Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GTJV82

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó: Council Of Nine Megjelenés ideje: 2004 Műfaj: ambient Kulcsszavak: angol szépség Szerintem: 10/10 1. Escent (6:04) 2. Azure (5:43) 3. Pulse And Beat (4:58) 4. Insula (6:14) 5. Sere (5:05) 6. Isolat (8:45) 7. St. Michael's Tower (4:36) 8. Aurora (9:49) Egyik kedvenc "igazi…..
Ritkaságszámba megy az olyan drone ambient, amely nem fullad bele saját felhőibe, hanem élet és történet van benne. A torontói Shannon Penner alapvetően minimalista stílusban dolgozik, drone jellegű munkái mégis abba a világba kalauzolnak, ahol a Hammock, Helios, Robin Guthrie,…..
A mostani összeállításban Ficture, Eensdenkend, Tangram, Charles B. Barkin és Garden State kiváló lemezeit ismerheted meg. Csupa hazai finomság!  Az alábbi összeállítás egy szűk kivonat azokból a promóciós anyagokból, amelyek az elmúlt fél évben futottak be a bloghoz. Koktél…..
Erős évet tudhat maga mögött Ben Woods: a januári remekműve után most újabb gyönyörű albummal jelentkezik. Ahogy azt az év elején megjelent This Digital Horizon kritikájában írtam, más Ben Woods-kaliberű előadók instant sold out korongokkal gazdagítják az olyan kiadók…..
Hűvös, viharos albummal kísér minket a télbe Irisarri legújabb szólólemeze. Megérte három évet várni rá. Rafael Anton Irisarri fontos név az ambientben. Saját neve alatt, valamint The Sight Below alteregóval már mintegy féltucat nagyszerű kis- és nagylemezt publikált, tavaly…..
A kultikus trió 14 év hallgatás után mutatja be a második lemezét. A szebb napokat is megélt Dakini Records körül ez idő alatt elhalkult az élet, de ettől még remélhetőleg megtalálja a közönségét ez a remekmű. A Padmasana a 90-es évek végén alakított kultuszt –…..
El vagyunk látva az idei őszre is. Nemcsak a Pausal jelentkezett új albummal, de a duó tagjai külön-külön is kiadták legfrissebb munkáikat. A Pausal duót két angol srác, Alex Smalley és Simon Bainton alkotja, akik közösen legalább annyira erősek, mint külön-külön. Most ősszel…..
Mostanában már kezd deresedni reggelente a fű, alig egy lépésre vagyunk az ősztől. Ilyenkor esik a legjobban felfedezni olyan szerény, de annál kiválóbb lemezeket, mint a Saudades. Federico Durand és Tomoyoshi Date első közös munkája még februárban látott napvilágot az egyre…..
Matt Hillier rejtélyes magánuniverzuma egyre sűrűbben gyarapszik új elemekkel: tavaly nem kevesebb mint öt lemezt adott ki az angol ambientmágus. Ambient-körökben Ishq márkanévvé vált az elmúlt tíz évben. Épp olyan alapnév a műfajon belül, mint Pete Namlook, Steve Roach,…..
Kiadó: Spotted Peccary Megjelenés ideje: 2005. április Műfaj: space ambient Kulcsszavak: bolygó, csillagok, galaxis Szerintem: 10/10 1. Garden Of The Divine (18:15) 2. Surreptitious Ritual (14:53) 3. Forested Veins (14:30) 4. Entropy (8:41) A névvel először az Ultimae két független…..
A 2011-es év ambientje olyan sokszínű volt, hogy meg sem próbálkozom egy átfogó motívum kimutatásával. Idén mindenből kaptunk, nézzük, miből mi volt a legjobb.           20. Indignant Senility Consecration of the Whipstain (Type) Pat Maherr még…..
A kiadót alapító Alessandro Tedeschi új lemezével kezdi a 2011-es évet az olasz Glacial Movements, mely 2006 óta kalauzolja a hallgatókat az észak-európai tundra zord vidékeire. A csapat tagjai többnyire veteránok: Rapoon (Robin Storey), Lull (Mick Harris), Oöphoi (Gianluigi…..
Az igazán jó dub techno nem csupán szemezget két különböző területről, de egyszerre meg is tudja szólítani mind a techno, mind az ambient műfaj hallgatóit. Kezdem az egyik legfontosabbal: ennek az albumnak nem lehet úgy nekimenni, hogy oké, most van tíz percem, gyorsan…..
Rábukkanni olyan előadókra, mint Ben Woods, ahhoz hasonlítható, mint mikor véletlenül találsz egy tízezrest az egyik farzsebedben. Egészen másfél hónappal ezelőttig ugyanis én nem ismertem ezt a fiatal srácot. De nem ám, és szomorú, hogy nagyon sokan vannak ezzel hasonlóképpen.…..
Az Ultimae állóvizébe már nagyon időszerű volt egy jókora követ hajítani, hogy megbizonyosodjunk róla, nem apadt még ki teljesen a tó. Nemsokára jön az új H.U.V.A. Network is, egyelőre azonban Magnus Birgersson egyedül csobbant jókorát, sikeresen felpezsdítve ezzel a francia…..
Van, aki forrón szereti. Magnus Birgersson nem tartozik közéjük, már ami a lemezeit illeti. Ő ugyanis megvárta, amíg kihűl az általa szervírozott fogyasztanivaló, és a maradékot hidegen tálalta fel, mintegy második nekifutásként. A másfél évvel ezelőtti Movementsről a…..
Baljós hangvételű kilátástalanság, és az e felett uralkodni próbáló, de legtöbbször fájdalommal teli akusztikus hangszerek határozták meg a 2010-es év ambientjét. Ami korábban kísérleti forma és játékosság volt, ma már az egyensúly hiányának rögzítése. Az évtized…..
A most egybegyűjtött öt lemezt nem a műfaji hasonlóság köti össze, hanem az őszi évszak sajátos szépsége iránti fogékonyság. Az előadók: Robert Rich, Olan Mill, Casi Cada Minuto, Christoph Berg, Kettel & Secede. Kettel & Secede: When Can (Sending Orbs) Kevés…..
Geir Jenssen új lemeze szokás szerint rideg helyekre kalauzol, a norvég tundra helyett viszont ezúttal a japán atomerőművek kietlensége szolgált fő inspirációs forrásként. Teljes kritika a Kultblogon...
...nehéz. Az alábbiakban arról írok pár sort, miért akar meghalni majdnem minden évben ez a blog, és végül miért nem hal meg soha. Köszi, ha elolvasod. Ezt a blogot általánosan minden harmadik bejegyzés után akarom bezárni, komolyabban pedig kb. évente veszem fontolóra. A…..
Öt új ambient kiválóságot ajánlok nektek. Az előadók: Nocow, AfarOne, Retina.it, Isnaj Dui és Swartz Et. (A képen Nocow kever kiváló megvilágításban.) Nocow: Ruins Tape (Fauxpas) A Skrillex-hisztinek köszönhetően minden ortodox dubstep (értsd: Burial nyomdokait követő)…..
Manuel Mesdag nevének ezentúl érdemes kitüntetett figyelmet szentelni, a mindössze 24 éves srác ugyanis vén ambient-rókákat megszégyenítő magabiztossággal és spiritualitással készítette el bemutatkozó lemezét, az 1000 darabszámra limitált Endurance-et. Manuel 1985-ben…..