Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jólfestesz

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Néha előfordul, hogy véletlenül kigyullad a konyharuha és a konyha csupa korom lesz, esetleg a dohányfüsttől besárgulnak a falak. Hogy lehet ezt eltüntetni? Ha egyszerűen csak lefestenénk, akkor csak sokadszorra tüntetné el a foltot a festék, ha eltüntetné. Kaphatóak fehér színben Arreghini…..
Jól festesz! Lukas kipufogó 2013.09.25 11:41:00
Mit teszünk, ha kilukadt a kipufogónk? Elvisszük a szerelőhöz vagy megjavítjuk mi. Ha az utóbbi mellett döntünk, szükségünk lesz egy kipufogó javító készletre, ami egy javító pasztából és egy speciális, hőálló, üvegszálas anyagból áll, amit rá kell tekerni a sérült…..
Jól festesz! Héra effekt 2013.09.18 11:28:00
Egyre több ember vágyik valami nagyon egyedire, különlegesre a környezete kialakításakor – többre, mint amit a hagyományos festés és tapétázás nyújtani tud, valamire, ami eltér a megszokottól. Az ő számukra készült a Héra Effekt belső falfesték, amely különleges,…..
Jól festesz! Akril 2013.09.11 10:25:00
Festhető akrilként is szokták emlegetni. Lényegében arra való, hogy a hézagokat, repedéseket (ajtóknál, ablakoknál, réseknél) festés előtt kitöltsék vele. Ez utána megszárad, csiszolható lesz, majd csiszolás után festhető. 280-310 ml-es kartusokban kaphatóak, kinyomópisztoly…..
Van olyan, amikor az ecsetelős festék helyett célszerűbb sprayt használni. Nézzük meg, mit érdemes tudni róluk? Létezik belőlük oldószeres, illetve vízbázisú. Mindkét verzió nagyon gyorsan szárad. Érdekesség, hogy az általunk forgalmazott vízbázisú spray-knek barack…..
A lábazatnak és a palának is bőven kijut a „jóból”. Éri a nap, az eső, a hó, a felverődő sár, lepisilik a kutyák, legalábbis a lábazatot. Ezért az erre kitalált festék egyik jellemzője, hogy nagyon jól bírja a „gyűrődést”, másik, hogy könnyű vele dolgozni, mert…..
Jól festesz! Hova akasszalak? 2013.08.15 11:27:00
Hogyan tároljuk a felbontott festékes fém edényt?   A legtöbb esetben a fém dobozos festékeket csavarhúzóval bontjuk fel. Ilyenkor óhatatlan, hogy megsérül a perem. Hiába zárjuk vissza használat után a dobozt, levegőt kap és bebőrösödik. Ezért célszerű visszaegyengetni…..
Fiatalkorunk talán legmeghatározóbb intézménye az iskola. Néhányszor biztosan letöröltük a táblát akkoriban, de kit érdekelt, hogy mivel van lefestve!? Mi az, ami ennyire bírja a vizes szivacsot? Talán most sem fontos…de ha mégis, akkor eláruljuk, (milyen meglepő) hogy…..
Barátaim, ismerőseim közül sokan vállalkoznak rá, hogy lefessék az ajtókat, ablakokat. Érdemes egy-két gyakorlati tanácsra odafigyelni, és akkor a végeredmény gyönyörű és tartós lesz.  1.   Ha lehetséges, vegyük le a nyílászárókat és csak festés után…..
Jól festesz! Fixáljuk? 2013.07.29 10:18:00
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy ember, aki megelégelte, hogy külön ragasztó kell a papírhoz, a fához, a fémhez, a kőhöz, az üveghez, a műanyaghoz, vagy ha létezett is ilyen, azzal nehéz volt dolgozni, mert ráragadt az ember kezére, napokba telt, mire lejött onnan vagy az…..
Jól festesz! Mész, hová mész? 2013.07.23 12:15:00
A legősibb festési mód a meszelés. Szerencsére ma már nem kell meszet oltani otthon és speciális meszelővel vékony rétegekben felvinni a mészfestéket a falra. Jó minőségű, vödrös mészfestékek állnak rendelkezésre – akár beltéri, akár kültéri alkalmazásra. Ezek…..
Múltkor a „normál, szokásos csemperagasztók, csempe ragasztás” témakörben értekeztem. Most extra csemperagasztás-ról írok: amikor      a csempét fára, vagy fémre akarjuk ragasztani. amikor      extra méretű csempéket (60x60-as,…..
Jól festesz! Szilikon 2013.07.10 11:59:00
Mindenki ismeri, találkozott már fürdőszobában, konyhában a szilikonnal. Egyszerűen használható, kis kézügyességgel könnyedén felvihető. Miért érdemes mégis erről szót váltanunk? Mert lényeges minőségi eltérések vannak a szilikonok között, melyek az alkalmazásuk után…..
Jól festesz! Szilikátos festékek 2013.07.04 11:49:00
Laikusoknak is érdemes megismerni a szilikátos festéket, mert bizonyos falakon, épületeken, ha tartós, jó minőségű festést szeretnénk, ezt célszerű alkalmazni. A szilikátos festékek állaga mészfestékhez hasonló, de nem fizikai, hanem kémiai úton köt. Különleges…..
Jól festesz! Prémium anyagok 2013.06.26 11:44:00
Akinek kicsi – járni tanuló és a világot éppen megtapasztaló gyermeke, unokája van, vagy egy eleven, játékos cicája, kutyája, tudja, hogy a frissen festett fal szinte vonzza a maszatolót. A Héra Kolor Prémium selyemfényű belső falfestékek ideálisak ilyen esetben.…..
Jól festesz! Milyet soha? 2013.06.20 11:39:00
Milyen színeket nem ajánlott használni lakótérben? - kérdezi egy vevő. Olyan igazán nincs. Ha egy kamasz fiút kérdezünk, akkor az Ö kedvenc színe mondjuk a fekete, és ezért ő fekete szobát is akar. Véleményem szerint akkor legyen fekete szobája. Úgyis Ő fog benne élni.…..
Jól festesz! Keverem, keverem 2013.06.12 11:34:00
Érdekes kérdéseket kapunk nap, mint nap. Hogyan tudják számomra kikeverni az ideális színt? Az ideális szín mindig személyre szabott. Mindig vigyünk magunkkal egy mintát, amihez szeretnék kevertetni, például egy függöny darab, vagy egy fadarab, ami leesett a konyhabútor…..
Jól festesz! Kopott bicaj? 2013.06.06 10:31:00
Lehet, hogy már meguntad a régi színt, vagy a lekopott a festéket szeretnéd kijavítani vagy csak fel akarod dobni egy kicsit a bringád egy részét…a lényeg, hogy változtatni akarsz. A kérdés: hogyan? Pontokba szedem a lépéseket és a hozzá tartozó anyagokat: -javítsuk ki a…..
Jól festesz! Csiszolás 2013.05.29 10:01:00
A csiszolást nem sorolnám a kedvenc elfoglaltságaim közé, de ha azt szeretném, hogy sima legyen a festendő felület, akkor nem hagyhatom ki. Mihez használhatunk csiszolóvásznat (a teljesség igénye nélkül): -    fal csiszolásához glettelés után (100 vagy 120-as…..
Ez nagyon ötletes! ..
Jól festesz! Vizet a medencébe! 2013.05.22 11:23:00
Egyre több udvaron, kertben van kisebb-nagyobb úszó-pancsoló medence. Ezeknek a bevonására ideális megoldás az Ergokorr Zrt. által gyártott IZOFIX AQUA vízbázisú medence festék, ami 100%-ig magyar termék. Jól bírja a vegyszereket, strapabíró. Elhanyagolhatóan kismérvű…..
Jól festesz! Micsoda lábazat! 2013.05.16 11:18:00
Lábazat az épület külső falazatának talajszinttől felfelé eső kb. 60 cm magas felülete. Ez az a magasság  ameddig esőzésekkor a „visszapattanó” esőcseppek nedvesítik a falazatot. A legfőbb hatás tehát, aminek ellen kell állnia a lábazati vakolatnak és lábazati…..
Jól festesz! Glett-egylet 2013.05.08 11:13:00
Sokan vállalkoznak otthonuk kifestésére, ami a sokféle, jó minőségű festék használatával igazán mutatós, szemet gyönyörködtető eredményt tud adni, ha a legelső lépésekre, az alapozásra is kellő gondot fordítunk. A tökéletesen szép falfelületen a festék vagy tapéta alatt…..
Jól festesz! Egy szép fúga... 2013.05.02 11:08:00
A fugának sokan kizárólag esztétikai funkciót szánnak, pedig jó tudni, hogy a sok szempont közül, ami egy fugázás során felmerülhet, nem a fuga színe a legfontosabb, ha hosszantartó, megbízható és biztonságos eredményt szeretnénk elérni.   A fuga erősíti a csempék…..
Jól festesz! Díszlécekről 2013.04.25 11:04:00
Nemrég beléptem egy szobába, ami valami különleges, meghitt, varázslatos hangulatot árasztott. A díszlécekbe rejtett világítás adta ezt a különleges hatást. A díszlécek nem csak szebbé teszik a szobát, de optikai térnövelő – tágító, magasító hatásuk is van. Rejtett…..