Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joszip

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cardiff Giant Cardiff, New York, 1869. október 16. – Egy városszéli tanyán kővé vált férfitetemre bukkannak kútásás közben. Az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb átveréseként számon tartott „Cardiffi Óriás” ötlete egy New York-i szivarkészítő, George…..
Joszip 2013.08.22 09:46:35
llyen idősen mint itt a legtöbbünk, Nagy Sándor már világhódító volt, Julius Caesar meg a fejét verte a falba hogy ő még miért nem világhódító. Mi itt a KM-nél meg lettünk szólítva Bogár László által, le lettünk liberálglobálisozva. Ez is valami. Most pedig nézzünk…..
A kastély kerti homlokzata. Az erkélyről ugratott le "ördöglovas". A Gerecse alatt fekvő Bajna községben fekszik a Sándor-Metternich-család egykori kastélya. Az épület mai alakjának kialakítója az egyik legérdekesebb magyar főúr, Sándor Móricz volt, akit őrült mutatványai…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten szeretem a templomokban nézegetni a festményeket. Valószínűleg ez még gyerekkoromból ered, amikor a szentbeszéd alatt mindig az oltárképet vizsgáltam. Szép szabályai is vannak ezeknek az ábrázolásoknak, lehet tudni, hogy ki kicsoda…..
Joszip 2013.06.12 18:05:37
Vannak helyek, melyek meglátogatásakor az jut az ember eszébe, hogy bárcsak otthon is lenne valami hasonló, és vannak, melyeknél biztosan érezzük: milyen jó, hogy ebből kimaradtunk. Most egy olyan utca következik, melyről utóbbit gondolom - de egyszer azért érdemes megnézni, ha az ember Berlinben…..
Félrefordítások Turistamegálló 2013.05.11 22:26:37
A Kossuth téren látható ez a tömören megfogalmazott táblafelirat: Őszintén érdekelne, hogy mi volt a magyar eredeti, amit így bírt angolra átültetni a fordító, már ha nevezhetjük annak az elkövetőt. A tippem "turistamegálló", mert azt nyilván nem akarhatták írni, hogy…..
Elég volt a cyber térben cáfolatlanul áradó történelmi badarságokból, csodás származásból, összeesküvés elméletekből? Így gondolhatták a Tényleg!(?) honlap  indítói, akik „kutyaharapást szőrével” alapon az őrületeket hazai pályán: neten, mobilon,…..
Grodin & Rammjaeger83 & SchA [FIGYELEM! Az alábbi cikk az Ön szellemi egészségére káros, még ha nem is teljesen komoly gondolatokat tartalmaz. 18 IQ alatti látogatók számára elolvasása egyáltalán nem, szellemileg kiskorú fórumfighterek számára pedig csak Seduxen + sör…..
Az Antarktiszon az egy főre jutó szellemvárosok aránya a legnagyobb a világon. Az elpusztult japán Usaka állomás közelében lezuhant repülőgép (Fotó: Panoramio.com)..
Néhány napja röppent fel a hír, hogy Nagy-Britannia (hasonlóan Kanada kelet-magyarországi akciójához) egy reklámkampánnyal próbálja meg lebeszélni a hozzájuk készülő román munkavállalókat. Ezekben azt mutatnák be, hogy a szigetországban sincs fish & chips-ből a kerítés,…..
Újabb antiszemita hazugság terjed el Magyarországon: "a zsidók nem engedték be a magyar zászlót a stadionba." Ó, yeah! Még jó, hogy nem fordítva történt, ellenkező esetben már izraeli gépek lennének a légterünkben! Ez van, a "büdös katolikus kurva!" nem hoz…..
Joszip 2013.03.02 22:03:38
Joszip 2013.03.03 10:09:57
Több, mint egy éve haldoklik a demokrácia ezen a blogon, gondoltam, ideje forradalmat csinálni, és újra szavazásra bocsátani néhány híres történetet. Végignézve az eddigi voksolásokat, az összes, korábban alulmaradt témát is megírtam már (egy zsarnok már csak ilyen), kivéve…..
Joszip 2013.03.02 13:25:17
Uralkodók, világhírű lakók és politikusok lakták a ma már csak fotókon látható pesti Duna-part házait.  A régi pesti Korzó. Az Eötvös tértől az Erzsébet híd irányába haladva a Ritz-Dunapalota, az új Lloyd- régi Tőzsdepalota, a Thonet-udvar, a Vigadó tér, az Első Magyar Általános Biztosító…..
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
A drágaság nem mindig jelent szépséget is, erre jó példa az a kastély, amit ma mutatunk be. Ízlések és pofonok persze különböznek, ám azért az nyilván jelent valamit, amikor az ingatlanügynök is azt mondja, az értéket a birtok, nem a rajta álló épület jelenti. A 38 millió…..
Joszip 2013.02.22 12:00:41
TotáLiber Verne átverne? 2013.02.08 07:00:00
Február 8-án született a tudományos-fantasztikus irodalom megteremtője, aki megmutatta a kisdiákoknak, milyen sokra viheti az ember az életben, ha a földrajz a kedvenc tantárgya. Az ifjúsági tudományos kalandregényei által legnépszerűbb íróról nehéz eldönteni, hogy…..
ProgBlog Jön a Gőzhenger? 2013.02.07 14:31:02
„Ez az ember tiszta hülye - mondta a tábornok az őrnagynak. - Felvenni egy tó partján valami orosz egyenruhát, amit isten tudja, ki hagyott ott, aztán tűrni, hogy bevágják az orosz hadifoglyok közé, ezt csak egy hülye teheti meg.” Jaroslav Hašek: Švejk - 1923   Mindenek…..
Joszip 2013.02.07 20:37:59
@Laeisz:
Nem külső, és talán nem is feltétlen ellenséges hatalom, de sokszor szembemegy a magyar érdekekkel, és jó lenne ilyenkor valaki, akinek ugyanúgy érdeke, hogy az EU ne tehessen meg mindent (mint például az ESM tervezete).
Még tart a disznóölések, disznótorok hagyományos időszaka.  Meghatározott időpontban: Egyed napján, azaz szeptember 1-jén fogták régen a disznót hízóba. Hagyományosan november 30-a a disznótorok kezdőpontja, így nem a véletlen műve a „disznóölő Szent András" népi…..
Joszip 2013.02.07 20:27:52
Libanont a szomszédban zajló szíriai válság, és annak belföldi szövődményei mellett természetesen, még egy fő kérdés foglalkoztatja: lesz-e, lehet-e polgári házasság az országban? "Aki ellenzi e házasságot, szóljon, vagy hallgasson mindörökre" - a klérus…..
Időről időre nemzetközi baloldali, vagy hazai szélsőjobboldali politikai erők, szervezetek és oldalak számolnak be a palesztinokkal szembeni, izraeli állami diszkriminációról, több-kevesebb tárgyszerűséggel, saját céljaik által vezérelten. Arról azonban nemigen esik szó, hogy…..
Joszip 2013.02.02 16:49:19
@maszada:
Toleráns társadalom az aki nem zsidókat, sőt sokszor nem vallásos zsidókat nem enged állampolgársághoz jutni?
19. századi véleményvezérek frappáns - pontosabban szólva frappánsnak szánt - rövid válaszokat dolgoztak ki a politikai kommunikáció problémáinak enyhítésére. A "Jobboldali feleletek baloldali kérdésekre" című 1869-es írás alkotója egy képzeletbeli párbeszédet…..
Joszip 2013.02.02 15:12:25
A közelmúltban került elő a levéltári iratcsomók mélyéről az alábbi dokumentum. A MÁV Gépgyár dolgozóinak munkarendjét, a munkások kötelességeit  36 paragrafusban ismertető füzetecske 1893-ban készült. A munkaszerződést helyettesítő szöveg mai szemmel nézve…..
A tegnapi napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos elnöke, Vona Gábor tartott évértékelő beszédet. A több mint egy órásra nyúlt beszéd azonban - szerencsére - csak részben illethető az"évértékelő" fogalmával. A beszéd nagyobbik, és számomra érdekesebb része…..
Snoop nagy rasztafári reinkarnálódásában mi is sokáig kételkedtünk, aztán pár dal és egy nagyon betépett videó után már kezdtük elhinni, hogy ez most halál komoly. Azonban vannak, akik szerint ez az egész csak egy reklámfogás a rapper részéről és az egész rasztafári…..
„The question mark is there, ignoring it won’t make it go away” Azért az nagyon sokat elmond az Európai Unióról, hogy félünk megkérdezni az embereket arról, hogy igazából tetszik-e nekik. David Cameron szerdai beszédében (videó) bejelentette, hogy ha a 2015-ös brit…..