Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vízakna

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vasárnapot megint mindenféle hegyoldalakon töltöttem a közismerten csúnya Semmering-hágó környékén. Természetesen nem a flórát vagy faunát kutattam, hanem vonatokra vártam, Mürzzuschlagban ugyanis aznap rendezték meg a Nemzetközi Vasúti Nosztalgiatalálkozót, amire számos…..
Puskintól gyorsan elnézést kérve azzal a gondolattal ajánlanám mindenki figyelmébe ezt a útibeszámolót, hogy a svéd mozdonyok minden jel szerint úgy befészkelték magukat a vasútbarátok szívébe, mint semelyik másik gép a 424-es óta. Mert egy dolog facebookon fotókat lájkolgatva szeretni valamit, és…..
"Mára megint valami különlegessel készült DDQ, aki mostanra - nyugodtan mondhatom hogy - vendégszerzőből a blog állandó írójává nőtte ki magát. Egy naplót közöl, amely olyan részletekkel szolgál egy képtelennek tűnő építkezésről, ami ha egy félévszázados visszaemlékezés lenne, akkor akár kétségbe is…..
A felhőkarcolók után húzódjunk be a frankfurti óvárosba, pontosabban abba, ami megmaradt belőle a második világháború után: A város középkori főterét Römerbergnek, azaz Római-hegynek hívják, a városháza hármas tagolású főépülete, a Römer, azaz "a Római" után. Az…..
Vízakna 2017.02.23 08:54:28
@Hamster: Oké, az nem baj, fő, hogy az infókat megkaptad. Majd látjuk egymáast. Remélem. (Ajánlom...) :)
2016. december 30-án a vasútmániások országon belüli területi eloszlása teljesen felborult: aki csak tudott, a Budapest - Tapolca vonal mentén sorakozott fel. Az ok egy különvonat volt, melynek élén nyolc Nohab dübörgött. Egy évvel korábban volt egy hasonló menet, amire sajnos nem tudtam elmenni;…..
Az osztrák-magyar vasúttársaság 2012-ben lepte meg a vasútbarátokat azzal, hogy a német vasút román leányvállalatától szovjet gyártmányú ex-NDKs dízelmozdonyokat bérelt. A négy gép Szombathelyről eleinte Csorna felé járt, aztán Pécs felé is lecsorogtak. Egy évvel később már a Balaton fölött is…..
HamPLÓ A turcsiorrú délibáb 2015.06.12 18:00:00
A múltkor két kép és egy áthúzás erejéig láthattuk a Nohab-GM Alapítvány (egyik) mozdonyát, de a téma megér még egy bejegyzést: nem követtük végig a különvonatot, de egyszer azért még el tudtuk csípni Zirc felé tartva. Az, hogy a fűben állva féltucat ember fotózza a…..
Vízakna 2015.06.17 08:40:40
@Diorella Queen: Tükörbe nézni inkább... tükörbe... nem gyönyörü mozdonyokat pocskondiázni...
Mindenki megvárhat egy autót, nem igaz? Várjon csak türelemmel, mert én éppen másra koncentrálok. A telefonomra. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Vízakna 2013.04.03 14:42:56
Vízakna 2013.04.03 16:09:42
@Budapesti Szeretkezési Vállalat:
Biztos vagy benne, hogy MINDEN motoros futár ilyen?
Biztos vagy benne, hogy a cikk szerzöje is ilyen?
Az ilyenekkel szemben igazad van.
Az általánosításban nincs.
Naiv ügyfél a legrosszabb lehetséges megoldást választotta, hiszen szinte kizárt, hogy valakit áruházi nemlopás miatt bíróságra citáljanak, főleg amíg megy a Homár. Az egyik Auchanból kifelé menet megvádolták, hogy átcímkézett egy 5000 forintos szandált 1000 forintra. Onnan…..