Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyuggernyúzó

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Első körben sajnálattal közlöm veled azon szomorú hírt, még élek. Na nem megélek ebből az általad olyan nehezen kiizzadt ellátásból, és ezt nem is neked köszönöm meg számomra egyáltalán nem kedves Orbán Viktor, de azért még létezem. Biztos nehéz volt számodra elfogadni…..
Mint ismeretes, szeptemberben az S&P ismét döntött Magyarország hitelminősítői besorolásáról: hazánk adósságbesorolása továbbra is a bóvli kategóriába tartozik. Mivel idén már biztosan nem várható felminősítés, a magyar adósságállomány lassan már 3 éve bóvlinak…..
nyuggernyúzó 2014.10.03 16:15:46
A Fidesz vélhetően valami drasztikus, a népnek kevésbé tetsző dobásra készül a nyugdíjakkal kapcsolatban. Legalábbis a komplett ellenzék erre következtet azokból az információkból, amik rendelkezésre állnak. Valamiért nem akarja a Fidesz a költségvetési tervezetet a…..
nyuggernyúzó 2014.10.01 11:59:40
@colonel Tigh: Az élet nem habostorta. Adj lejjebb az igényeidből, költözz össze másokkal, menj legelni, menj el háziszolgának, oldd meg a gondjaidat. Én nem fogok eltartani hozzád hasonló semmirekellőket.
nyuggernyúzó 2014.10.01 12:01:32
@trev: Ez a mentegetés meddig fog működni szerinted? Korfát láttál már? Kolompárék szerinted majd parasztokat mentenek?
Az előző cikkben összefoglaltuk, hogy milyen intő jelekből lehet arra következtetni, hogy a nyugdíjrendszerünk összeomlóban van, ebben a részben pedig arról lesz szó, hogy ebbe a képbe hogyan illeszkedik a Népesedési Kerekasztal javaslata, aminek a lényege, hogy az öregségi…..
nyuggernyúzó 2014.09.29 22:55:14
@itcrowd: Nem büntetni kell, hanem, ha fenn akar maradni ez a társadalom, akkor szükség van kellő számú normálisan felnevelt gyerekre.
Ki fogja fizetni ezt pár évtized múlva és miben? Korfát láttál már?
nyuggernyúzó 2014.09.29 23:03:21
@itcrowd: Az, hogy xy mit akar, az az ő dolga. A lényeg az, hogy nincs gyerek.
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
nyuggernyúzó 2014.09.24 15:45:11
@RTB: Az is önző dolog, hogy zabál a gyerektelen kretén. Ez nem zavarja őt? Sőt a levegővétele is önző. Akár ezt is beszüntetheti.
nyuggernyúzó 2014.09.24 15:50:05
@Bambano: Az élet nem habostorta. A genetikailag alkalmatlanok megijednek a törvénytől és elméleteket gyártanak, a rátermettek meg megoldják a problémákat és gyereket nevelnek, ilyen egyszerű.
„Az egyetemek felelősséggel tartoznak a családoknak és az egész nemzetnek, a kormány pedig osztozik ebben a felelősségben” – mondta Orbán Viktor szeptember 7-én a százéves Debreceni Egyetem jubileumi tanévnyitóján. Szívhez szóló szavak ezek a miniszterelnökünktől,…..
Ha a jelenlegi ütemben nő a Föld népessége, illetve folytatódik az ipari termelés hatékonyabbá tétele, akkor szinte elkerülhetetlen egy globális foglalkoztatási válság, áll a Világbank nemrég publikált elemzésében. Két egymástól látszólag független, ám következményeiben…..
nyuggernyúzó 2014.09.16 09:51:10
@maxval a bircaman: Akkor itt valami ellentmondás van. Nem lehet gazdag, ha arra nem elég a pénze, hogy 2 kölköt normálisan felneveljen. Ez súlyos szegénység.
nyuggernyúzó 2014.09.16 10:05:10
@maxval a bircaman: Ezek a "leggazdagabb nyugati államok" ugyanúgy a végüket járják, mint Mo. Eladósodottság, demográfiai katasztrófa. A gazdaságuk csak egy illúzió a magyar parasztnak.
(Explanatus barátomnak) Ha valaki valóban ismeri "a Nyugatot", kicsit behatóbban, a jó és kevésbé jó aspektusaival együtt, minden ismert előnye mellett a külvárosaival, netán a gettóival, az átlagos műveletlenség mély kútjával, aki ismeri az angliai vagy amerikai átlagos…..
Megkezdődött az új tanév. Írhatnánk a tankönyvmizériáról, a lekapcsolt digitális naplóról, az iskolák állapotáról, a pedagógusok helyzetéről, vagy akár az összes közoktatási intézmény vízfejű uráról, a KLIK-ről (Klebesberg Intézményfenntartó Központ). De nem…..
Azzal a tiszteletteljes és határozott kéréssel fordulok Orbán Gáspárhoz, hogy ne játssza az álnaivat. Természetesen a magam részéről tiszteletben tartom azt a döntését, hogy nem kíván közszereplőként viselkedni, szeretné megtartani civil életét magának. Ezért a…..
   2010:  A magán-nyugdíjpénztárak válságban vannak, súlyos veszteségeket szenvedtek el, ezért a kormánynak gyorsan lépnie kellett, hogy megvédje a pénztártagok befektetéseit, vagyonát. - jelentette be Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott.…..
nyuggernyúzó 2014.07.14 15:00:48
@Krisz11: A nyugdíjhívők ott tévednek, hogy a társadalmat változatlannak hiszik. El se tudják képzelni azt a világot, ami jön, 2-3 évtized és a 20 éven aluliak fele rejtett erőforrás lesz. Jó esetben majd a kínaiak gyarmatosítják az országot, de a magyar öregeknek (nem nyuggerek, mert nyugdíj akkor már nem lesz) ebben se lesz sok öröme.
Magyarországon a helyzet egyre rosszabb. A létminimum alatt a minimálbér, a közmunkásoknak járó ötvenezer forint pedig még a minimálbérhez viszonyítva is szörnyen alacsony, nemhogy a létminimumhoz képest. Ennyiből egyszerűen nem lehet megélni ma Magyarországon. Mára másfélszer…..
Vendégszerzőnk, Forgács István írása. Nyersen hangzik vagy sem, de ki kell mondani (századszor is!), hogy Magyarországnak csakis akkor lesz érdemi jövőképe, ha végre történik valami cigányügyben. Sokan legyinthetnek persze, hogy ezt mindannyian tudjuk és tudtuk eddig is, ebben…..
Tanulságos részlet a Magyar Narancs riportjából, ami arról szól, hogy az asszonyverő Balogh eséllyel indul újra a falujában a polgármesteri posztért: „Itt mindenki fideszes. A szocik elvennének mindent, meg jól be is buktak már egyszer, a Jobbik meg nálunk nem kell. Jó az…..
Elmondom, hogyan kell használni eredményesen a Google Trends eszközt. Ami azt mutatja meg, hogy arányait tekintve hogyan változott a múltban az adott keresőszó gyakorisága. Önmagában ha leszűrünk egy kifejezést, nem fogunk tudni kezdeni vele semmit. Viszont ha vele párhuzamosan…..
A Google néhány évvel ezelőtti bejelentéséig a vezető nélküli autók a sci-fi kategóriájába tartoztak. Aztán pillanatok alatt megváltozott minden, és az autógyártók és technológiai cégek egymást túllicitálva próbálnak vezető szerepre törni ezen a területen. Az…..
hacsaknem Mennyit ér egy telefon? 2014.05.08 09:39:39
Miután világossá vált, hogy egy igazi királyságban a király lányának esküvője népnemzeti, össztársadalmi érdeklődésre számot tartó eseményként van jelen, aligha lepett meg, hogy a történet túlélte a frigyre lépés nemes pillanatát: az ügyészséghez fordult az a pincér,…..
Vajon képes-e a Fidesz-KDNP olyan családbarát gazdaságpolitikát összebarkácsolni, amely ténylegesen is elősegíti, hogy legyen a babáknak kedvük megszületni? Egyelőre úgy az látszik, bármilyen adókedvezményt, intézkedést is hoz össze a kormány, népességfogyásunk…..
nyuggernyúzó 2013.08.11 16:04:30
@mf_laca: Ez lustaság. A gyerek olyan öröm - legalábbis normális embereknél - hogy megéri érte lemondani rengeteg dologról. Amiket felsorolsz, azok egy része egyszerűen baromság. Minek 2 évente új laptop vagy telefon?
nyuggernyúzó 2013.08.11 16:09:33
@wmiki: Aztán milyen társadalom lesz az összeomlás után?
Az ne zavarjon, hogy évtizedek óta esik a születésszám.
Mi az a libbant? Orbán nem a sátán, hanem ennek a buta magyar társadalomnak a megfelelő képviselője, rezsit csökkent, nyugdíjat emel, mi kell még?
Inkább próbálkozz a gyerekneveléssel a sok hülyeség ideokádása helyett.
TEDxDanubia Mikor robban Afrika? 2014.03.24 10:37:48
E hét elején járta be a világsajtót a hír, hogy három nigériai faluban több mint száz embert mészároltak le fegyveres támadók az ország középső részén, Kaduna államban. A lőfegyverekkel és bozótvágókkal felszerelkezett támadók, akik a helyi hatóságok szerint a muzulmán…..
Hónapok óta írják a szakik, hogy az USD-nek erősödnie kellene fundamentálisan. Erre, hónapok óta gyengül a legtöbb devizával szemben.  Még az ultra gyenge HUF is rávert vagy 4%-ot idén! Aki olvasta írásaimat, vagy ismeri a gondolataimat az pontosan tudja, hogy régóta USD medve…..
Az megvolt, hogy a megnyitó első műsorszámaként a kis Puskás Ferenc felcsúti színekben szaladt ki a pályára? Nagy-nagy szerencse, hogy a felcsútiak egyáltalán nem akarják kisajátítani maguknak Puskást. Sem, amikor lenyúlják a nevét, sem, amikor ellopják a hagyatékát. És…..
Az OECD legújabb kutatása szerint Magyarország a legboldogtalanabb ország. A magyarok érzelmi és fizikai szükségletei rosszul vagy egyáltalán nem elégülnek ki, ami nyilvánvalóan hatással van arra, hogy az állampolgárok közössége mint csoport (szupercsoport), milyen döntéseket…..