Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ashes & Frost

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ám nem úgy volt ám, hogy jött a Frontiers és kitalálta a szupercsapat fogalmát, hogy azután évente (inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel) megtöltse azt újabb és újabb muzsikusokkal, ötletekkel és tartalmakkal! Lószart, mama! Ez egy nagyon régi intézmény, pl. a Warner Bros. a '90-es évek legelején…..
Bonyolódjunk bele egy kicsit a számokba: az 1600-asokról szóló bejegyzésben említettem, hogy abból a sorozatból vezethető le az F1A típus, másként mondva az 1500-as sorozat, melyről több képes összeállítást is csináltam már, lásd itt és itt. Ezt a két bejegyzést megnézve láthatjuk, hogy az 1500-asok…..
Ashes & Frost 2021.04.01 10:21:56
  Kiadó:InsideOut Honlap:facebook.com/ltexperiment 20-22 év alatt elképesztően nagyot képes változni a világ, na és a közízlés, még egy olyan beszűkült underground műfajban is, mint az instrumentális gitárközpontú muzsika. A '90-es években (még az évtized legvégén is) a progresszív metál…..
Szerintem ha megkérdeznek egy átlagos XI. kerületi lakost, az valószínűleg azt fogja mondani, hogy a Combinók már az Allee idejében jöttek, és nem léteztek együtt az egykori Skála Budapest Nagyáruházzal. Pedig de: A fentebbi kép 2006. március 28-ának első óráiban készült, amikor a Combino először…..
Ashes & Frost 2021.03.29 08:27:04
@Hamster: Az a baj, ha minden régi villamost lecserélünk, akkor már semmi sem fog minket emlékeztetni a 2000 előtti villamosüzemre. :)
Ismét Tomáš Dvořák képeiből válogatok, témául pedig a guruló fadobozhoz hasonlatos "motoros fedett teherkocsikat" választottam. Persze valószínűleg nagyon ritkán hívták őket így hosszúra nyúlt pályafutások során: a BKV-soktól leggyakrabban mozdonyként hallottam emlegetni őket, a közlekedésbarátok…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Az Evergrey nálam a karrierjükre jellemző hullámzás és a megfoghatatlanul szívbemarkoló, már-már nyomasztó hangulat ellenére szinte kezdettől fogva kiemelt tiszteletnek örvend. Az eredeti fölállás restaurációja után valami történt a…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.pyramaze.comfacebook.com/pyramaze Talán azért is tudunk már évek óta stabilan együtt dolgozni Garael kollégával (a többiek sajnos részben vagy végleg lemorzsolódtak), mert eléggé különbözik a zenei ízlésünk (érdemes ebből a szempontból összehasonlítani a év végi…..
Hogy ne mindig csak magyar városi vasutakat lássunk, most egy kicsit átugrunk "a Bécsi út másik végére", ahogy gyerekkorunkban mondtuk. A virtuális villamosozást Karl Holzinger képei teszik lehetővé. Bécs és Budapest villamosvasút-üzemtörténetileg hasonló utat járt be: míg például Prága az ötvenes…..
Kiadó:Verycords/earMUSIC Honlapok:www.myrath.comfacebook.com/myrathband Ünnep vagyon... Nem, nem a Szent Kereszt megtalálására gondoltam (bár arra is nyugodtan gondolhattam volna, és gondoltam is – nesze neked, szekularizált Európa!), hanem az új Myrath lemez megjelenésére hosszú, három éves…..
Kiadó:Ulterium Records Honlap:facebook.com/darkwaterofficial Markus Sigfridsson svéd gitáros-zeneszerző kivételes muzikalitásának alapvetően három outlet-je (kivezető csatornája?) van: a Harmony, a 7Days és a Darkwater. Ezek közül nekem talán épp a Darkwater a legszimpatikusabb, pedig a Harmony…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Ha a svéd prog-power teljesen egyedi arculattal rendelkező formációjára, az Evergreyre gondolunk, alapvetően nem az jut eszünkre róla, hogy milyen könnyed és fölemelő muzsikát játszanak. Belőlük akkor is árad a "weltscmerz", ha éppen…..
Szokásomtól eltérően most elhatároztam, hogy nem fogok panaszkodni, pedig személyesen, magánéletileg minden okom megvan rá (és ez most nem csak a szokványos "magyar epe"). Ami ellenben az év rock/metál fölhozatalát illeti, az sem jobb, sem rosszabb nem volt az átlagosnál. Lehet, hogy nem voltak…..
Ashes & Frost 2018.12.28 10:50:57
@Dionysos: Jaja, semmi komolyság így már év végén, uraim. :) Nálam pl. a TOP20-be felkéredzkedett egy utolsó pillanatban befutott versenyző, az Eternity's End - Unyielding. A Subsignal ideije meg - szerintem - nem csak a 2018-as év szintjén, hanem évtizedes szinten is egy baromi fontos, és értékálló lemez. Tulajdonképp az előző évtized egyik, ha nem a legjobb prog. lemeze is hozzájuk köthető: Sieges Even : Paramount
Mivel nincs kedvem másról írni, folyatódik a nosztalgiatujázás :) Bár november 25-én délután egyig elvileg mindenki kivillamosozhatta és -buszfotózhatta magát, ezzel még nem volt vége a programnak, ugyanis az eredeti fényét nemrég visszakapó 1233-as csinált egy extra kurflit a városban: A…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Nem olyan rég találtam meg ezt a blogot és bár az én történetem nem idő szerű mert 5 évvel ez előtt történt gondoltam le írom hátha érdekesnek találják. Adott egy hús-baromfit…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre     Tisztelt Mt! Január 6-tól a „teltház” étteremben dolgoztam a konyhán, mert sürgősen kellett valami átmeneti munka ezt még nem próbáltam. Január 28-án felmondtam, mert nem tetszett a…..
Ashes & Frost 2017.02.07 23:20:43
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Üdvözlet! Szeretném megosztani történetemet! 13 évet dolgoztam egy szállítmányozási cégnél. 3 ember alattomosan kifúrt és alám tett minden nap. Az utolsó 3 év maga volt a pokol. Mivel e a 3…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt blog! Segítséget szeretnék kérni!Augusztusban volt 4 éve, hogy iskolatitkárként dolgozom egy alapítványi iskola tagintézményében, legelső dolgozóként. Hétfőn délután kezembe nyomtak…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Azért írok az oldalukra, mert eljutottam arra a pontra, hogy teljesen kilátástalannak látom a jövőmet. 30 éves múltam nemrég, érettségivel és középfokú angol nyelvtudással rendelkezek…..
Ashes & Frost 2016.07.26 23:17:58
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt MT!   Közgazdászként végeztem turizmus-vendéglátás szakon. A záróvizsgát letettem, két nyelven tudok folyékonyan kommunikálni, de csak az egyikből van meg a szükséges szakmai nyelvvizsgám, ezért nincs még…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Sziasztok,   Szeretném megosztani veletek az egyik legnagyobb német autógyártó cégnél szerezett tapasztalataimat. Néhány éve jelentkeztem a négy karikás céghez, nem konkrét állásra. Aztán pár héttel később behívtak…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Felvettek egy 0-24-ig nyitva tartó kisboltba, mint eladót még októberben. Minimálbérre bejelentve természetesen, azzal a szépen hangzó ígérettel, hogy a próbaidőt követően a rendes, kézbe kapott…..
Ashes & Frost 2016.03.31 20:03:55
@Hamster:

Én ilyenkor a tömegközlekedésen olyan földönkívülinek érzem magam, a telefon a legszükségesebb esetben kerül csak elő, inkább bámulok ki az ablakon, viszont meg is maradt pont emiatt az utazás élménye, akárhova is megyek, legyen az az 1000x bejárt útvonal.
Kiadó:Elevation RecordingsHonlapok:www.defecto.dkfacebook.com/defectobandNem egyszer, nem kétszer panaszoltam már el, hogy az idén a "nagyok" elvárásaimhoz képest rendre csalódást okoznak. Ezért jó egy tök új, eleddig ismeretlen tehetség bemutatkozó anyagába beleásni magam, főleg, ha a szóbanforgó…..
Ashes & Frost 2016.03.30 18:53:22
@Dionysos:

Az olaszoknál ez amolyan örök probléma, bár vannak természetesen kivételek. Viszont hangszeres tudásban mára már masszív élvonal. Persze nem kis belterjesség figyelhető meg. :) Ami viszont meglepett hogy nem találtam itt a blogon kritikát sem a kettes, sem a hármas Ashent lemezekről - óriási zenék.
... na persze nem Budapesten, mert a dugó, meg az út szélén, fűben parkoló autók jók (mármint azok szerint, akik szerint nem éri meg üzemkész állapotban tartani a 29-es nyúlfarknyi saját szakaszát), hanem Hannoverben. A videón nagyrészt hármas csatolt Banánok vannak, csak még…..