Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dániel Nagy

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JogÁsz Dübörgünk 2018.12.29 19:00:00
A csőd szélén a New York Times. Kép: blitz.al A világ egyik – eddig – legolvasottabb lapjánál kitört a botrány. Számos újságírót elbocsátottak, többek ellen fegyelmi eljárást indítottak. Az amerikai olvasók levelek ezreivel árasztották el az újságot, milliók…..
Dániel Nagy 2018.12.30 20:36:42
@GIeccsertetű: Nagyobbat már csak nem is tévedhetnél. A fasizmus egy inkluzív ideológia a társadalom minél nagyobb részét kívánja maga mellé állítani és teljesen mentes a faji felsőbbrendűségtől. Kifejezetten baloldali ideológia. (pl. Hitler és Mussolini között folyamatos súrlódást okozott, hogy az olaszok nem és nem akarták üldözni a zsidókat) Az eszmei alapjait egyébként egy Giovanni Gentile nevű fickó fektette le (ő írta Mussolini A fasizmus doktrinája c. könyve első felét, az ideológiai alapokat), technikailag egy kommunizmusból kiábrándult marxista, aki úgy döntött, hogy lehet ez jobban is csinálni.

Ezzel szemben a hitleri nemzet-szocializmus egy faji felsőbbrendűségre építő anti-inkluzív, ha úgy tetszik exkluzív ideológia. Szinte semmi közös nincs a kettőben.
Dániel Nagy 2018.12.30 20:39:40
@Sir Gombóc: egyáltalán nem ugyanazok. A fasizmus egy inkluzív ideológia és teljesen hiányzik belőle a a faji felsőbbrendűség, ami a hitleri filozófia alapját képzi. A legközelebbi rokona egyébként a kommunizmus.
Ha megkérdeznénk az embereket, hogy milyennek kell lennie egy ismeretterjesztő gyerekkönyvnek, olyanokat biztosan mondanának, hogy legyen érdekes meg érthető nyelven íródott és szépen illusztrált, de az nem feltétlenül kerülne elő, hogy ne legyenek benne kifejezett…..
Dániel Nagy 2015.10.01 11:33:58
@hobbitroll: silicon = szilícium; silicone = szilikon
Dániel Nagy 2015.10.01 11:38:26
@Józsi, a migráns köcsög: a silica az a szilikon-dioxid és köze nincs a szilikonhoz, ami meg egy polimer SiO lánccal.
Dániel Nagy 2015.10.01 11:39:49
@Dániel Nagy: na már én is faszságokat írok
szilícium dioxid = silica
A randizós applikációt sokan sok helyen kiátkozták már, volt a romantika sírásója, a nyugati civilizáció végzete (azaz sikeres ötlet), most újabb tétellel bővült a lista: a Tinder lett az élőzene gyilkosa. A melbourne-i Cherry Bar (fotó: facebook.com /…..
Dániel Nagy 2015.08.21 19:21:40
Tain Pan (39) Xiamenben Délkelet-Kína Fujian tartományában egyszer csak kisétált barátaival a strandra, a fülébe illesztett egy sztetoszkópra hasonlító valamit, és az abból kivezető hosszú gumicsövön át felfújta haverja úszógumiját. A férfi "bizarr" képességéről készült…..
Dani elég kemény dologgal vádolja az egykori Volánokból alakult távolsági busz társaság sofőrjét - aki mellesleg biztos nem olvasott Lázár Ervint, különben tudná, hogy a csavargókülsejűség nem jelent semmit. Mindenesetre megkérdezzük a DAKK-ot, hogy létezik-e náluk az…..
MÁV és jegymizéria, ezúttal nemzetközi kitekintéssel. (Tök véletlenül épp az előbb frissítettem a decemberi mávos posztot, az Érvényes jegye volt, mégis rendőrrel szállíttatták le című remek darabot. Mondjuk nem a MÁV válaszával, hanem olvasónk…..
Dániel Nagy 2015.01.24 01:38:32
@cmx85s: a Budapest-Miskolc vonal vasárnap kb. déltől, kora délutántól, késő estig szügyig tele van két okból is. egyrészt Miskolci Egyetem, másrészt Gödöllői Egyetem.
Az ünnepek közeledtével sok szó esik békéről és szeretetről, de talán érdemes egy poszt erejéig szólni azokról a férfiakról is, akik magányosan töltik a karácsonyt. Nincsenek kevesen. Az elvált apáktól az otthonuktól távol dolgozó férfiakig sokan vannak, akik számára az…..
Ez aztán a kihívás: adott egy brit leszbikus pár, akinek ikrei vannak, az anyák közül egyikük adta a petesejtet a gyermekáldáshoz, viszont a pár másik tagja hordat ki az ikreket. Akkor most kinek is lehet több joga a gyerekekre? 2012-ben, amikor a páros szétment a most ötéves ikrek…..
Dániel Nagy 2014.03.31 10:50:20
@maxval a gondolkodó birca:
Technikailag nem.
Az "anya csak egy van" a római jog egyik alaptételének pongyola megfogalmazása, alapvetően arról szól, hogy anya személye (jogilag) nem vonható kétségbe. (Ellentétben az apáéval)
Amióta intézményesített szülés zajlik ez az alapelvet kivették a jogból, mert pl. fent áll két újszülött összecserélésének lehetősége, azaz igenis szükség van arra, hogy kétségbe lehessen vonni az anya személyét.
Igen, akár még ez is megtörténhet. De persze a valóság - ez esetben is - bonyolultabb, mint a hírt széles körben elterjesztő csajszinet.hu oldal olvasói gondolhatják. Lássuk csak, miről van szó: Ezt a képet egy srác posztolta egy külföldi közösségi oldalra. Az…..
Rég elmúltak már azok az idők, amikor egy árusító automatából csak csokit, mogyorót és egyéb rágcsálnivalókat, valamint üdítőt lehetett kapni. Ma már egészen elvadult dolgokat is megvehetünk némi pénz bedobálásával, legyen az élő rák, gyógyszer vagy éppen használt (!)…..
Dániel Nagy 2013.11.11 08:49:55
Alaposan sokkolta a brit ITV reggeli műsorának nézőit, amikor reggel háromnegyed 9 előtt egy félmeztelen nő jelent meg a képernyőn. Az akció egy felettébb hasznos kampány része volt. A Sue nevű modellt azért hívták meg az ITV reggeli műsorába, hogy bemutassa, miként…..
Az, hogy szexszel mindent el lehet adni, nem újdonság. Az, hogy férfimagazint is, meg főleg nem. Az viszont örömteli, hogy a jelek szerint még pénzért sem kapható mindenki mindenre. Íme, egy lista arról, melyik hírességnek mennyit ajánlottak azért, hogy közszemlére tegye…..
Dániel Nagy 2013.07.24 09:54:25
@Quentin vagyok Montargis-ból !:

nem írták el. ez az 1999-es Playboy fotók ára. egyrészt igencsak a karrierje elején volt, akkor azért nem volt egy akkora név, mint most, másrészt ő simán vetkőzik a filmjeiben, azaz nem akkora durranás, mint egy olyan, aki eddig nem tette.
még azt is meg merem kockáztatni, hogy karrierépítésnek szánta.
A 15 éves Shareefa Ali Shuwai kényszerből beleegyezett a házasságba a 90 éves Haider Bin Ali Mashrival, mert nyomorgó családjának szüksége volt a hozományra. A lány szüleivel és 12 testvérével élt Szaúd-Arábia dél-nyugati részén. A család egy szalmából készült házban…..