Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Riki93

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom, Trek-fan vagyok. Éppen ezért kellett volna hatalmas várakozásokkal beülnöm a moziba a legújabb rebootolt Star Trek kalandra, de még véletlenül sem tettem így. Amióta ugyanis J.J. Abrams volt olyan szíves és tönkretette a Trek eredeti szellemiségét, már csak egy sima és szimpla akciómoziról…..
Riki93 2016.07.22 14:41:07
@Dzsontra Volta: Nimoy nem szerepelt a TNG mozifilmek egyikében sem, szóval ez így nem igaz :)
Az utóbbi időben kicsit többet foglalkoztam játékokkal is, mint azelőtt (Kenny vs Death, One Late Night, Mortal Kombat), és megmondom őszintén, meglepett, hogy mennyire lelkesen fogadta a nézők többsége ezt az irányt. Én magam is egyre inkább úgy érzem, szeretek ezzel is…..
Riki93 2015.05.10 21:38:08
@zecske: @Rainse:
Egyetértek veletek. Az embernek már bántja a szemét ez a sok CGI. Szépnek szép, de az a baj, hogy érezni lehet rajtuk. Nem tudod azt mondani, hogy ezt tényleg meg tudod fogni. A Gyűrűk Ura tökéletes példa valóban. Ellenben a Hobbitnál bennem is szomorúan tudatosult, hogy szinte minden csak CGI, így az egész világ túl műnek hatott. Remélhetőleg az új Star Wars majd gatyába rázza e téren a filmeseket, de ahogy nézem az új Mad Max is elég sok valódi trükköt fog alkalmazni.
Riki93 2015.04.24 06:53:24
Nagyon jó lezárása lett a Cage maratonnak. Az eszmefuttatásod a vallásokról öröm volt hallgatni. Ha nem gond én is leírnám a véleményem. Én református vagyok, nem járok túl gyakran templomba, inkább ünnepekkor. Ennek ellenére én hiszek Istenben, mert ahogy mondtad, ez nekem ad egyfajta megnyugvást. Akik más vallásúak, azokat nem ítélem el, mert szerintem ez az egyik legnagyobb hülyeség amit ember tehet. Sohasem értem mikor egy keresztény kárhoztat mondjuk egy buddhistát. Az ő nézeteik sem különbözhetnek sokban a kereszténytől.
A videó hatására kicsit elgondolkoztam azon is, hogy mi van az ateistákkal. Mert régebben (kis hülyegyerek aggyal) azt gondoltam, hogy azok az emberek akik nem hisznek Istenben valamilyen formában, elkárhoznak. Ez egy hatalmas faszság, de az a gond, hogy sok pap/lelkész gondolja így. Nekem viszont ne mondja senki, hogy valaki azért üdvözül mert elmegy templomba, hisz Istenben, meg adja a szentet. Közben meg anyázza a másikat, csal, meg mindenféle szemét dolgot művel. De ha valaki ateista, az elkárhozik, csak azért mert nem hisz Istenben. Hiába cselekszik rengeteg jó dolgot, él példamutatóan stb., csak emiatt elkárhozik. Aha, persze.
A filmben levő gyerekes dologhoz meg annyit tudok hozzáfűzni, hogy nálunk reformátusoknál ugye az eleve elrendelést szajkózzák, tehát meg van írva ki üdvözül, ki nem. Hát ez alapján nem kellett volna minden kis taknyosnak a Mennybe jutnia, mert lehet 10 év múlva egy gyilkos lesz. Ennyit erről.
Az állatos dolog meg tényleg kiakasztó, hogy nem jutnak a Mennybe, mert nincs lelkük, meg csak állatok. Ja, mert a Biblia (amit kismilliószor átírtak egyébként) nem említi, akkor nincs. Én abból indulok ki, ha Isten teremtményei, akkor közel állnak hozzá. Szóval kell, hogy legyen lelkük! Az állatok sokszor sokkal lelkiismeretesebben gondozzák fajtársaikat, mint az ember, azt meg nekem senki ne mesélje be nekem, hogy csak ösztön. Akit érdekel ezzel kapcsolatban, az nézze meg a Charlie - Minden kutya Mennybe jut című rajzfilmet. Zsepit készítsetek be, mert a vége könnyezős ezerrel :D
Végül még annyit fűznék hozzá: nem szabad senkire sem ráerőltetni a vallást. Szabad akarata van az embernek, egy kereszténynek meg ezt illő lenne tudnia. Szóval döntse csak el mindenki magának, hogy miben hisz és miben nem. A South Park pedig egyszer igen okosan megfogalmazta: A Bibliát nem kell szóról szóra betartani. Az egy olyan könyv, mely lehetőségeket kínál fel, utat mutat, hogy miként próbáljunk meg élni. Valami ilyesmi volt a lényege.
Bocsánat a hosszú írásért.
Riki93 2015.04.14 09:04:36
Ebben a születésnapi különkiadásban egy régi nagy "vágyamat" teljesítettem: kipróbáltam egy horror játékot, ami ráadásul ígéretesnek is tűnik. A kép legalját nem sikerült rögzítenem, így a feliratok nem láthatóak teljesen, ezért elnézést kérek.      ..
Riki93 2015.04.03 18:15:22
Nekem nagyon tetszett a videó. Amilyen nyugodtan beszéltél mindenféle marhaságról az zseniális volt. Hamar elszállt az a 17 perc. PewDie is játszott ezzel a játékkal, de a te bemutatód sokkal poénosabb volt.

@Alien001:
Szerintem a srácok nyugodtan kipróbálhatják magukat más műfajokban is, hiszen már annyi jó videót szállítottak le nekünk az évek alatt, hogy ennyi kikapcsolódás jár nekik (ha nem több). Főleg úgy, hogy Sorter nagyon is jól csinálja ezeket a gameplayeket.
Már 12 éve nem láttam ezt a filmet, azt megelőzően viszont rengetegszer újranéztem. Akkor ez volt az egyik legnagyobb kedvencem. A 10-es film. A legjobb háborús film. Aztán történt egy s más, kialakult az ízlésem, a szemléletmódom, a világlátásom, meg ilyen apróságok. Nem véletlenül hanyagoltam oly…..
Eljött hát ez a nap is! Pontosan ma hét éve, hogy útjára indult a Baaad Movies, és ahogy minden születésnapkor, most is csak hüledezünk, ha belegondolunk, mennyire nem számítottuk az elején ennyire hosszú életűre.  Persze ezt elsősorban nem magunknak köszönhetjük, hanem…..
Előre is elnézést mindenkitől a képhibáért a videóban, nevesen hogy a kép viszonylag sűrűn beakad és beremeg. Már tegnap kinn lett volna a videó, ha ez nincs, de rászántam még ezt a napot, hátha rájövök mi  szentséges jóatyaúristen problémája van. Mondanom sem kell:…..
Riki93 2015.02.06 06:51:42
@Dante997: Aztán majd jön a többi folytatás: Abraham Lincoln a fejvadász, Abraham Lincoln a skalpvadász (itt indiánokat fog öldösni), majd az utolsó részben megőrül: Abraham Lincoln, a szarvasvadász.

Egyébként nagyon jó videó lett. Amilyen rövid, tömör, olyannyira szórakoztató.
Riki93 2015.02.07 13:01:48
@BlackSheep89: Ennek a History Channel-en a helye :D
Filmbarátok Podcast #66 (2015. Január) 204 percBeszélgetnek:Zoly, Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -Birdman (00:37:50)-Elrabolva 3-A mindenség elmélete-Aliens /A bolygó neve: Halál-Időről időre-Irány a Mississippi (A csodaszer)-Colossus: The Forbin Project-Szárazon A felvétel itt…..
Filmbarátok Podcast #65 (2015. Január) 210 perc   Beszélgetnek:Zoly, Blacksheep, Gergő, freddyD   Téma: -Pókerarcok (00:52:15)-Halott madarak (01:10:21)-Molyember-Nightbreed (Az éjszaka szülöttei)-Ananász expressz-Cheap thrills-Egy fiúról-Star Trek (2009)-Homokkavicsok-Majd, ha…..
Egy kis baaad movie a fa alá! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindannyiótoknak! ..
  ..
Riki93 2014.08.22 16:56:32
Fentebb Terrordrone tökéletesen leírta, hogy mégis mitől sci-fi egy sci-fi. Abszolút nem kellenek bele űrhajók, vagy robbanások. ott van például a Robotzsaru illetve a Mélység titka. Nem teljesen jó példák, hisz a Robotzsaruban vannak robbanások, míg a Mélység titkában egy űrhajó, de nem ezen, hanem a történeten van a hangsúly.
A filmet nem láttam, lehet érdemes lenne megnézni, bár túlzottan nem is izgat, akárcsak a Bosszúállók. Szerintem én vagyok az egyetlen ember a Földön aki még nem látta. Amiket most elmondtál a filmről, én azt talán a Sötét lovagra tudnám rámondani. Nem értem miért vannak odáig meg vissza egy olyan filmtől amiben egy ember szaladgál gumiruhában, és szuperkütyüi vannak, de ezt úgy nyomják a képembe, hogy teljesen komolyan vegyem. A Batman kezdődikben sokkal jobban éreztem azt, hogy a szórakoztatásra mennek, míg a folytatás már csak egy erőltetett maszlagnak tűnik, melyben 2,5 órán át nyavalyognak. A Felemelkedésről meg ne is beszéljünk, ahol már mindent megmagyaráznak azzal, hogy azért van így, mert ő Batman. Most lehet támadni nyugodtan, de én így látom.
Kiemelted még a Star Treket is. Tényleg baromi látványos, és pörgős.Viszont én abban sem éreztem túlzottan a szívet. J. J. Abrams azt hiszem nem is nagy rajongója a szériának, talán ez az oka. A Trekből igazából Star Warst csinált (emiatt remélem, hogy a SW VII király lesz). A Star Treknek nem a robbanásokról kellene szólniuk. Érdemes megnézni egyébként hogy a '79 és '09 közötti évek alatt hová is fejlődött a széria a nagyvásznon. És végül is amit mondtál, hogy mostanában ettől dobnak hátast egy filmtől, mert van benne robbanás meg űrhajó, az egy az egyben ráhúzható a két új Trekre. A '09-es története próbálkozik, de nem nagy szám, meg mellékesen egyetlen tollvonással kitörli az addig megalkotott fantasztikus világot is. Mellé még a főgonosz is teljesen komolyan vehetetlen. Szóval tényleg nem kell azon meglepődni, ha az emberek zabálják az olyan filmeket, mint a Galaxis őrzői, amiknek nincs nagy szotrija és a látványra építenek. Természetesen régen is készültek ilyen filmek, de akkoriban a látvány a történet elmesélését segítette. ma meg ott tartunk, hogy a látványhoz firkantanak egy pár mondatban elmondható sztorit.
Nyugodtan lehet velem vitatkozni, mert biztos írtam hülyeségeket. Bocsi hogy ennyire hosszú lett a hozzászólás.
  ..
Riki93 2014.06.11 21:41:45
@Csillag Balázs:
Nagyon érdekes volt amiket írtál. Jó volt olvasni.
Úgy látszik ez a brand is a végéhez közeledik. Igazából teljesen megérteném, ha így lenne. 10 éve kezdte, már így is túlteljesített mindent, amit ebből tisztességgel ki lehet hozni. A játék meg valami szenzációs :D Ez tényleg egy antijáték,trollkodós kihívás a…..
Riki93 2014.06.05 05:40:36
Nem annyira tartozik ide, de gondoltam belinkelem.
www.youtube.com/watch?v=ulIwePLwFns
Tudom hogy nem bírod Pewdie-t, és néha tényleg túljátssza magát, de azért elég rendes tőle, hogy ennyi mindent tesz a rászorulókért.
Ahogy a podcastben is hallhattátok, Zoli ajánlására még ott megrendeltem a Keresztapákat. Remélen nem okoznak majd csalódást. A Harry Pottereket azért vettem, hogy meg legyen az egész széria. A 7.1 kifejezetten nem tetszett, a 7.2 már igen, de hát akkor már ne hiányozzon egy…..