Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AaronPeto

70 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeleg az idei menetrendváltás, ami számos fejlesztés mellett ezalkalommal vonalbezárásokkal is jár Ausztriában. December 15.-től ugyanis megszünteti a személyvonati forgalmat az ÖBB a Bécs közelében található, 912-es menetrendi mezőben található Ganserndorf – Groß-Schweinbarth (– Bad Pirawarth) –…..
Nem, nem váltottam műfajt, ez továbbra sem egy zenével foglalkozó blog. Viszont a napokban tartják Nickelsdorf mellett, közvetlenül az osztrák-magyar határnál az idei NovaRock fesztivált. Mint az egyik legrangosabb európai rock fesztivál, természetesen rengeteg látogatót vonz a rendezvény, akiket…..
Mire kitavaszodott, sőt, lassan-lassan a nyár is megérkezik, addigra el is érkeztem a 2018-as síbuszos túrát elbeszélő sorozat végére. Az utolsó részbe a maradék két nap története már együtt kerül be. Először többek közt a Gasteinertal közlekedéséről esik néhány szó, majd pedig hazafelé vesszük az…..
Második részéhez, és ezzel együtt második napjához érkezik a tavalyi, az ausztriai Salzburg tartományban tartott, főképpen síbuszok fotózására szánt túránk. Mindenféle hosszú bevezető helyett térjünk is egyből a lényegre.  ..
Néhány éve kacérkodtam már a gondolattal, hogy egyszer télen jó lenne elmenni valamerre síbuszokat fotózni, illetve kicsit körbenézni, hogyan is néz ki a magas, több ezres hegyek környéke ebben az időszakban. Az ötletből több évnyi halogatást követően aztán tavaly januárra lett végül elhatározás,…..
Először is BÚÉK! Tavaly nem vittem túlzásba a blog írást, olyannyira, hogy ezen sorok megjelenésekor már pontosan eggyel több bejegyzés került ki ebben az évben, mint 2018-ban összesen. Ennek okai a szokásosak: alig fotóztam valamit, nem volt rá időm, lustaság. Új év, új én, tartja az a bizonyos…..
Előre leszögezem, nem a magyarországi, hanem az osztrák Dunakanyarban és környékén tett látogatásról lesz majd itt szó. Előtte viszont még alaposan körül néztem a St. Pölten – Herzogenburg – Krems an der Donau vonalon, végig járva a vasúti és a buszközlekedés nyújtotta lehetőségeket...
AaronPeto 2018.07.09 18:36:54
@gabesz919_II: Van néhány különböző készültségű szinten lévő irományom, de haladni nem nagyon haladok velük. Tervben van ezek befejezése, de hogy ez mikor lesz, arra nem tudok válaszolni. Addig esetleg a facebook oldalamat tudom javasolni, ahová majdnem napi szinten kikerül egy-egy kép, többnire a legfrissebb túrákról:
www.facebook.com/aaronmuvek/
2016 áprilisában karbantartási munkálatok miatt néhány hétig teljesen lezárták a vonatforgalom elől a Semmeringbahnt. A szakasz kizárásának idején az erre közlekedő tehervonatok kerülő úton közlekedtek, a személyvonatok helyére pedig buszos pótlást szerveztek. A személyvonatokat Payerbach-Reichenau…..
Nem, még nem haltam meg, a blogírást sem terveztem még abbahagyni, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy az elmúlt egy évben a facebook-os napiképeket leszámítva nem igazán volt időm a bloggal is foglalkozni. Vagy ha mégis, akkor meg lusta voltam rá. Most viszont úgy érzem, megvan a kellő…..
Most hogy egyre jobban benne vagyunk ebben a 2016-ban, illetve mivel eléggé inaktív voltam az elmúlt időszakban a blogbejegyzések tekintetében, úgy érzem eljött az ideje belehúzni a 2015-ös év túráinak megírásába. Elsőként egy tavaly májusi Bécsben tett látogatásra kerül sor, csak mert Bécset…..
AaronPeto 2016.01.29 23:06:48
December elsején súlyos vasúti baleset történt a világörökség részét képező Semmeringbahn-on, Semmering és Breitenstein állomások között, a Pollereswand alagútban. Az érintett szakasz helyreállításáig a tehervonatok kerülő úton közlekednek, a személyvonatok helyett pedig…..
Ha a járműfotózást veszem előtérbe, akkor a 2014-es év csúcsa egyértelműen a nyári vorarlberg-i túra néhány napja volt. Még úgy is, hogy elég sok mindenről lemaradtam a komolyabb tervezés elmaradása, és az ebből adódó tudatlanságom miatt, legyen az valami jármű, vagy…..
Javában zajlik a nyár, ezzel együtt pedig a meleg rekordok és hőségriadók mellé megérkeztek a különböző osztrák vonatpótlások is. Utóbbiak általában elég jó fotótémát biztosítanak, így az idei Sommerticket szezonra több vágányzár meglátogatása is tervben van.…..
Úgy tűnik sikerül véghezvinni azon tervemet, miszerint még az idei évad megkezdése előtt sikerül megírni az utolsó tavalyi Somemrticketes utat. :) Szóval, elérkezett a Sommerticket utolsó érvényességi hete, és 2013-hoz hasonlóan tavaly is úgy terveztem, hogy eme időszakra már…..
Itt a tavasz, zöldülnek a fák, vagyis ha épp nincs hó, akkor ez az az időszak, amikor imádok fotózni. Úgy éreztem időszerű is lenne megint szétnézni valahol Ausztria hozzánk közel eső részein, így egy szép április végi hétköznap reggel beültem a kocsiba, és megindultam…..
Aki esetleg játszott, vagy még mindig játszik a Microsoft Train Simulator című vasúti szimulátorral, és fogékony külföldi valós pályákra, akkor jó eséllyel találkozhatott a közel tíz évvel ezelőtt megjelent Leoben Surroundings fantázianevű alkotással. A pálya a Südbahn…..
A cím alapján ezúttal sem kell nagy találgatásokba bocsátkozni, hogy kiderüljön, ezúttal elsősorban az ausztriai Gmundenről lesz szó. Gmundenben egyszer már voltam, még a legelső, 2011-es Sommerticket évad legutolsó útján. Mivel azon látogatásom szombati napra esett, maradt…..
Graz az az osztrák város, ahova már hosszú ideje szívesen járok vissza. Közel nyolc évvel ezelőtt jártam először a Mura parti városban, ami már akkor annyira megtetszett, hogy amióta elkezdtem a Sommerticketezést, minden évben ellátogattam ide, legalább egy alkalommal. Nem volt ez…..
Ugyan 2014-nek már egy ideje búcsút intettünk, maradt még néhány olyan fotótúra az óévből, melyeket úgy érzem, érdemes lehet megénekelni. Volt ugyanis még néhány olyan helyszín, amelyek felkeresése már viszonylag rég óta terítéken volt, de valamiért eddig kimaradt. Ilyen…..
A tavalyi télhez hasonlóan eddig az idei sem bővelkedik hóban, legalábbis Győrben és környékén. A télnek viszont az én szememben ez elengedhetetlen kelléke, és elhatároztam, hogy az idén én csak azért is fogok havas képeket készíteni. Éppen ezért ha a hó nem képes felénk…..
A meglehetősen eredeti cím mindent elmond, vagyis ezúttal nem a Sommerticketes utak folytatása, hanem az őszi prágai kaland következik. A csehek fővárosa sokak kedvence, engem viszont nagyon sokáig teljesen hidegen hagyott, közlekedésileg legalábbis. Aztán úgy alakult, hogy egy kisebb…..
A tavalyi évben vált szokásommá, hogy figyelemmel kísérem az ÖBB nyárra tervezett vágányzárait, és ha valahol meglátogatásra érdemes buszos pótlást találok, akkor azt a helyszínt felkeresem. Idén június közepén három helyen is pótoltak az osztrákok a  főváros…..
Nem ezzel a bejegyzéssel fogom megváltani a világot, de úgy éreztem le kell zárjam a Vorarlberg-i mókát valamivel. Szóval akkor, még mindig Vorarlberg, de ez már a legvége, ugyanis elérkezett a hazautazás napja. Ekkor már csak Feldkirchben tartózkodtam, illetve fotóztam egy keveset,…..
Mint ahogy az a címből könnyedén kikövetkeztethető, még mindig Vorarlbergről lesz szó. A svájci móka után választhattam, hogy a maradék egy napon átugrok-e még Liechtensteinbe, vagy inkább megpróbálom alaposabban feltérképezni Ausztria legnyugatibb tartományát. Utóbbi mellett…..
Elérkezett a Vorarlberg-i tartózkodásom második teljes napja, melyen már az időjárás is kegyesnek bizonyult hozzám, reggel ugyanis szikrázó napsütésre ébredtem. Éppen ezért most vagy soha alapon, ezen a napon ugrottam át Svájcba, azon belül pedig St. Gallenbe és…..
AaronPeto 2014.08.25 13:45:44
@Bedini: Valóban nem sok készült belőle, a Mercedes Capacity valahogy jobban elterjedt. Egyébként elvileg a St. Galleni a protó.