Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ouvrez-vous à moi2

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
Ouvrez-vous à moi2 2020.07.26 03:09:55
@Közbiztonság Szilárd: Látom a kultúra nem a te világod. Sebaj komám, a kommentelők jelentős része egy szinten van veled, sőt még akadnak alattad is.

@All
Nem vagyok cégvezető. Nem is leszek.
Sztem a fő tartalmakkal kapcsolatban a kiszervezés nem lett volna megoldás, de a sportot például ki lehetett volna közvetíteni egy olyan céghez ahol esetleg valaki nem az nso, az origo és a megyei újságok cikkeit lopja, hanem megnézi az adott sporteseményt és úgy ír cikket.

@All
Független-e az index.hu? Egyértelműen nem.
Pártatlan-e az index.hu? Nem.
Elfogult-e az index.hu? Igen.

Nevezhető-e függetlennek az index.hu a mai magyar médiaviszonyok között? Igen.
Miért? Azért, drága feleim, mert az újságírókat nem központilag irányítják, és ugyanúgy beszámolnak az uralkodó pártok akcióiról/nyilatkozatairól, mint az ellenzéki/civil megnyilvánulásokról.
A mai feladvány szerintem nem a legkönnyebb. Sokat nem fogok tudni hozzászólni, de a megfejtést mindenképpen megadom! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Ouvrez-vous à moi2 2020.06.23 09:41:48
@Alexander vértes:
Jogos.
Elírtam, e3 akart lenni, sorry
Visszatekintés az elmúlt évek lakossági bejelentéseire a Lánchíddal kapcsolatban. Van itt minden: árvíz a hídon, szemét mindenütt és az oroszlánok is felbukkannak...
Ouvrez-vous à moi2 2020.06.23 09:36:04
@math0:
Nem csak Tarlós.
A probléma Demszky óta fennáll. Egyszerűen minden főpolgármester többet költ(ött) látványberuházásokra és propagandára mint karbantartásra.

Trust me, minden évben 50-100 milla / híd, és el lehet kerülni az ilyen szintű állagromlást. Értelemszerűen nem kell a teljes összeget elkölteni évente, ha 20 millából fent lehet tartani egy közepesen jó / megfelelő állapotot, akkor a maradékot összegyűjtve 5-10 évente lehet nagyobb munkákat elvégezni, és nem fog a teljes felújítás x milliárdba fájni, mert nem romlik le annyira az állapotuk.

Na meg a másik... Azon az elmaradott/nyomorult/elfajzott nyugaton egy híd felújítása nem 2-3 év. Hanem max 6-9-12 hónap. Belekalkulálva a rossz időjárást is. Ugyanis ismerik a kötbér fogalmát. És bizony be is hajtják.
Azoknak biztos nem, akik kidolgozták a legújabbkori járatritkítás részleteit. Nevével nem nagyon fogja vállalni senki. Talán vezető politikusainknak??? A botrány az, miképp és milyen ürügyekkel veszik el az eddig meghagyott vonatok többségét a korábban már kiritkított térségi vasútvonalakról.…..
Ouvrez-vous à moi2 2020.06.04 08:48:29
Ha megengeded felhozok egy példát a teljesen oktalanul megszűnő vonalakra.

(Esztergom)-Komárom-Székesfehérvár. - reggeli járat. 10.00-ra ért Szfvárra, ahonnan ugye félóránként indul vonat a Velencei tóhoz és a Balcsihoz is. Ezt megszüntették, az estit meghagyták.

Ezzel télen nincs is gond, de turistaszezonban rengetegen használták ki, hogy csak Fváron kell átszállni és nem pöstön bóklászni, várni az óránkénti vonatokra. Tehát én a nyári menetrendben megtartanám a napi két pár vonatot, télen tényleg elég lehetne (!!) csak az egyik. De nem lesz. Ugyanis a 81-es út neve nem véletlenül halálút sajnos.

Pár éve volt rá példa hogy a vonat Móron felszedte a busz utasait, mert teljes lezárás volt a Fvári elkerülőnél.

Továbbá, sokszor találkoztam kiránduló csoportokkal és családokkal a Bzmot-on. Szűken voltunk, pedig azért egy vonaton vannak alternatív tartózkodási helyek, nem csak az ülések :) Velük mi lesz? Rendeljenek különbuszt? Fizessenek ki sokszázezret azért, amit a vasúton pártízezerből megoldhattak?

Szóval köszönjük a tervezőasztalnál ülő mérnök kollégáknak hogy a téli illetve karanténbeli utasszámok alapján hoznak döntéseket nyári bevezetéssel. Tapsözön. Kivárhatták volna a szeptembert.

Ennél még az is célszerűbb megoldás lett volna, ha reggel lemegy Fvárra a vonat és este jön vissza.

De ugye ehhez gondolkodni is kellene tudni.
Az előző poszt kapcsán, amit ITT találsz, szeretném megköszönni az intelligens, értelmes hozzászólásokat azoknak, akiktől ilyen érkezett! Ezeket olvasva látom, hogy talán még nincs veszve minden. Viszont amiről most írni szeretnék, az a maradékról szól. Első körben – bár számítottam rá –…..
Ouvrez-vous à moi2 2020.06.03 23:34:42
@Almandin:
Most fogom a fejem.
Nem vagyok sikeres a nőknél. Nincs gyerekem.
Én most akkor antifeminista/nőellenes vagyok?

Ha hiszed, ha nem, már többször választottam mind helyettesemmé, mind utódommá nőket (civilként és vezető versenybíróként) mint férfiakat. Egyszerűen azért, mert a csajok sok esetben összeszedettebbek, meg mert jobban megbíztam bennük mint például a saját szobatársamban.

Oké, azt is tudtam, hogy egyik sem hisztis liba, hanem talpraesett és okos, karakán emberek.

A munkahelyemen is jobban szeretek (illetve szerettem) nőkkel dolgozni, sokkal alaposabbak és sok szempontból megbízhatóbbak is mint a ffi kollégák. Nem csapják össze, hanem inkább kérdeznek ha valami nem tiszta (valahogy hiányzik belőletek a patópál-mentalitás). Mondjuk itt is van/volt azért probléma, mert a rendszerszintű gondolkodás hiánya miatt párszor ki kellett rohannom rágyújtani, hogy nehogy olyat mondjak amit még magam is megbánok.
Ouvrez-vous à moi2 2020.06.03 23:48:29
@11 Favágó:
A család fogalma nincs kőbevésve.

Nincs asszony, nincs gyerek.

Ettől függetlenül van családom.
Tudod, a rokonaim. szülő, nagyszülő, unokatestvér (másod, harmad, stb), stb stb stb.
Nagyon sok ember a kutyáját/macskáját/patkányát/pókját/stb/stb/stb is a családhoz sorolja, mert hát mégis együtt élnek, szeretik egymást.

Szóval kérlek, ne szűkítsd le a család fogalmát az egy háztartásban élő heteroszexuális párra és leszármazottaikra, mert nincs igazad.
Ouvrez-vous à moi2 2020.06.04 08:03:38
@moonlight777:
"A női rendszerszintű gondolkodás hiányát is cáfolnám"

Bocsánat, itt én fogalmaztam félreérthetően. Az elmúlt 10 évben minden, az osztályunkon megfordult hölgynek problémát okozott a nagy egész átlátása. Gondolok itt úgy a folyamatokra, mint a riportokra.

Most értelemszerűen 4 nőből nem lehet következtetni, csak éppen 3 évig egy légtérben voltam a könyvelőkkel (10 nő + 1 v 2 ffi - változó), és ott is megfigyelhető volt, hogy azok értették meg, akik nem csak számvitelt/könyvvitelt tanultak hanem mellette infot, közgázt, pénzügyet, statisztikát is. És tényleg sok a tanult/vizsgázott könyvelőnő - lényegesen több mint ffi, de urambocsá', az én tapasztalatom az hogy vannak abban a szakmában is problémák.

Szerintem ez nagyon mentalitásfüggő. Van aki át akarja látni, mérlegel, gondolkodik és van aki elvigéckedik a számlakönyveléssel. NEM az utóbbiakból lesznek a főkönyvelők :)
"Segítség bagózik a felettem lakó én meg miatta tartok hamutálat az erkélyemen!" Ez is lehetne a mostani eset nyitómondata.....
Ouvrez-vous à moi2 2020.06.03 23:02:47
@kolompar lole 1116:
Az attól függ. Ha Klári vagy a párja 130 kiló mint én, akkor esélyes. :D
Egyébként én venném a célzást és odaadnám nekik annak a csávónak a névjegykártyáját aki a redőnyt szerelte az erkélyünkre :D
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
Olvasónk kérdések hosszú sorát teszi fel a levele végén, teljes joggal. Az OTP ügyfeleként a babaváró hitel felvételéhez, időpontra érkezett családjával a fiók elé, ahol már 20-30 ember ácsorgott, maximum fél méterre egymástól. Messzebb senki nem mert menni, nehogy lemaradjon a bejutás…..
Ouvrez-vous à moi2 2020.04.14 19:29:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
2020 április 9, ~15:10 Komárom, 1-es posta:
Normál esetben ezen a postán esélytelen 5 perc alatt végezni.
Belépéskor a két ajtó között van egy tábla: Kérjük itt várakozzon. Arról a helyről a postaboltot leszámítva mindent látsz, tehát ha csomagot akarsz feladni/venni, vagy ha csak csekkeznél, akkor is látod van-e szabad ügyintéző. Mindkét működő ablak foglalt volt, várakoztam. Kemény 1 percet. Végzett a csomagosnál a bácsi, mentem oda. 2-3 perccel később a kínai (!) csomagommal együtt az ajtón kívül voltam.

~2 héttel ezelőtt ebédidőben mentem ki, olyankor a kutya sem szokott a postán lenni. Hát most mindenkinek ez jutott az eszébe. A bejárat előtt nagyjából csillag alakzatban elszórva várakoztunk, mindenki mindenkitől tartotta a 1,5-2 métert. Amikor az előttünk lévő eltűnt az ajtóból a következő belépett és várt. Az előttem lévő csomagért ment, postabolt felszabadult, kiszólt hogy a következő akinek jó a postabolt mehet. Én mentem, mert csekket feladni az is tökéletes.

Mi a lényeg? Kultúra, értelem, józan ész, odafigyelés.
Ha az OTP-nél nincs, akkor nincs.
A Magyar Postánál (és legalábbis a helyi ügyfeleinél) van.
Ouvrez-vous à moi2 2020.04.14 19:51:45
@Pic:
BB (Székesfehérvár és Komárom) megoldotta normálisan. Mondjuk alapból normálisak a biztonsági őrök.
Nekem itt Komáromban megmondták hogy aznap esélytelen, szeretnék-e másnap délelőtt 10-re időpontot? Igen.
A kollégám Fváron csak harmadnapra kapott időpontot, de kapott. Igaz nála belejátszott hogy csak a délután volt jó neki. Nekem meg csak egy aláírnivalóm volt.

ÁLLÍTÓLAG, a K&H-ban még ennél is sokkal jobban megy az ügyfélkezelés.

OTP ügyfelektől kérdezném, meg tudják erősíteni a poszter panaszát? Mmint azt a részt hogy az OTP ad ki időpontot amit baxik betartani?
Igazi sikertörténetnek nevezte Hoffmann államtitkár pár napos üzem után a közoktatás államosítását. Igaz ugyan, hogy vécépapírért az önkormányzatokhoz küldi az igazgatókat, de ezek apró, idegesítő apróságok. Kár, hogy egy dolog működőképességét - ami azért a…..