Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muhammad Balfas

0 bejegyzést írt és 2818 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy csomó hiedelem, előfeltevés él bennünk a most zajló orosz-ukrán háborúról, amiket próbálunk racionális indokokkal aládúcolni. 1.Mindkét fél hibáztatható a háborúért hasonló mértékben? Egy nagyon erős előfeltevésünk, hogy a világ alapvetően egy igazságos hely, ezért ha valahol erőszakot látunk,…..
Muhammad Balfas 2022.04.22 22:11:47
@MEDVE1978: Az amik Biden győzelme óta megint durván kavarni kezdték a kását Ukrajnán kívül Beloruszban, és Kazahsztánban. Az oroszok meg úgy gondolták, hogy mostmár ideje átmenni defenzívából támadásba.
Muhammad Balfas 2022.04.22 22:13:35
@Etniez: Itt az európai jóléti társadalmak fognak inkább kifáradni..
Muhammad Balfas 2022.04.23 00:19:22
@MEDVE1978: Illetve adtak ennek egy esélyt, hogy egy prágai típusú beavatkozás zajlik le viszonylag kis erő bevetésével, de nem hinném, hogy ne számoltak volna azzal, hogy nem biztos, hogy így alakul. Nyilván tudták, hogy az utóbbi években mennyi fegyver és katonai tanácsadó érkezett az országba, hogy az amerikaiak mennyire ott vannak Ukrajnában. Azt is tudniuk kellett, hogy ebben az esetben mekkora veszteségeik lesznek. De még ez is sokkal jobb helyzet annál, hogy a határaik mögül figyeljék, hogy az amerikaiak megfőzik az egész térséget. Defenzívából át kellett menniük támadásba. Be kellett dobni végre a nagy kalapácsot a pocsolyába. Ez persze egy csomó veszteséggel gazdasági kárral jár, de a nyereség oldalon ott lesz az elcsatolt Dnyeperen túli terület, és egy végletekig legyengített Nyugat-Ukrajna.
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
Induljunk el a kályhától. Van egy-két törhetetlen koponyájú makacs vendéglátós, akik még az átkosban kezdték, lehet, hogy már rég abbahagyhatták volna, de nem ismernek más életformát, nap, mint nap bemennek a vendéglőbe, meg van a saját asztaluk valahol a konyha közelében, ahonnan a placcot is…..
Muhammad Balfas 2022.03.26 17:06:26
@Merlot: Ketten mennek. Nem atomfizika..
Elment vasárnap a templomba, imádkozott, vette az Úr szent Testét és Vérét, majd bement a stúdióba és így szólt: "Azt mondtam: kasztráljátok az orosz hadifoglyokat!" Magyarázatként pedig hozzátette: "Ezek nem emberek, hanem csótányok!" Megosztás   Gennagyij (Volodimirovics) Druzenko egykor a…..
Muhammad Balfas 2022.03.24 08:45:21
fáymiklós Virág vagy te 2022.03.14 06:35:47
Nyilván mind megbuggyanunk, csak idő kérdése, legfeljebb a később születettek egy ideig örülhetnek, hogy nem annyira buggyantak, mint ősapáik, de őszintén meg vagyok döbbenve Tolcsvay László bánatán. Mert hogy el van kenődve, amiért a Nemzeti dal új videoklipjében azt éneklik az új márciusi ifjak,…..
Muhammad Balfas 2022.03.16 17:47:18
@k_letra: Megkérdezné,, hogy miért nem Kossuth kap Petőfi-díjat.:D
Általában a női fél az, amelyik sürgeti az összeköltözést, ám esetünkben Levélírónk az, aki már évek óta várja, hogy a barátnőjénél csökkenjen a függetlenség iránti vágy, és felbukkanjon a közös élet igénye.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
  Kezeljük a helyén a dolgokat. Ez a bejegyzés nem elemzés, hanem inkább gondolatébresztőnek szánom. Az elmúlt hetekben rengeteg elemzés látott napvilágot, hozzáértő és kevésbé kompetens tollakból. Csendben megjegyzem, hogy a 2008-as válságot megelőzően nem láttam, hogy elemzők csapkodták volna az…..
Muhammad Balfas 2022.03.12 22:25:11
@a nagy hohohorgász: Mert valamiben lakni kell. A spekuláns vásárólat persze nem sajnálom..
Muhammad Balfas 2022.03.13 11:01:11
@pizo: Nyugaton rengeteg önkormányzati bérlakás van. Bécs városának pl. évi 500 millió € bukó a rendszer fenntartása. Ez náluk szociálpolitika..
Muhammad Balfas 2022.03.13 11:54:11
@kofolafan: Hát igen, míg ők a háború után közvetlenül bérlakásokat építettek, addig mi a vas és acél országát építettük. Aztán persze a ‘60-as évekre észbe kaptak az elvtásak itthon is, de így se épült annyi, mint nyugaton.
Drága, a parlament kényelemes karosszékeiben pöffeszkedő, kitartott politikusaink! Mi, kisemberek a hétköznapokban beszélgetünk ám egymással, gondolatokat cserélünk, támogatjuk, lelkesítjük egymást. Kisboltban, játszótéren, körömszalonban, szülői értekezleten, közös családi nyaralások alkalmával a…..
Muhammad Balfas 2022.03.12 10:23:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: www.google.hu/amp/s/index.hu/kulfold/2022/03/11/haboru-oroszorszag-ukrajna-dron-magyar-legter/amp “A Honvédelmi Minisztérium (HM) közölte pénteken, hogy végig nyomon követte és ellenőrzés alatt tartotta Magyarország légterébe lépésétől a Zágrábban lezuhant drónt, amely nagyjából negyven percig haladt hazánk légterében.” “hozzátéve, hogy ezt a fajta drónt az utóbbi időben elavultsága miatt elsősorban kiképzési légi célként alkalmazták, és ilyen eszközzel az ukrán, de korábban az orosz hadsereg is rendelkezett.”
A Kijevi Rusz a XI. században részfejedelemségekre bomlott, melyek zöme a XIII. század közepén tatár uralom került (ami adófizetéssel és barbár szokások átvételével, az Európától való eltávolodással) járt. A XIV-XV. században a Moszkvai Fejedelemség (később Nagyfejedelemség) fokozatosan uralma…..
Muhammad Balfas 2022.03.07 14:22:37
@Bandibacsi34: Hawaiit kb. úgy szerezték meg az usákok, ahogy az oroszok legutóbb a Krímet. Texas is egy érdekes ügy volt. A már letelepedett, földművelő indiánokat pedig egyszerűen lábon deportálták Andy Jackson idején. A csávó a mai napig ott virít a húszdollároson.
Muhammad Balfas 2022.03.08 09:52:28
@Mira Viso: Ezek a későbbi szovjetek a cári birodalomnak is részét képezték..
Az orosz - ukrán háború kapcsán körvonalazódni látszódik 5 olyan tanulság, melyekre nem csak történészként - illetve a külföldi nyilatkozatokat figyelő érdeklődőként sőt biztonságpolitikával foglalkozni szerető publicistaként - hanem egyszerű hírolvasókként is azonnal felfigyelhetünk. Ezek közül két…..
Muhammad Balfas 2022.03.06 23:51:36
@Paracord: A britekre bízták ezt a II. Vh.-ban Európában. Később Koreában Phenjant akarták támadni, de oldalba kapta őket a népi Kína. Vietnámban ebből okulva már nem merték szárazföldön megtámadni Hanoit. "Csak" a levegőből támadták. Hirosima és Nagaszaki ugye nem milliós város volt, de Tokió negyedét elpusztította az USA légi ereje egy gyújtóbombás támadás során.
Muhammad Balfas 2022.03.07 16:29:51
@konrada: Na és ha küldenek ? :) Végülis az orosz haderő békelétszáma milliós, és a népi Kína felől most nem igen kell támadásra számítani.
Ideo-logikák A Gonosz Birodalma 2022.03.05 10:00:35
Hatalmas ország, nyersanyagokban gazdag, mindenhova elér a titkos ügynökeinek láthatatlan keze, folyton kavarja azt a bizonyos barnát, nagyon agresszív a nemzetközi politikában, a hadseregét mindig kész bevetni. Sokak számára magától értetődő, hogy csak az USA-ról lehet szó, leginkább az erősen…..
Muhammad Balfas 2022.03.06 21:36:22
@MEDVE1978: Viszont az oroszok sokkal eredményesebben integrálják kisebbségeiket saját magukhoz.(Lásd pl. az orosz seregben harcoló csecsenek.), míg nyugaton egyre inkább zárványokat hoznak létre a zömmel muszlim bevándorlók. Ezzel a problémával például Merkel már a 2015-ös migránsválság előtt foglalkozott egy beszédében. Nyugaton már középtávon az államiság kerül veszélybe emiatt.
Muhammad Balfas 2022.03.06 21:53:43
@Billy Hill: Pontosan. “Si vis pacem, para belllum!”
Mi a legfontosabb érték a társadalom számára? Orbán Viktor A jól ismert konzervatív és tekintélyt parancsoló értékek: az „Isten-Haza-Család”. Ezek jegyében kell megszervezni a társadalmat, amely ily módon lesz erős és fegyelmezett. A hangsúly az Erőn van, mert olyan világban élünk, amelyet…..
Muhammad Balfas 2022.03.05 14:14:46
@Zoltán Rádi: Ha mindenkiből diplomást csinálsz, adott esetben a követelmények komoly csökkentésével, ki fog kétkezi munkát végezni:?
Muhammad Balfas 2022.03.05 15:18:55
@Zoltán Rádi: A hazai felsőoktatás rendszerváltás utáni felduzzasztásával komolyan csökkentek a követelmények. Különösen a reál szakokról küldenek vészjelzéseket a tanárok. E mellé jöttek még a mindenféle büfé-ruhatár szakok, Hunyadi János főiskolák. De elmondhatjuk, hogy-még a komoly mértékű lemorzsolódás mellett is- több diplomás van az országban. Önbecsapás...
    (Wesel német város 1945-re 97%-ban megsemmisült a szövetséges szőnyegbombázások következtében. Illusztráció.) Putyin azt hitte, ha odavág egy nagyot, lebombáz pár száz katonai célpontot, győz. Az ukránok feladják, tárgyalás, sorok rendezve, béke és mennek a dolgok tovább. Nem így…..
Muhammad Balfas 2022.03.05 09:46:25
Muhammad Balfas 2022.03.05 09:49:48
@kunzoo: Kérdés, hogy Zelenszkij megéri e március idusát?
Muhammad Balfas 2022.03.05 09:53:09
@pista18721: Kitiltották volna a Baumgarten-díjas Wass Albertet?
  Orvos-Tóth Noémi, az ismert pszichológus legutóbbi könyve, a Szabad akarat egyik fő témája a pénzhez való viszonyulás, illetve annak lélektani lenyomatai. A szerző számos példán keresztül világítja meg, hogy felmenőinktől kapott mérgező örökségeink miként teszik tönkre emberi viszonyainkat.…..
Frank Herbert 1965-ben kiadott Dűne című regénye a science fiction egyik nagy klasszikusa, és a műfajra legnagyobb hatással bíró művek egyike. A regényhez öt folytatás, hat előzmény készült (melyeket az író fia és egy közeli munkatársa írtak), valamint a kiterjesztett Dűne-univerzum is létrejött,…..
Muhammad Balfas 2022.01.19 19:13:24
@Enz: Az, hogy kreálnak valami tudományosnak tűnő álprobléma rendszert (fűszer), hogy legyen mi köré szervezni a karakterek, karaktercsoportok közötti konfliktusokat, nem azonos rangú azzal, amikor valós, korunk emberét és foglalkoztató kérdés köré szerveződik a film (Alien, idegen létformák és az ember találkozása), még ha nyilvánvalóan a fikció szintjén is.
Muhammad Balfas 2022.01.19 23:38:56
@Enz: Ehhez nincs szükség tudományos spekulációra.
Kb. olyan allegória, mint a Gyűrűk urában a nácik vs civilizált világ küzdelmét szimbolizáló, a fantasztikum világába ágyazott konfliktus.
Muhammad Balfas 2022.02.27 19:18:22
@Szekrényszagú néni: Magam is így látom. A sci-fi kötődik valamilyen áttételes módon a jelenünkhöz. Ez sem a Star Warsra, sem a Dűnére nem áll..
A hallásuk hihetetlen. Ők 64 kHz-es frekvencián érzékelik a hangokat, míg az emberek csak 20 kHz-es frekvencián. A nyávogás nem macskanyelv, csak az emberrel való kommunikációra fejlesztették ki. A macskáknak is van ujjlenyomatuk, de az ő esetükben az orrukon... Ilyen és ehhez hasonló titkokról…..
  "Ha Kalifornia valaha is valódi méltányosságot akar elérni, az államnak meg kell követelnie a szülőktől, hogy adják ki a kezeik közül a gyermekeiket" - írja Joe Mathews, az Arizonai Állami Egyetem Közügyek Iskolájának professzora, az ASU Társadalmi Kohéziós Központjának munkatársa, valamint a…..
Muhammad Balfas 2022.02.15 22:22:14
@MEDVE1978:

" Ha Béla mozgássérült és a létminimumon vegetál, akkor nem nagyon lesz megfelelő anyagi lehetősége nőt szerezni. Ha segédmunkás vagy mondjuk tanár, akkor is nehéz dolga lesz. "

De akkor hogy szaporodnak a romák?
Muhammad Balfas 2022.02.15 22:27:54
@Lord_Valdez:

Nem tudsz ilyen szintű elmebeteg hülyeséget idézni Pokoltól vagy Bogártól. A kommunák önkéntes alapúak voltak. Ez az idióta kötelezővé tenné ötletét.
Eközben az USA másik partján:

mandiner.hu/cikk/20220206_kulfold_amerika_professzor_pedofilia_szex_szexualis_kapcsolat_gyerek_kenyszerites_tiktok_kriminalizacio_helytelen

---
  Immár több mint egy év eltelt azóta, hogy új előírások vonatkoznak az osztatlan közös földtulajdon megszüntetésére, és számos eljárás meg is indult, tehát megvannak a kezdeti gyakorlati tapasztalatok, így aktuálisnak tartjuk, hogy a témakör egyes részleteivel ismét foglalkozzunk. Korábbi…..
A háztípus, ami tervek helyett szájhagyomány alapján épült és amit nem is a Kádár-korban találtak fel.  Forrás: Hungaricana - Budapest Főváros Levéltára - HU_BFL_XV_19_c_11_2642..
Muhammad Balfas 2022.02.08 12:14:47
@csker: Találtam egy háború előttről származó példányt a neten, de sajnos a blog nem engedi közölni a linket. Csinosabb épület, mint a Kádár koriak többsége.
Muhammad Balfas 2022.02.08 19:40:09
@pkovaks: images.app.goo. gl/KGq3CSwvd8xVVTYc6. Trükkök százai.:)
Muhammad Balfas 2022.02.12 07:10:56
@- duplagondol:

:( Azért köszi a linket.
A The Times of Israel cikke szerint a rabszolga-kereskedelem nem csak a keresztények bűne volt, hanem a zsidóké is, méghozzá jócskán. Ez pedig ellentétes a történelem könyvekben általánosan leírtakkal vagy a popkultúra által sugalltakkal. E cikk zsidó történészek és történész rabbik munkái alapján…..
  "Boldogság természetesen nincsen, abban a lepárolható, csomagolható, címkézhető értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak, három hatvanért, egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi." - írja Márai Sándor a Füveskönyvben.…..
Henry Pierrepointot hóhérsegédi kiképzésének második napján egy cellához kísérték, majd hirtelen feltépték az ajtaját. Pierrepoint legnagyobb megrökönyödésére egy elítélttel találta szembe magát, aki megtörten borult asztalára. Henry úgy érezte, majd kiugrik a szíve a helyéről… Amíg a legsikeresebb…..
Muhammad Balfas 2022.02.04 21:02:51
@Frady Endre:

Ott van még a nyaktiló
Nyakadra hull húsz kiló
Éles mint a beretva,
S véred foly mint Neretva..:D
Muhammad Balfas 2022.02.04 23:11:01
@Frady Endre:

Követte őt Tonuzuba
Nem volt Isten híve,
Ezért őtet Szent Istvánka
Elásatta élve.
Muhammad Balfas 2022.02.09 21:57:27
@Frady Endre:

Aztán jött a Zách
A Felicián
Kardjával hadonász egy királyi lakomán
Meg is vágta véle Caroberto nejét
Jutalmául legott levágták a fejét
Kezét, lábát -express- szétküldték a honba'
Nagváradra, Pécsre, Győrbe Esztergomba..
De ne szaladjunk olyan brutálisan előre, meg hát tulajdonképpen a cím már mindent elmond. Kész, ne is olvass tovább. Ugye vannak az ilyen taxisbajszos, autóstáskás öregfószerektől mindig a nagyotmondások, hogy ők az NDK-s lányokat hogyan hegesztették minden éjjel Siófokon 77-ben, mert a lányok…..
Muhammad Balfas 2022.02.06 19:37:31
@Burgermeister: Sztem tuti hogy az..A nők szexualitása teljesen másképpen működik, mint a férfiaké.
Muhammad Balfas 2022.02.06 19:40:54
@Burgermeister:

Akkor vagy te vagy az ifjú Brando reinkarnációja, vagy ők volta kurva rondák.:)
Muhammad Balfas 2022.02.08 17:27:27
@élhetetlen: de te is csak hallomásból tudod ez. A legendák márcsak ilyenek.
Gyakran halljuk: "csak a család van és kész, másra ne számíts!”  Visszalépés történt még a szocializmushoz képest is, amelyet a mikro-család (anya-apa-gyerek) istenítésével próbál elleplezni a magát "keresztény-nemzetinek" mondó orbáni rendszer. A szocialista korszakban még lehetett - jogosan vagy…..
Muhammad Balfas 2022.02.08 14:18:08
@Magyaur: Miben előzi meg Románia, mesèlj már.
Bár még csak bemelegítettünk, az előző cikk iránti érdeklődés máris azt mutatja, hogy nagyon is érdemes foglalkozni a témával. Miért vagyunk monogámok? Talán a nemi betegségek elkerülése vagy a nyersanyag hiány miatt? Meglehet. De mi van akkor, ha ez nem az alakuló emberi társadalmakból fakad, hanem…..