Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyöngyszavú Múzsa Média

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi magyar ÁLDÁS Áldott legyen a szív, mely hordozott, áldott legyen a kéz, mely felnevelt. Legyen áldott eddigi utad,  S áldott legyen egész életed! Legyen áldott Benned a Fény, Hogy másoknak is fénye lehess. Legyen áldott a Nap sugara, És melegítse fel…..
ISTEN ÉLTESSE A MAGYAROK KÉT NAGY TANÍTÓ ÉS SZELLEMI MESTERÉT: A ZENE ÉPÍTŐMŰVÉSZÉT (KODÁLY ZOLTÁN) ÉS AZ ÉPÍTŐMŰVÉSZET DALNOKÁT (KÓS KÁROLY)!!!   POLGÁR  JULIANNA     HÁROMSZÁZÖTVENEGYEDIK …..
1869. október 2-ánszületett Mohandász Karamcsand (ismertebb nevén Mahátma) Gandhi, az indiai függetlenségi mozgalom megteremtője, a modern India atyja.   Az emberiséget fenyegető hét halálos veszély: 1. Gazdagság - munka nélkül2. Élvezet - lelkiismeret nélkül3.…..
Bráda Tiborfestőművész (Karcag, 1941. szeptember 18.)   ÉLETÚT ,,Két bátyám után harmadikként láttam meg a napvilágot. Elég későn. Apám (gimnáziumi tanár) azt mondta, hogyha a gyerek fiú lesz, legyen pap, ha leány, akkor meg Piroska. Anyám (tanítónő) másként…..
POLGÁR  JULIANNA       KETTŐSZÁZHATVANKILENCEDIK  HÁLAÉNEK (Mindenség-iránytű)   Gyönyörű Gyöngyszavúmnak (valamint Kiss Irén költőnőnek születésnapjára)  (Fotó: JulCSIllag-fotó®)   Hamvas az én hitem -- Hiába e század…..
222 éve született Széchenyi István! POLGÁR  JULIANNA     KETTŐSZÁZHATVANÖTÖDIK  HÁLAÉNEK (Szenvedélybizalom)   Gyönyörű Gyöngyszavúmnak(és Széchenyi Istvánnak születésnapján)     Ma KÖDkufár-had kísér --…..
      „Ami igaz, az többnyire megelégszik saját erejével. Nem akar soha többnek látszani önmagánál. Ismeri határait, megnyugtató végességét. A hazugnak viszont minden kellene. Színpad, villanófények, mellékutak, kedvező széljárás minden égtáj felől,…..
  Weöres Sándor: A két nem       A nő: tetőtől talpig élet. A férfi: nagyképű kisértet. A nőé: mind, mely élő és halott, úgy, amint két-kézzel megfoghatod; a férfié: minderről egy csomó kétes bölcsesség, nagy könyv, zagyva szó. A…..
ÁTHALLÁSOK  Szvorák Katalin és Tímár Sára népzene-világzenei koncertje     A Kossuth-díjas Szvorák Katalin és a Junior Príma-díjas Tímár Sára rendhagyó koncertje izgalmas zenei utazás térben és időben, izgalmas kísérlet a népdalok társítására,…..
A Keresztény Vándorkiállítás keretében Jankovics Marcell „Az ember tragédiája" című filmjének grafikáiból rendeznek kiállítás a Lamberg-kastélyban, Móron.   A kiállítást Veres Péter református lelkész nyitotta meg július 15-én, hétfőn 17…..
"Egy verset jól elmondani, akárcsak a szavakat nem szépen, de jól ejteni, tehát igazul, ízesen, hitelesen, hittel, áttételesen, pontosan és határozottan; magamból kiszakadni, a hallgatóságba belezuhanni: a választottak megkönnyebbülése."     "Szerte e hazában mondom…..
  ,,A pénzemberek paradox módon realistának tartják magukat, és nem akarják megérteni, hogy a gazdaság exponenciális növekedése a mi bolygónk véges terében szükségszerűen katasztrófához vezet. Az ökológust, aki előre kiszámítja, hogy milyen hamar következik be a…..
  Ady Endre - Egy harci Jézus-Mária     Néha úgy tör rám pogány módra   Ez a kicsi magyar világ, ...  Hogy szinte én is elkiáltom   A régi Jézus-Máriát,   A harci Jézus-Máriát.  Mit vétettem és mit akarnak?  …..
    ,,Az  Isten nélkül élő művész az anyagra néz, az Istennel élő a  lélekre. Az anyag emberének csupán lába van, a lélek emberének  szárnya is. A láb kis téren mozog. A szárny a …..
1893. június 15-én, 83 évesen halt meg a XIX. század egyik legkiemelkedőbb magyar muzsikusa, Erkel Ferenc.   A Bánffy György Kulturális Szalon és a Duna Palota közös estje az  Ő emléke előtt tiszteleg. Időpont: 2013. június 11., 19 óra - Helyszín: Duna Palota (1051…..
POLGÁR  JULIANNA       EGYSZÁZÖTVENHATODIK NAP-SUGALLAT (Trianon-nagyárva)   M. F-nek, polihisztori Pegazus-pártolómnak Los A-ba(valamint Harag György emlékének;Béres Ilonának és Halmos Bélának születésnapján)     Bíborfekete…..
Az amszterdami Beurs van Berlage falai közül elsőként Budapestre érkezett az eddigi legnagyobb, több mint 200, digitálisan felújított képet számláló, részben 3D-animációban is megtekinthető ,,Van Gogh álmai” kiállítás. Az ünnepélyes keretek között megnyitott…..
POLGÁR JULIANNA CSÍKSOMLYÓI CSÖNDES IMÁDSÁG (a mindenkor és 2001. szeptember 11-én ártatlanul-értelmetlenülmeghaltakért) ,,KÖNYÖRÖGJ  ÉRETTÜNK"Babba MáriaSZÉP Szent MáriaZokogás záporaöntözi a földetFájdalom sátoragyűjti be a könnyetBabba MáriaBabba…..
2013. MÁJUS IDUSÁN, a PILVAX KÁVÉHÁZBAN jelentették be ,,OMEGA Közéleti Alapítvány" megalakítását!     „OMEGA Közéleti Alapítvány” - Alapítvány az OMEGA életmű megőrzéséért, a magyar kultúráért, az országimázs és a közösséghangulat…..
CSOÓRI SÁNDOR - A csodatévő napszámos (részlet) Életem során eddig csak háromszor találkoztam Ág Tiborral, a zenetudóssal, a karnaggyal, a népdalgyűjtővel. A felvidéki magyarság a missziós szenvedéllyel megáldott emberével. […] Ág Tibor kezdő népdalgyűjtőként…..
      József Attila: Tanítások     Lesznek, akik majd kinevetnek. Ti ne hallgassatok azokra. Olyanok ők, mint a cserepes Urasági kastély gyermekei: Nevetik a durva orrú parasztot, Mikor trágyás szekerén elindul, Hogy kenyérré kovászolja a…..
Hervay Gizella - Levél helyett   Milyen gyönyörű: szólni lehet, és kiszámíthatatlan, hogy mit  válaszolnak. És megtörténhetik: társra is találhatunk, csak meg kell  tanulnunk az ő egyetlen, soha meg nem ismételhető nyelvét. Csak meg kell ismernünk, a föld…..
  Nagy sikerű európai koncertkörútjának részeként Budapesten lép fel a világhírű ugandai Aba Taanó együttes. Az öt tagú művészcsoport tradicionális szuahéli és zulu énekeket és táncokat is bemutatnak a RaM Colosseumban. …..
    „Megértettem, hogy a Nagy Út nem rejtélyes. Nincs benne semmi titok, nem nehéz, nem homályos, nem bonyolult. Mindössze ennyi: az Úton járni. Az Úton járni pedig annyi, mint tisztának lenni, jót akarónak, nem elfogultnak, nem szenvedélyesnek, hanem egyszerűnek,…..
  MOTTÓ:     ,,Kőre követ nap mint nap, titkod majd beérik. Így növekszel nap mint nap, míg elérsz az égig."   (Zefirelli: Napfivér, Holdnővér) KASSAI FRANCISKA   Napfivér, Holdnővér (Zefirelli filmjére gondolva…..