Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zozmo

73 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a repülőgépen ülve, Doha felé tartva, unalmunkban blogot írunk.Végre hatott a gyógyszer, amit adtak a gyógyszertárban, már nem görcsöl a gyomrom, így véget ért a három napja tartó koplalás.✌�️ Gondoltam, összeszedem azokat az élmény szilánkokat, amelyekből összeáll egy kép Thaiföldről. Egyet…..
December 17-18-19 és egyébként ... Szombat (18) a pihenés és gyógyulás napja. Nem mentünk semerre, medence majd tenger volt a program. Hatalmasat sétáltunk a tengerparton, de az időjárás is siratott minket. Rövid, meleg záporokkal búcsúzott tőlünk. Gyógyszertárban kerestünk segítséget Anikónak, de…..
December 16. Péntek Izgalmas, hogy milyen árak vannak és mi-mennyibe kerül... Egy kis előzmény:Phuket-en egy vállalkozó magyar 12 évvel ezelőtt meglátta azt a keresletet, hogy sok magyar ember nem tud nyelveket, nem szereti és nem fogadja el a másságot és szereti, ha megmondják neki, mi a jó. Így…..
2016. December 15. Csutortok A Raya szigeti kirándulás másnapján, csütörtökön becéloztuk az egyik hegy tetején épülő Nagy Buddha szobrot és a körülötte lévő szentélyt. Állítólag, Buddha járt ezen a hegyen, máig őrzik a láb- és kéznyomát.Egy másik magyar családdal indultunk el taxival, útközben…..
A film No, nekünk csak a szikla maradt... se repülő, se Bond, se nő......
Most éppen ránk zúdult egy kis trópusi eső, így behúzódtunk az úszómedence melletti fedett bár asztalához, ettünk egy finom rák sült rizzsel ebédet, s amíg el nem áll az eső, írok egy kis blogot. Sokat kellett gondolkoznom, míg kitaláltam, milyen nap is van ma. Itt Phuketen megállt az idő, a forró…..
Miután majdnem hazaértünk, még elmentünk a 10 percre lévő Maya plázába, pénzt váltani. A helyiek elmesélése szerint, ez a pláza nem rég épült és most ez a trendi hely. Ami azt jelenti, hogy a régi pláza hiába olcsóbb vagy jobb, a fiatalok nem mennek oda, ért az már nem trendi. Szóval vannak dolgok…..
Nagy királyság, ha csak 9-kor van indulás. Persze így is nehéz volt felkelni, de időre elkészültünk és már jött is értünk a helyi busz taxi a ratang. Ez olyan mint egy nagy tuk-tuk, piros és hátul nyitott. Tíz embert gond nélkül elvisz. Ezek egyben irány taxik, ami azt jelenti, hogy bárhol le lehet…..
Reggel 7:30-ra jöttek értünk, ami hajnal hat órai kelést jelentett, ami csak azért volt nehéz mert még fél kettőkor blogot írtunk, fényképeket töltöttünk fel. No, de sebaj, irány az Aranyháromszög.Külön autó jött értünk és vitt a minibuszhoz, ahol már vártak az utastársak s egyben elfoglalták az…..
Reggel nehéz volt felkelni, de azért sikerült. A reggeli itt is a helyi meleg ételekből áll, de van pirítós, tükörtojás és virsli is. Lassan kezdjük megszokni a rizst reggelire, de azért Ancsi néha hiányolja a reggeli gyümölcsös zabpelyhét. :)Kilenckor elindultunk Balázzsal, Texy bevitt minket az…..
Utolsó nap Bangkokban II. rész A királyi palotához közel volt a megálló. A mólóhoz való beállás teljesen egyedi módon zajlott. A hajó túlfutott a mólón és a hajó végében álló segéderő különböző füttyszóval irányította. A hajó tolatott majd befarolt a helyére. Tömeg kitódult és persze egy kisebb…..
December 4. Vasárnap "Bangkok is not a nice city but very good shopping" ( Bangkok nem egy szép város, de nagyon jól lehet vásárolni), mondta egy tuk-tukos srác, s legyen ez a mai nap mottója. Reggel frissen ébredés - miután előző este hajnal 1-ig blogot írogattunk - gyors összepakolás,…..
December 3. szombat Még az előző nap történetéhez tartozik egy jellegzetes thai probléma megoldás. Anikó hajat szeretett volna mosni, de nem volt meleg víz. A recepciós hölgy nagyon együttérző volt és rögtön intézkedett, kérve a türelmünket. Pár perc után mosolyogva mondta, hogy semmi gond, van…..
Hát, a reggel izgalmasan indult. Zoli beállította az ébresztőt 7.30-ra, gondoltuk, a 9 órás induláshoz ez teljesen ok lesz... Csak volt egy kis bökkenő. Már megint európai fejjel gondolkodtunk. Hat óra körül Zoli úgy döntött, nem szenved tovább a hőségtől (úr isten, december van, és én még a…..
Nagyon nehéz volt felkelni! Ugyan itt csak délután két óra volt, de nekünk mindenünk felborult. Arról nem beszélve, hogy a thai takarítónők szeretnek átkiabálni a másiknak a szomszéd szobába, így aludni elég nehéz volt. Amikor meg sikerült, alig bírtunk felkelni. No, de összeszedtük magunkat és…..
Az utazás nagyon rendben volt. Minden időben érkezett és indult, nem volt fennakadás. Az első repülőút Katar ország fővárosának repterére vezetett, Doha-ba. A repülőn az első meglepetés az volt, hogy az ételhez normális, fém evőeszközöket adtak. Úgy látszik Qutar gépeken nem utaznak terroristák, így…..
Sziasztok, meglepően sokan kértétek, sőt tényként vettétek, hogy most is blogolunk az utazásról. Eredetileg nem terveztük, ezért most nem lesz annyira részletes, mint Amerika volt. Igyekszünk mesélni, megosztani mi minden történt velünk. Aztán majd meglátjuk, mit sikerül összehozni :) Ami fontos,…..
USA Repülés - Helsinki 2014.08.25 16:15:38
Augusztus 25. Helsinki, 16.25 Kicsit már kezdünk összezavarodni az időzónák közti utazástól, enyhén szólva nyúzottak vagyunk. Most derült ki, hogy a gépünk Budapest felé két órával később indul, így csak 19.05-kor szállunk fel. :( Tegnap éjjel indultunk Torontóból,…..