Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tornaruha (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és energiát más korszerűbb energiatermelő…..
Tornaruha (törölt) 2013.08.27 12:58:23
Némi elferdítést olvasok ki.
Az atomerőmű valóban egy gőzgép amit a maghasadás során keletkező hőt hasznosítja.
Amit a kedves blog író kifelejt, hogy az összes atomerőmű (nem csak nálunk) ún. alaperőmű
Erre dolgoznak rá a menetrendi erőművek és csúcsterhelésnél kapcsolódnak be a csúcserőművek.
Ma az alaperőművek közül (Paksot kivéve) 35-50 éves erőművek vannak, amik nemcsak nagy CO2 kibocsájtó, hanem rettentő rossz hatásfokú is. Az összes jóindulattal tudnak még működni, de 5-10 éven belül végkép leállnak. Tehát mire a Paks új blokkjai elkészülnek.
Nem térül meg? Ma Magyarországon az a beruházás ami 10 éven belül nem térül meg arra mondják ezt. (Japánban egy-egy ipari technológia megtérülésének ideje min 30 év!)
DE megtérül. Sőt felveszi a versenyt a szélturbinás mini erőművekig.
A szélerőmű ami sokkal rosszabb hatásfokú egyéb támogatással kifizethetetlen lenne. Egy szélerőmű 600-1500kVA teljesítményt nyújt, hó szél esetén. (megjegyzem, hogy Paks egy blokkja 480MVA teljesítményű.)
Amit kevesen tudnak, egy szélerőmű egyen áram termel, ami inverterekkel történő átalakítás után mehet a villamos rendszerbe!

Uránbánya nem életbiztosítás?
Melyik bánya az? A külszíni....
Az uránbányászat során, a bányászt érő sugárzás kisebb, mint a szénbányákban! Mert kb 1 tonna uránércből lehet dúsítás után lehet kb. 1-1,5 grammot (!) tiszta uránt előállítani.
Amit hengerekbe tesznek és fűtik az atomerőművet. Egy patron (henger) több évig (ált. 8-10 év) fűt és utána másodfelhasználásban többször újrafelhasználható újabb 8-10 évig.

Más megoldások is léteznek, de azok vagy a lobbik (lásd kőolaj) miatt nem lehet használni, vagy rettentő drága a használatuk. Az egész történet nagy kérdése, hogyan lehetne a hőt tartósan, olcsón, nagy mennyiségben, hatékonyan tárolni.
Ez a 21. század nagy talánya.

Szóval a véleményem, igen is szükségünk van az atomerőmű bővítésére!
Szijaztok Lockpickerek!Többen is jeleztétek, hogy jöhetnek sablonok, ami alapján el lehet készíteni házilag egy készletet.Íme:14 pick18 pick16 pickkép13 pickkép1kép23 pick15 pick15 pick 2képkép4..
Tornaruha (törölt) 2013.01.11 23:24:45
Sziasztok!

Mint új olvasóként rögtön kedvem lett lock pick-et készíteni.
Úgy gondolom, hogy elsőre nem kell nagy típus választékot csinálni. De amit itt találtam azt 1:1 arányosítottam egy doc-ban.
data.hu/get/6063271/Lock_Pick_basic.doc
innen lehúzhatjátok.

Viszont nekem is lenne kérdésem. A forgató milyen hosszan nyúlik be a zárba, ill. milyen hosszú a szára?
Hogyan kell a kétoldalas szárakat nyitni?
Tornaruha (törölt) 2013.01.11 23:25:26