Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ashes & Frost

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Blackoak Records Honlap:facebook.com/allthingsfallen Körülbelül 10-12 évvel ezelőtt igazi hősöm volt Markus Sigfriedsson gitáros-dalszerző a lényegében hibátlan Harmony (2008) és DarkWater (2010) lemezek miatt. Mindkét album a maga sajátos módján kvintesszenciális skandináv etalonként van…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.girishandthechronicles.cofacebook.com/girishandthechronicles Sokat gondolkodtam azon, hogy melyik lemezt ajánlgassam, ezt, vagy az "Are You Ready”-t a Degreedtől, mert mindkét banda megérdemelne némi hírverést a teljesítménye alapján. Ráadásul egyikre sem mondhatjuk,…..
Ashes & Frost 2022.03.01 17:51:15
Tartuffe barátom ezen az oldalon minden lehetőséget megragad, hogy egyértelművé tegye: a '90-es évek zenei közízlését alapjaiban megváltoztató kereskedelmileg irányított vagy manipulált zeneipari (ellen)forradalom nem volt egyértelműen pozitív jelenség, sőt éppen olyan pusztító energiákat…..
Ez a nyomorult COVID kinyírta az élő zenét, de azt nem mondhatjuk, hogy lemez fronton is visszaesés lenne. Volt idejük a művész uraknak ugyanis elszuttyogni a fölvételekkel, meg is szórták szerencsétlen hallgatókat, és azt kell mondjam (némileg ellent mondva az előttem szólóknak), hogy nem csak…..
Ashes & Frost 2021.12.27 11:24:55
@Gábor Sári: 34 vagyok. Igaz, hogy nálam a progrock, tradicionális metal és a hard rock kevésbé fut, de vannak bőven átfedések a blogon bemutatott zenékkel.
Ashes & Frost 2021.12.30 20:56:22
@Kotta: Bandcamp link hozzájuk... maverickspirits.bandcamp.com/
Ashes & Frost 2022.01.11 18:57:39
@Kotta: Ez teljesen korrekt és nyitott szemléletű megközelítés a részedről. :)))
Nem vagyunk már fiatalok, ez a négy ember itt már nem keresi az újdonságokat olyan megszállottan, mint régen, de talán nem is a (mi) feladatunk. Az idei toplistánkon ezért nagy újdonságok nincsenek, de minőségi albumok azért bőven. Mintha a műfaj is megfáradóban lenne amúgy, legalábbis arra a…..
Nem is emlékszem olyan évre, amikor nem sikerült 15 olyan albumot kiemelnem az elmúlt majd 365 napban hallgatottakból, melyeket listába akartam rendezni vagy a magam, vagy az olvasók örömére (inkább az előbbire), hogy ismét elcsodálkozhassanak a blogot látogatók az ízlés sokszínűségén. Ebbe minden…..
Kiadó:Vertigo/Republic/Universal Honlapok:www.volbeat.dk/enfacebook.com/volbeat Még egy olyan népszerű, hangos nemzetközi sikereket arató együttes is megosztó jelenség lehet, mint a dán heavy boogie, hard rockabilly kollektíva, a Volbeat. Vannak olyan ősrajongók, akik hiányolják a korábbi…..
Az ám nem úgy volt ám, hogy jött a Frontiers és kitalálta a szupercsapat fogalmát, hogy azután évente (inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel) megtöltse azt újabb és újabb muzsikusokkal, ötletekkel és tartalmakkal! Lószart, mama! Ez egy nagyon régi intézmény, pl. a Warner Bros. a '90-es évek legelején…..
Bonyolódjunk bele egy kicsit a számokba: az 1600-asokról szóló bejegyzésben említettem, hogy abból a sorozatból vezethető le az F1A típus, másként mondva az 1500-as sorozat, melyről több képes összeállítást is csináltam már, lásd itt és itt. Ezt a két bejegyzést megnézve láthatjuk, hogy az 1500-asok…..
Ashes & Frost 2021.04.01 10:21:56
  Kiadó:InsideOut Honlap:facebook.com/ltexperiment 20-22 év alatt elképesztően nagyot képes változni a világ, na és a közízlés, még egy olyan beszűkült underground műfajban is, mint az instrumentális gitárközpontú muzsika. A '90-es években (még az évtized legvégén is) a progresszív metál…..
Szerintem ha megkérdeznek egy átlagos XI. kerületi lakost, az valószínűleg azt fogja mondani, hogy a Combinók már az Allee idejében jöttek, és nem léteztek együtt az egykori Skála Budapest Nagyáruházzal. Pedig de: A fentebbi kép 2006. március 28-ának első óráiban készült, amikor a Combino először…..
Ashes & Frost 2021.03.29 08:27:04
@Hamster: Az a baj, ha minden régi villamost lecserélünk, akkor már semmi sem fog minket emlékeztetni a 2000 előtti villamosüzemre. :)
Ismét Tomáš Dvořák képeiből válogatok, témául pedig a guruló fadobozhoz hasonlatos "motoros fedett teherkocsikat" választottam. Persze valószínűleg nagyon ritkán hívták őket így hosszúra nyúlt pályafutások során: a BKV-soktól leggyakrabban mozdonyként hallottam emlegetni őket, a közlekedésbarátok…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Az Evergrey nálam a karrierjükre jellemző hullámzás és a megfoghatatlanul szívbemarkoló, már-már nyomasztó hangulat ellenére szinte kezdettől fogva kiemelt tiszteletnek örvend. Az eredeti fölállás restaurációja után valami történt a…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.pyramaze.comfacebook.com/pyramaze Talán azért is tudunk már évek óta stabilan együtt dolgozni Garael kollégával (a többiek sajnos részben vagy végleg lemorzsolódtak), mert eléggé különbözik a zenei ízlésünk (érdemes ebből a szempontból összehasonlítani a év végi…..
Hogy ne mindig csak magyar városi vasutakat lássunk, most egy kicsit átugrunk "a Bécsi út másik végére", ahogy gyerekkorunkban mondtuk. A virtuális villamosozást Karl Holzinger képei teszik lehetővé. Bécs és Budapest villamosvasút-üzemtörténetileg hasonló utat járt be: míg például Prága az ötvenes…..
Kiadó:Verycords/earMUSIC Honlapok:www.myrath.comfacebook.com/myrathband Ünnep vagyon... Nem, nem a Szent Kereszt megtalálására gondoltam (bár arra is nyugodtan gondolhattam volna, és gondoltam is – nesze neked, szekularizált Európa!), hanem az új Myrath lemez megjelenésére hosszú, három éves…..
Kiadó:Ulterium Records Honlap:facebook.com/darkwaterofficial Markus Sigfridsson svéd gitáros-zeneszerző kivételes muzikalitásának alapvetően három outlet-je (kivezető csatornája?) van: a Harmony, a 7Days és a Darkwater. Ezek közül nekem talán épp a Darkwater a legszimpatikusabb, pedig a Harmony…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Ha a svéd prog-power teljesen egyedi arculattal rendelkező formációjára, az Evergreyre gondolunk, alapvetően nem az jut eszünkre róla, hogy milyen könnyed és fölemelő muzsikát játszanak. Belőlük akkor is árad a "weltscmerz", ha éppen…..
Szokásomtól eltérően most elhatároztam, hogy nem fogok panaszkodni, pedig személyesen, magánéletileg minden okom megvan rá (és ez most nem csak a szokványos "magyar epe"). Ami ellenben az év rock/metál fölhozatalát illeti, az sem jobb, sem rosszabb nem volt az átlagosnál. Lehet, hogy nem voltak…..
Ashes & Frost 2018.12.28 10:50:57
@Dionysos: Jaja, semmi komolyság így már év végén, uraim. :) Nálam pl. a TOP20-be felkéredzkedett egy utolsó pillanatban befutott versenyző, az Eternity's End - Unyielding. A Subsignal ideije meg - szerintem - nem csak a 2018-as év szintjén, hanem évtizedes szinten is egy baromi fontos, és értékálló lemez. Tulajdonképp az előző évtized egyik, ha nem a legjobb prog. lemeze is hozzájuk köthető: Sieges Even : Paramount
Mivel nincs kedvem másról írni, folyatódik a nosztalgiatujázás :) Bár november 25-én délután egyig elvileg mindenki kivillamosozhatta és -buszfotózhatta magát, ezzel még nem volt vége a programnak, ugyanis az eredeti fényét nemrég visszakapó 1233-as csinált egy extra kurflit a városban: A…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Nem olyan rég találtam meg ezt a blogot és bár az én történetem nem idő szerű mert 5 évvel ez előtt történt gondoltam le írom hátha érdekesnek találják. Adott egy hús-baromfit…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre     Tisztelt Mt! Január 6-tól a „teltház” étteremben dolgoztam a konyhán, mert sürgősen kellett valami átmeneti munka ezt még nem próbáltam. Január 28-án felmondtam, mert nem tetszett a…..
Ashes & Frost 2017.02.07 23:20:43
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Üdvözlet! Szeretném megosztani történetemet! 13 évet dolgoztam egy szállítmányozási cégnél. 3 ember alattomosan kifúrt és alám tett minden nap. Az utolsó 3 év maga volt a pokol. Mivel e a 3…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt blog! Segítséget szeretnék kérni!Augusztusban volt 4 éve, hogy iskolatitkárként dolgozom egy alapítványi iskola tagintézményében, legelső dolgozóként. Hétfőn délután kezembe nyomtak…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Azért írok az oldalukra, mert eljutottam arra a pontra, hogy teljesen kilátástalannak látom a jövőmet. 30 éves múltam nemrég, érettségivel és középfokú angol nyelvtudással rendelkezek…..
Ashes & Frost 2016.07.26 23:17:58