Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borbatár

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár továbbra is Dunát lehet rekeszteni a semmitmondó, kötelező gyakorlatként letudott olaszrizlingekkel, mintha gyarapodna azon borászok száma, akik komolyan veszik a fajtát. A Balaton-felvidék és Somló hegemóniáját semmi nem fenyegeti, de azért egy olaszrizling tanmenetből…..
Akárhogy is szeretném, nem tudom levetkőzni az úgynevezett bioélelmiszerekkel kapcsolatos averzióimat. Hiába van divatja, hiába próbálja nekem bárki bárhogyan adagolni, nem igazán hiszek benne. És ennek tapasztalati okai is vannak, illetve főleg azok vannak. Az össznépi őrületbe…..
Amikor nyár közepén strandolás helyett otthon kuksolásra ítéltetik a magyar, mikor a globális felmelegedés lokális lehűlésben ölt testet, mikor az esőcseppek szürkén és szomorúan kopogtatnak az ablakon és plakátmagányban áznak az éjjelek, akkor bizony - július ide vagy oda -…..
A Rozé-kistotál második fejezetében több trónkövetelő is koronapróbát tart. Elsőként Ráspi, aki tavaly a mellbevágóan gyümölcsös 2006-os rozéjával hódított lelkes hívei körében, aztán St. Andreáék, akik a kishordós 2003-assal örökre beírták magukat a magyar…..
Ötre volt megbeszélve Kaló Imrével a borkóstolás szomolyai pincéjében. Kicsit korábban értünk oda palack szerzőtársammal egyetemben, de bentről beszédet hallottunk, így bátran bekopogtunk. Imre kinyitotta az ajtót, mi pedig szembetaláltuk magunkat kb. 40 erdésszel, akik…..
Mark Squires, Robert Parker jobb keze 2006 májusában publikált egy cikket, amelyben a terroir fogalmának határtalan kitágításáról és önkényes használatáról értekezett. Az írás igencsak terjedelmes, de gondolatébresztő, vitára ingerlő, ezért a kollektív okulás reményében…..
Az egyik Google-alapító atya borászattal szemez. Amerika a francia trónra tör. Mona Lisa családja él, sőt borászkodik. Egy angol honatya szerint kisebb pohár=kevesebb részeg. Mi a mértékletességben sem ismerünk mértéket, azaz beköszöntött a zéró tolerancia. Egy határozott…..
Olyan párosítást sikerült bontanom, mintha egy este néztem volna meg egy Spielberg- és egy Hal Hartley-filmet. Melyik a jobb? Valamelyik Indiana Jones vagy az Egyszerű emberek? Én azt mondanám, nehéz dönteni, sőt inkább fölösleges. Ám a két kategória fanatikus fogyasztói nagy…..
A pinot blanc két nála sokkal ismertebb közeli rokona, a pinot noir és a pinot gris (alias szürkebarát) árnyékában szerényen meghúzódva tengeti napjait. Származására német és magyar neve is utal: weissburgunder, illetve fehérburgundi. Igen elterjedt volt szülőhazájában,…..
Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és…..
A Művelt Alkoholista Baráti Áron 2007.12.04 07:18:00
Derűre derű. Instant klasszikusok alkalmi áron. Újra itt van a kényes Hemina hiperaktív kisöccse, a reduktív iskola bezzeggyereke, egyúttal kedvenc újborom. A Degenfeld-szamorodnival pedig Tokaj és a manna egyszerre jön házhoz. Nem hiszem, hogy akad a világnak sarka, ahol ennyi…..
18 óra 35 perc, híreket mondunk. 1. A szerb hírszerzés értesülése szerint az újabban sommelier-kkel is fölszerelt Metro áruházakban (diszkont!) a Gere Kopár és Solus után kapható immár Opus One is, egészen pontosan 71 998 forint 80 fillér bruttó áron. A 72 000-et már kicsit…..
A 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok vitorlásversenyeinek helyszínén, Qingdaóban monumentális borpalota épül. A 2700 négyzetméteres borhiper egy ötezer fős lakóparkban lesz üde színfolt. A kétmillió euró értékű komplexum terveinek elkészítését egy riojai építészre, Luis de…..
Olyan jól sikerült tavaly év bortermelőjét választanunk, hogy nekifutunk újra. Korábban kezdjük, mint akkor, lezavarjuk az egészet karácsonyig. Természetesen nem mi emeljük piedesztálra az arra érdemeseket, hanem nyájas olvasóink. Önök dönthetik el tehát, hogy ki tette a…..