Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyermekjatek

32 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeleg december 13., Luca napja, amelyet sok óvodában és iskolában valamilyen formában megünnepelnek. Ilyenkor felelevenítik a hagyományokat, népszokásokat, esetleg el is játszanak néhányat. Luca napi mondókákat tanulnak, dalokat énekelnek és körjátékokat játszanak. A mi foglalkozásaink négy fő…..
Pompás Napok 22 mondóka 2016.11.16 06:22:18
„A nevetés a lélek csillanása.” (Thomas Mann) A lelki egészségünk megőrzése, megvédése fontos feladat, különösen figyelnünk kell a gyermekek esetében is erre. A negatív érzelmek (szorongás, félelem, idegesség, agresszió stb…) feldolgozása is könnyebben megy akkor, ha biztosítjuk magunk és…..
gyermekjatek 2016.11.17 17:27:38
@Dudukly: Kedves Dudukly! Köszönjük a hozzászólásodat! Igazából azért írtunk négyet, mert beszúrtunk egy képet a könyvünkből, és az is egy, tehát így jött össze a 4. :))) Köszönjük a további ötleteket! Ha van kedved, csatlakozz hozzánk facebook-on is, az Ovisok és alsósok csoportban sok hasonló témát beszélünk meg. :)
Pompás Napok A forrás benned van 2016.11.02 06:10:12
Végiggondoltuk eddigi írásainkat, beszélgetéseinket. Sokfélék. Vannak ötletelések, nevelési problémákra adott válaszok, élménypedagógiai írások, és néhány olyan is, amely a szülői és pedagógusi szerepekről szól. Ez a mai is ehhez a csoporthoz tartozik. Ahhoz, hogy hiteles szülők vagy pedagógusok…..
A népi játékok és mondókák jótékony hatásáról már sokat írtunk, ma ezek közül olyan mondókákat emelünk ki, amelyeket mozgással összekötve ismételgethettek a gyerekekkel. Miért jók ezek? Mert így többoldalú megerősítés történik. A bejegyzésben található mondókák a hallást, beszédészlelést, az auditív…..
Ez a bejegyzés ötletbörze lesz, méghozzá a közelgő Márton napra készülve. Szöveg helyett most főleg képeket mutatunk, bízva benne, hogy ebből sokan tudnak inspirálódni majd, és akár otthon, akár oviban, iskolában elkészítitek a gyerekekkel valamelyiket.   1. Márton napi mécsestartónk vagy…..
Beköszöntött az igazi ősz, esős és hideg idő van. Ilyenkor nehezebb mozgásra ösztönözni a gyerekeket, sokszor mi magunk is nehezebb mozdulunk ki a meleg szobából/tanteremből. A szülők is hajlamosak több időt engedni a számítógép vagy a tévé előtt, de sokan igénylik bent is a közös aktív időt.…..
Nagy mesélők nyomában  A mesék,  "a mesehallgató számára olyan mély, egész életre szóló tapasztalatot eredményeznek, amely nélkül nemcsak szegényebben lennénk, de a személyiségünkbe (akár még gyermekkorban) a mesék révén beépült, magatartásunkat, döntéseink befolyásoló (meghatározó) érzelmi tudás…..
Pompás Napok A játékok ezer arca 2016.09.21 10:51:05
Évszakokon át A népmesék, kézműves tevékenységek és néptánc mellett az egyik legfontosabb, amelyből inspirálódunk, a népi játékok köre.  Foglalkozásaink tengelyét adja, hogy miként választunk egy adott népmeséhez kapcsolódó játékokat. A népi játékoknak számos készség és képesség fejlesztő…..
Ígértük, hogy szeptemberben a mese köré építjük bejegyzéseink témáját.  Ma konkrét ötleteket adunk arra, hogyan lehet interaktívvá tenni egy mesemondást, valamint hogyan lehet kiegészíteni egyéb kapcsolódó tevékenységekkel. Így akár egy egész projekt-napot is kerekíthetünk egy adott mese köré. Arra…..
A gyerekek egyik igen kedvelt játéka az ugróiskola. Lehet, hogy maguktól nem kezdik el játszani, szükség van a felnőtt kezdeményezésére, de utána már önállóan is kitalálnak új verziókat. Mi magunk is sokat alkalmazzuk foglalkozásainkon, táncos alkalmak játékos részeként. A népmese-foglalkozások…..
Bátran mondhtajuk, hogy most nem baj, ha a gyerek nyakig vizes lesz. :) Az elmúlt napokban a hőmérséklet a 35-37 fokot is elérte, amikor egyetlen jó megoldásnak az tűnhet, hogy strandra vagy vízpartra megyünk. De nem mindenkinek van lehetősége az otthonát elhagyni, akár pici baba, akár…..
Mai bejegyzésünkben foglalkozásaink egyik fontos alappillérét boncolgatjuk. Pompás Napok - Játék MESE Tánc, amiből ma a meséről, mesehallgatásról, mesemondásról szeretnénk Nektek írni. A neten sok olyan írással lehet találkozni, amely arról szól, hogy fontos mesélni a gyerekeknek, többek között…..
 forrás: hiveminer.com Miért van itt egy halom pillecukor rögtön az első képen? Rögtön kiderül! Amikor gyerekekkel foglalkozunk, fegyelmezési kérdések is mindig az utunkba kerülnek. Sokszor nem tudják megvárni, hogy sorra kerüljenek, egymás szavába vágnak, elveszik az ollót a "tiltott" dobozból,…..
Először is köszönjük, hogy sokan elolvastátok induló posztunkat. Ahogyan ígértük, sok-sok élménybeszámolóval, szakmai anyaggal fogunk jelentkezni hétről hétre. Mai bejegyzésünkben arról írunk, milyen is volt a Pompás Napok pünkösdi programja Pátkán. Nem először látogattunk el a pátkai ovisokhoz, az…..
  Kedves Szülők és Pedagógusok! Úgy döntöttünk, hogy megosztjuk Veletek azt a sok tudást és tapasztalatot, amit az évek folyamán összegyűjtöttünk. Régóta érik a gondolat bennünk, hogy elkezdjünk blogot írni, és megosszuk Veletek a mindennapjaink történéseit, a szakmai meglátásainkat, valamint…..
Kedves Olvasók! A héten Pomázon jártunk ismét, ahol régi jó ismerősökkel találkoztunk. Egy másodikos osztálynak tartottunk foglalkozást - vagy nevezhetjük rendkívüli tanórának - a POMPÁS NAPOK program keretében. Nagyon jó kedvűen tértünk haza, és a legkedvesebb mondatokat…..
A Pompás Napok program keretében A játékok ezer arca - Készségfejlesztés a népi játékok segítségével címmel tartottunk előadást az ELTE-n. Az eredetileg 45 percesre tervezett dologból 1,5 óra lett, és még így is bőven maradt mondanivalónk. Az ember eleinte attól fél, hogy…..
A mai reggel tevékenyen kezdődött, hiszen 7.15-kor már telefonon hívtak a Pátria Rádióból, ahol élő adásban beszélgettem Csenger Ferenccel, a rádió főszerkesztőjével. Kicsit izgultam, sőt nagyon... :-) Korán keltem, hogy mire hívnak, már teljesen fitt legyek. Tegnap sok…..
Ma reggel két örömteli tényre ébredtem. :-) Az egyik, hogy a blog látogatottsága napról napra nő, köszöntöm a legújabb tagokat is! A másik, hogy egy számomra fontos téma benne van a napilapokban. Újabb cikk jelent meg országos lapokban és többek között a Békés Megyei…..
Ma megjelent több megyei hírlapban és néhány országos napilapban egy olvasói kérdésre adott szakértői válaszom, amelyet most megosztok veletek. "Tíz éves kisfiam kissé túlsúlyos. Nem szeret különösebben sportolni, viszont valami olyan elfoglaltságra mindenképpen szüksége…..
Tegnap hosszú idő után megtartottam az első foglalkozást az óvodásoknak és szüleiknek. A foglalkozás elnevezése játékos mozgásfejlesztés, de ennél sokkal többről van szó. Jöttek a régi tanítványaim és jöttek újak is. Elmondhatatlanul jó érzés volt látni azokat a…..
Kedves Látogatók! Közel egy év után ma újra elindul játékos mozgásfejlesztés csoportom, így holnap vagy legkésőbb szombaton jövök a részletekkel, és elmesélem az első tapasztalatokat. Addig is szép hetet mindenkinek! Bogi..
  Nem örülünk márciusban a havazásnak, de ha már így alakult, ajánlom figyelmetekbe legújabb szakértői bejegyzésünket: Nagy Ágnes konduktor írását a gyermekek játékos mozgásfejlődéséről. - A természetes gyermeki megnyilvánulások sorában a két legfontosabb a mozgás…..
Mai bejegyzésünk egy igazi szakértői bejegyzés. Molnár Csilla logopédus írását olvashatjátok, akinek ezúton is köszönöm, hogy megírta nekünk gondolatait a népi játékok és a logopédia kapcsolatáról. Íme:   Vajon hogyan kapcsolódhat össze a néptánc/népi játék/népdal…..
http://www.mommo.hu/media/Edes_kisertes_-_Marshmallow_teszt A fenti videót mindenkinek ajánlom megnézésre. Márcsak azért is, mert nagyon aranyos, és természetesen aki tudja, nézze szakmai szemmel. A videó egy kísérletet mutat meg, amely Mashmallow-teszt néven vált ismertté. A…..