Regisztráció Blogot indítok
Adatok
investo.hu

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főbb témáink Jól indul a 2019. év a tőkepiacokon. A főbb indexek közül sok új történelmi csúcsot ért el. Mi lehet ennek a „hirtelen jött” jó hangulatnak az oka? A politikai hírek után, a gazdasági hírekben is megjelent a fake news jelenség? Deutsche Bank és a Commerzbank jegyességének (legalábbis…..
investo BASF | Figyelőlistán 2019.05.07 23:55:14
Jelentősen gyengült a BASF részvények árfolyama az első negyedéves gyorsjelentést követően. Figyelőlistára került a részvény, mert: Az árfolyam az 50 napos mozgóátlag alá is beesett, de zárásra vissza kapaszkodott. Napos bontású grafikonon berajzolt emelkedő trendvonal egyelőre támaszt…..
investo AUD/USD vétel.... 2015.12.30 16:00:24
AUD/USD vételi pozíció nyitás 0.7291-en   Komment: Az Ausztrál dollár az elmúlt 3 hónapban egy hosszú gyengülő periódus után stabilizálódott a 0.69-073-es csatornában, az egyre emelkedő aljak illetve a piacon tapasztalható túlzott pesszimizmus a nyersanyagokkal kapcsolatban…..
  Talán emlékeznek, volt olyan elemző, aki azt nyilatkozta (2010-ben), hogy még csak azt sem meri leírni, hogy görög salátát ebédelt, nehogy valaki azt félreértse…. Azóta eltelt öt év és nagyjából helyben topogunk. A héten ismét egy „fontos” mérföldkőhöz érkezett…..
investo.hu 2015.07.06 10:23:22
@na4:
A szavazás eredménye miatt elképzelhető, hogy teljesül a kívánságod. A cikkben én amellett voksoltam, hogy az igenek száma lesz több....tévedtem
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a következő napok, hetek mit hoznak....
Csúcsra futott indexek, hogyan tovább?   A következő sorokban a Xetra és a Dow Jones indexel foglalkozunk. Mindkét index esetében elmondható, hogy a régióik egyik legfontosabb börzéjük, és a napokban még egy közös tulajdonságuk volt (a sok közül), mindkettő csúcs közeli…..
Ha itthon sikeresek, miért nem terjeszkednek külföldön is? Egy újabb részlet, ami kimaradt a Jaksity-interjúból. Miért nem jött össze eddig a Concordenak nemzetközi terjeszkedés? Nem rajtunk múlt, ebből a szempontból elég nehéz kezdésünk volt. Még pár évvel ezelőtt is…..
A nemesfém grafikonján klasszikus „blow-off bottom” minta alakult ki. A magyarul talán „szétlövés aljként” lehetne definiálni azt a mozgást, ami múlt hét csütörtökön alakult ki. A nemesfém árfolyama hirtelen zuhanásnak indult és közel 20 dollárt esett, majd ugyanolyan…..
2012. augusztusa óta az MNB folyamatosan kamatvágás mellett döntött. A megnevezett időszak elején még 6.75 % volt a jegybanki alapkamat, és a sorban az utolsó (2014.04.29.) 2.5 %.     Az elmúlt hónapokban egyre több elemző a tartás mellett fogadott (mi is), de mint azt a…..
Természetesen csak akkor tudjuk hadra fogni a működőnek gondolt stratégiánkat, ha azt átültetjük olyan nyelvre, amelyet a számítógép is megért. A korábbiakban említett metatrader rendszert MQL4 nyelven kell programozni. Természetesen erre nem képes mindenki, tehát nincs mese,…..
Ahogy a felvezetőben említettem, a cikksorozat célja az, hogy egy működő algoritmust kifejlesztéséhez segítséget nyújtsak, és lehetőleg kerüljük el azokat a hibákat, amelyekkel már nagyon sokan szembesültek. A legkönnyebb módja annak , hogy legyen egy robotunk, hogy…..
Azt hiszem, ezt a kérdést sok hozzám hasonló spekuláns is feltette magának. Lássuk be, egy izgalmas témáról van szó, mégis a kezdeti lelkesedés nagyon könnyen elapadhat. Sajnos ez a tapasztalatom, de talán van arra is megoldás, hogy a kezdeti nehézségeken túljussunk. Nem könnyű,…..
  Nyár van, nincs forgalom. Pihennek a befektetők, pihennek az üzletkötők. Vihar előtti csend van. Ázsiából aggasztó adatok jönnek, lassul a kínai gazdaság, japán adósságát ki sem tudjuk mondani, Európa egyik legfontosabb országában hamarosan választások lesznek…..
Az elmúlt hónapokban sokat olvashattunk az amerikai pénznyomda lehetséges jövőjéről. A piaci szereplők feszülten várják az új és újabb híreket. A bizonytalanság komoly árfolyam ingadozást eredményezett.   Nem nyugtatja az sem a kedélyeket, hogy a FED-en belül is…..
investo Aranyalma 2013.07.17 00:42:23
Pár évvel korábban 2000 dollár feletti aranyárról, és 1000 dollár feletti Apple árfolyamról olvashattunk. Ezek egyelőre nem teljesültek….   Manapság többnyire azt olvashatjuk, hogy az elemzők, a piaci szereplők temetik e két terméket. Az arany megszűnt menekülő…..
investo Se hitel, se iroda…. 2013.07.16 14:32:48
Tegnap (2013.07.16.) Matolcsy György MNB-elnök levelet írt az IMF vezérigazgatójának, miszerint, kezdeményezi a Valutaalap budapesti képviseletének bezárását. Estére megérkezett a másik oldal válasza, melyből megtudhatjuk, hogy Iryna Ivaschenkónak, az IMF magyarországi…..
Tőzsde - Index: 200 napos mozgóátlagnál az német index A kép nagyítható Az elmúlt napokban a Xetra index komoly esésbe váltott (az utolsó négy kereskedési napban, több mint 7,5 %-ot esett). Látható a grafikonon, hogy pár nap leforgása alatt az 50 napos (korábbi) támasz…..
investo Forintos percek 2013.05.17 14:56:41
Az elmúlt hónapokban ismét erőre kapott a forint. Az MNB új vezetésének egyelőre bizalmat szavaztak a pénzpiac szereplői. A következő sorokban megpróbáljuk megjósolni a forint várható alakulását, mely a forintpárokkal spekuláló befektetőkön túl érdekes lehet a hitellel…..
investo Aranyláz 2013.04.03 14:33:21
A piaci szereplők sokszor az egyik lehetséges menekülő befektetésként tartják számon az aranyat. Az árfolyammozgáson valóban felfedezhetünk (akár komolyabb) erősödéseket egy-egy kritikus esemény során. Az elmúlt hónapokban két ilyen esemény is borzolta befektetők kedélyét.…..
investo BUX index vs. Xetra index 2013.03.21 12:36:47
A hazai befektetők körében is egyre népszerűbbek a nemzetközi tőzsdék, azok közül is (talán) a német piac. A résztvevők egyre több információhoz jutnak ami megkönnyíti döntéseiket. Emeli továbbá a külföldi piacok ázsióját a jelentős likviditásuk, és a számtalan…..
Az elmúlt években oly sokszor használták az „Eurózóna” válsága kifejezést, hogy lassan immunisak lesznek a piaci szereplők. Az új és újabb bejelentések, megszorítások kifutási ideje, egyre rövidebb, mellyel a piaci reakció is egyenesen arányos. Hétvégén egy újabb…..
Tagadhatatlanul jól sikerült a Dow Jones indexnek az elmúlt hét. Az öt napból négyszer történelmi csúcsra futott. A piaci szereplők körében ilyen esetekben felerősödik a találgatás, hogy meddig tarthat a menetelés, mely értéknél jöhet a fordulat. További találgatás tárgya…..
Az elmúlt napokban ismét főszerepet kapott a forint. Az MNB új vezetése, a megjelenő kormány közeli nyilatkozatok jelenleg forint eladási hullámot indítottak a piaci szereplők körében. Az EURHUF árfolyam kezdi megközelíteni a 2012. nyarán tapasztalt lokális csúcspontot. A…..
Sorra dőlnek a csúcsok a héten, és még csak szerda van.  Az új csúcstámadók: Matolcsy György az MNB csúcsára ért. A Lamborghini bemutatta a cég eddigi leggyorsabb modelljét, a Veneno-t. A Dow Jones index korábbi történelmi csúcsértéke (14198,1 pont) fölé…..
investo USD index 2013.03.05 13:52:57
A kép nagyítható Az USD index segítséget nyújthat azon devizapárok kereskedéséhez, melyben az egyik komponens a dollár.   A grafikonon látható, hogy február első napjaitól komoly dollárerősödés történt. Első körben az 50 napos, majd ennél könnyebben a 200 napos…..
investo Nekimentek a forintnak 2013.03.04 18:35:37
A kép nagyítható Látványos forintgyengülést láthatunk a mai napon (2013.03.04.). Az esés egyik oka lehet, hogy egyes elemzők (pl.: a JP Morgan) szerint az új jegybanki vezetés felhasználhatja a devizatartalékot a devizahitelesek megsegítésére, kezelésére.   Az EURHUF…..