Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hosokawagracia

69 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kedves barátnőm blogján olvastam első kalandját a japán egészségüggyel. Ezen felbuzdulva megosztom én is legutóbbi élményemet arról, milyen volt az első kalandom a bőrgyógyászaton.  Japánban az egészségügyi maszk a mindennapok része. Hordják ha megfáztak, ha nem fáztak meg de meg akarják…..
Hosokawagracia 2018.02.17 12:33:07
@Edit exnolbloggerina: Köszönöm szépen. :) Remélem, ha meg nem, akkor életem első japán plasztikai műtétjéről is beszámolok :D
Hosokawagracia 2018.02.17 12:35:49
@nautilus123: A japán posta, meg bármiféle csomagküldés nagyon jó, eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. Pl. ha kiszállítanak valamit, és nem vagy otthon, mindig hagynak egy cetlit az elérhetőségekkel. Ezután, ha beállítod, hogy két nap múlva, 10 és 12 óra között kéred, akkor ebben az időszakban szállítják ki, nem máskor.
Hosokawagracia 2018.02.17 12:36:50
@Labasmaz: Gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz.....kicsit túltolták....
Kérem oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló, nem kell bedőlni a címnek. Nem lesz sem macskanyalogató lány, sem csápos 18-as karikás rettenetek, pusztán egy villámposzt keretében szeretném bemutatni nektek a két furcsaságot, ami ma a kosaramba szökkent az iskola boltjában.  1. Dinnyés-sós…..
Ha Japán vallása kerül szóba, annak, aki kicsit is jártas a témában, rögtön két dolog ugrik be: sintó és buddhizmus. Már a japán buddhizmus is elég zavaros az egyszeri szemlélődő számára a különböző iskolákkal és bódhiszattvákkal, de a sintó sem panaszkodhat a maga népes istenvilágával,ezért úgy…..
Hosokawagracia 2016.07.09 03:04:00
@2016natsu: Köszönöm szépen, elírás javítva. :) Ha tetszik, bemutatom majd a csipetcsapatot. Amúgy az említett könyvet nagyon tudom ajánlani, angol-japán, és hihetetlen bájosak az istenek ábrázolásai. :)
Ó, hányszor gondoltam, hogy na majd most, na majd most, most aztán lesz újabb poszt. Aztán hányszor de hányszor nem lett mégsem. De itt vagyok, visszatértem.  Hogy mi is történt az elmúlt hónapokban, ameddig hallgatásba burkolóztam? Szedjük pontokba az egyszerűség kedvéért: Dolgoztam a hetente…..
Kevés dolog van, ami csodálatosabb egy hideg napon, mint egy adag udon. Volt is már recept a Hereföldön, mégpedig ITT. Mióta a székhelyemet áthelyeztem a sárkánygömbök és pokemonok földjére, azóta magamra szedtem némi új tudást az udont illetően is, így most megosztom veletek, hiszen jönnek még…..
Nem vagyok különösebben oda az almáért. Talán azért nem, mert mamáék kertje tele volt almafával, így egy dolog biztos volt otthon egész évben: alma. Kicsit olyan volt, mintha lenne egy mágikus ládánk, ami sosem ürül ki, mint a mesében, csak pénz helyett alma volt benne. Mindezek ellenére azért heti…..
Jó rég volt már Gondolathúsok, de el kell hinnetek, jó okom volt rá. A totorós poszt másnapján egyszer csak megjelent előttem  Pataki Attila, és közölte, hogy most azonnal  vele  kell mennem a Titánra. Láttam a szemén,hogy nem viccel,és ha ellenkezek,még mulatós dalokba…..
Levert vagy a szombati buli után? Rosszul vagy a gondolattól, hogy holnap meló? Van egy csomó dolgod, de kétségbeesetten keresel valamit, amivel elpazarolhatnád a drága idődet? Készíts Totorót!   Hozzávalók: 1 db. négyzet alakú papírlap 1 db. toll/ceruza 1. Hajtsuk…..
Ha azt hittem, hogy majd el fog tartani jó néhány hónapig, hogy olyan elfoglalttá tegyem magam, mint amilyen otthon voltam, tévedtem. Három meg egy fél hónap telt el, és már többször elmélkedtem azon, hogy vajh’ miért is nem 48 óra egy nap. Bár semmi kétségem afelől, hogy ha…..
 Annyi a dolog, hogy a poszt mindig átcsúszik a "majd holnap megírom" kategóriába. De ez így nem mehet tovább, ha így folytatom, a sorozat elsorvad, mint együttérzés a szegény bevándorlókkal az egyszeri magyar politikusban.  Igyekszem innen, úgy 10 000 km. távolságból is…..
Az előző részben érintettem futólag, hogy a pusztulat lecsapott rám egy kellemes megfázás formájában. Volt köhögés, orrfolyás, láz, bedagadt fájó torok, egyszóval minden, ami szükséges lehet ahhoz, hogy Golden Week-et az ágyban haldokolva töltsem ahelyett, hogy a…..
Olyan, mint ha felébredtem volna egy nagyjából három hete tartó lidérces álomból. A lidérces álomból, melyet nemes egyszerűséggel úgy hívnak: MEGFÁZÁS. Most, hogy a dokotorbácsi gyógyszereinek köszönhetően múlóban a pusztulat, kezdem azt érezni, hogy valóban képes vagyok…..
- - - A posztot sok szeretettel küldöm Sáhó Péternek, születésnapja alkalmából.- - - A mai napon összebarátkoztam egy török lánnyal, aki ugyanazon az emeleten lakik, mint én. Éppen vittem kifelé a szemetemet, amikor a lakásom melletti pénzbedobós mosógépek felől egy szomorú…..
Ezennel ünnepélyesen megfogadom, hogy ha egy 20 fős yakuza csoport minden egyes tagja fejenként egy pisztolyt és egy katanát fog rám, a főnökük pedig westernfilmes zenére fenyegető tekintettel, lassítva közeledik felém, miközben két szelet szimpatikus makrélát lobogtat az arcomba,…..
Ha az ember már háromszor is beavászkodott Japánba minden probléma nélkül, akkor abba a hitbe ringatja magát, hogy ez negyedik alkalommal is így lesz. De mondok valamit: NEM. Mert a check-in gépek alig működnek, amikor végre működnek, akkor meg ezt mondják, hogy nem tudnak…..
Itt van hát, eljött megint, hosszú évek után egy újabb Gondolathús-sorozat. No de mi is az a Gondolathús? Történt, hogy egyszer egy japán háziban ez fogadta díszes társaságunkat: 感想肉. Nézett a kis szemével a sok japán szakos diák, mert a 感想 (kansou) az gondolatot,…..
Nakahara Chūya Ártatlan dal    Ha belegondolok, nagy utat tettem meg. Az az este, a tizenkettedik télen… Fönn az öböl egén visszhangzó gőzsíp párája most vajon hol, merre lehet?   Megbújt a Hold a felhők fodra között De ahogy a gőzsíp hangja a fülembe…..
耳にたこができる   Kiejtve így hangzik: mimi ni tako ga dekiru Jelentése: bőrkeményedés nő a fülemben (a bőrkeményedés (tako, 胼胝) nem összekeverendő a megegyező hangalakkal rendelkező polip (tako, 蛸) szóval) Magyar megfelelő: a könyökömön jön ki   Így…..
A mai Főzőiskolában bemutatom, hogyan készítsünk gyōzát. Ez a húsos batyu némileg hasonlít a bócra, azonban mégis más, mindjárt meg is látjátok, miben. A receptet kedves tanárnőmtől tanultam, a videón is ő mutatja be, hogyan kell a végén összenyomkodni a batyu…..
Rengeteg idő telt el azóta, hogy leközöltük a Tsukema tsukeru fordítását. Reméljük, ez elég volt hogy kiheverjétek, de ha nem lett volna, akkor sem kell megijedni, ami most következik, az sokkal emészthetőbb témát dolgoz fel: a melleket. Élvezzétek a zenét, és ki-ki döntse el,…..
Kumamon csokis ropi Japánban minden városnak van egy kabalafigurája. Kumamotonak Kumamon (talán mostanában ő a legnépszerűbb), Narának Sento-kun, Hikonének pedig Hikonyan. Hikonyan egy fehér cica, nevét pedig a városból, és a „nyan” (mijáú) szóbólák alkották meg 2007-ben, a…..
A következő recept gyorsan elkészül, nem kell hozzá túl sok ügyesség sem, így ideális vizsgaidőszak/embertelen mennyiségű munka mellé, és a konyhai analfabétáknak sem törik bele a fakanala. Némi japán alapanyag nem árt, ha van hozzá, de ezeket már viszonylag könnyen be lehet…..
雨打ず 我が家の窓を たたく音 悲しく響く…..
Taira no Kanemori eme versét egy költő-versenyen írta. A 41-es mű szerzőjével, Mibu no Tadamival szállt ringbe. Annyira jól sikerült, hogy az ítész nem nagyon tudott dönteni. A császár elé járultak, aki Kanemori versét mormogta, így erre esett a választás, költőnk pedig…..
Ezúttal az Ayamebon Shokudou háziasszonya, Ayame hozott el nekünk egy receptet. Az eredmény: japánosan puha zsemlék, amiket bármivel tölthetünk. Mi fokhagymás és sajtos-fűszeres töltelékkel készítettük, de érdemes kipróbálni többféle verziót…..