Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csipcsup

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdődött az iskola, amivel megkezdődött az iskolai kaják időszaka is. Ami engem illet, sok jó emlékem nincs arról, amit anno étkeztetés címen műveltek velünk (a helyzet azóta sem javult, ha jól látom). Amerikában sok szempontból más a helyzet – hogy jobb vagy rosszabb, azt mindenki döntse el…..
csipcsup 2019.09.12 16:50:56
@Svéd otthon: ès azt se felejtsd el, hogy nem kell érte fizetni. Nappali tagozatos iskolásnak, gimnázistának is JÀR a föétkezés.
Határátkelő Hazafiasítás 2019.07.29 06:30:00
Meglehetősen nagy vihart kavartak nemrégiben a Nemzeti Alaptanterv „hazafiasításával” megbízott Takaró Mihály szavai, melyek szerint „akinek kivándorolt a gyereke, az valamit elrontott”. Az Új-Zélandon élő Ágnes szerint az ő szülei nem rontottak el semmit és ő csak hálával tartozik nekik. Te is…..
csipcsup 2019.07.29 15:55:33
@Csodabogár: Ez az általad nem szeretett, "kötelezövé vált mondat " nem csak külföldre szakadt honfitársainkból szakad ki "unos-untalan". Egy Magyarországot jól ismerö, német származású, 30 éve Svédországban élö barátunk irt levelet a májusi útjuk alatt új, eddig ismeretlen tapasztalataikról. Szinte szóról-szóra azzal kezdték, ismételték: az emberek rosszkedvüek, az üzletekben sokszor udvariatlanok, nem köszönnek vissza!, véletlen sem mosolyognak rá a vevöre, kuncsaftra. Mikor az"angolul" beszélö idegenvezetöt megkérik, hogy beszéljen kicsit lassabban(mert szinte érthetetlen amit mond) csak szemforgatva, ugyanolyan hangnemben folytatja mint addig. Az étteremben mikor kiderül honnan jöttek szinte mindehol ugyanaz a kérdés: és hogy vannak/ mi van a sok migránssal? nem félnek ??? Egy múzeum recepciójánál nem tudtak zöld ágra vergödni a pénztárban ülô, csak magyarul beszélö idös hölggyel, vissza kellett menniük a város idegenforgalmi hivatalába, hogy ök segitsenek leírni miket szeretnének megnézni, mire kívánnak jegyet váltani. Pár éve ha idönként elkeseredésünkben meséltünk a megváltozott hazai hangulatról egyszerüen nem hitték el. Most kétnaponta osztották meg velünk a keserü tapasztalataikat és kiábrándultságukat. Èn meg szégyeltem magunkat, mások helyett is..
Ami jó, azt miért ne vennénk át a különböző kultúrákból, nem igaz? Azon persze el lehet vitatkozni vérmérséklet, világkép és megszokás alapján, hogy a mai posztban leírtak mindegyike pozitívum-e (gondolom, majd meg is teszitek), ám elgondolkodni mindenképpen érdemes rajtuk. Sőt, arra bátorítanálak…..
csipcsup 2017.11.19 14:58:30
@svédnyugger: Igen, a vörösáfonya(lingon) tartalmaz acetilszalicilsavat, ezért nem kell bele külön tartósítószer.
Igen, ez van akinek "méreg", ök azok, akik aszpirint sem szedhetnek..
csipcsup 2017.11.19 14:58:36
@dunántúli gyerek: Bocs, hogy beleszólok, de a TE eredményeidet csak TE, aki beregisztrált és azonosítóval rendelkezik az oldalhoz(mina vårdsidor) fér hozzá. Te magadnak állítod be, hogy mindent látni akarsz, vagy inkább csak jelzés értékü visszajelzést egy adott látogatásról, és inkább közvetlenül az orvostól kérsz személyes-irásbeli jelentést.
Megjegyzem, magasztosabb megszólítással nem szolgálhatna! Bár jobban örültem volna, ha esetleg a nevemen nevez, de akár az egész levélkéjét, és annak  - nekem kissé sokba kerülő - mellékleteit elhagyhatta volna! Higgye el, meglennék nélküle! Azért írok Önnek, mert a konzultációs levele tartalmával…..
csipcsup 2017.05.04 15:22:02
@Pop40: Àá, szerintem iróniának szánta!