Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LisztFerihegy

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két utolsó júliusi hétvégét sajnos a rossz időjárás miatt nem a reptéren töltöttem, de az új hónap, augusztus ígéretesen indult. Szombatra viszonylag sok cumulust vártunk, és szerencsére kánikula sem volt, csak kellemes, 27-28 fokos maximum hőmérséklet. Fél egy körül már berendeztük a startot,…..
LisztFerihegy 2020.08.02 22:02:19
Szia glidingirl!

Nekem a szombati napom így nézett ki.
LHDK-n full kék ég volt. Reggel délies széllel, ami egyik pillanatról a másikra váltott északiba. 10-kor az Opitz Blanikjai még tekertek is... Aztán fura idő volt. Inkább amolyan buborékos száraz valami, nem folyamatos emelésekkel, itt volt, most nincs, hanem amott, aztán amott sincs... Én a Ka-8-cal pár perccel kettő előtt szálltam fel, előtte másik klubtag kérte el egy órára, én mentem három órára. Szerencsémre volt egy valamicske emelésecske csőrlés végén, de nagyon pici emelések voltak. Olyannyira pici volt ez is, hogy 700 QFE-ig tekertem fel, mire ki kellett vennem, mert az északi szél lesodort délre a ferihegyi CTR határához, mehettem az egyik "stabil" helyre - sikerült kiemelkednem, majd irány észak. Nálunk 1050 QNH a plafon, ott vettem ki, emelésben, fűtöttem neki, úgy próbálkoztam északi irányban, aztán ha nem sikerült, mentem vissza, újra találtam, de megint kicsit sodródtam délre - és ezt játszottam majd' 3 órán keresztül. Az utolsó kiemelkedés volt a legizzasztóbb. QFE 460-on kerestem a reptértől nyugatra, a dunakeszi áruházak fölött valamit. Stabil 0 m, ott maradok, nem érdekel, hogy máshol akár lehetne jobb is. Itt megtanultam tényleg, hogy a termikelés első szabálya: levegőt se vegyél! Koncentráltam a pontos körözésre, csúszásmentesség... A 0 nagyon lassan fél méter lett, megmozdult a magmérő is, utána egy, mire 800 QFE lett, stabil 4 méter volt a vario. Ezután szóltak, hogy megvan a feladat. Mit ne mondjak, fújtam egy nagyot...
Nagyon tanulságos volt. Kemény, turbulens idő volt, fura buborékokkal és nyírásokkal. Volt, hogy valami emelés a gép farkánál dobott fel, és vágta lefelé a gép orrát. :D Szóval nekem is jól indult az augusztus.
Az alábbi sztori alapján nehéz másra gondolni, mint, amit olvasónk ír: "Öltönyös, határozott megjelenésű, reptéri alkalmazottnak tűnő ember, /.../ komolynak tűnő adminisztratív bullshittel próbálja beparáztatni a kevésbé tapasztalt utazókat." Vajon mennyire van ez rendjén? Kedves Homár, A munkám…..
LisztFerihegy 2017.09.20 18:53:18
@Xezs6: szóval akkor tévét sem nézel, nem netezel, ahol állandóan ugrik neked a reklám? Vagy már idegbeteg vagy tőlük? :)
Pótzéhá Mi a túró az a kredit? 2010.12.17 10:31:00
Na, figyeljetek. A felsőoktatásban kreditrendszer van. Ez azt jelenti, hogy egy adott képzésen csak akkor szerezhet valaki diplomát, ha összegyűjtött annyi kreditet, amennyi az adott képzéshez rendelt képzési követelményben írva vagyon. Vágjátok? Azon felvételizők és szüleik…..
Amióta Orbán kilövési engedélyt adott Vona Gáborra, a komplett fideszes genyósajtó rászállt a Jobbikra és elnökére. Nincs határa az alpáriságnak: befotóznak Volner János szeretőjének szoknyája alá, Terry Black-kel buziztatják Vonát, lejárt szavatosságú sztorikból taknyolnak össze lejárató…..
LisztFerihegy 2016.12.15 22:24:25
@n3spr3ss0: kibújt a kommunista a dékásból?
Recsk? Boldog ötvenes évek?
Szégyelld magad!
Marcsika története egy az egyben a mai magyar politika és társadalom története, csak kicsiben. Arról szól, hogy hogyan tudja egyetlen, primitív, faék egyszerűségű csaló maga alá tiporni egy közösség elitjét, kiforgatva őket mindenükből. Batka Zoltán vendégírása a Nyugati Fényen. És mellesleg milyen…..
Magyarországon sajnos kevesen ismerik a vitorlázó repülést – a régiónkban pedig még kevesebben tudják, hogy a Borsod Megyei Repülőklub idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. A jubileumi születésnap alkalmából egy kis összeállítást készítettem a legfontosabb…..
LisztFerihegy 2016.07.29 09:54:28
@Glidingirl: ne haragudj a kései válaszért, idei kezdő vagyok, tehát Góbézom, a következő típus a KA8 lehetne nekem, ha beférnék, de a vállamnak kissé keskeny, marad a KA7, szakszó után a Standard Astir, de szép sorjában, egyelőre várom a jó időt, és a B-vizsgát, már csak néhány egyedüli iskolakör, és az ellenőrző van előtte (a dugóellenőrzőt már letudtam). :) Augusztusban táborunk lesz, bízom benne, hogy végig jó idővel, és akár C-vizsgázhatnék is. :)
Éppen három éve kényszerült földre a Malév, sok évvel később, mint ahogy az a pénzügyi teljesítménye alapján indokolt lett volna. Ahogy várható volt, az adófizetői pénzből fenntartott csődtömeg eltűnése komoly forgalomemelkedést hozott Budapestre, tavaly már kétmillióval…..
LisztFerihegy 2015.02.06 11:03:22
@ZX71: Sajnos. Mindenben igazat kell, hogy adjak. Én nem szeretek olyat mondani (mert ilyen nincs), hogy "magyar mentalitás", egyszerűen a BA-nak magának kell megoldania ezt a problémát (a pénzváltót és a taxiskérdést), és ki kell erőszakolnia a normális kötöttpályás kapcsolatot a belvárossal. Most az elkülönített gyorsvasút a menő, én azt mondom, kifizetődőbb még mindig az M3-szárnyvonal, mert azt nem csupán a reptéri turisták használnák. (Az üzleti utas továbbra is egyénileg fog utazni, ha van kötött pálya, ha nincs.)
LisztFerihegy 2015.02.12 11:55:52
@Fillér B. Gusztáv: Szóval letagadod. Legközelebb printscreen-t nyomok, ha ilyen tetű hazugságokat olvasok, mert mint mutatja fenti példa, utólag visszahúzod az agyarad.
Az "Egyértelmű volt, hogy kik a vesztesek" kezdetű bekezdésben a következő két mondatban (amit kitöröltél), arról értekeztél, hogy vesztesek azok a vezetők, akik kilopták a céget, valamint azok az alkalmazottak, akik szintúgy kilopták a céget, habár voltak köztük jó szakemberek. Legalább ismerd be, sőt, csináld vissza, vagy mea culpázz egy sort, mert otromba voltál!
LisztFerihegy 2015.02.20 22:31:41
@Fillér B. Gusztáv: LOL és csak most jöttél rá? A saját írásodra? Ugyanott feltűnt a "Maláv" is? Leülhetsz, egyes...
Ha pedig komolyan írtad azon sorokat a dolgozókról, akkor simán beperelhetünk becsületsértésért, ha mi is komolyan vennénk Téged. Ez a szerencséd, hogy egy fabatkát sem érsz, a véleményeddel együtt.
Információink szerint a Közgáz Campus Koordinációs Tanácsának keddi ülésén – eltérve a kijelölt napirendtől – megvitatásra került a Marx-szobor ügye. A vita során forrásunk szerint elhangzott, hogy „politikai nyomásra” nyáron áthelyezik a szobrot a volt ajándékbolt…..
Jobbegyenes Ez 31 embernek tetszik. 2014.04.16 18:44:42
Azt mondja a Fodor Gábor a Facebookon, hogyaszonyga, hogy “Nagyon szomorú látni, hogy Schiffer András az LMP-elnöke és Török Zsolt volt MSZP- szóvivő kedélyesen mondja fel a szalon és kevésbé szalon antiszemita szlogeneket a Facebookon.Erre nincs mentség!” Mármost azt én nem…..
LisztFerihegy 2014.04.17 10:03:30
@líder máximo: ennyi telik egy ex-Pázmányostól? Ott is a nácizás-seggfejezés megy? Ne ábrándíts már ki!
Most csináljunk úgy, mintha laikus lennék (nem lesz nehéz). Mondhatnók, a gyakorlat is megvan már hozzá, lévén hónapok óta következetesen próbáltam nem foglalkozni ezzel a politika nevű dologgal - a kampánnyal meg még kevésbé. Hovatovább annál is inkább, mert noch dazu,…..
LisztFerihegy 2014.04.03 21:52:23
@tisztapista: Igen, emlékszem, '12-ben mindenki rohadtul szidta az Oszkárékat, amikor ott dolgoztam a strandon, pont akkor oszlott fel a közgyűlés, aztán csodák csodája, ősszel újraválasztották. Hogy mik nem vannak...
„Egyedül Oroszország képes megállítani, távol tartani a régiótól a nemkívánatos nyugati behatolást: a kíméletlen pénzvilágot, a multi cégeket, a bóvli kultúrát, a pusztító liberalizmust. Nem Ukrajnáról, Majdanról, Krim félszigetről van szó, hanem Európa jövőjéről!…..
LisztFerihegy 2014.03.02 22:01:08
Jobbegyenes Circus Marximus 2014.01.20 18:23:52
Hihetetlen, de a választási kampány startja után jó két-három héttel egy egész napon át tudta uralni a nyilvánosságot a Közgáz aulájában terpeszkedő Marx-szobor ügye. Maga az ügy pitiáner dolog lenne – ha nem tükrözné olyan fájdalmasan a magyar közélet szellemi és…..
LisztFerihegy 2014.01.22 13:18:19
@öreg zsidó blogger: persze, mert nem Marx hirdette az osztalyharcot, és tarsadalmi csoportok megsemmisítését. Szövegértelmezés: egyes! Jézus hol beszélt "osztalyharcról"? Mit mond arról, hogy "Szabad-e adót fizetni a csaszarnak?"
LisztFerihegy 2014.01.22 13:28:07
@hammer_steve: a protestans lelkészek rendesen "szaporodnak és sokasodnak" (katkó vagyok amúgy). ;)
Sokszor beszélünk keresztény Európáról és Magyarországról. Arról kevesebbet, hogy ez pontosan mit is jelent. Ebben az írásban erre vállalkozom. Első gondolatom az Európai Unió egyik atyjának, a német gyökerekkel rendelkező francia Robert Schuman sokat idézett mondása: „Az…..
LisztFerihegy 2014.01.17 12:59:27
@jaegtoer: Iványi nem a Metodisták, hanem a Magyar Evangéliumi Testvérközösség nevű szekta vezetője. A Metodista Egyház nem is tartja tagjaként Iványit.
A legtöbbet hangoztatott érvelés ma a Fidesz közvélemény-kutatások szerinti töretlennek tűnő vezetését tekintve, hogy a jobbközép pártnak nincs megfelelő kihívója. Ennek több oka is van: a baloldal töredezettsége, az erős vezető hiánya, az MSZP–SZDSZ-kormányok…..
LisztFerihegy 2014.01.09 16:16:52
@tarackos: Vannak egyaltalan konzilibsik szamottevően, meghatarozóan? Szerintem itt az a baj, hogy nincs. Ez Kadar népe maradt, és fog is maradni.
LisztFerihegy 2014.01.09 16:57:33
@tarackos: Na ja, de mégis a baloldali populizmus győzött 2002-ben, ezzel azt az illúziót lerombolva, hogy az konzervatív libertarizmus valaha érvényt szerez nalunk.
90 Wolfenstein 3D 2009.03.16 17:40:00
Mérföldkő következik a ’90-es évek számítógépes játékbemutatóinak sorában. A következőkben gyermekkori rémálmaink és szenvedélybetegségünk legfőbb kiváltójáról, minden FPS őséről és koronázatlan királyáról lesz szó. BJ Blazkowicz és náci játékszerei…..
90 Játék Határok Nélkül 2009.07.04 16:35:00
Volt egy tévés vetélkedő, amit mindenki imádott a korszakban, és azóta is fájó ürességet érzünk, ha szóba kerül az érthetetlen megszüntetése. Egy műsör, aminél ötletesebb és viccesebb versengést kitalálni lehetetlen. Egy műsor, ami Lisszabontól Rodoszig, Siracusa-tól…..
Nemrég ismét napvilágot látott a hír, hogy bezárja kapuit a józsefvárosi „kínai piac”. Az egykor szebb napokat megélt MÁV-telepet lassan két évtizede bitorolják bérlik a rendszerváltás után a Távol-Keletről hazánkba tömegével érkező ázsiai kereskedők, akik aztán…..
LisztFerihegy 2013.12.03 22:03:04
@Torgyánkormány: te meg tuti árus vagy abban a mocsokban! Tudom, hogy mocsok, mert jártam már ott, egy kis szociológiai körútra. Sok(k) volt. Épeszű embernek tényleg nem kell. Ahhoz ott van az említett Asia, vagy a pestszentlőrinci Sárkány Center. Csak annak van rá szüksége, akinek érdeke van benne. Mint Neked is!
kerdem No komment 2013.11.19 09:37:44
Ceglédi Zoltán a Republikon Intézet  tanácsadója, a hvg.hu publicistája a Fideszben dolgozó képviselőnőket kápókhoz hasonlította a Heti Hetes vasárnapi adásában: „A kormányban egy, illetve két hölgy van, Hoffmann Rózsa és a fejlesztési miniszter asszony (Hoffmann Rózsa…..
LisztFerihegy 2013.11.19 16:21:45
@Ceglédi Zoltán (Republikon): Az Önnél milliószor kiválóbb Kerdem blogjában elhangzott rövid, tömör, ám mindent elmondó kritikáját az Ön hozzászólásáról - No komment - annyira nem tudja elviselni, és megcáfolni, hogy maga már csak terelni tud, nem pedig érdemi választ adni a kritikára. Ez ismét no komment.
Hajnali 7-kor szálltam fel a napokban a BKV helyi járatára, hogy elkezdjem végre a nyaralásomat, amikor a buszon reggeli nyűglődéseim kellős közepette, jól megérdemelt morgolódásomban majdnem levitte a fejemet egy orbitális nagy baromság (tévhit) két idősebb hölgy előadásában.…..
Az EU-t kritizálni eretnekség, a büntetés pedig a kiátkozás. Azok érvelnek így, akiknek két dolog a legfontosabb: a vita és a demokrácia. Itt tartunk. A Tavares-jelentés kapcsán újra lángol a vita, hogy hol is van Magyarország helye Európában. Abban szerintem egészen biztosan…..
LisztFerihegy 2013.07.06 04:27:26
@Geo_: nem tudom, feltunt-e, hogy a cikkben nem "katolikus" vallas van, hanem kereszteny? Nem tudom, tudod-e, hogy a lokalpatriotizmusban elen jarnak a kulonbozo kereszteny kozossegek (katolikus, protestans, evangelikus, stb.)? A kiegyezes sikeres korszak, de egyben Trianon elokeszitese is. Vagy nem, de ez nem ennek a cikknek a temaja.

Szoval a kereszteny vallas a lokalpatriotizmus, es ezaltal a nacionalizmus egyik elomozditoja.
LisztFerihegy 2013.07.06 15:33:50
@Geo_: Ugyanakkor a lokalpatriotizmustol csak egy hajszal valaszt el a hazafisagtol, az meg a nacionalizmustol. Bar abban igazad lehet, hogy nem minden hazafi nacionalista, de itt akar beszelhetunk a nacionalizmus kulonbozo szintjeirol is.

Egyebkent tapasztalatbol mondom, hogy ebben az ertelemben mar nincs nagy kulonbseg a katolikus es a protestans mentalitas kozott kulonbseg. Erdekes megfigyelni az itthoni egyhazak itthoni megnevezeset: Magyar Katolikus Egyhaz (es nem Magyarorszagi), Magyarorszagi Reformatus Egyhaz (es nem Magyar)!
LisztFerihegy 2013.07.07 03:15:14
@Geo_: pont gr. Scitovszky Janos egykori esztergomi ersekbol tervezetem megirni a szakdolgozatomat (hogy most vegulis marad-e, az a jovo fuggvenye), ugyan nyalta am a segget a Habsburgoknak (1848. kornyekerol van szo), ugyanakkor rendkivul elkotelezett volt a katolikus autonomia iranyaban, es volt legalabb annyira "kurucos", mint velemenyed szerint a protestansok. Szerintem kevesbe felekezettfuggo.
Az a baj a hazafisaggal, legalabbis mostanaban, es a magyar baloldalon (!), hogy en mar nacionalista vagyok, ha meccsre jarok... Kadarek fokozatosan tettek rola, hogy meg a sajataidnak valo szurkolas is pejorativ, es a nacizmussal egyutt kezelendo legyen. Olvasd el (vagyis mar nem tudod, mert leszedte) az idiota Bartus Laci riposztjat a tavalyi olimpiai helyezesuknrol, amiben gyakorlatilag a sajat sportoloink teljesitmenyet alazza!
Vona Gábor és társai jobb, ha nem szerveznek tüntetést és csendben maradnak. Csendben maradnak és elgondolkoznak arról: hogyan egyeztethető össze állandó zsidózásuk az ország érdekeivel. Egyébként meg motyogjanak el egy halk bocsánatkérést azok felé, akik kimentek volna a…..
LisztFerihegy 2013.01.10 01:09:15
@hoplita: Esetleg valami érdemi vita, érvekkel, forrásokkal alátámasztva?

Gyógyszered elgurult? Elmentek otthonról?

Semmi baj, talán elmúlik. Nyugodj meg, relaxálj!