Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gavarra

49 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehet az ember, ha az egyik kedvenc sorozatának folytatására egy teljes évet várnia kell? S netalántán már a könyveket is kívülről fújja (bár a terjedelmet nézve ez igencsak szép művelet lenne). Ma sokaknak a megszokott TV képernyő/monitor előtt ülés kimarad, hisz nincs mi…..
A múltheti Vörös Nász kapcsán, úgy gondoltuk itt az ideje csokorba gyűjteni a sorozat leginkább "miaszentatyaúristentejóégeztmostnemmondod?!!!!" jeleneteit. A bejegyzésben 16 videórészletet láthattok. Mondanom sem kell, hogy aki nem látta a sorozatot, vagy csak most ismerkedik vele…..
Jenny Parks után ismét egy ragyogó művész alkotásaival jelentkezünk, aki mindamellett, hogy zseniális rajzoló, még sci-fi és fantasy témában is alkot. Hölgyeim és uraim, bemutatom Skottie Young-ot! 1./ Anakin Skywalker már korán megérezte borús jövőjét. Ez a kép 3.…..
SF.blog Jenny Parks sci-fi macskái 2013.05.17 06:01:00
Korábban már jelentkeztünk Jenny Parks művésznő bosszúálló macskáival,  így folytatnánk a sort a filmes cicás alkotásaival. A Bosszúállós sort folytatva, íme Loki, aki még macskaként is ördögi: Egyetlen nő(stény) versenyzőnk, Katniss, akinek macskaformája mondhatni…..
SF.blog A nap képe 2013.05.11 06:01:00
Nos, van aki magára ismer? :) ..
Május kilencedikén 139 évvel ezelőtt született meg Howard Carter, aki Tutankhamon sírjának feltárójaként vált ismertté. A fiatal fáraó kamráját 1923. február 17-én tárta fel bankárjával, Carnarvonnal, együtt. Az érdekesség az, hogy majdnem két hónappal később Carnarvon…..
Sokan tanácstalanul állnak gimnáziumi éveik végén, hogy mi legyen tovább, hova menjenek továbbtanulni, milyen munkájuk legyen? Vannak azonban olyanok is, akik már egészen kiskoruk óta tudják, hogy mi fán terem a jó karrier. A jelen fotósorozat alanyai nem kisebb vállalkozást…..
SF.blog Kulcs egy üzenethez 2013.05.03 08:39:11
Tegnap volt 494 éve, hogy meghalt a reneszánsz nagymester, Leonardo Da Vinci, aki festő, szobrász, grafikus, építész, mérnök és természettudós is volt. Polihisztori munkájának köszönhető rengeteg találmány is, melyek az utókorra is nagy hatással voltak. Az első, amit itt…..
Gavarra 2013.05.04 01:04:27
@lpt1: köszönöm - tényleg elírtam-, javítva! :)
Gavarra 2013.05.04 01:08:32
@Void Bunkoid: Nem hinném, hogy maga a szerkezet is Dan Brown érdeme lenne, csak az elnevezés ered tőle.
Amúgy tény, ami tény, nekem is nagy kedvencem az a krimi. Jól lett megírva, élveztem minden percét, ellentétben például az Angyalok és démonokkal...
A Vasember 3 eheti premierje kapcsán úgy gondoltuk időszerű lenne egy szuperhősös bejegyzés. Ebbe a csillagok szerencsés állása is besegített, mert az idei és jövő évben bemutatott filmek nagy részéhez a napokban jelentek meg friss és/vagy promoképek. Ebben a cikkben ezeket fogjuk…..
Gavarra 2013.04.24 10:49:51
@doggfather: Nekem sem okozott nagyobb örömöt hidd el, de mivel általánosan így jelenik meg a legtöbb helyen a neve, így meghagytam. Én se értem amúgy, hogy miért lett belőle Farkas, a Rozsomák név szerintem jobban illik a hozzá.
Gavarra 2013.04.24 19:45:23
@doggfather: Ezt egyszer én is hallottam, de nem akartam elhinni... XD Hát ez amúgy elég gyenge kifogás, szerintem. Ha van is esetleg olyan aki nem tudja, hogy mi fán terem a rozsomák, max. utánanéz (s legalább pluszban is foglalkozik vele). Nem?
A múltkori bejegyzés zárásaként hoztam Nektek még pár négylábút, akik hűséges segítői voltak hőseinknek kalandjaik során. Van köztük időutazó, várakozó, játékos és "hangulat" eb is. Kitaláltátok kik ők? Lássuk! A lista első felét itt találod 5. Seymour…..
Már javában tart a Trónok harca harmadik évada, így nem is csoda, ha egy-két fanatikus rajongó szabadidejét is azzal tölti, hogy a sorozathoz képet, videót, fanficet készít. Lássunk ezek közül párat! 1. Lézerkardok Westeros földjén: Mindenki emlékszik ugye a második…..
SF.blog Kutyák az űrben! 2013.04.10 14:12:25
A sokszor ismételt frázis miszerint "a kutya az ember legjobb barátja" nemcsak az életben, hanem a sci-fi műfajban is jelen van. Az emberek hűséges társai, s legtöbbször megmentőik a különféle veszélyes helyzetekben. Hogy mi lesz akkor ha beteszed őket egy sci-fikörnyezetbe? Az…..
SF.blog Frankenstein újratöltve 2013.04.10 06:01:00
Ugye mindenki ismeri Mary Shelley: Frankenstein történetét? Na most Kevin Grevioux az eredeti történetet alapul véve új jövőt jósolt hősünknek: a Teremtményt tényleges személyiséggel ruházta fel, emberi tulajdonságait felerősítette és "foglalkozást" adott a kezébe. Hogy mit?…..
A zombis bejegyzés folytatódik! Most egészen a kezdetekig nyúltunk vissza, így három igazi klasszikussal készültünk Nektek. Lugosi Béla; szaténblúz és feszület. Hogy mi a közös bennük? Mindegyik egy-egy kultfilmhez köthető, melyek hangulatilag, minőségileg kiemelkednek a…..
A húsvét alatt sikerült ismét elmerülnöm Diana Wynne Jones által írt Varázsvilágok sorozatban, ezúttal A merlin összeesküvésben. Vigyázat! Az írásom abszolút nem spoilermentes, így csak az olvassa tovább, aki nem kap vérszemet és kezd őrült kommentelésbe, hogy "de hát ez,…..
Gavarra 2013.04.03 22:09:42
@Csák Gergely: Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, valamint, hogy nem voltál rest véleményt írni! Az észrevételeidet megfogadva, a későbbiekben ennek szellemében próbálok írni és megfelelni Nektek, az Olvasóimnak.
A részben Magyarországon forgatott World War Z új trailert kapott, így ennek kapcsán időszerűnek véltük kicsit beleásni magunkat a zombivilágba mind irodalom,mind filmek terén. Ezzel a bejegyzéssel útjára indul egy olyan sorozat, mely arra hivatott, hogy összegyűjtse az élőholtak…..
Gavarra 2013.03.26 19:47:55
@Dr. Gumby: A kritika félig elfogadható. :)
A World War Z filmről a legtöbb helyen azt olvasni, hogy alapja a könyv - még ha egyébként nem is lesz hozzá sok köze. Ez utóbbi dolog amúgy rengeteg filmről elmondható, hogy elvileg adaptációnak vannak meghirdetve,de amiben csak lehet eltérnek egymástól.

The Walking Dead: elismerem, nem nézem, a pontosítást köszönöm! // Érdemes lenne amúgy elkezdeni? //

A "Legenda vagyok"-nál meg én se írtam, hogy zombik (ha visszanézed Fertőzötteket/mutálódott áldozatokat írtam), mert tudom, hogy nem kifejezetten azok, de a vírusos-fertőzéses-mutálódott lények profilba beillettek, így úgy gondoltam hogy van keresnivalója a bejegyzésben, ha összehasonlítom a többivel. :)

A jövőbeli kritikát,véleményt is örömmel várom, persze csak ha jogosak :)
Gavarra 2013.03.28 17:05:11
@doggfather: A képregényt ismerem és szeretem, már várom nagyon a 6. kötet megjelenését (május 12, hol vagy már?) :)) A sorozatot magát nem kezdtem el nézni, még nem volt rá úgy hosszabb időm, azért kérdeztem, hogy amúgy megéri-e leülni rá. A sok hype-meg hisztéria miatt nem tudom eldönteni, hogy vajon tényleg jó-e? A képregény kedvenc, így nem akarok csalódni a sorozatban.

@danialves: Jogos, ami a "Legenda vagyok"-ot illeti :D Ez a cikk félig kísérleti jelleggel indult, nem tudtam hogy hány embert érdekel maga a téma, így első bejegyzésként a nagy hypeokat írtam bele. /A Warm bodies-t tény hogy nem láttam, de olvastam. :) / Miután olvasom a kommentjeiteket, úgy látom -s örülök-, hogy van igény a zombit témára.

Terveztem hogy régebbi, fekete-fehér filmekről is írnék, meg természetesen az irodalom berkeiből is hoznék példákat. :)) Esetleg ha van igény készülhet megint egy olvasói top 5 zombis film is, ha úgy érzitek hogy nagyon kiegészítésre van szükség. ;)
Sorozatunk befejező részében tovább folytatjuk a női mágiahasználókkal való ismerkedést. Figyelem vörös szín túltengés! Vajon a hajszín is befolyásolja a mágikus képességeket? Vagy ez a fajta kapocs csak Sámsonnál volt jelen? A választ nem tudjuk, de az biztos, hogy a rút…..
Megérkezett a Star Trek új trailere, mely hihetetlenül akciódúsra sikerült! Robbanás robbanás hátán, az eközben kialakuló káosz pedig villódzó, kemény tekinteteket és pusztulást ígér. Kibírjuk-e a premierig??? ..
A szerkesztőségben sokáig gondolkodtunk, d6-tal dobálóztunk, míg végül úgy döntöttünk, hogy kedvenc mágusunk Gandalf, az egyik legvagányabb mágiahasználó a varázsképességekkel rendelkező társai között. Története egy rejtélyes és homályos estén a Pajkós póni fogadóban…..
A mágia szövevényes világa nem sokáig volt háborítatlan, ugyanis mi nők is belekerültünk. Bosziüldözések és máglyaláng tarkították a mindennapokat, melynek következtében eszeveszett fekete macska kerülgetés és seprűlopások kezdődtek. Ám ez korántsem állított meg…..
Ígéretünkhöz híven összegyűjtöttük az általatok felsorolt 5 sci-fi és fantasy hősnőt, akik közt akad pilóta, harcos, taktikus, cyberkéjnő és majdnem profi pyramid játékos is. Ezzel a bejegyzéssel a "Nők, akikről érdemes beszélni" sorozat végére értünk, így akik további…..
Gavarra 2013.03.18 17:32:00
@mrbloodbunny: Nézd meg a második listát, oda beleírtam ;)
Ismét egy zs kategóriás cukiságot láthatunk Bogárfalva hőseitől. Most sem kímélnek minket, sőt! Egy majd' negyed órás résszel vágnak vissza. Te zsömle és szent szatyor, mi lesz velünk?! ..
Korábbi listánkat folytatva, most a filmes női karaktereket vesszük górcső alá, s emeljük ki azokat, akik valamilyen szempontból példát állítanak sok ember elé, vagy cselekedeteik miatt kitűnnek az "átlag nők" közül. Jöhetnek UFO-k, kiborg vadászok ők megállják helyüket;…..
Gavarra 2013.03.16 13:11:06
@steery: Köszönöm, majd beszerzem. :))
Közeledve a március végi premierhez, talán nem is csoda, hogy a készítők tovább akarják fokozni a hangulatot. A korábbi ninja videók és promóképek mellé, most a szereplőkkel ismerkedhetünk meg közelebbről, nem kevés akcióval megspékelve. 3 új karaktervideót mutattak be…..
Bizonyára emlékeztek az Időugrás egy percben bejegyzésünkre, mikor is egy olyan videót tártunk elétek, mely 1 percbe sűríti a Vissza a jövőbe című film történéseit. A ráadás most következik! Jelen bejegyzésünkben egy hasonló videót láthattok, csak most a 1A4 stúdió a…..