Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BloodOrange

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ryanair az elmúlt hónapokban bejelentett pár tök jó útvonalat, nem mindről írtunk még, ma meg végre hosszabb idő után először a Wizz is villantott kettőt 2019-re. Noha mindkettőn csak rámászik másokra, de az árak ezzel nagyot fognak esni, ami jó hír az utasoknak. Íme a lényeg. Hátulról kezdve, a…..
BloodOrange 2018.11.26 01:36:37
@Valóság nevű unokahúgotok: Mondjuk mert sokkal olcsóbbak
12 országban van jelen a Goldcar nevű autókölcsönző, ami a gyakorlott utazók és autóbérlők szerint 2 dologgal veteti észre magát:  az egyik legolcsóbban kínálja a szolgáltatását és a végén valahogy mindig magasabb lesz a számla. Ez utóbbi elég gyakori egyébként az…..
BloodOrange 2018.08.23 09:38:01
@Dezsike: A "külföld" az nem egy olyan hely, ahol általános szabályok érvényesek. Lehet, Csehországban van ilyen kedvezmény, de a legtöbb nyugat-európai országban drágább tömegközlekedni, mint autózni. Arról nem is beszélve, hogy egy aktívabb túra esetén sokkal hamarabb odaérsz bárhova kocsival, így kevesebb időd megy el, kevesebb éjszakát kell eltöltened, ami plusz spórolás. Elég sok úttal a hátam mögött elmondhatom, hogy 2+ embernek szinte mindig olcsóbban jön ki az autóbérlés, mint a tömegközlekedés.
Rövid idő alatt kétszer is megszívatta az utasokat a Ryanair, akik Gran Canariára repültek Budapestről. Először állítólag a csomagszállító berendezés romlott el, és hagyta itt a csomagok javát a gép, másodszor bizonyosan túlsúly miatt pakolták le a bőröndök egy részét. A történtek után sok téves hír…..
BloodOrange 2018.07.25 17:42:04
@Barkalot: Helyben is vannak boltok, nem csak éttermek. Ráadásul helyi alapanyagokból főzni kevésbé illúzióromboló.
(Fotó: Fortepan.hu) Nézegettem a napokban az Index2 címoldalát: egymás alatt sorjáznak a receptek és étteremtesztek, kajafotó kajafotó hátán. A foodporn az új bikinihíd és combszemöldök, beteljesülni látszik végre a rég áhított gasztroforradalom! De egészen biztos, hogy ez így van? Hiszen…..
BloodOrange 2018.06.30 11:25:59
@szepipiktor: Részben igazad van, részben nem. Önmagában nincs gond azzal, ha az ember nyitott az új dolgokra, kísérletezik és hajlandó befogadni új gondolatokat. Ezek sokat hozzátesznek az életünkhöz. Viszont nem szabad elfelejteni, pláne lenézni, vagy megtagadni a gyökereinket, hagyományainkat. Én például marokkói tagine-ban készítem a paprikás krumplit
Pár nap múlva kitör az iskolai szünidő, a nyaralók többsége nyilván már rég lefoglalta a maga útját, de ne aggódjon az se, aki még nem tette. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb tengerparti ajánlatokat.  Elöljáróban: ezen a listán nem az olcsóság volt a legfontosabb szempont, arról, hogy hova…..
Na végre: rácuppant a brit polgári repülési hatóság az utasok szétültetős szívatására, bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak.  A CAA közleménye alapján mondjuk inkább kínosan fészkelődni van kedvünk. Tisztában vannak a problémával, erre jól lekutatták a dolgot, megkérdezték az utasokat. Ebből…..
Marokkói beszámolónk második részében eláruljuk, hogy tud orbitálisat szívni a magát rendkívül dörzsöltnek gondoló fapados turista. Van rosszabb annál, mint mikor mindenki neked akar „segíteni”. De az biztos, hogy aki eljut Marrákesbe, az Szavírát se hagyja ki. Végül pár fontos jótanács a Marokkóba…..
Több okból is érdemes néha összehasonlítani ezt a két céget. Egyrészt ugyanazt az ultra low-cost modellt tolják, ők a legolcsóbbak, velük lehet 3-5 ezres jegyekkel utazni. Másrészt ők a legnagyobbak Magyarországról, ráadásul elég sok útvonalon versenyeznek is, sokszor lehet közöttük választani. De…..
BloodOrange 2017.12.12 16:50:01
@Fillér B. Gusztáv: Főleg az új kabinos gépeken, ott meglepően nagyok az ablakok, kilát rajtuk mindenki. :)
A kérdés egy olvasótól jött, meg többen érdeklődtek nagyjából ugyanerről, csak finomabban. Tényleg megroggyanthatja a Ryanairt a mostani botrány? Mennyi törlés lesz még? Ki az, aki még megbízható? Ideje kicsit kifejteni, hogy miért lett ekkora ez a balhé. A rövid válasz: most durván megrázták a…..
Mégse rohanja le a Ryanair Ukrajnát, szegények át lettek verve - legalábbis szerintük. Bukta a Lviv-Budapest útvonal is, a Wizz valószínűleg megint röhög a markába. Egyszerre szomorú és felháborodott közleményben jelentette be a Ryanair, hogy mégse megy Ukrajnába, mert az a mocskos kijevi reptér…..
BloodOrange 2017.07.11 16:32:33
@PonDrow: Hol van olyan? Én nem találtam sehol. Max cargo járat lehet. Pedig vennék rá jegyet, már csak az AN-26 miatt is... :)
Borzasztó nagy szívás tud lenni az autóbérlés, amiért a szolgáltatók is sokat tesznek. Írtunk róla már, ez a trilógia harmadik része. Ahogy ígértük, ebben jön a legfontosabb rész: a méregdrága kiegészítő biztosítás vevőre lőcsölése. Alaphelyzet: nekünk nagyon kell az autó, mert arra építettük a…..
BloodOrange 2017.05.29 16:29:34
@cradbox: Megint valaki, aki úgy kommentel a fapados blogra, hogy nem hajlandó értelmezni a posztokat. A "hitem szerint" olcsó jeggyel és 'sofőrösnél alig olcsóbb" sima autóbérléssel kihozok egy Milánó környéki (Como, Lugano) hosszúhétvégét 2 főre repjeggyel, autóval, szállással 50e-ért, különösebb kompromisszum nélkül. Ehhez nem kell nagy tehetség, csak ismerni kell a játékszabályokat. Amikről Gusztiék annyit posztot írnak itt, hogy rongyosra kopik a billentyűzetük. De azért mindig jön valaki, aki megmondja, hogy humbug az egész, nem is lehet olcsón utazni.
BloodOrange 2017.05.29 16:38:39
@wrstjnethn: Nyugat-Európa nagy részén az autóbérlés olcsóbb már a reptéri transzfernél is, nemhogy a tömegközlekedésnél. Főleg, ha többen vagytok. Arról nem is beszélve, hogy autóval sokkal rugalmasabban és gyorsabban el tudsz menni egy csomó helyre, így egy hosszúhétvégébe belefér 4-5 napnyi "tömegközlekedős" program. Fillérb tanfolyam 1. lecke: "Az idő pénz." Kibővítve: "Több nap = több éjszaka szállás (a legnagyobb tétel a büdzsében), több napnyi tömegközlekedős bérlet, kaja stb. Ha élményre mész és nem eltöltött időre, akkor az autóbérlés a legolcsóbb megoldás általában.
Új gépet továbbra sem hoz pesti bázisára a Ryanair, de három új útvonalat igen. Edinburgh nagyon király, eddig mocskos drága volt. Prága fapadilag vadiúj, viszont igencsak meglepődtünk rajta. Valencia lényegében papírforma. Majdnem pont két éve annak, hogy amikor rákérdeztünk a Wizznél arra, hogy…..
BloodOrange 2017.02.17 11:28:45
@Gtusa: Ők repülik a szomszédvár Alicantét, gondolom nem csinálnak maguknak konkurenciát.
Jó agyoncsapták ma a Wizz Airt a tőzsdén, mert nem csak várakozás alatti profitot termelt a tavalyi év negyedik negyedében, de a kilátásain is rontott. A befektetők paráztak, az utasok viszont örülhetnek, mert nem vettek vissza a bővítési ütemből, de már a Wizz is a korábban vártnál alacsonyabb…..
BloodOrange 2017.02.02 11:39:36
@Fillér B. Gusztáv: :D:D:D Tényleg... Nem baj, most én voltam a sztereotip magyar, aki először fölháborodik, aztán gondolkodik.
A sok bukás után nagyon keresett egy új útvonalat a Wizz Debrecenből, igencsak meglepődtünk, hogy Tel-Avivra esett a választása. A Ryanair közben a román határ túloldalán mocorog erősen, az új és még olcsó Nagyvárad-Girona járat magyar nyaralóknak is jó lehetőség egyesen a Costa Bravára. Volt egy…..
BloodOrange 2016.12.19 12:28:07
@_e30st_: Marokkói járatnak tényleg ideje lenne.
Ahogy várható volt, a Wizz megkapta a balkáni útvonalakat, mind az ötöt. Pár ezer forinttól van mindegyik, négy évig biztos meg is maradnak. Nem tisztünk annak véleményezése, hogy mennyire jó ötlet az adófizetők pénzét balkáni malévpótló útvonalak finanszírozására fordítani, mi utazni szeretünk és…..
BloodOrange 2016.12.16 14:11:29
@Kaa: Wizz Airrel? :)
Egyszer csak elköltik idegenek a pénzt az egyik bankkártyámról, aztán egy perc alatt négyszer használnak kápéfelvételre Indiában egy másikat. Azt hiszed, veled nem fordulhat elő? Én is azt hittem, hogy velem se. Aztán elővigyázatos használattal is két éven belül harmadszor lettem bankkártyacsalás…..
BloodOrange 2016.10.06 01:01:37
@gmarc: Autóbérlés, pontgyűjtés, csak hogy a két legkézenfekvőbbet említsem.
Vannak tapasztalt, géplekésésben verhetetlen utasok, a legnagyobbak be is számolnak a hőstettükről, leginkább a Homáron - köszönjük is nekik az inspirációt ehhez a poszthoz. De egy fergeteges lemaradáshoz nem kell túl szofisztikáltnak lenni, mi is néhány tök egyszerűen kivitelezhető megoldással…..
Hangos a sajtó Matolcsy MNB-elnök és az ő munkahelyi románca kapcsán, ez adta az ötletet, hogy erről is írni kellene. A konkrét ügyről nem igazán szeretnék értekezni, mert politikai vonatkozásokkal nem terhelném a blogot. Ellenben a téma elég széles nyilvánosságot kapott, és bizony érdemes arról…..
BloodOrange 2016.09.15 19:49:27
@jobangel: Ez cég, illetve csoportfüggő. Láttam hasonló esetet, ahol csak a "fúrót" vágták ki, őt is normális feltételekkel. A sértett pedig magától lépett le, pedig próbálták megtartani.
Kiderült, honnan lesz kapacitás a múlt héten bejelentett új budapesti Wizz-járatokra: Isztambult sajna kukázzák úgy, ahogy van. Debrecen még rosszabbul járt: Brüsszel-alsó úgy megy a lecsóba, hogy a helyi bázisú gép inkább egy román-olasz útvonalat repül helyette. A kapcsolódó menetrendváltozások…..
BloodOrange 2016.06.22 14:13:11
@Fillér B. Gusztáv: Fix időpontra? Ti? Megrendül az UFB alapértékekbe vetett hitem. :D

Egyébként Jordánia jóval kevésbé terrorveszélyes, mint Izrael, de nem is ezért lett volna jó buli, hanem mert Jordánia támogatta volna. Megtaláltam a cikket:

www.turizmusonline.hu/belfold/cikk/jordaniai_jaratot_indit_a_wizzair

Úgy látszik, a 10% jött be (azaz nem repülnek). Pedig jó lett volna...
Ahhoz képest, hogy várható káoszról is jöttek hírek, egész tűrhető a balatoni nyári vasúti menetrend, a déli parton még a menetidő is csökken 15 percet. Néhány északi parti vonatról valóban át kell szállni Fehérváron, a déli partnál meg a Budapesten nem megálló vonat és az új, siófoki…..
Még mindig kapunk olyan kérdéseket, amelyekből az jön le, sok tévhit él ma is a fapados légitársaságokkal kapcsolatban - most összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülőket. Való igaz, többféle szívatásnak is volt korábban alapja, de gyorsan változik a világ, s vele a legnagyobb fapados hozzáállása is…..
BloodOrange 2016.06.01 10:34:23
@ComLo: Nekem Wizznél is írtak már át nevet jófejségből, mert látták, hogy nem mással akarok utazni, csak elírtam. Pedig alapból az is egy csomó pénz lenne.
BloodOrange 2016.06.01 10:46:38
@Richie21061: Miért ragaszkodsz ehhez a Pozsonyhoz? Mintha nem járna 4 fapados Bp-ről Londonba napi sokszor. Ebből a két ultra (Wizz, Ryan) oda-vissza 20-30e, pár héttel hamarabb foglalva is, ha az ember kicsit odafigyel. Ha veszel elsőbbségi beszállást, nagy lábteres ülést, degeszre zabálod magad a gépen és a legdrágább vonatjegyet veszed Lutonról, akkor is sokkal olcsóbb mint a BA. Ez tény. Persze ha így is szívesen fizetsz többet a "legacy élményért", akkor hajrá, ezért van többféle szolgáltatás.
Hova repülhet nyár elején, már majdnem csúcsidényben, aki a legolcsóbb jegyeket keresni? Hova vannak szokatlanul jóáras jegyek? Mindkét kérdést megvizsgáltuk és íme az általunk legjobbnak tartott 10 és fél ajánlat. Mára (kedd) tök véletlenül mobilappos akció is van a Wizznél, ezzel nem számoltunk az…..
BloodOrange 2016.05.11 01:42:56
@Punxsutawney Mormota: Bruges, Gent, Lille, Luxemburg "árban" vannak karnyújtásnyira. Időben (kb 1-1,5 hónappal előre) foglalva mindegyik irányra 10 EUR a retúr jegy Flibconál.
BloodOrange 2016.05.11 11:08:39
@Punxsutawney Mormota: Persze, hogy földrajzi értelemben használatos, azért írtam az idézőjelet. Bár logikailag teljesen jól használható fiskálisan is - ami "karnyújtásnyira" van, az "elérhető", tehát megengedheted magadnak. :) Na jó, hagyjuk a kötözködést. :P

Egyébként én voltam oda-vissza 5-5 EUR-ért Bruges-ben, azért írtam. Egy alvás nélküli 1 napos brugesi kanyar teljes útiköltsége (repjegy+busz) így kijött kettőnknek 18000 HUF-ból. Mondjuk az ősszel volt, lehet nyárra nem nagyon van annyiért. Viszont ha többen utaztok, még olcsóbb. Azt hiszem minden 4. ember ingyen utazik, ha együtt foglaltok.