Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Capybara

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokáig csak viszketett az agyam egy ponton, hogy én mégis miért próbálom kerülni és minimalizálni a gyerek programokban való részvételt, de összerakni a mai napig nem tudtam. Aztán, mivel nyár van és november (Menj haza időjárás, részeg vagy!) és 4 napos hosszú hétvége, minket is kievett a penész a…..
Capybara 2019.02.10 09:31:56
@midnightcoder2: Pár éve átmentem Bécsbe az adventi vásárra. A vásáron kívül ugyan, de a városon belül sikerült forrócsoki név alatt kapnom langyos instant kakaót. Szóval azért sz@rt nem csak itthon lehet kapni.
Capybara 2019.02.10 09:31:57
@midnightcoder2: Pár éve átmentem Bécsbe az adventi vásárra. A vásáron kívül ugyan, de a városon belül sikerült forrócsoki név alatt kapnom langyos instant kakaót. Szóval azért sz@rt nem csak itthon lehet kapni.
Mindent hagytam, mindent megengedtem neked. Hagytam, hogy levágd belőlem azokat a hajtásokat, azokat a részeket, amik az én jellemvonásai voltak...te nem is fukarkodtál használni a metszőollódat, vágtál, saraboltál...addig nem is hagytad abba, amíg el nem érted, hogy egy neked tetsző alkotás…..
Akik ilyen vagy olyan okok miatt egyedül élnek vagy egyedül maradtak az élet viharaiban, akik eltévedtek az útvesztőkben, akik valamilyen oknál fogva társ nélkül jönnek-mennek az életben, azok kereshetnek-kutathatnak is de van aki csak hagyja, hogy rá találjon valaki... Ma, amikor számtalan módja…..
Ha csak játszani szeretnél szólj előre, hogy a másik fél se vegyen komolyan, hogy ne élje bele magát semmi másba!Ha csak játszani szeretnél akkor ne az legyen a játék, hogy álarcosbálnak nézed a kapcsolatot és maszk mögé bújva elrejted valódi szándékaid! Ha csak játszani szeretnél az nem baj, én is…..
Minden bizonnyal mindenki hallotta már azt válaszként a feltett, "hogy vagytok?" kérdésre azt, hogy "elvagyunk"... Mit jelent az, hogy elvagyunk? Nagyon jellegtelen és üres jelentésű az amikor valakik csak elvannak...szó szerint mint a befőtt. Elvagyunk, semmit nem is csinálunk ami érték lenne,…..
Hahó! A modoroskodás, finomkodó stílus Szakács Béla naplójához hasonlatosan sokszor a félműveltségből és túlbuzgóságból adódóan megmosolyogtató hibákat szül. Már az Internetto fórumán, a 90-es évek végén is csak annyit kértek tőlünk: a muszáj és az egyelőre…..
A közelmúltban több helyen ismét feltűnt az új-mexikói Santa Fe Loretto kápolna lépcsőjének a legendája. Egy bulvárlap nyomán a Fatáj Online is átvette, és mint szakmába vágó anyagot leközölte - változtatás nélkül, a legenda állításait tényként kezelve. Az írást…..
A napköziben hétfőnként gyakran volt krumplis tészta, mivel akkoriban a hét eleji friss alapanyag beszerzése és elkészítése komoly kihívást jelentett a közétkeztetésnek, így maradtak azok az ételek, amikhez nem volt szükség friss alapanyagra, például a krumplis tészta. A…..
A vajas kenyér a napközis uzsonnák legmegbízhatóbb tagja volt, minden uzsonna alapelemeként szolgált. A jó vajas kenyérhez csupán két dologra volt szükség: friss kenyérre és vajra. Ezt a leckét jól tudták a '70-es, '80-as években, és egy-két ujjnyi szelet kenyérre jó vastagon…..
Capybara 2015.02.08 15:10:11
A napköziben a konyhás néniket nem sok gasztronómiai feladat terhelt, mivel minden ételt központilag szállítottak, és a moslékot is központilag fuvarozták el. Ami rájuk maradt, az a melegítés, osztás, mosogatás. Valójában a tepertőkrémes kenyérnél ért ez a felismerés, amikor…..
Egy-egy finomfőzelékes nap után mindig megkönnyebbülést hozott, amikor a tízórai szünetben Csicsovszky Zoli osztálytársam megszerezte a hírt anyukájától, aki az iskola konyháján dolgozott, hogy aznap paradicsomos káposzta lesz. A fasírtot persze említeni sem kellett, az úgy…..
Imádom a magyarokat, a magyar társadalmat, a magyaros leleményességet. Imádom, hogy nálunk még mindig elfogadott az olyan operettkifejezések használata, hogy kérem, legyen szíves, köszönöm, meg tudná-e mondani - és hogy a jó napot a kívánok nélkül amolyan faragatlan benyomást…..
Dinamó Műhely Ő az az anya 2014.05.04 13:26:26
Ő az anya, aki nincs benne a játékban, akinek nem osztottak lapot, mégis ő esik ki elsőként. Ő az anya, aki évek óta nem volt nyaralni, aki nem is érti a hirdetést, hogy „a Szigetre őt is ki kellene vinni”, akinek a Balaton nem Sound, hanem utolsó boldog éveinek színtere. Ő…..
Capybara 2014.05.04 20:51:22
@Mindfield: Úgy olvasom, semmi közelebbit nem tudsz mások életéről, ennek ellenére bírálsz, számon kérsz, kritizálsz. Tudod, hogy nem szép dolog, te írtad. Akkor miért csinálod?
Már csak pár hónapjuk (de lehet, hogy csak hetük) van eldönteni a szeptemberben elsős és ötödikes diákok szüleinek, hittant vagy erkölcstant választanak gyermekeik számára, heti 1 órában. Igaz, a tantárgy oktatásáról sok mindent még nem lehet tudni és a rendelet sem jelent…..
Capybara 2013.02.20 19:03:32
@Negyvenértelmiségi: "A nyelvtanulásról már írtam, az nem késő 18-30 éves korban sem, mindössze fél évet el kell tölteni egy másik országban, közben lehet pénzt is keresni, világot látni, nem marad le semmiről, aki 18 éves koráig nem tanult meg külföldiül. "

Cuki. Ha valaki fizeti, én már megyek is. A szüleim anno nem tudták finanszírozni, később nekem magamnak sem sikerült. Ennyit a "minden értelmiségi pengén beszél legalább egy nyelvet"-témáról.
Megint oda jutunk, hogy tanuljon az, akinek van rá pénze. Bocs, de kissé vérlázítóan "Maria Antoniette-es" volt ez a mondatod.
Én igenis elvárok a közoktatástól egy minőségi és hatékony nyelvoktatást, ahelyett, hogy a kötelezősége ellenére luxusként kezelték volna azt, hogy használható szinten meg is tanítsák a többségnek.
Modorosblog Modorabécé 2011.11.03 06:00:00
  AutomaticeSzemben jónéhány borzasztóan trendi európai nyelvvel, a magyar egyszerűen nincs rászorulva latin jövevényszavak krónikus használatára. Ha mégis használjuk őket, akkor értelemszerűen a magyarban már meghonosodott kifejezéseket ildomos, bármennyire is légiesen trendi…..
Capybara 2013.01.16 14:17:13
Pár napja olvasgatom ezt a blogot, kezdve az archív bejegyzésekkel. Elég gyakori a "párom" szó kritizálása, annyira, hogy nem állhattam meg szó nélkül.
Mégis, mi a fenével utaljak az illetőre? Férjemként nem említhetem, mert nem vagyunk házasok. A "pasim" szerintem elég lekezelően, vállveregetősen hangzik, a "pasi" szó valahol a "tag", "ipse", "mókus", "pali", "forma", "fickó" szavakkal rokonértelmű, legalábbis nekem biztos.
"Élettársam": kékfényes.
"Szerelmem", "kedvesem": csöpögős. Előbbivel időnként tizenévesek csapnak arcon "cejelmem" formában.
Népszerű a "barátom", de ez meg ugye elég nemfüggetlen kifejezés. "Barátnő" esetében férfiak előnyben, kevés férfinak van nőnemű barátja, a "barátnőm" említésekor egyből mindenkinek a párkapcsolat jut eszébe.
Nőknél a "barátom" kifejezés viszont sokszor szorul külön magyarázatra, amitől meg nekem áll égnek a hajam. Tudjátok: "...És akkor a barátom - nem járunk, csak barát-barát..." vagy: "És akkor a barátom - jaj, nem a barát-barátom, hanem a párom/kedvesem/szerelmem/élettársam/pasim..."
Barát-barát, jajj.
Úgyhogy marad a "párom", de leginkább csak fórumokon vagy hivatalosabb helyeken, ahol senkinek sem mutattam be. Élőben keresztnév, hiszen mindenki tudja, kiről beszélek.
A hangsúly a nem mindegy. A ködös, távolba révedő tekintettel, elhaló sóhajjal közölt "párom" egyenértékű a "cejelmemmel". Na, ezt nem.
Modorosblog Gyűlölöm a havat 2013.01.14 20:15:23
Örömködsz? Szereted a havat? Imádod, ahol kószán hullanak alá a szeleburdi hópelyhek? Kiállsz az utcára, égnek tátott szájjal, és megpróbálod bekapdosni őket? Akkor jó, ugyanis jöhetsz hozzánk lapátolni. Én kibaszottul gyűlölöm ezt a mocskos csapadékot. És gyűlölök…..