Regisztráció Blogot indítok
Adatok
think-tank

65 bejegyzést írt és 328 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian A jóemberek háborúja 2022.03.01 06:00:00
Kezdjük a nyilvánvalóval: Putyin egy féreg. Ettől függetlenül a háborúkat nem az országok vezetői vívják. Nem Putyin ül a tankokban, a helikopterekben, indítja a rakétákat és lövi gépfegyverrel az ellenállást. A Kreml ura a szomszédban dúló háborúnak csak egy, jelentőségében nem elhanyagolható, de…..
Libertarian Az őrület éve 2021.03.10 06:00:00
Közel napra pontosan egy éve vagyunk ennek a grandiózus emberkísérletnek tesztalanyai és éppen sokadik alkalommal bizonyosodik be, hogy az emberijogiasított lockdown nem működik: a fertőzésszámok a már futó oltási kampány ellenére is rekordokat döntenek, a halottak száma is szépen emelkedik. Egy…..
Libertarian A koronaceleb 2020.12.04 06:00:00
Annak ellenére fogok Majkáról írni, hogy tudom, a faszi minden alkalommal egy kisebb orgazmust él át, amikor a nevét leírják. Persze ha megkérdeznénk, azt mondaná, hogy leszarja, ki mit gondol róla. Bár egyetlen vélemény nyilván nem fogja megtörni egyetlen öntelt celeb egóját sem, azt azért jobb, ha…..
A baloldali hörgősereg berögzött meggyőződése, hogy Magyarország 10+4 éve regnáló miniszterelnöke hülye. Nyilván azért nem képesek az ellenzéki pártok egy évtizede semmilyen változást elérni a Nemzeti Együttszopás Rendszerében, és nyerné az még ma is a választásokat, mert vezére egy totális…..
Libertarian Jaj, szegények! 2020.10.08 06:00:00
Tudom, hogy vannak akik szerint az orvosok gyógyítanak és emberéleteket mentenek, ennek okán szentek, és teljesen természetes, hogy bársonyba tekerve hordjuk őket a tenyerünkön. Kit, ha őket nem? Nos, jómagam nem tartozom ebbe a csoportba. Az én kis ostoba, liberális nézeteim szerint az orvos…..
Nézd. Tudom, hogy frusztráló a helyzet, hidd el, nekem is az. Tudom, hogy neked is fenekestül felborult az életed, nekem is, mindenkinek. Én is látom, mi folyik a médiában, én is tudom, hogy hazudnak. A statisztikák sem a valóságot mutatják, ezt is tudjuk, én is tudom, persze. Mindenkinek vannak…..
Libertarian Elegem van 2020.09.01 06:00:00
A tudományos módszertan lényege a tapasztalatok és mérések alapján gyűjtött adatok rendszerezése, az azokban rejlő összefüggések felismerése, azok alapján hipotézisek felállítása, majd – tessék figyelni! – ezek verifikációja. A tudományosság alapkritériuma a falszifikálhatóság, azaz hogy egy…..
Az etatista filozófia egyik legnagyobb találmánya a társadalmi szerződés intézménye: egy olyan megállapodás az állam és polgárai között, amelyben foglaltak szerint az emberek lemondanak természetes jogaik (veleszületett, természetes cselekvőképességük) egy részéről a felettük uralkodó osztály, az…..
Libertarian Hit és tudomány 2020.08.19 06:00:00
A jelenlegit nem is olyan sokkal megelőző századokban a nagybetűs Igazság közvetlenül Istentől származott, éppen ezért annak tudói és kinyilatkoztatói – az aktuális uralkodón kívül, aki hivatalából adódóan kapott forródrótot az Úrhoz – a papok voltak, akik mindig az éppen aktuális ügyekben…..
Az adatvédelem egyik érdekes tulajdonsága, hogy egy kis csoporton kívül az égvilágon senkit nem érdekel. Nem érdekli a végfelhasználót, aki teljesen önszántából posztolja ki a teljes életét a Facebookra és tölti az egész napját egy bekapcsolt nyomkövetővel a zsebében; nem érdekli a nagyvállalatot,…..
think-tank 2020.08.08 23:51:51
@blöff: Igen, ez kb. szerintem is helytálló.
Élnek egyesekben olyan tévképzetek, noha nem tudom, miből fakadóan, hogy a közpénz néven emlegetett vagyon valójában továbbra is az állampolgárok tulajdona, amiről önként lemondva bízzuk azt az államra, és hogy ezen vagyon elköltésével kapcsolatban az bármiféle felelősséggel tartozik. Nem gondolom,…..
Libertarian So long, goodbye 2020.07.25 06:00:00
So long, this is goodbye May we meet again in another life Like strangers passing by May we see it clearly in a different light 10 years - So long, goodbye Az elmúlt időszakban kevés poszt jelent meg ezen a blogon, azok is főleg a koronavírussal kapcsolatos hiszti kapcsán, amikor már nehezen bírtam…..
Ritkán kérdez meg engem az állam, és amikor megteszi, akkor sem érdekli, mit válaszolok. Ezek a nemzeti konzultációnak csúfolt izék még csak annyit sem érnek, mint amit egy normális népszavazás: arra legalább a látszat szintjén cselekedni kell valamit, erre elég csak beböfögni, hogy mindenki…..
Libertarian Műsorszünet 2020.06.22 06:00:00
A koronavírus első felvonása lassan véget ér. Világszerte lassan az utolsó mamákat is lekapcsolják a lélegeztetőgépekről és a távoli, második hullámra terelődik a hangsúly, elfedendő az elsőben elmaradt tömeges pusztulást, de addig is nyaralunk még egyet, mert így is kivan a nép, unja már a banánt,…..
Libertarian All lives matter 2020.06.15 06:00:00
Elmondom, miért nem támogatom a Black Lives Mattert. Fehér, európai férfi vagyok. Ennek ellenére engem is simán kiráz a hideg, amikor felfegyverzett útszéli portyázók, parancsra vagy saját kedvtelésükből basztatásra szemelnek ki. A helyzet Európában közel sem olyan rossz, mint Amerikában, itt azért…..
Libertarian A jó gazda 2020.04.30 06:00:00
Nem arról fogok most írni, hogy az aktuális járványügyi intézkedések mennyire értelmesek, hatékonyak, túlzók vagy feleslegesek. Még csak azt sem fogom boncolgatni, milyen arányban állnak a megfontolt, stratégiailag értelmes ötletek az ad-hoc látszatintézkedésekkel, ahogyan azt sem, hogy mikor (akár…..
Libertarian Mad world 2020.04.12 06:00:00
Kiváló alkalom egy ilyen vészhelyzet, hogy a nagy piros gombhoz jutott autokrata hajlamú seggfejek (és ezzel közel sem csak az első számú közszolgára gondoltam) teret engedjenek nagyságuknak az alattvalók végtelen tengere fölött. Mellőzhetők végre a dögunalmas, bürokratikus bizottságok, piszkálódó…..
Libertarian Rettegők viadala 2020.03.30 06:00:00
Mindenki megőrült. Nehéz más szavakkal illetni mindazt, ami szerte a világban történik: miközben halálfélelmükben rettegő embertömegek fejvesztve menekülnek a négy fal közé a láthatatlan ellenség elöl, kormányok egymással kiélezett küzdelemben versengve dolgoznak az elmúlt évtizedekben felépített…..
A fizetős felsőoktatás természetesen nem egy ördögtől való koncepció. Egy ilyen intézménynek vannak fenntartási, személyi költségei, amiket még nonprofit működés mellett is valakinek ki kell fizetnie. Az megint egy más kérdés, hogy elvárható-e, hogy a magyar adóterhek mellett a kormány a…..
Libertarian Árnyék a sötétben 2018.09.30 06:00:00
Azzal már az egyszeri Fidesz-szavazó sem hitegeti magát, hogy a Fidesz egy tisztességes bagázs volna. Tudja ő is jól, hogy ezek lopnak, látják jól, miként épül-szépül a polgármester háza, miközben a faluban máshol hasraesnek a kátyúban. Az utóbbi években már, amikor éppen…..
Amerikában már sok éve terítéken van, és minden egyes lövöldözés alkalmával újabb löketet kap a fegyvertartásról szóló vita. A második alkotmánykiegészítés („A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be…..
think-tank 2018.09.30 01:43:46
@Tblog: Rakás butaság.

"És megmagyarázzák hogy tulajdonképpen lehet hogy leírja, de felejtsd már el a jogaid, hagyd már az államnak hogy cenzúrázzon, hagyd már az államnak hogy lefegyverezzen, hagyd már az államnak hogy kémkedjen utánad ok nélkül, stb."

Ugyanez megy fordítva is. Felejtsd már el a jogaid, az államnak szabad, itt van a Szent Papírfecnin.

"Hasonlítsd össze az EU-t, meg az USA-t. Hol beszélhetsz szabadabban? Hol vehetsz lőfegyvert önvédelemre?"

Hol van nagyobb esélyed, hogy lelő a rendőr? Vagy egy kedves polgártárs? Ha már ezek között kell választani (jelzem: hamis dilemma), maradnék az "élnék"-nél.

"Bizony azt."

Jaja, maga lenne a kész világvége.

"Nincs vita. Egy rakás zakkant szélsőségesen balliberális hőbörög és követelőzik, azok akik nem tudnak semmit semmiről és megtagadják még azt is hogy ránézzenek egy statisztikára."

Mondjuk ebben a kérdésben pont nem ők a zakkantak. És a vallásos őrültek (egyértelműsítek: az alkotmányhívő fegyverbuzik) általában nem szoktak vitatkozni, mert képtelenek rá, inkább kinyilatkoztatnak.

"Aki nem rabszolga az fegyverkezhet ha akar, aki rabszolga az meg nem. Így volt ez régen is, és ma is nagyjából ez a helyzet."

Kurvára nem ez a rabszolgaság fogalma, de mindegy.

"Komoly érvet én még nem igazán hallottam, csak lózungokat és hamis/manipulatív/légből kapott adatokat. Aztán hiába hoz az ember HIVATALOS és ellenőrzött valós adatokat, azt meg félresöprik, mert egy valahonnan előrángatott fegyver-ellenes uszító blogon más számok vannak és nekik az tetszik."

Bár látnánk azokat a HIVATALOS és ellenőrzött adatokat és nem-lózungokat. Oh, wait.

"Ezzel mi is a gond? Van aki kocsival pózol."

Ennyire debil nem lehetsz.

"Képzeld, a lőfegyvertartás az USA egyik legfontosabb eleme. Szó szerint az ország a fegyverek segítségével született meg."

Ennél azért több, nagyságrendileg jobb dolgot el lehet mondani az USÁ-ról. És az országok nagy része fegyverek által született meg, szóval nem tudom, Magyarországon a kardviselést kellene fetisizálni?

"Ez a lényege a szövegednek, ebből derül ki hogy gőzöd sincs az egész témáról és te is csak a retardált szélsőliberálisok szövegét nyomod. Libertariánus ilyet nem tenne."

Ó, ja, elfelejtettem a Code of Libertarians 2. cikkelyét: "Thou shalt not make fun of gun loonies." Eddig egyetlen értelmes ellenérvet nem sikerült prezenálnod, de majd most...

"Nonszensz. Miért ne lenne akkora érték?"

Nem, ez még mindig nem az lesz.

"Ugyanakkor a t@libok ellen azóta se sikerült győzni, holott eltelt 17 év. Nem? A másik banda is simán elháborúzgatott vagy 2 éven át a rozsdás AK-ikkal."

Ami egyébként nem cáfolja, hogy az amerikai áldozatok száma kisebb, mint a nem amerikaiaké. Nem mintha nem tudnánk még olyan körülményt említeni, amiért eddig húzódhattak ezek a konfliktusok.

"És az évi 1 millió önvédelmi eset amiben lőfegyvereket használ a lakosság védekezésre?"

Igen, ez lesz az. Hogy is volt a random blogokról összeszedett számokról, mert azok jobban tetszenek?

"Az FBI is kijött a múltkor egy statisztikával, hogy igen csak sok esetben állítanak meg civilek tömeglövöldözéseket is, saját lőfegyverrel."

Szinte minden hétvégén, gondolom.

"Akkor mi a helyzet az EU-ban?"

Ha már így kérdezted: egyik országban sincs nyílt diktatúra.

"Minél szemetebb egy országban a politika, annál inkább le van fegyverezve a civil lakosság."

... akarod ezzel mondani, hogy az USÁ-ban *nem* szemét a politika?

"Talán attól nem, de 1 retardált drogostól aki késsel a kézben rugdossa a bejárati ajtót, attól biztosan."

Ez is tök életszerű és mindennapos. És, jegyzem meg, még mindig az egyik legjobb érv a fegyvertartás mellett.
Az emberiség évezredes próbálkozásainak és a modern tudomány viharos sebességű fejlődésének ellenére sem mondható, hogy a Nagy Kérdés megoldásához egy hangyányit is közelebb jutottunk volna. Még ha a jelenleg uralkodó ősrobbanás-elmélet (ami meghökkentő magabiztossággal…..
think-tank 2018.09.23 10:54:53
@maxval balcán bircaman: Jól van, látom megértetted a lényeget.
Libertarian Valakit átvertek 2018.09.16 06:00:00
Nos, ha más eredménye nem is lesz a Sargentini-jelentés elfogadása körüli cirkusznak, legalább mindenki röhög egy jót. Nem fogadjuk el! – csapkod és toporzékol a kormányszócső, nyakán dagadnak az erek, arcán verejtéknek tűnő vízcseppek. – Beázott a mennyezet, fölöttünk…..
think-tank 2018.09.17 16:55:29
@$pi$: "közvetlen a szavazás előtt megmondták, hogy nem úgy lesz a szavazás mint általában lenni szokott, mert akkor nem tudnánk elvenni a Magyarokól a szavazati jogot."

A "magyarok" kis m. Egyébként meg pont fordítva ülsz a lovon: a szavazás úgy volt, ahogy általában lenni szokott, és a kormány az általánostól *eltérő* szavazatszámlálást szeretne.

Nem mintha számítana bármit is, úgyse fog végigmenni az eljárás.
Libertarian Megint jönnek 2018.09.09 06:00:00
Ezek csak nem nyugszanak. A vasárnapi boltbezárás az olimpiával együtt a Fidesz elmúlt 8 évének leglátványosabban bukott csatái voltak. Míg az olimpia ügye talán védhető annyival, hogy valójában soha nem gondolták komolyan, csak bedobták gumicsontnak, addig ez a keresztény…..
think-tank 2018.09.11 15:18:26
@pina noir: "Próbáld már meg felfogni, hogy a kisker. üzletek nyitvatartása nem feltétlenül szükséges a lakosság zömének pihenőnapi kikapcsolódásához, míg az éttermek cukrászdák stb. nyitvatartása igen."

Te meg azt próbáld már meg felfogni, hogy nem te szabod meg, mi a feltétlenül szükséges a lakosság zömének pihenőnapi kikapcsolódásához, meg nem is a kormány. És anélkül is kurvára túl lehet élni, hogy valaki vasárnap étterembe/cukrászdába járjon. És olyan jog sincs, hogy a pihenőnapi kikapcsolódást mások által nyújtott szolgáltatásokon keresztül lehessen megvalósítani.

"A boltzár idején jól látható volt, hogy könnyen alkalmazkodtak a vásárlók az új rendszerhez"

Már hogy a faszba ne alkalmazkodtak volna, ha egyszer nem volt nyitva? Ennek ellenére anyáztak, mint a kocsis, és kedvenc pártod se azért hátrált meg, mert annyira biztos volt a győzelmében.

"és a láncok számára is előnyös volt"

Jaja, ezek a multik meg tudnak szervezni egy egész kontinensnyi hálózatot, de a vasárnapi nyitvatartás hasznát nem tudják kiszámolni.

"Aztán a "baloldal" a boltzár eltörléséből akart politikai tőkét kovácsolni."

Az van, szívem, hogy a "baloldalt" eddig is leszarta a Fidesz, meg ezután is le fogja. 2010 óta ezek semmiben nem léptek vissza csak mert a "baloldal" követelte. Ehelyett majd' egy évig szabotálták a népszavazást, végül inkább visszavonultak, mint hogy számszerű legyen ennek a baromságnak a támogatottsága.

"Április 8-án ezért is megkapták a büntetésüket.."

Oszt' ha ennyire fideszes az ország, mint ahogy mondod, és ez a vasárnapi baromkodás is ennyire tetszik nekik, akkor miért nem vállalták be anno a népszavazást, csillagom?

Na pá, így is több időt fordítottam egy hülye trollra, mint megérdemli.
Libertarian A trollkirály 2018.08.26 06:00:00
Nem tudom, volt-e korábban olyan időszak, amikor a pusztán provokációs célokat szolgáló reakciós álkommunikációnak – közismertebb nevén trollkodásnak – nagyobb divatja lett volna, mint manapság. Az elsősorban a fiatalabb korosztály szórakozásának tulajdonított mezőnybe szállt be nyélgázon hasítva a…..
think-tank 2018.08.26 20:22:43
@blöff: Azt nem tudom, mennyire hülye Trump, de hogy műveletlen, az biztos. Továbbá az, hogy Trump nacionalizmusa nem jó, még nem vonja maga után, hogy Hillary (sokkal) jobb lett volna. Itt leginkább két rossz választás volt, nehéz utólag megmondani, milyen lett volna a másik.