Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rontó Rostás Gyuszi, a pettyáni betyár

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar és a lengyel költségvetési vétó után hirtelen fenyegető közelségbe került ennek a két országnak a kiebrudalása az EU-ból, ami sokmillió magyar és lengyel ember számára elkeserítő fejlemény. Sokan még mindig a homokba dugják a fejüket, azt állítva, hogy ez nem fordulhat elő, de sajnos nagyon…..
Rontó Rostás Gyuszi, a pettyáni betyár 2020.11.23 09:50:35
Az Eu-nak annyi. Ha túl is éli a 2020-as éveket, már akkor sem lehet azon lehetőségek egyikévé amivé az alapítók kezdetben álmodták. A projekt mára azzá vált, ami deklaráltan nem akart lenni: a német impériumépítési törekvések, illetve az amerikai stílusú szabadpiaci fundamentalista gazdaságpolitika közös projektjévé.
Ma már szó sem esik olyan korábban alapvető dolgokról, mint a konszenzus, a szubszidiaritás, kulturális és politikai pluralizmus.

Az EU egy nagy méretű, egy domináns ideológia által vezetett és erős központi vezetést kialakító entitás. Körülbelül az, amit a magyar nyelv "birodalom" szóval ír le. Azt meg a Kossuth-féle Casszandra-levél óta tudhatjuk, hogy mi a birodalmak sorsa. Azt is tudhatjuk, hogy a kis országoknak milyen sors jut az ilyen szövetségekben. Jó esetben lehetünk "hullarablók" és "legpocsékabb nemzet" (© Teleki 1941), lehetünk segédhaderő a hozzánk hasonlóan kicsi sorstársak megregulázásakor. Rossz esetben meg párszázezer emberünk maradhat hátvédként az éppen aktuális nagyhatalmi összecsapás harcmezején. Hogy tényleges hullaként, vagy egzisztenciát vesztett munkanélküli élőhalottként (lásd görögök, spanyolok), azt nem mi döntjük el.

Az, hogy távol tartjuk magunkat az ilyen pszichopata birodalmak társaságától, az nem garanciája a sikernek. Attól még lehet szar politikát csinálni. (Pl. Bethlen a 20-as években). A birodalmakba való betagozódás és önfeladás viszont garanciája a későbbi borzalmaknak.
Iszlám hittételek a közös ebédlőben, fejkendős lányok a kertben, arab feliratok a házakon - erről számolt be blogunknak egy debreceni tanár, aki diákjaival Nagyvizsnyón táborozott. Mint kiderült a tanulók nem a magyar iszlám közösség egy táborába csöppentek. A Radnóti…..
  #510 Erdélyi Zsolt dumája volt, hogy 33-ban Poncius Pilátus a történelem legeredményesebb outdoor kampányát indította el, ami még 2000 évvel később is működik – igaz a hirdetői akarattal pont ellentétes üzenettel. Az iszlám vallásnak is volt pár sikeres kampánya,…..
A mi kis falunk lélekszámát tekintve sem világváros, összesen ha 111-en vagyunk (a 2014. január 1-jei állapotok és a Vágó Ági szerint, aki névvel is képes elsorolni őket), mégis igen jelentős probléma nálunk a migráció. Az őshonosok legfőképpen és leggyakrabban a temetőbe…..
Van az úgy, hogy a blog szerzőinek feje a másik eszmefuttatásának hallatán úgy rángatózik, mint műkutyáé a Zsiguli hátsó ablakában. De olyan is van, amikor baromira más jut az eszünkbe egy-egy ügyről és noha értjük, mit mond a másik, teljesen eltérő következtetésekre…..
Subba Jön még kutyára vér 2013.05.02 14:00:00
A két németjuhász berágott a gazdájukat kövekkel bombázó idióta nyomorultra...
Rontó Rostás Gyuszi, a pettyáni betyár 2013.05.02 22:51:25
@furo80: Az előzmény az volt, hogy moha bróféta betiltotta a kutyatartást, a félmeztelen illető pedig ennek a tiltásnak akart érvényt szerezni.

Rosszul tette, a németjuhászok nem olvasták a koránt.
Gyorsított eljárás, ítélet és végrehajtás a helyszínen. A 3, vagy valamivel több csapás törvénye működés közben... ..
  Egy szétlőtt tehergépkocsi érkezik a kiskunfélegyházi szanatórium elé. A kocsi körül összegyűlt emberek izgatottan találgatják, hogy vajon mi történhetett azon a reggel az országúton?  Különös géppisztolysorozat az országúton Izgalmas részletek a…..
sorok között Szellemváros 2013.01.13 05:34:00
Ordoszról és a többi kínai szellemvárosról már megjelent néhány beszámoló a magyar médiában: Ingatlanpiaci szakértők tavaly év végén 64 millióra becsülték az országszerte üresen álló ingatlanok számát Kínában. A Népköztársaságban gyakran egész városnegyedek,…..