyektől. És műszakilag is hibás.
Előrebocsájtom, se nem pártolom, se nem tagadom a dolgot, hiszen nem erről van szó, aki ezt állítja, az takarodjon politikusnak vagy valami "érdekvédő" kamuszervezetbe.
Már az 1. pont is hazug. A gázigény lenne a cél, ahhoz nem kell Paks2! Hiszen akkor az energiaigény-hullámzásainak a kisimítása a cél.
Ja és erre a célra a világon GÁZturbinás kisegítő blokkokat használnak, talán egy méregzöld aktivistának is átmegy, hogy a GÁZTURBINA és a GÁZZAL FŰTÖTT hőerőmű nem ugyanaz. Az elsőhöz nem kell orosz gáz, ráadásul a jellemző komponenseket itt gyártják az amerikaiak, Magyarországon.
A veszélyes jelző is kérdéses, hiszen egy természeti katasztrófát, illetve egy más műszaki elven üzemelő erőmű emberi hibáinak eredményeként bekövetkező katasztrófát igazolásnak használni az atomenergia ellen: szándékos hazugság!
A fosszilis erőművek mondjuk ötven év alatt ezerszer több kárt okoztak Földünknek, károsították, károsítják az emberek egészségét, részesei a globális időjárás-változásnak és szereplői az ebből következő további katasztrófáknak. Az összes atomreaktorral üzememlő eszköz, objektum, erőmű veszélye elhanyagolható a mai alapokhoz képest!
A többi aktuálpolitika, gazdaságpolitika és csúsztatásoktól hemzsegő technológiai fikciók sorozata.
.
Ha korrekt vélemény akartál volna írni, akkor leírod:
- NINCS SZÜKSÉG rá! Mert mire üzemelni fog, egyszerűen nem lesz rá igény (csak az addigra elterjedő egyéb energiatakarékos megoldásoknak köszönhetően sem...), így ott fogunk állni egy több évtizedes hitelből megépített erőművel, miközben az energiaárak alacsonyabbak lesznek a már most is létező túlkínálat miatt.
- Leírhattad volna, hogy Paks-e árából a kormány az ÖSSZES magyar ingatlant elláthatta volna korszerű szigeteléssel és arányos, egyedi energiaforrással. Azaz az ország energiaigénye jó 20-25%-al csökkent volna és a nappali túltermelés meg kitöltötte volna a kivont erőművek kieső termelését.
.
Szóval Paks-2 miatt nem leszünk orosz gyarmat, mert az a III-as főcsoportfőnökség 1987-óta tartó szisztematikus munkája, a kamu rendszerváltás, a irányított politikai pártok miatt leszünk! Mert orbán erre lett kitalálva, ma rajta keresztül vonulunk ki az EU-ból, később a NATO-ból és leszünk egy belorusz-jellegű putyini bábállam.
Paks-2 csak az ellenőrizetlen hitel miatt kellett. Az IMF ellen. Mert az IMF is adott volna hitelt, hasonló feltételekkel, de ők ellenőriztek volna. Az oroszon nem. Így nem kell bemutatni szállítókkal kapcsolatos szerződéseket, a beszállítókat és így tovább.
Minden más vita - aktuálpolitikai.
És abban az egyik negatív szereplő nem a fidesz, hanem az lpn-n keresztül tobzódó ostoba méregzöldek...
.
A méregzöldek káros tevékenységére igazolás az autóipari jövőkép. Kiharcolták, hogy több országban pár év múlva csak elektromos autók hozhatók forgalomba. Átlépték az evolúciós lépcsőt és kikényszerítettek egy akkora várhatóan még nem teljes körűen használható tömegtechnológiát. Így majd lesznek elektromos autók és tömegével maradnak a régi, környezetkárosító idős autók...
Ha hibrid lenne a kötelező, akkor arra például az össze ótvar dízel autó lecserélhető lenne, a tömeges csere is segítene lélegzethez jutnia a Földünknek és idő maradna az elektromos átállásra.
De nem! Mert mi kurva természetvédők vagyunk! Inkább a szarabb az elveinkért.
Az ismét jelentősen kibővített, 4. résszel befejeződik a B-36 ismertetése, de a sorozat a gép különleges verzióival még folytatódni fog! A korábbi, azaz az első, a második és a harmadik részek a linkeken!   Szolgálatban a B-36 A legendás 8. Légihadsereg Főhadiszállásának közleménye szerint 1948.…..
grigorij 2016.11.04 21:15:04
grigorij 2016.11.04 21:15:59
@Maga Lenin: Az NFL meccsek előtt ma is megy az áthúzás. És ott is tapsolnak a népek.
Akkora közhelyről beszélünk, hogy Oravecz Nóra elégedetten csettintene a fenti mondat láttán, pont ezért érdekes figyelni, hogy milyen mértékű a döbbenet alakult ki a Volkswagen-csoport dízelmotorjainak megbuherálása nyomán, s hogyan hurcolják meg ezt az egy céget, mintha a vállalatok…..
grigorij 2016.05.22 13:03:39
De mit akarsz mondani?
Azon kívül, hogy alapvető információk hiányában hangulatot generálsz?
Mutass egy autós reklámot, amiben azt állítja a gyártó, hogy az adott modell x litert fogyaszt. CSAK x litert fogyaszt!!!
Ilyen nincs, öreg!
A gyártók egy nemzetközi szabvány szerint, adott terhelésre vonatkoztatva adják meg az értékeket s gondolom a vagyonod nem tennéd rá, hogy ABBAN hazudnak.
Te olyat kérsz számon - mint amikor a színházban veszi elő a picsa az 5 literes öblítőt... -, ami fogyasztói oldalról gáz, ugyanakkor szándékosan összemosod törvénytelenségekkel.
Hol, melyik autógyár modelljeinél találtak szándékos csaló szoftvert?
Ja, hogy ilyen nem volt, csak nem írják meg (mert nem is lehet) a valós fogyasztási adatokat.
Gondolom 1 bites humánalapú marketingaggyal nem lehet felfogni, hogy egy autónál nem lehet megadni valós fogyasztási értékeket!!!!
Mert ki vezet? hol vezet? mikor vezet? hőmérséklet? forgalom?
Az itt is pufogó faék-agyúak örülnének egy 1 millió x 1 millió x 1 millió méretű 3D értékmátrixnak?
Ha én vizsgálom és 5 liter / 100 km, de te egy ostoba falábú vagy, neked ez 8 liter/100km értékre jön ki, akkor én csalók?
Mondjad csak, ha van pár milliód a büntetésre!
Meg kellene érteni, a primitív szőke marketingeseknek is, hogy ez a téma nem marketing, hanem száraz műszaki terület.
És az összemérhetőség, az egységes vizsgálati feltételek miatt nemzetközi szabványok vannak.
A gyártó meg csal, ha EZT akarja teljesíteni?
Ha a szabvány rossz?
Na itt jön a marketing-agy! Ekkor ezt lesöpörjük és írunk kamu hatásvadász cikkeket azok ellen, akiktől így esetleg kis pénzt lehet remélni (reklám)
Itt nem a gyártó hazudik, hanem a marketingszakma.
Akik miatt van az egész... Mert ma nem a mérnök tervez autót, hanem a szőke 1 bites marketingesek...
Az ember hibázik, merthogy nagyon kevesen vannak, akik bűntelenül, szeplőtelenül élnek le egy életet. Mindenki beleszaladhat egy kisebb csínytevésbe, apróbb szabálytalanságba, amiért gyakran csak a saját lelkiismeretével kell elszámolnia, hiszen ezek a gyarlóságok még nem érik el a törvényi…..
grigorij 2016.04.06 10:39:47
@Hóhér az utolsó barátod: Sajnállak!
És a te stílusodban:
A jó édesanyádat sértegesd!
Takarodj a kurucra becsmérelni másokat.
Te abból indulsz ki, hogy mindenki egytől egyig mocskos bűnöző, azaz ne írogasson kommenteket.
Pedig a többség nem az.
Sőt például én is kérhetek feddhetetlenségi igazolást, nem találsz benne semmit.
A kisslaciéban azonban ezt a súlyos bűncselekményt megtalálod, mert a bűnügyi nyilvántartás nem törlődik az évekkel vagy az esetleges sikerekkel.
Szóval kis 1 bites barátom, KL esetében egy dolog, hogy miért hagyták, miért futtatták, futtatják (SP köztörvényes esetére, majd beépítésére gondolj...) mai is, és egy másik, hogy hogyan kaphatott magas állami kitüntetést?
Mert ahhoz nem aktuális sikerek kellenek, hanem például feddhetetlenség! Egész életére!
Az nincs neki, így borzasztó, hogy ezt is elnézték valakik (BM?) valamiért.
Na hagylak trollkodni.
Deansdale Nyelvészkedjünk 2016.03.27 12:45:30
Magyarországot valamiért mindenki más olyasmi nevekkel illeti, mint ungarn és hungary. Viktorunk állítólag egyszer megjelentette a weblapján, hogy "az országnév, Hungary is azt jelenti, hogy „a hunok földje”". Erre rögtön lecsaptak a regresszív magyarellenesek - jobb az ilyesmit csírájában…..
grigorij 2016.03.27 22:43:37
@Tranquillius:
Persze, én is erre gondolok, de annak eredete is csak egy kutatási eredmény, feltételezés...
A hiba (műszaki vagyok), hogy itt, ebben a dologban elméletek ütköznek elméletekkel, de ma már (köszönhetően a eltelt időnek, a magyarok nem igazán létező "dokumentálásának", a különböző korokban a területen vagy a feltételezett eredeteken élő népek hatalmas számának stb.) elhanyagolható tény található.
Elmélet a fénysebesség, elmélet az egész evolúció. Sok bizonyíték és tény van azoknál is, de kézzelfogható dolog egyikben sem. Hiszen az evolúció csak követhető, feltételezhető, időutazás egyenlőre nem lehetséges...
Az einsteini definíciók is csak itt és ebben a állapotban igazak, de mi van, ha kiderül, van más is a világon?
Mi még a alapegységeinket is ókori meg régebbi megfigyelésekből vettük és azokat definiáltuk...
Ez van az ilyen esetekben is, találunk sírokat, a kor szerencsére meghatározható, de a tartalma csak feltételezés.
A feltételezések szűkíthetők, tehát elméletek építhetők belőle.
De kizáró ténynek nem tekinthető.
Szóval nyugodtan higgyünk a "sajátunkban", vitatkozzunk, de ne ÁLLÍTSUNK semmit véglegesnek, mert azt kizárólag az időutazással bizonyíthatnánk...
grigorij 2016.03.27 23:13:38
@Tranquillius: Így van! Eszembe sem jutott!!! Sőt!
Csak arra utaltam, hogy azok is mind feltárások eredménye, sok-sok feltárásé, kutatásé, hozzáértők eredménye. Azaz nagyon pontos megközelítése a dolgoknak.
És én elfogadom.
A cinizmusom mögött csak az általános tény (az 5000 éves minták...) lesöprése volt. Tehát az, hogy itt páran az egyik eredménysort (kutatásokat, elméleteket) lesöprik, míg ugyanazon módszerrel születetteket meg tényként állítják.
Ezért írtam másik kommentben az IDŐ szerepét, az újgúrokat, vagy a szintén definiált hun és magyar törzsek szintén feltárásokkal "igazolt" elméletét. Ami persze vagy igaz, vagy sem. Ha az ásatásokat elfogadjuk, akkor hihetünk bennük, ha nem, akkor "ezekben" meg miért kell?
És itt nem csak az V. és a X. század közötti időszakról beszélhetünk, hanem törzsek hatalmas számáról, több ezer évnyi történésekről.
Na de csá, megyek pihenni!
Ezt a poszt nem született volna meg, ha csak egyetlen olyan blogbejegyzést sikerült volna találnom, amely épeszűen foglalkozik a Nógrádi-kérdéssel. De megint csak a szokásos: a minden bokorban nácikat sejtő Vincentnél indoklás nélkül is evidens, hogy az ember egy minden rezsimet…..
grigorij 2015.10.25 15:00:48
@tiller foch: Mert fel kellet volna kötni és ma nem is élhetne!
A holodomor Ukrajna történetének legtöbb emberáldozattal járó katasztrófája. Halálos áldozatainak számát 7 és 10 millió közé teszik, amiből 3 millió gyermek volt. A "holodomor" szót kifejezetten az ukrán területeken végbement éhínségre használja a…..
Razzia! A szó, ami a hatvanas-hetvenes években még komoly ijedtséget okozott sokaknak például egy éjszakai szórakozóhelyen, vagy egy vonaton. Ezekben az akciókban a rendőrség nemcsak a lakcímet ellenőrizte a személyi igazolványokban, hanem a munkahely meglétét (akinek jó ideig nem volt arra könnyen…..
grigorij 2015.09.23 10:26:11
Borzalmas...
Ocsmány emlékeket ébreszt az emberben...
Nézzétek a tahó rendőrarcokat meg a civil nyomozó ócska stílusát!
Alja mocskos férgek voltak.
És most ezt hozza vissza a rendszerünk.
Aki nem tudja, a razziák, az ok nélküli igazoltatások a szovjet kiképzési módszer alapja! Az éberség, a megfélemlítés a lényeg!
1990 óta egyedül egy szervezet, a rendőrség nem alakult át, most is a szovjet módszer az alap, ma is egy régi MSZMP-káder a főnök, ma is az alkoholista, nikotintól sárgult körmű 1 bites bunkók a középrendőrök. Aki az irodákban, kotyogóval főzött pótkávét vedelik, a fiókból pálinkáznak és akiknek az állampolgár alapból mocskos bűnöző!
Sajnos még a 2000-es évek elején is éltem át hasonló igazoltatásokat, csak most beszólhattam, elkérhettem az ok nélkül zaklató rendőr igazolványát, megtehettem, hogy ne vigye el az igazolványomat...
Pár éve este 9 felé, fociból hazafelé egy angyalföldi kiskocsmába (Béke presszó a Béke tér mellett!) akartam inni egy sört, a hely tele volt alkoholista, narkós bűnözőkkel, mocskos ruhájú aljadékokkal. Én meg rendes ruha, kabát, zakó stb.
Belépett három fiatal suhanc rendőr (a gyerekem idősebb lehet) és CSAK ENGEM igazoltattak le!!! 2012 körül a hazai rendőrségnek a jól öltözött, nem körözött üzletember a gyanús...
Mint a komcsi időkben az értelmiségiek! A gondolkodó emberek.
Akkor és most is ők a hatalom ellenségei!
Szovjet idők...
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, 3-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt-től. A transzformátort, ami tegnap érkezett a MAVIR martonvásári alállomására a lengyelországi Lódzból,…..
Párt-fogók 2015.04.09 08:41:08
Jó néhány éve erről a témáról vitatkoztam végig majdnem egy egész éjszakát egy kedves férfi ismerősömmel, aki váltig állította, hogy tisztelet a nagyon ritka kivételnek, a nők harminc fölött megszűnnek vonzó, életvidám, szexis lénynek lenni. Innentől kezdve búskomor…..
grigorij 2015.04.10 17:03:50
Hát sok nem derült ki... Van három kedves hölgy, akire hatott a terápia.
De hogy most ez valós probléma, hogy tényleg gondjuk van a 30-40 feletti hölgyeknek..?
Nekem is megvan erről a véleményem, szerintem a iskolázott bloggerhez képest más, hiszen a koromnál fogva (ötven felett) és a múltam miatt (két család, 25 év alatt, most 12 éve büszke és boldog agglegényként), illetve korábban a munkám miatt (a multicéges környezetben, vezetőként, körbevéve 30-35 éves öntudatos, trendi csodanőkkel) , kicsit másképp és főleg más aspektusból ítélem meg a dolgot.
van természetesen a férfi-nő életkor/öregedési görbe probléma, a korábban a fiatal modern nők (tömeges szinglistílus) alapproblémája később, a 35 felett el nem kelt nők súlyos párhiányszidrómája (a nekik megfelelő férfiak foglaltak éppen, akik nem, azok "betegek", tehát csak egy korosztállyal feljebb lévő elvált palik jöhetnek szóba...), a nők pontosan ugyanúgy "beégnek" az egyedüllét alatt, mint a férfiak, így borzasztó nehéz összecsiszolódni stb. És ugye ebben a korban a férfiak inkább a szexet keresik, mintsem a nyugvó, anyáskodó családi idillt.
Nekem is kínálgatták sokáig a ismerős feleségek a szabad kolléga és barátnőket, de ez nem vonzó, sőt!
Szóval ebben a háborgó tengerben ezek a hölgyek még úszni sem tudnak a legtöbb esetben, így kapaszkodnak egy farönkben és sírdogálnak.
Hogy néhányat egy szakember megment, felvesz a csónakba? Hát a dolgot nem oldja meg!
Mi történt a NASA-val? Ennek a kérdésnek járt utána a CBN televízió az 1958-ban alapított űrkutatási hivatal központjában. A riportban megszólal Newt Gingrich, az amerikai képviselőház volt elnöke, aki az űrkutatások elkötelezett lobbistája az Egyesült Államokban. Az…..
A Kisoroszi-révnél található nyaralójába rendre betört valaki, valakik. Nem tűnt el semmi, csak az élelmiszer. Sokszor megismétlődött az eset, mire Hilda néni megelégelte a dolgot, s egy levelet hagyott jól látható helyen. A lényege annyi volt, hogy a hűtő tele, jó étvágyat,…..
grigorij 2015.04.02 10:56:09
Remek megemlékezés! Köszönet érte.
És akinek minderre az ocsmány mellékgondolatok jönnek elő, hát szégyelljék magukat.
Hogy ki mi volt egy régi korban, azt ott és akkor kell értékelni, ma, már történelmi távlatból az egészet kell figyelembe venni.
Említve volt Major, hát az is többváltozós, hogy kinek miben ártott vagy segített. Akinek ártott, az ma is gyalázza, akinek nem, az szereti és tiszteli. Hegedűs D. nekem sem volt szívem csücske, a Vígszínház KISZ vezetőjeként eléggé elítéltem, de ma már tudjuk, remek színész és tisztességesen áll hozzá a világhoz.
Ezzel a jelenből visszavetített "kritikákkal" azért is nehéz azonosulni, mivel a kritikusok döntő része pont a horthysta, hungarista világnézet alapján teszik ezt, miközben ennek visszaállítójának, Antall Józsefnek az apukája mint példa szerepel, miközben ugye id. Antall tevékeny kollaboránsként segítette a Kisgazdapárt szétzúzását, asszisztált a párttársainak elüldözéséhez, bebörtönzéséhez vagy kivégzéséhez - és vezető funkciót vállalt a Rákosi kormányban, mellett!
Ehhez képest Majorozunk, Gobbizunk???
Nekem sajnos Gobbi Hilda még az életem "része" volt, kedvenc jelenetem tőle például ez:
youtu.be/2RNtK307lRw
Ja és a posztban nem kell ez "egyik" jelző kivenni, ugyanis ezzel egy Tolnay Klárit vagy a ma még szerencsére élő és tevékeny Törőcsik Marit degradáljuk hátrébb...
Azt meg minősíteni sem lehet, ha valakit a nemi "hobbija" miatt ítélünk meg...
A világ legszennyezettebb fővárosa Peking is figyelmezteti Kínát arra, valamit tenni kell az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Az ország vezetése, elöljárói is tisztában vannak azzal, hogy a felfokozott környezetszennyezés negatív hatással van a globális…..
Az elme sokszínűsége, határtalansága már évezredek óta foglalkoztatja az embereket. Agyunk tevékenységének feltárása a kezdeti barbár, trepanációs módszereket követően a sokkal humánusabb megismerés felé fordult. A kóros elmeállapot tüneteinek leírását pedig…..